![]() |
#241 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Hydrolat oczarowy
A mnie się zapach hydrolatu oczarowego nie podoba. Działanie-tak, ale zapach trochę na początku mnie odrzucił, ale juz sie chyba przyzwyczaiłam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#242 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Oleje i hydrolaty.
a ja mam takie pytanie, chciałabym sporządzić jakiś dobrze nawilżajacy balsam, czy mogłabym z oleju kokosowego lub masła karite?
czy jeszcze cos musiałabym do nich dodac, czy można je aplikować w postaci czystej bez dodatkow? |
![]() ![]() |
![]() |
#243 |
Zakorzenienie
|
agatka-a z tego co kojarzę to chyba w produkcji balsamu kokosowego tanatos jest specjalistą
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#244 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czy udało Ci się zrobić jakiś olejek do mycia? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#245 |
Zakorzenienie
|
Oczywiście Smoku jak tylko olejki do mnie dotrą i przetestuję to dam znać
![]() Więcej gotowych kupować nie zamierzam, więc dopiero jak je powykańczam produkcja ruszy pełną parą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#246 |
Wtajemniczenie
|
Ja jestem tak niecierpliwa, że jak sobie do głowy wezmę jakiś pomysł, to nie spocznę, póki tego nie ukręcę. Szaleństwo jakieś.
|
![]() ![]() |
![]() |
#247 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam ochotę na olejkek do mycia twarzy,ale obiecałam sobie że najpierw powykańczam te co mam. I to samo z serum do włosów... jakbym kupiła składniki teraz to mur beton że te co mam by zalegały.... musze być twarda i nie ulec wiżazowym pokusom..... ;-)
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#248 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Tanatos help ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#249 |
Raczkowanie
|
Ten balsam kokosowy,to był mój pierwszy,który sam zrobiłem
![]() A zrobić balsam to pryszczyk.Jeżeli masz emulgatory nie ma problemu,moge przepis podac.Chyba,że chcesz masło do ciała,na bazie samych tłuszczy,bez dodatku fazy wodnej,wtedy obejdzie sie bez emulgatora ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#250 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a z tym masełkiem to jak? nie wiem już sama, doradź, pliss ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#251 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
a jakiś balsam który nada się do skóry wrażliwej, reagującej histerycznie na zwykłe sklepowe balsamy?
|
![]() ![]() |
![]() |
#252 |
Raczkowanie
|
Masło do ciała,to nic innego jak mieszanina kilku rodzajów tłuszczy lub tłuszczy i wosków,czyli 100% tłuszczu w tłuszczu
![]() W balsamach do ciała staram się nie dawać więcej niż 20% fazy tłuszczowej,bo przy wiekszej ilosci robi sie za tłusto jak dla mnie.Dlatego najlepiej samemu zrobic kilka "próbek",bo 20-30 g.,z rożna iloscią tłuszczu ![]() A tu trochę wiadomosci : http://www.phpbbserver.com/laborator...m=laboratorium http://www.jaworek.net/kosmetyki/robienie_kremu.php A tu gotowe przepisy na różne balsamy,kremy,masła : http://www.jaworek.net/kosmetyki/recepty.php http://www.phpbbserver.com/laborator...m=laboratorium http://www.phpbbserver.com/laborator...m=laboratorium http://www.phpbbserver.com/laborator...m=laboratorium |
![]() ![]() |
![]() |
#253 |
okrutnica jakaś... |
dziękujemy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#254 |
Raczkowanie
|
Ja tez kupiłam sobie olej .... różany na początek
![]() ![]() Myśle o kupnie kolejnych składników, co by ten olej wzbogacić troszkę. Mam w domu olej z słodkich migdałów, czy myślicie, że można by go połączyć z kwasem hialuronowym i zastosować jako serum na twarz? ![]() Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
#255 |
Zakorzenienie
|
podpisuje się obiema łapkami
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#256 |
Zadomowienie
|
Witajcie
![]() Swietny watek ![]() Od niedawna stosuje moj magiczny specyfik- Jojoba Pure Oil (www.jason.com), ![]() ![]() ![]() ![]()
#257 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Olej ze slodkich migdalow jest olejem w zasadzie uniwersalnym i nadaje sie do kazdej cery; dobrze sie wchlania i nie pozostwaia tlustej warstewki; moze byc tez uzywany samodzielnie na skore. Ja go swego czasu uzywalam do demakijazu oczu i w tej roli tez jest doskonaly. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#258 |
Raczkowanie
|
Hydrolat jest w mazidłach. Problem mam ze znalezieniem oleju oczarowego. Czy ktoś wie, gdzie można kupić olej????
