|
|
#1171 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziękuję, masz rację jedzenie a te 4 punkty to sprawy ważnoście bez porównania! Walczę, być może właśnie dzięki tym porażkom urosnę w siłę, bo napewno się nie poddam
|
|
#1172 | |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: Wiecie tam dają takie fajne kaftaniki...Nie wiem tylko czemu są wiązane od tyłu...
|
Dot.: XXL-ki chudną do M-ki :)
Cytat:
|
|
#1173 |
|
Raczkowanie
|
tak.......... ale nie w rozmiarze 46!!!
|
#1174 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dzis planuje leczo z cukini i baklazanem
|
|
|
#1175 |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: Wiecie tam dają takie fajne kaftaniki...Nie wiem tylko czemu są wiązane od tyłu...
|
także w PRZEJŚCIOWYM rozmiarze 46.
ten rozmiar to sprawa przejściowa założe się ze za miesiąc 46 będzie już przeszłościa
|
#1176 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Z moim TZ tez jestesmy zgodni co do tego i mamy moja mame nawet po swojej stronie.Najgorzej tesciow przekonac bedzie gdyz 2 braci od mojego TZ miala huczne weseliska.
|
|
|
#1177 |
|
Rozeznanie
|
Witam witam wszystkie piękne panie
piękny dzień dziś do prawda słoneczko ...ciepło...cóż można chcieć więcej kilka kilogramów mniej W końcu udało mi się pozałatwiać kilka ważnych spraw dentysta synka , kościół itp nie udało mi się w cholernym urzędzie pracy wrrr byłam dziś wściekła i głodna tyle czasu tam spędziłam i nic nie załatwiłam :| ale za to czeka mnie nowy obowiązek od października uczęszczania na nauki bierzmowania czego do tej pory nie udało mi się zrobić w odpowiednim czasie ...więc teraz nie ma wyboru ale najważniejsze że już mamy godzinę w kościele ! hA ! teraz nie ma wyboru trzeba zgubić nadmiar siebie wiecie jak sobie pomyśle że np schudła bym np choćby te 10 kg to jak bym miała postawić obok siebie te 10kg cukru i nosić je to było by mi ciężko pewnie ....a że wcześniej to mi ciężko nie było nosić to ? hmm ok spowiadam się z wczorajszym posiłków i przez was grzesznice ciastowe i ja zgrzeszyłam ciastem !!!! śbniadanie - kawa z mlekiem 0,5% i słodzik 2x płatki ows. , otręby ows., z musli na mleku 2 śniad -kilka winogronek biełych i orzechy ze 4 laskowe i 4 włoskie obiad - był u mamy więc nie liczyłam na nic nie smażonego itp więc zjadłam poprostu mniejszą porcję 2 mały łyżki ziemniaków ,3 łyżki buraków i jeden kotlet mielony z indyka no i grzech!!! ok 100g szarlotkiii takiej pysznej cieplutkiej że nie mogłam się powstrzymać ![]() kolacja-3 kromki ciemnego z polędwicą wędzoną z kurczaka z 0,5 pomidorka i 1/4 jabłka a dzisiaj to tak : I - kawa z mlekiem i słodzik płatki ows, otręby ows z musli na mleku II- ok200ml jogurtu jogobella light brzoskwiniowego III-mała bulionówka pomidorowej z makaronem IV-2 małe łyżki ziemniaków z duszoną wątróbką z jabłkami i cebulką kawa z mlekiem (przy robieniu była ) kolacja bliżej nie znana co do golonki i tataru też nigdy tego moje usta nie widziały i chyba nie zobaczą jakoś jak na to patrzę to wolała bym nic nie jeść i umrzeć z głodu chyba :P miłego dzionka wpadne wieczorkiem a teraz spacerek
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1178 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale faktycznie dziwnie jest siebie wyobrazić z takim nadbagażem, a co dopiero pomyśleć, że się tyle więcej miało ale lepiej się z tego śmiać, będąc już o tyle chudszym, także bierzemy się do roboty
|
|
#1179 |
|
Rozeznanie
|
kurcze ja sobie robię dietowy obiad a moja córka w tym czasie wyjada ręką cukier z cukiernicy
|
#1180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hahaha a ile ma córa lat?
