|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2431 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Oleje, olejki, hydrolaty - ZBIORCZY
Cytat:
![]() Moze sprawdzi sie Twoj olej do stop ? Na noc np. w ramach kuracji? Na masci pisze: poprawia krązenie, wspomaga w stanach reumatycznych, rozluznia mięsnie wokol stawow..Twoj olej powinien lepiej dzialac niz moja masc za 4 zloty ![]() EDIT: jak zwykle, skladając zamowienie u Thanatosa,prosiłam w komentarzu o zabezpieczenie butelek przed wylaniem.... i otrzymałam przed chwilą odpowiedz, ze Thanatos zmienił opakowania ![]() ![]() Edytowane przez psycha Czas edycji: 2008-07-10 o 11:34 Powód: literowki, "wyrazowki" |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2432 |
Rozeznanie
|
Niezamienna - Planowałam ciapnąc do kremu na paszczę, bo ma równiez dzialanie przeciwtrądzikowe, ale nie wiem czy dam rade - jeśli juz w ogole to w minimalnych ilosciach chyba ... póki co się nie kremuje i dobrze mi z tym ale raz na jakiś czas krem się jednak przydaje.
Psycha - dokladnie opisałaś zapach tego oleju ![]()
#2433 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bursztynek niniejszym skreślam z wishlisty ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2434 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2435 |
Zakorzenienie
|
Przyszło moje zamówienie od Thanatosa. Dostałam próbki:
- protein mleka - macerata kawiorowego ![]() - olej antycellulitowy Jeszcze nie wiem do czego wykorzystam... ale napewno ![]() edit: zrobiłam w końcu lekki lotion do ciała, na dzień. Wsiąka się dość szybko, skóra ślicznie nawilżona, bardzo wydajny. Jedyne co mi nie odpowiada to zapach shea. Następnym razem dam więcej kakaowego i nieco kokosowego. Faza wodna: woda 54,75% hydrolat 10% hydromanil 5% strukture xl 2,5% konserwant 0,75% Faza olejowa: macerat z alg 10% masło shea 8% masło kakaowe 4% lecytyna hlb 4 3,6% polysorbate 80 1,4%
Życie to ciągłe ryzyko. Edytowane przez Nati02 Czas edycji: 2008-07-10 o 18:22 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
#2436 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2437 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2438 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2439 |
Zakorzenienie
|
Dobrze czytasz, macerat kawiorowy
![]() ![]() Sama kilka razy czytałam karteczkę na pojemniku i za każdym razem to samo: KAWIOR ![]()
#2440 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2441 |
Zakorzenienie
|
Ohydnie pachnie... bo nie znosze kawioru
![]() ![]() Z tego co widziałam nie ma go jeszcze w nowościach ![]() Za to masło kakaowe i olej kokosowy jest chyba rafinowany bo nie czuję zapachów. Po mazidłowych miałam aż mdłości od ciągłego wąchania a tutaj nic. edit: aż z tego niedowierzania wszystkich poszłam raz jeszcze do lodówki sprawdzić czy nie miałam popołudniu zwidów i jednak nie miałam ![]()
#2442 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zawsze mozna doprawic olejkiem eterycznym... rybka z cytrynka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2443 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2444 |
Wtajemniczenie
|
Nati, a w jakim oleju ten kawior?
Rybka w oleju z cytrynką ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2445 |
Rozeznanie
|
O kurcze chyba bym nie zmogła tego maceratu kawiorowego
![]() ![]() ![]() Rozmyślając wczoraj pod prysznicem nad olejem herbacinanym (akurat zmywałam go z włosów) zastanawiałam się słuchajcie czy jest sens macerowania herbaty własnym sumptem i jeśli jest to jakiej najlepiej? Zielonej czy białej? A zapomniałam dodać że olej bursztynowy jest strasznyyyy.....dziewczyn y do wieczora zapach trzymał się na ręku - pomimo, że ręce mylam kilka razy w tym ze 2 razy dokładnie próbując zmyć ten zapach.... Nie mam pytań ogólnie...
