XXL-ki chudną do M-ki :) - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-27, 12:05   #4201
Bottega
Zakorzenienie

Dot.: XXL-ki chudną do M-ki :)

Cytat:
Napisane przez Eldo_rado Pokaż wiadomość
aaa, dziewczyny, @ chyba widział, ze się na niego żalę, bo przyszedł!
Super

whisky, ja też mam prolaktynę na zbyt wysokim poziomie, biorę leki i właśnie w styczniu czeka mnie badanie kontrolne. Trzeba zobaczyć czy coś się polepszyło. Teraz też mam tabsy anty, ale to raczej nie od nich, bo prolaktynę pierwszy raz miałam podwyższoną już jakieś 5-6 lat temu, a wtedy ich nie brałam.

Do co TŻta - były łzy, krzyki, moja mina --> :| i nie odzywanie się, błagał, prosił, przepraszał itd., ale suma summarum... nie wytrzymałam, uległam... Tyle, że w ramach kary póki co obecny status: "w związku" zamiast "zaręczona" Liczę na to, że teraz będzie się starać, vędzie grzeczny i potulny (wczoraj nawet ciasteczka ze mną lepił ), a za jakiś czas oświadczy się jeszcze raz A co tam, skorzystam na tym! xD

Wagowo dziś tak samo, ale pomierzyłam się i jestem w szoku - zleciały mi 3 cm w talii, 2 w biodrach, 1.5 w tyłku w ciągu ostatnich 3 tyg. Czyli jednak fatycznie jest mnie mniej. Uaktualnię wymiary w klubie. W ogóle to zauważyłam, że zrobiłam się strasznie delikatna, TŻ tak trochę jeszcze nie ogarnia i co chwilę musi przepraszać, bo mnie coś boli przez niego

Bottega jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-27, 12:11   #4202
Eldo_rado
amor vincit omnia

Cytat:
Napisane przez aniusiazalusia Pokaż wiadomość
hey dziewczyny czy nadal można dołączyć do waszej akcji z odchudzaniem?
oczywiście, że można powiedz coś o sobie

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ----------

Cytat:
Napisane przez Bottega Pokaż wiadomość

Do co TŻta - były łzy, krzyki, moja mina --> :| i nie odzywanie się, błagał, prosił, przepraszał itd., ale suma summarum... nie wytrzymałam, uległam... Tyle, że w ramach kary póki co obecny status: "w związku" zamiast "zaręczona" Liczę na to, że teraz będzie się starać, vędzie grzeczny i potulny (wczoraj nawet ciasteczka ze mną lepił ), a za jakiś czas oświadczy się jeszcze raz A co tam, skorzystam na tym! xD
super, że się zaczyna układać- tzn wracać na dawne tory na pewno coś do niego dotarło- że może stracić taki skarb przez swoje nieprzemyślane zachowanie... niech się chłopka teraz stara , bo jak nie to będzie miał z nami do czynienia
Eldo_rado jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-27, 12:35   #4203
f_ola
Zakorzenienie

Lokalizacja: Wiecie tam dają takie fajne kaftaniki...Nie wiem tylko czemu są wiązane od tyłu...

Cytat:
Napisane przez Eldo_rado Pokaż wiadomość
oczywiście, że można powiedz coś o sobie

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ----------

super, że się zaczyna układać- tzn wracać na dawne tory na pewno coś do niego dotarło- że może stracić taki skarb przez swoje nieprzemyślane zachowanie... niech się chłopka teraz stara , bo jak nie to będzie miał z nami do czynienia
Ojj już mu damy popalić jak się starać nie będzie
Będziemy bardzo bardzo niemiłe

aniusiazalusia welcooome!
f_ola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-27, 12:47   #4204
whisky79
Raczkowanie

Bottega pozostaje zyczyc Ci,zeby taka poprawa byla juz dlogotrwala a nie chwile sie postara,zobaczy,ze atmosfera sie poprawila i znow odwinie jakis numer
Ja na sylwka dla TZta wystapie w tej sukience:

