![]() |
#211 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Oleje i hydrolaty.
Cytat:
Kiedy kupowałam masełko pani Lidia przestrzegała,że jest strasznie komedogenne ![]() ![]() Mniej więcej wiem ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#212 |
Raczkowanie
|
![]()
Gdzie moge zakupic hydrolat oczarowy...wiem ze w internecie jest możliwość zamówić ten specyfik a tak pozatym??Czy moge go kupić w sklepie zielarskim bądź w jakiejś aptece??
![]()
#213 |
Zadomowienie
|
Dot.: Hydrolat oczarowy
w internecie na stronie www.mazidla.com
nie wiem czy można zakupić to po za internetem... ale gdybym miała to szukac w realu pierwsze kroki skierowałabym własnie do sklepów zielarskich |
![]() ![]() |
![]() |
#214 |
Wtajemniczenie
|
Hydrolaty (oczarowy też) produkuje np. firma Fitomed, której produkty można kupić w niektórych sklepach zielarskich. Więc można spróbować się w takich sklepach popytać o produkty Fitomedu, a może zapytać na ich stronie internetowej (www.fitomed.pl), gdzie "w realu" kupić ich hydrolaty.
|
![]() ![]() |
![]() |
#215 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
olej kokosowy 50 ml = 9,20 zł i teraz zgłupiałam, bo na karcie produktu jest pokazany ta stała wersja a potem buteleczka ??? chociaz w opisie podali, że olej w temp poniżej 25 st. C przybiera konsystencję stała a powyżej to żółtawa ciecz... olej arganowy 30 ml = 13 zł jojoba 50 ml = 7,20z ł makadamia = 9,50, ryżowy=8,20 (obydwa 50 ml) oleje mozna nabyć i w większych opakowaniach tylko cena będzie inna... no i są masełka : zwykłe karite i złote karite, kakaowe... *************** smarowałam się czystym shea kilka razy i nic mi nie wylazło....a ja i tak nie mam zamiaru maziać się tym dzień w dzień (albo imam taki zamiar - qurka juz sama nie wiem ![]() **************** Kate30 moja silna wola jeszcze trwa na stanowisku ![]() ![]()
![]() |
#216 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#217 |
Rozeznanie
|
he, he, he....
nie ma sprawy.... http://www.ecospa.pl/ słuchaj nati może szarpniemy się na wspólną przesyłkę do naszego pięknego miasta?
![]() |
#218 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie sama przed chwilą znalazłam ![]() ![]()
![]() |
#219 |
Zadomowienie
|
Ja dzis uzylam pierwszy raz hydrolatu oczarowego, ma przepiekny zapach! Zobaczymy jak z wlasciwosciami...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#220 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Masz może w zanadrzu jakieś fajne przepisiki z tymi olejami? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#221 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
głównie chodzi mi po głowie coś co nadaje się do kremu (oprócz shea) - ale w tym celu zamówiłam juz olej krokoszowy mocno mnie "gigla" olej kokosowy na odżywkę do włosów, i makadamia do ciała, i ryzowy do kremu ...ach... ![]() do tej pory moja olejowa odzywka do włosów była z lekka niewypałem i chcę spróbowac coś innego, mam trochę przepisów na odżywki do włosów a jeśli chodzi o kremy to ze strony jaworka (podanej przez thanatosa) wzięłam sobie proporcje - bo wszystkie kremy robi się tak samo - a fazę tłuszczową sama komponujesz, plus do wodnej wciepujesz to samo co do serumów...gigla mnie taki kremik z niacynamide na noc ojjj, za duzo tego ![]()
![]() |
#222 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nigdy kremów zbyt dobrze nie znosiłam, za to oleje to dla mnie właśnie to coś. Dziękuję marianno ![]() Na włosy i ciało póki co nie mam cierpliwości. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#223 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
marianno
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#224 |
Zakorzenienie
|
Tak odnośnie Ecospa to są oni również na Allegro http://www.allegro.pl/show_user_auct...hp?uid=4673841
#225 |
Raczkowanie
|
Ja jestem już po zakupach w Ecospa,oleje w fajnych butelkach z dozownikiem są,wygodna sprawa
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#226 |
Wtajemniczenie
|
A jakie oleje zakupiłeś Thanatos?