|
![]() ![]() |
![]() |
#259 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny, a który hydrolat bedzie lepszy do cery:
- wrażliwej - przesuszonej - naczynkowej (chyba, gdyż ostatnio zauwazyłam kilka fioletowych ślaczków na twarzy) - skorej do wyprysków (podskórne gule) zastanawiałam się na hydrolatem z rózy albo rumianku ale teraz sama już nie wiem |
![]() ![]() |
![]() |
#260 |
Rozeznanie
|
A ja właśnie dostałam przesyłkę z emulgatorami do kremów - oj będzie się działo...
![]() P.S. recepturki już wyliczyłam, teraz tylko kręcić, kręcić, kręcić.... mam nadzieję , że nie wyprodukuję wielkiego BUM w mojej kuchni ![]()
#261 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#262 |
Rozeznanie
|
tak mnie teraz naszło...po przeczytaniu narzekań na nie ten kolor filtra koloryzującego (wątek o SVR 50)- że za jasny
a nie możnaby wrzucić do takiego produktu trochę pigmentów? albo do mieszanek pudrowych - trochę je podrasowić? jedyne na razie źródło pigmentów jakie znam to strona podana przez thanatosa (jaworek) w sumie to nie zgłębiałam tego tematu, to jest taka mysl która mi przed chwilą zaświtała - nie będzie toto się gryzło wszystko razem?
#263 |
Zadomowienie
|
a jak za ciemny to co mozna zrobić??
![]() |
#264 | |
okrutnica jakaś... |
Cytat:
ja też się czaję na któryś z Wielkiej Trójcy emulgatorów ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#265 |
okrutnica jakaś... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#266 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#267 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
rumainkowy wg mnie smierdzi oczarowego jeszcze nie próbowałam (ale mam zamiar)
![]() ![]() |
![]() |
#268 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Lawendowy też lubię, ale ja nie mam cery naczynkowej (poza jednym pękniętym naczynkiem z boku nosa, które zostało mi jako pamiątka po kuracji sterydowej).
![]() |
#269 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() w planach mam mocno odżywczy krem na noc dla muminków - muszą poczuć, że coś na gębusie nałożyły ![]() ![]() natomiast z mazideł - oczywiście zaszalałam i zamówiłam wszystkie emulgatory ![]() jutro mam nadzieję spotkać sięz limarią (odbieram osobiście zamówieneie) to jeszcze dokładnie obadam sprawę) - bo dla siebie planuję jakiś lżejszy kremik, tudzież balsamik do odwłoka - na pewno zdam relację ![]() ![]() mam już zakupiony olej krokoszowy - on nadaje się do lekkich kremików - bo daje lekkie wykończenie, mam jeszcze w zanadrzu olej z pestek winogron - ale eksperymenty będę dopiero robić... ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#270 |
Zakorzenienie
|
hmm to teraz jestem w kropce, bo o hydrolacie z komosy pisze ze jest do cery tłustej (ja mam pernamentie suchą), ale jest bardzo dobry dla naczynkowców... a jaki zapach ma ten z komosy?
nie wiecie może kiedy p. Lidka wprowadzi olej kokosowy ? na LU pisala, ze 26, ale jeszcze nie ma ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:47.