#2446 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nati próbuj, podobno kawior działa cuda ![]() Choomiku, czekałam tylko kiedy wreszcie dojdziesz do takowych dywagacji, nie wiem jak to technicznie może wyglądać, bo nie jestem biegła w macerowaniu, ale w herbacie troszeczkę - wybrałabym chyba białą. Ewentualnie zawsze można nastawić dwa, jeden taki, drugi taki ![]() Uprzejmie donoszę, że moje mleczko do ciała sprawdza się ![]() ![]() Jako że zrobiłam tylko 50ml na próbę, następna porcja będzie z centellą i może kapnę też granatu, a co ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2447 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A propos - jak się sprawuje herbatka na włosach? Stosujesz solo czy w połączeniu z czymś? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2448 |
Rozeznanie
|
Ilonka - wychodzi na to, że jestem do bólu przewidywalna
![]() Niezamienna - własnie kurcze jak sobie wyobrażę te jajka macerowane w oleju to mnie jakos tak...hm wzdraga, ale jeśli działa cuda... Trzymałam wczoraj herbę godzinkę jakoś na włosach, sprawuje się bardzo dobrze, dalam ją solo. Wlosy błyszczące i spykie, jestem zadowolona bardzo ![]() Czyli jest 2:0 dla bialej herbatki póki co. ![]()
#2449 |
Zakorzenienie
|
Kurcze jakoś nie mam ochoty na próbowanie tego kawioru solo bo odraża mnie ten zapach. Nie lubie ryb. Ale dla Was będę musiała
![]() Niezamienna wydaje mi sie, że w jojobie ale ręki nie dam sobie uciąć ![]() Ilona zdradź formulację mleczka ![]() ![]()
![]() |
#2450 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam puszkę kawioru w spiżarni... ![]() Cytat:
hydrolat różany 35ml gliceryna 2,5ml guma ksantanowa 0,25ml faza B macerat róży pomarszczonej w oleju ryżowym 4ml olej makadamia 3ml polawax 3,25ml masło mango 2ml faza C hydrolat różany 1mlNMF 15 kropli owies hydrolizowany 10 kropli extrakt z pestek winogron 1,5ml alantoina 0,5ml olejowy extr. rozmarynu 5 kropli |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2451 |
Zakorzenienie
|
Masło mango brzmi pysznie
![]()
#2452 |
Zakorzenienie
|
mam próbkę z EcoSPA, jest rafinowane
|
![]() ![]() |
![]() |
#2453 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2454 |
Zakorzenienie
|
No to już nie brzmi pysznie... Na zrobsobiekrem.pl też widziałam, ale niestety też rafinowane.
Niezamienna nie ma za co ![]() ![]()
#2455 |
Zakorzenienie
|
Przyszło zamowienie z zrobsobiekrem
![]() Wszystko super.... podobająmi się opakowania, bardzo wygodne z dozownikiem ! Dostalam 3 rzeczy gratis - olej sojowy, hydrolat rumiankowy i mietowy! Ciesze sie na testy ![]() Otwarłam narazie tylko olej śliwkowy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2456 |
Wtajemniczenie
|
Śliczności
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2457 |
Zakorzenienie
|
Zrobiłam do buteleczki 10ml mix wszystkich.. z kazdego po trochu, lacznie z herbatką i opuncją, bez rycynowego.. czyli oleje + 3 maceraty... szkoda ze nie mam juz jojoby, mieszanka taka napewno dlugo nie postoi...
Te probki 15ml to naprawde fajna rzecz ![]() Moim faworytem juz jest śliwka, glownie ze względu na zapach. Na początku pachnie olejkami do ciasta, dopiero po rozsmarowaniu na skorze zapach rozwija sie w soczystą śliwke ![]() ![]() Zachęcam do przetestowania, bo naprawde warto..juz samo ze względu na zapach ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2458 |
Wtajemniczenie
|
Ja wlasnie dzisiaj zlozylam u nich zamowienie. Juz nie moge doczekac sie hydrolatu szalwiowego
![]() ![]() A sliwka w takim razie na pewno znajdzie sie w nastepnym zamowieniu. Tylko czy nie bedzie zapychac? |
![]() ![]() |
![]() |
#2459 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Edit: przpraszam, za ten malo wnoszący do dyskusji post, ale juz wymiękam jak czytam takie rzeczy ![]() ![]()
![]() |
#2460 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:02.