I do tego dzis kupilam takie rajstopy jak w zalaczniku
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Image2060.jpg (69,0 KB, 26 załadowań)
Stary 2011-12-27, 12:50   #4205
Eldo_rado
amor vincit omnia

whisky coś czuję, ze długo ten strój na Tobie nie pozostanie

sama się ostatnio zastanawiałam nad tymi rajstopami, bo są BOSKIE! ale jednak kupię z paseczkiem -tzn zamiast serduszek jest pasek, jakby od pończoch
Stary 2011-12-27, 12:51   #4206
f_ola
Zakorzenienie

Lokalizacja: Wiecie tam dają takie fajne kaftaniki...Nie wiem tylko czemu są wiązane od tyłu...

Szalejesz whisky!
Stary 2011-12-27, 12:51   #4207
Bottega
Zakorzenienie

Teraz to powiem Wam, że trochę mi go żal, bo smutno mu, że ni jestem jego narzeczoną i nawet łzy mu poleciały, jak myślał, że nie widzę. Mam nadzieję, że to świadczy tylko i wyłącznie o tym, że mu zależy i będzie poprawa!

To cooo, szykować jutro tort?

whisky, jaaaakie faaajne rajstopy!
Laski, gdzie takie dostanę - z serduszkami lub tym paseczkiem? TEŻ CHCĘ

Edytowane przez Bottega
Czas edycji: 2011-12-27 o 12:54
Bottega jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-27, 12:56   #4208
Eldo_rado
amor vincit omnia

Bottega no pewnie, ze mu zależy! dostał kubeł zimnej wody na głowę i w mig dotarło mu, ze mógł Cię stracić ...

szykować

---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ----------

Cytat:
na allegro i w dobrze zaopatrzonych sklepach z rajstopami/bielizną
Stary 2011-12-27, 12:58   #4209
whisky79
Raczkowanie

Cytat:
Teraz to powiem Wam, że trochę mi go żal, bo smutno mu, że ni jestem jego narzeczoną i nawet łzy mu poleciały, jak myślał, że nie widzę. Mam nadzieję, że to świadczy tylko i wyłącznie o tym, że mu zależy i będzie poprawa!

whisky, jaaaakie faaajne rajstopy!
Ja nie pomoge z rajstopami bo w PL nie wiem gdzie takie dostanisz-ja w Primarku kupilamSzkoda,ze @ akurat na sylwka bede miec...
Stary 2011-12-27, 12:59   #4210
Eldo_rado
amor vincit omnia

Cytat:
Napisane przez whisky79 Pokaż wiadomość
Ja nie pomoge z rajstopami bo w PL nie wiem gdzie takie dostanisz-ja w Primarku kupilam
takie same rajty, właśnie z Primarka, widziałam na allegro nie dalej jak tydz temu trzeba zaglądać, bo często ludzie wystawiają takie 'unikatowe' w Polsce rzeczy, bo przywożą zza granicy.
Stary 2011-12-27, 13:34   #4211
f_ola
Zakorzenienie

Cytat:

Ja nie chce. Mam za duże łydy. Będę je ukrywała
Bottego jak wolisz
Stary 2011-12-27, 14:23   #4212
LadyTo0fat
Rozeznanie

Ja nie rozumiem. Moja waga pokazywała (po 15godzinach nic nie jedzenia, bo dłuuugo spałam + kilka godzin przed spaniem jadłam) 70,1kg. A potem to w ogóle 69,1kg. O CO CHODZI?! Ja zeświruję zaraz z tym wszystkim. Mimo wszystko pozostaje mi dziękować niebiosom, bo to co zrobiłam było karyyygodne i okropne, a kary jako takiej nie ma albo niewielka, bo chyba zaraz nie wyskoczy mi +5kg Nie wiem, co z tą wagą. Ale wymiary tak na szybko zrobiłam i też nie widzę w sumie wzrostu. Jakiś cud? Czy może dopiero kilka dni po fakcie mi wyskoczy bebzon i boczki?
Śmigam dziś na fitness.

Aha! Eldo, zazdroszczę @!