|
|
#1181 |
|
Rozeznanie
|
3
dowcip polega na tym, że normalnie nie używamy cukru prawie w ogóle i trzymamy cukierniczke schowaną, głównie dla gości. wczoraj był dziadek, więc jeszcze nie była schowana, a jak Mała odkryła smak cukru... ech ale geny ma raczej po tacie, więc jej chyba moje problemy wagowe nie będą dotyczyć.. mam nadzieję
|
#1182 |
|
Zakorzenienie
|
"czym skorupka za młodu nasiąknie..."
uważaaać :P haha coby nasze córeczki później nie miały takich problemów z wagą, jak mamusie
|
#1183 |
|
Raczkowanie
|
Moje dzisiejsze jedzenie:
1 sniadanie:jajecznica z 3 malych jajek z 3 pieczarkami na lyzeczce masla 2 sniadanie:activia rabarbarowa obiad:pol woreczka kaszy,leczo z cukini i baklazana,maly filet z kurczaka z ziolami prowansalskimi z piekarnika przekaska:salata,marchew,czerwona kapusta,pomidor+oliwa z oliwek kolacja:pol wedzonej makreli
bedzie:62kg/173cm![]() Edytowane przez whisky79 Czas edycji: 2011-09-26 o 17:40 |
|
|
|
#1184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za jakieś 10 lat minimum :P
|
|
#1185 |
|
amor vincit omnia
|
|
|
|
|
#1186 |
|
Raczkowanie
|
Mam bardzo zły dzień. Jestem wyczerpana.
Zjadłam: O 8:00 owsiankę taką jak zwykle. O 13:00 obiad (trzy pulpety gotowane w wodzie, trochę surówki, trzy łyżki sosu koperkowego na jogurcie - wszystko wyglądało jak latający potwór spaghetti). Koło 15:30 pochłonęłam kanapkę z żytniego chleba, szynki z indyka, papryki i szczypiorku (II śniadanie uciekło za obiad). Teraz w drodze do domu (18:00) wypiłam Kubusia. Mam jeszcze duże jabłko i pewnie zaraz się na nie rzucę, bo żołądek zawija mi się wokół kręgosłupa... Od 23-24 czekają mnie dzisiaj zapisy na ćwiczenia, więc koło 20:30 zjem serek wiejski ze szczypiorkiem.
|
#1187 |
|
amor vincit omnia
|
owsianka (150ml mleka 1,5%, 80ml wody, 4 łyżki płatków owsianych, banan)
koktajl (250ml maślanki, 80gr banana, 100gr malin) -> wyszło mi 400 ml steper- 30 min 500ml mleka 4% kawałek fileta z kurczaka, 2 łyżki marchewki z groszkiem, 2 łyżki szpinaku, łyżka panierowanych brokułów rower- 30min, 50 brzuszków, 20 przysiadów |
|
|
|
#1188 |
|
Zakorzenienie
|
ładne macie te jadłospisy! u mnie dzisiaj tak :
śn. 2 kromki orkiszowca z polędwicą sopocką, kawałkiem żołtego sera, ogórasem kiszonym 2śn. banan, pestki dyni o. 1/2 woreczka ryżu brązowego z kawałkami kurczaka i warzywami na patelnię p: kawa, knoppers k. 2 kr. orkiszowego chleba, jedna z białym twarogiem i rzodkiewkami, druga z polędwicą sopocką i ogórasem +woda, 3 zielone herbaty wniosek - za dużo chleba, mało białka -.-
|
#1189 |
|
amor vincit omnia
|
|
|
|
|
#1190 |
|
Zakorzenienie
|
co mogę jeść z białkiem, podpowiedzcie coś smacznego?
tylko nie wieśniak blagam, w czystej postaci nie przełknę, mam odruch wymiotny :P choć nie jestem kolejną ofiarą Dukana srukana, tylko tak po prostu nie lubie
|
#1191 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1192 |
|
amor vincit omnia
|
|
|
|
|
#1193 |
|
Zakorzenienie
|
a z czym tego tunczyka?