|
![]() ![]() |
![]() |
#227 |
Raczkowanie
|
Olej jojoba,makadamia i z pestek moreli
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#228 | |
okrutnica jakaś... |
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#229 |
Zakorzenienie
|
Czytałam Was, czytałam, aż się skusiłam
![]() Produkty ------------------------------------------------------ 2 x Butelka szklana 50 ml z zakrętką () = 3.80PLN 1 x Olej makadamia () = 15.70PLN 1 x Olej z pestek moreli () = 13.60PLN ------------------------------------------------------ Podsuma: 33.10PLN Paczka wagowa (Poczta Polska): 0.00PLN w tym VAT 22%: 5.97PLN Suma: 33.10PLN ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#230 |
Zakorzenienie
|
Na tym wizażu są same kusicielki i kusiciele.
![]() ![]() Jeszcze nie otrzymałam swojej paczki z mazideł a tu kolejny super sklep... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#231 |
Rozeznanie
|
Uffff... Przebrnęlam przez (cudowny zresztą) watek i już do was dołączam
![]() Zamówienie oczywiście zostało złożone, na razie jedno, bo pierwsze. Mam pytanie, a właściwie kilka: Czy do oleju różanego mogę dodać czystej witaminy E? Czy raczej powinnam dodać coś jeszcze, nie wiem, coś co pozwoli lepiej się tej mieszance wchłonąć? Jeśli tak, to co to mogłoby być? I czy znacie coś takiego jak olej z siódmaczka amerykańskiego? Jakie ma działanie na skórę? Jestem jego przypadkową posiadaczką i nie mam pojęcia co z nim zrobić... |
![]() ![]() |
![]() |
#232 | |
okrutnica jakaś... |
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#233 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#234 |
Zakorzenienie
|
Apsik
http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...&postcount=190 A jeśli chodzi o olej z siódmaczka amerykańskiego, to pierwszy raz słyszę taką nazwę. Siódmaczek - cudaczek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#235 | |
okrutnica jakaś... |
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#236 |
Rozeznanie
|
A ja dzisiaj w moim wiejskim sklepiku znowu dostałam wytrzeszczu oczu - na półeczce jak gdyby nigdy nic stały sobie buteleczki oleju krokoszowego ....hi,hi,hi ...od razu jedna z nich wylądowała w moim koszyku
![]() życie jest piękne ![]()
#237 |
Zakorzenienie
|
A ja zanim zanabędę odżywkę gala do paznokci to powcieram w skórki trochę naszych olejów - np z bawełny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#238 |
Rozeznanie
|
Ach...jeszcze tak przy okazji...to a propos masła shea....na stronie jaworka podane jest, ze masło karite nie działa komedogennie....
czyli?
#239 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A jeśli chodzi o siódmaczka to inaczej się nazywa starflower... może to coś pomoże? Na opakowaniu jest napisane, ze zawiera kwas (gamma linolenic acid), jakoś mi to milo brzmi, ale zupelnie nie wiem o co chodzi... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#240 |
Rozeznanie
|
Już znalazlam, czym jest ten kwas, może komuś tez się przyda: GLA jest składnikiem fosfolipidów błon komórkowych oraz wchodzi w skład cementu międzykomórkowego zlepiającego komórki naskórka. Znalazł zastosowanie w kosmetykach rewitalizujących, regenarycyjnych, przeciwzmarszczkowych, nawilżających, łagodzących podrażnienia i stany zapalne skóry, kremach przeciwalergicznych, promieniochronnych, kosmetykach dla dzieci i niemowląt, w kosmetykach odżywczych do włosów
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:41.