Bottega, no to pokazałaś mocną rękę z tymi zaręczynami. Bardzo dobrze! Łzy mu stanęły w oczach? I good! Przynajmniej widać, że mu zależy i może dostrzegł, co może stracić przez swoje olewactwo. Myślę, że po takiej karze już możesz odpuścić sobie zapominanie o jego urodzinach i zrobić ten super-tort.

Whisky, aaaaaaale będziesz laska w tych ciuszkach

Heeej Aniusiazalusia, czekamy na więcej info

Edytowane przez LadyTo0fat
Czas edycji: 2011-12-27 o 14:25
LadyTo0fat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-27, 14:56   #4213
wybOrOowa
Rozeznanie

GG do wybOrOowa

Cytat:
MaryAnne,WybOrOowa to cos malutko musialyscie jesc chyba,ze taki skromny wzrost macieJa jadlam wszystko i w takich ilosciach jak w czasach gdy nie tylam i dzis mam 2,4kg wiecej na wadze.Ale tez mam za 2-3 dni dostac @ i nie bylam od soboty w WC.Nie martwie sie nic tym wzrostem,wazne,ze wszystkie potrawy wyszly mi tak pyszne,ze nie szlo sie od nich odkleicMoj TZ pol blachy sernika zjadl w sumie w jeden dzienI juz mnie prosil abym na Nowy Rok ponownie upiekla.
Eldo_rado ja tez nie potrzebuje zadnej kreacji bo sylwka spedzam w domku z TZtem.Jakos tutaj bym sie nawet chyba bala wyjsc gdzies na impreze u sibie w dzielnicy...
oj uwierz mi że nie malutko , bo w sumie to zjadłam wszystkiego po troszku i nie był to ani dietetyczne pieczenie , pierogi i ciasta itp ,nawet ciasto z kremem opierdzieliłam po prostu mniej a wszystkiego próbowałam tylko bez karpia
Cytat:
Napisane przez aniusiazalusia Pokaż wiadomość
hey dziewczyny czy nadal można dołączyć do waszej akcji z odchudzaniem?
pewnie że tak witaj i opowiadaj coś o sobie ;P

Cytat:
Super

Wagowo dziś tak samo, ale pomierzyłam się i jestem w szoku - zleciały mi 3 cm w talii, 2 w biodrach, 1.5 w tyłku w ciągu ostatnich 3 tyg. Czyli jednak fatycznie jest mnie mniej. Uaktualnię wymiary w klubie. W ogóle to zauważyłam, że zrobiłam się strasznie delikatna, TŻ tak trochę jeszcze nie ogarnia i co chwilę musi przepraszać, bo mnie coś boli przez niego
no jak pięknie lecą cm
Cytat:
Bottega pozostaje zyczyc Ci,zeby taka poprawa byla juz dlogotrwala a nie chwile sie postara,zobaczy,ze atmosfera sie poprawila i znow odwinie jakis numer
Ja na sylwka dla TZta wystapie w tej sukience:

I do tego dzis kupilam takie rajstopy jak w zalaczniku
oj kusisz będziesz bosko wyglądała
Cytat:

no i dałaś mu do myślenia ale już starczy tych kar , zrób ten przepyszny tort a a mi już na samą myśl ślinka cieknie
Stary 2011-12-27, 16:26   #4214
MaryAnne
Rozeznanie

ja się na Świętach nażarłam jak prosię a i tak zjadłam mniej niż miałam ochotę
dzisiaj staram się wracać powoli na dobrą drogę.
w ogóle to muszę powiedzieć, że jak zaczynam łapać doła i zajrzę na ten wątek to od razu mi się humor poprawia dzięki dziewczyny
a sukienka i rajtki super
MaryAnne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-27, 16:41   #4215
whisky79
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MaryAnne Pokaż wiadomość
ja się na Świętach nażarłam jak prosię a i tak zjadłam mniej niż miałam ochotę
dzisiaj staram się wracać powoli na dobrą drogę.
w ogóle to muszę powiedzieć, że jak zaczynam łapać doła i zajrzę na ten wątek to od razu mi się humor poprawia dzięki dziewczyny
a sukienka i rajtki super
Ja jadlam prawie caly czas jak mam byc szczera-tzn skonczylam jesc np salatke z karpikiem(ogolnie zjadlam 7 dzwonkow)to po pol godz juz nakladalam 2 kawalki sernika,pozniej jakies 4 pierniczki i tak przez 2 dni,hehe.Ale nie zaluje-wiem,ze Swieta sa raz w roku a tradycyjne polskie jedzenie ogolnie bardzo zadko.A to tylko resztki w jelitach a nie realny tluszczyk co mam wiecej na wadze.Dzis zjadlam owsianke z budyniem na sniadanko,na obiadokolacje kuskus na ostro,2 jajka sadzone i 0,5 litra kefiru wiec licze jutro na konkretna wizyte w WC
Stary 2011-12-27, 17:36   #4216
Eldo_rado
amor vincit omnia