|
#1194 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Każda motywacja jest dobra ![]() Też mam takie podejście jak Ty. Tym bardziej własnie, że nie będę miała ślubu kościelnego. Przyjęcie też bardzo skromne, bo dla mnie wydawanie kasy aby się inni mogli nażreć i nachlac to bezsens. Wole wypasiony "miesiąc miodowy" z jakąś egzotyczną wycieczką. ![]() Cytat:
Odchudzanie wpływa pozytywnie na samopoczucie i każde 0,1kg mniej cieszy. Nie ma się co przejmować chwilami słabości. Przecież nasze odchudzanie nie trwa tydzień czy dwa. Walczymy kilka ładnych miesięcy a nawet i dłużej. Czasami można a nawet trzeba pofolgować! Wszystko da się nadrobić ![]() Grita, powodzenia! Nie poddawaj się tylko zapomnij o "przestępstwach" i walcz dalej ![]() Cytat:
Dziś ciężko mi się było dostać do komputera. No ale jestem. Rano się w końcu zważyłam i mogę ogłosić sukces. 94,8kg czyli 15,2kg mniej (jutro miną dokładnie 2 miesiące "diety"). Już niedługo i będzie 8 na przedzie ![]() Dziś nic nie ćwiczyłam prawie. Prawie, bo z siostrą i koleżanką dziś wpadłyśmy na genialny pomysł. Kupiłyśmy gumkę w pasmanterii i przez chyba 1,5 godziny skakałyśmy w gumę hahaha. Muszę powiedzieć, że nieźle działa na nogi ![]() Mój dzisiejszy jadłospis: I śniadanie: jogurt naturalny (50g), banan (110g), twarożek chudy 0% (100g) II śniadanie: 3 kromki chleba Schulstad z szynką, 150g śliwek węgierek Obiad: grillowana pierś z indyka (na surowo 220g), 100g. brązowego ryżu i 70 g ogórków konserwowych I kolacja granat+grejpfrut, bo mi się chcę owoców ![]() II kolacja 100g twarogu, 30g jogurtu naturalnego Edytowane przez tyszka_ Czas edycji: 2011-09-26 o 21:01 |
|||
|
|
|
#1195 |
|
amor vincit omnia
|
|
|
|
|
#1196 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczyny
a macie jakiś pomysł na coś dietetycznego z podsmażonymi pieczarkami? uwielbiam jeeee
|
#1197 |
|
amor vincit omnia
|
|
|
|
|
#1198 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Można same jajka też albo twarożek na ostro po prostu, z ulubionymi przyprawami. Jeśli akurat przyda się też troszkę tłuszczów, to makrela wędzona. Już 2 dni mam smaka na nią, muszę wreszcie jutro kupić!
|
|
|
|
|
#1199 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Filozofia jest taka, lubię siebie niezależnie od warunków fizycznych, a ponieważ lubię siebie i życzę sobie jak najlepiej, a zwłaszcza spełnienia marzeń, to się odchudzam znaczy stoję po swojej własnej stronie tak jakby ee nie wiem jak to lepiej opisać ![]() gratuluję spadków! ![]() tuńczyk można wymieszać z serkiem i wtedy jest super białkowo. albo mój fastfood dietetyczny: tuńczyk+coś pomidorowego (pomidor,przecier, pomidory w puszce) + oliwa (+ew czosnek) + makaron (jaki trzeba) i po obiedzie ![]() tylko z tuńczykiem w puszce trzeba uważać i czytać na puszce zawartość białka, bo spotkałam takie tuńczyki co miały białka 14gr na 100 i takie co mają 25 na 100 (i wartości pomiędzy też ). wbrew pozorom nie zawsze najdroższy jest "najbardziej białkowy".
|
|
#1200 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki, dzięki!
u mnie największy problem z tym, że te twarogi, ryby, pasty itp. zjadłabym z chlebeem :/MaryAnne podoba mi się Twoja filozofia! też lubię siebie, w lustrze jak i poza nim
odwielorybiam się ![]() Edytowane przez katiennn Czas edycji: 2011-09-26 o 20:30 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:51.

widzisz jakie są powody? czy jedzenie jest ważniejsze niż te 4 punkty? należy nauczyć się jeść, po to aby żyć, a nie żyć, po to aby jeść

bedzie:62kg/173cm