idę jutro rano na badania krwi jak znów zemdleję...
Stary 2011-12-27, 19:24   #4217
natalkaa7522
Zakorzenienie

Eldo, ja mam zrobić badanie krwi i cholesterol i pełno badań, ale boję się iść

Ja jutro się zważę, i może byc bardzo źle! Odwlekam to i odwlekam ale jutro już to zrobię

Bottega, fajnie że wszystko się układa
Stary 2011-12-27, 19:44   #4218
f_ola
Zakorzenienie

ja jutro rano do endo.
nienawidzę aspektu mojej tarczycy i latania z nią po wynikach i lekarzach AAAAAAAAAAAAA!
Stary 2011-12-27, 21:29   #4219
LadyTo0fat
Rozeznanie

Cytat:
Ja jadlam prawie caly czas jak mam byc szczera-tzn skonczylam jesc np salatke z karpikiem(ogolnie zjadlam 7 dzwonkow)to po pol godz juz nakladalam 2 kawalki sernika,pozniej jakies 4 pierniczki i tak przez 2 dni,hehe.
U mnie to samo, a nawet gorzej - w Wigilię i szczególnie 26-stego jadłam calutki czas i to tyle, że już się we mnie nie mieściło i pękałam w szwach.

Tym bardziej nie rozumiem mojej ustabilizowanej wagi. Jutro się zważę rano znowu i zobaczymy. Ale chyba niemożliwe, żeby nagle mi pokazała dużo więcej tak jakby dodając to, co może przytyłam w święta, czego dziś waga jednak mimo wszystko nie pokazała?
A ogółem dziś wstałam przed 14, także nie umiałam ogarnąć regularności posiłków i w ogóle tego wszystkiego zjeść. Chyba nie dojadę dzisiaj do 1200.

A tak w ogóle wkurza mnie, że ludzie słysząc "ona się odchudza!" myślą, że ktoś wcina samą sałatę i wafle ryżowe, w porywach jabłko Podczas gdy wafli ryżowych to ja akurat zero jem, bo ani to nie ma wyśmienitego smaku, ani tak mało kalorii; bo przecież po co jeść takie nic za 35kcal, jak można zjeść kawałek chleba razowego za 75kcal.

Czas edycji: 2011-12-27 o 21:32
Stary 2011-12-27, 21:36   #4220
natalkaa7522
Zakorzenienie

LadyToofat, ja też kiedyś myślałam (przed wizażem) że dieta to że nic się nie je ani nic. Dlatego popełniłam błąd przez głodówkę (jadłam jeden jogurt i jakiegoś owoca dziennie). Dopiero na wizażu zostałam uświadomiona ile pochłaniam kcal dziennie i że powinnam jeść tego duuużo mniej
Stary 2011-12-27, 21:42   #4221
LadyTo0fat
Rozeznanie

No ale kurde; ludzie się nie znają, nie czytali o zdrowym odżywianiu i od razu utożsamiają odchudzanie z jakąś głodówką, przez co np. patrzą na mnie z jakimiś nie wiem no, ze współczuciem (?!), że nic nie jem albo jem małoo, tylko warzywa jakieś czy inne chwasty. A moje 1200kcal potrafi być ogrooomem żarcia objętościowo, a na pewno spokojnie wystarczającą dawką do najedzenia się. Nie mówiąc już o tym, że często jem słodkości - robione przez siebie słodzikowe, które czasami naprawdę wychodzą pysznie i mogą konkurować do niektórych normalnych słodyczy jak najbardziej.

Czas edycji: 2011-12-27 o 21:43
Stary 2011-12-27, 21:51   #4222
f_ola
Zakorzenienie

Dlatego nikomu nie mówię,że się odchudzam. Mówię,że zdrowo się odżywiam. I wara każdemu od tego
I też sądziłam że odchudzanie to głodówka i diety przed wizażem
Stary 2011-12-27, 21:56   #4223
natalkaa7522
Zakorzenienie

Mi się wogóle wydaje, że mało jesteśmy uświadamiani w kwestii odżywiania. Gdyby grubsze dziewczyny wiedziały, ze wystarczy ruch i zdrowe jedzenie + 1200kcal to napewno byłoby mniej grubszych osób. Sama wiem po swoim otoczeniu, że nawet tata mi mówi, ze jem za dużo pomimo tego, że czasami nawet 1000 kcal nie zjem.
Stary 2011-12-27, 21:57   #4224
LadyTo0fat
Rozeznanie

Ja też nikomu nie powiedziałam "odchudzam się"; albo po prostu odmawiałam jedzenia czegoś, albo mówiłam o zdrowym odżywianiu, ale i tak samo z siebie i ludzie to przyjęli jako odchudzanie. I pewnie myślą, że jakiekolwiek słodycze np. LuGo to jakaś zbrodnia dla mnie i że w ogóle weź się schowaj, ja i cokolwiek co w smaku jest słodkie? A tutaj na LuGo pozwalam sobie spokojnie, bez żadnego wyrzutu, że tak powiem "na bieżąco" (co nie znaczy codziennie, bo nawet ochoty nie mam), a na jako takie słodkie rzeczy to czasem nawet codziennie - słodzik. Raaany. Ale nie chce mi się tego tłumaczyć ludziom, bo wtedy jestem w centrum zainteresowania pod względem mojej wagi itd, a tego jak już mówiłam w klubie nie lubięę.

I też myślałam, że odchudzanie na czym innym polega, bo zawsze moje opierały się na jogurtach (owocowych zresztą), musli (chrupkim owocowym) i sucharkach/waflach. No ale czy moi (bliscy nawet!) znajomi sądzą, że skoro cisnę tak od września, to naprawdę jestem na tyle głupia, żeby opychać się samą sałatą?

Bardzo możliwe, że byłoby mniej grubszych osób, bo tak naprawdę zdrowe odżywianie nie jest złe. Trzeba mieć tylko (szczególnie na początku) trochę silnej woli i chęci. A potem idzie z górki i człowiek LUBI jeść w ten sposób.

Czas edycji: 2011-12-27 o 22:00
Stary 2011-12-27, 22:03   #4225
natalkaa7522
Zakorzenienie

Wszyscy myślą o odchudzaniu jak o jakieś katordze, niejedzeniu niczego itd. A wystarczy zrezygnować z fast food'ów i jeść zdrowo co nie znaczy, ze je się tylko sałatę Ja też nikomu nie mówię, że się odchudzam bo to bezsensu. Ja problemy wagowe zachowuje dla siebie i dla wizażu, na którym mogę o tym spokojnie pogadać.
Stary 2011-12-27, 22:17   #4226
LadyTo0fat
Rozeznanie

Też bym chciała zachować dla siebie, ale trochę nie da rady tak do końca. Zawsze żarłam, teraz np. idziemy na kebaba - ja nie jem, częstują chipsami - ja nie jem, to od razu wychodzi, że się odchudzam (na dodatek towarzyszy temu spostrzeżeniu czasem taki ironiczny ton trochę). Albo jak zauważają, że schudłam, pytają. Nie lubię tego i tegooo.
Albo ostatnio koleżanka, wg której "jem-tylko-sałatę", na wieść, że jadam makaron, wyjechała, że to przecież duuużo kalorii ma! No nie, faktycznie, powinnam pozostać rzeczywiście tylko na tym, co ma maaaax 100kcal na 100gram.

Czas edycji: 2011-12-27 o 22:19
Stary 2011-12-27, 22:23   #4227
natalkaa7522
Zakorzenienie

Ja tak szczerze wogóle nie lubię gdy ktoś wtrąca się w to co jem albo co myśle o odchudzaniu To, ze czasami zje się batona (ja lubię nestle fitnes) który jest czekoladowy to odrazu panika że na diecie je jem. I wkurza mnie, ze moje przyjaciółki dobrze wiedzą, ze chcę się odchudzić i dobrze czuć w swoim ciele, to ciągle mnie wszystkim częstują A przy tym zawsze komentują, że są grube (ważą max. 50kg) Czasami zamiast mi pomóc to tylko sprawdzają moją silną wolą.

Edytowane przez natalkaa7522
Czas edycji: 2011-12-27 o 22:24
natalkaa7522 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-27, 22:30   #4228
LadyTo0fat
Rozeznanie

Właśnie ja też nie lubię, bo czuję się skrępowana. A jak ktoś wie, że się odchudzam i zjem właśnie coś, jakiegoś batona czy coś, to od razu łooo i wielkie halo/zdziwienie -> w każdym razie zwracają na to uwagę swoją. A pogadać o odchudzaniu jako-takim lubię tylko czasami ewentualnie z najbliższymi przyjaciółkami.
Mnie na szczęście raczej nie częstują te najbliższe kumpele. Ale 'jestem gruuuba' dla 50-tek ->

Czas edycji: 2011-12-27 o 22:31
Stary 2011-12-27, 22:33   #4229
f_ola
Zakorzenienie

Współczuje znajomych.
Co to za przyjaciółki które tak postępują? Nazwałabym je koleżankami. Przyjaciółka tak nie robi Lady ukróć to raz a porządnie. Każ się im zainteresować własnym talerzem i nara. I nie przejmuj się. To Twoje życie i Twoje zdrowie!

Dziewczyny gadacie o rozpowszechnieniu blabla ale pretensje można mieć tylko do własnej rodziców a nie do mediów czy opinii znajomych. To nasi rodzice wyszli z domów z takim przekonaniem i zaszczepili nam takie nawyki przez to że nie reagowali lub kupowali takie a nie inne rzeczy.

Edytowane przez f_ola
Czas edycji: 2011-12-27 o 22:35
Stary 2011-12-27, 22:40   #4230
natalkaa7522
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyTo0fat Pokaż wiadomość
Właśnie ja też nie lubię, bo czuję się skrępowana. A jak ktoś wie, że się odchudzam i zjem właśnie coś, jakiegoś batona czy coś, to od razu łooo i wielkie halo/zdziwienie -> w każdym razie zwracają na to uwagę swoją. A pogadać o odchudzaniu jako-takim lubię tylko czasami ewentualnie z najbliższymi przyjaciółkami.
Mnie na szczęście raczej nie częstują te najbliższe kumpele. Ale 'jestem gruuuba' dla 50-tek ->
W klasie mam pełno takich dziewczyn, ważą 50 kilka kilo przy 175 cm wzrostu i ciągle narzekają, ze są grube. Jedna ma taką przemianę materii, ze chyba wszystkie w klasie (a klasę mam całą żeńską) jesteśmy zazdrosne. Potrafi zjeść 3 bułki, drożdżówki i 2 3bity przy nas i nie tyje. Też tak chcę.

Cytat:
Napisane przez f_ola Pokaż wiadomość
Dziewczyny gadacie o rozpowszechnieniu blabla ale pretensje można mieć tylko do własnej rodziców a nie do mediów czy opinii znajomych. To nasi rodzice wyszli z domów z takim przekonaniem i zaszczepili nam takie nawyki przez to że nie reagowali lub kupowali takie a nie inne rzeczy.
Dlatego zrezygnowałam z jedzenia mamy. Ona jest nauczona wszystko gotować, smażyć w wielkiej ilości tłuszczu a do tego można dodać tendencję do tycia i nadwaga jak nic.

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości