|
|
#2311 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: XXL-ki chudną do M-ki :)
A ja znowu uwielbiam mleko sojowe,tu jest niewiele drozsze od zwyklego.
"Mleko sojowe może okazać się szczególnie dobre dla osób ze schorzeniami układu pokarmowego, ponieważ nie powoduje ścięcia w żołądku i nie podwyższa poziomu kwasu żołądkowego, co działa pozytywnie na owrzodzenie żołądka i dwunastnicy. Mleko sojowe jest zaliczane do grupy produktów o niskim indeksie glikemicznym, dlatego może być stosowane również przez osoby chorujące na cukrzycę i odchudzające się." Ja kupuje takie niedosladzane i wzbogacone w wapn.Kiedys myslalam,ze to po platkach owsianych mam wzdecia a okazalo sie,ze winowajca bylo wlasnie zwykle mleko ![]() Ogolnie produkty z soi sa bardzo dobre dla organizmu kobiety-zawieraja fitestrogeny http://pl.wikipedia.org/wiki/Fitoestrogeny
bedzie:62kg/173cm![]() Edytowane przez whisky79 Czas edycji: 2011-11-02 o 11:15 |
|
|
|
#2312 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chciałabym trzymać zdrowy tryb życia nie tylko w czasie "diety", więc wolę stosować ogólnie dostępne produkty. Przy mleku sojowym trzeba się trochę nachodzić i jest przeważnie droższe.
|
|
|
|
#2313 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#2314 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Na szczęście ja nie mam z tym problemu, bo najnormalniej w świecie nie znoszę mleka. Jak tylko próbuje się napić mam odruch wymiotny :P No i tym sposobem do szczęścia mi mleko nie potrzebne. f_ola melduj się tu szybko! ;> Edytowane przez tyszka_ Czas edycji: 2011-11-02 o 11:51 |
|
|
|
|
#2315 |
|
Rozeznanie
|
ja kiedyś jak byłam mała piłam takie pyszne jeszcze ciepłe mleko bez żadnej obróbki prosto od krówki ...było pyszne teraz dziadek nie ma krowy ;D
a to sojowe ile ma kcl?
Edytowane przez wybOrOowa Czas edycji: 2011-11-02 o 12:37 |
|
|
|
#2316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() fola jest w drodze do Gdańska, także zawita później ale dzisiaj już jest lepiej
odwielorybiam się ![]() Edytowane przez katiennn Czas edycji: 2011-11-02 o 12:42 |
|
|
|
|
#2317 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
chore było by nie pić nic z tych pysznych rzeczy które dziś oferuje nam natura ... a ile alkoholikÓw pije pije i żyje ;D
|
|
|
#2318 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- Cytat:
Szklanka nieslodzonego sojowego ma 90kcal /13,2g B /3,1g T/ 9,5g W Szklanka zwyklego 1,5% ma 110kcal /7,8g B /3,5g T /11,5g W
bedzie:62kg/173cm![]() Edytowane przez whisky79 Czas edycji: 2011-11-02 o 13:24 |
|||
|
|
|
#2319 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Natomiast szklanka (250ml) mleka 0,5% ma za to 90kcal, 8g białka, 11,75g węglowodanów i 1,25g tłuszczu, więc mniej kcal i tłuszczu, ale więcej węgli. W białku niewielka różnica.
|
|
#2320 |
|
Zakorzenienie
|
Tyszka to tak jak ja nie znosze mleka, wiec nie mam problemu
|
|
|
|
#2321 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Szklanka nieslodzonego sojowego ma 90kcal /13,2g B /3,1g T/ 9,5g W Szklanka zwyklego 1,5% ma 110kcal /7,8g B /3,5g T /11,5g W [/QUOTE]to nie wiele w sumie ma i jedno i drugie ![]() ---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ---------- a ogólnie to napiszę Wam że kiepsko się czuję . Znowu złapał mnie katar , miesiąc temu miałam to samo do tego przeziębienie wrrr nienawidzę kataru A znając życie ja mam dzisiaj katar jutro dziecko :/
|
|
|
#2322 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie dzisiaj: rano - mleko z otrębami później podjadałam marchewkę, ogórki kiszone, obiad: kotlet mielony (musiałam na szybko coś kupić) i duuuużo surówki ![]() Wieczorem zjem jeszcze surówki, a potem pewnie jeszcze jakiś serek na noc. Na szczęście nie czuję jeszcze "głoda", do tej pory nie piłam prawie wcale wody, i strasznie mnie ssało. Teraz pije sporo i nie czuję takiego ścisku w żołądku
|
|
|
|
|
#2323 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ile kalorii miało pierwsze śniadanie? Gdzie drugie śniadanie, tak właściwie? Ta marchewka? Może jakieś węgle do obiadu? Nie samą surówką człowiek żyje...Ja dzisiaj zjadłam/zjem: I śniadanie: klasycznie już płatki żytnie i 3/4 szklanki mleka plus małe jabłko II śniadanie: minigrahamka (25g) z plastrem odtłuszczonego sera żółtego, z sałatą, pomidorem i ogórkiem oraz mały banan obiad: 1/3 woreczka kaszy gryczanej i gulasz z papryki (żółtej, czerwonej i zielonej - w sumie 150g), połowy cebuli i 125g piersi z kurczaka podwieczorek: sałatka z pomidora i ogórka z łyżką jogurtu naturalnego kolacja: serek wiejski z rzodkiewkami (albo biorąc pod uwagę proporcje - rzodkiewki z serkiem wiejskim) oraz druga minigrahamka Teraz byle do 7 z przodu...
Edytowane przez czwarta_plaga_egipska Czas edycji: 2011-11-02 o 15:17 |
|
|
|
|
#2324 |
|
Rozeznanie
|
zrobiłam http://www.youtube.com/watch?v=MBtie...eature=related o matko !!! mało nie wypluję płuc ...padam
jeszcze zrobię 60brzuszków itp macie jakieś mniej intensywne jak na początek ? czy lepiej się przyzwyczaić ? ps. tak mi tłuszcz skakał że myślałam że odpadnie
Edytowane przez wybOrOowa Czas edycji: 2011-11-02 o 15:26 Powód: ps. tak mi tłuszcz skakał że myślałam że odpadnie :D |
|
|
|
#2325 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Witaj w klubie ![]() Cytat:
![]() Ja jak już robie, to 8min. abs/buns/arms ![]() Byłam dziś w sklepie i dorwałam mąkę żytnią i syrop z agawy. Syrop jest przesmaczny. Tzn tylko krople polizałam z ciekawości, ale smakuje karmelowo. Mniam ![]() Nie moge się doczekać aż go użyje do czegoś. Jutro może, bo dziś obiadem wyczerpałam możliwości szaleństwa :P Z mąki żytniej razowej i pszennej razowej zrobiłam dziś na obiad naleśnika. Dorzuciłam trochę otrębów jeszcze, położyłam na niego kuraka i polałam sosem pomidorowym z ziołami. Mniam. Nażarłam się przeokrutnie. Chyba za duży ten naleśnik był, aż się boje policzyć ile to miało kalorii wszystko :P |
|||
|
|
|
#2326 | |
|
Rozeznanie
|
dziękuję dziewczyny za wsparcie
dzisiaj niestety nie idzie mi specjalnie lepiej, czuję się beznadziejnie, dostałam @ i jeszcze jem siła rozpędu. ale się staram i wiem, że będzie lepiej, tylko, że powoli... f_ola mam nadzieję, że u Ciebie już lepiej Cytat:
|
|
#2327 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A naleśnikika robiłam też żytnia + pszenna. Z tym, że i to i to razowe. Choć bardziej to placek był a nie naleśnik Nastepnym razem musze dac 2 ray mniej tej mąki ![]() Policzyłam kalorie i wyszła masakra haha
|
|
|
|
|
#2328 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Witam nowe wojowniczki ![]() f_ola Nie poddajemy się i byle do przodu, jak dziś u Ciebie lepiej to najważniejsze!
|
|
#2329 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2330 |
|
Raczkowanie
|
Ja pije w domku mleko chude 0,5% do kawy rano, a sojowe zapodaję sobie w pracy do kawy bo mam taką możliwość, czasem mieszam soję z chudym ale wtedy czasem brzuch mnie boli… więc nie będę sobie go żałowała
Ja dziś po wczorajszej uczcie piwno chipsowej zjadłam mało-moja nauczka!! :P Więc jestem z siebie dumna… Jutro powinnam iść na siłkę a tak mi się nie chce … :P
Edytowane przez mroowi Czas edycji: 2011-11-02 o 19:39 |
|
|
|
#2331 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie dziś 1120.5kcal, 79.85g białka, 138g węglowodanów, 27.3g tłuszczu. Mogłoby wyjść trochę mniej tłuszczu, ale ogólnie nie jest źle
431g warzyw i 148g owoców. Pewnie będę musiała zwiększyc ilość spożywanych tłuszczy i węgli, jeśli chcę jeść więcej kcal. Dziś pierwszy raz zjadłam cukinię zrobilismy leczo (ja jadłam z kukurydzą i piersią z kurczaka pokrojoną w kosteczkę, TŻ z kukurydzą, papryką i parówką). Zostało jeszcze pół cukini, myślę o zrobieniu jutro jakiś placków z tego. Muszę poszukać jakiegos dietetycznego przepisu i coś wykombinować.Za 2 dni się zważę
|
#2332 |
|
Raczkowanie
|
dziś zjadłam 1385,76 kcal,
B 74,42 W 172,63 T 42,44 tłuszczy trochę za dużo ![]() Bottega ja zrobiłam pierogi z cukinią i mięsem z piersi kurczaka nawet dobre, poszukaj sobie w necie przepisów ---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ---------- a stąd dobre placuszki, też jadłam już ... placuszki: http://www.kwestiasmaku.com/zielony_...i/przepis.html inne przepisy z cukinii : http://www.kwestiasmaku.com/zielony_.../przepisy.html
Edytowane przez mroowi Czas edycji: 2011-11-02 o 20:09 |
|
|
|
#2333 |
|
Zakorzenienie
|
Wyniki badań wyszły mi dziś jakieś dziwne, według nich mam menopauzę
|
#2334 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
|
|
|
#2335 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cukinie jadłam tylko i wyłącznie w leczo. Ogólnie mało warzyw zjadam :/ Pomidory, papryka, ogórek kiszony (o ile to sie zalicza :P) i cebula. Najczesciej. Chyba słabo
|
|
|
|
|
#2336 |
|
Raczkowanie
|
Źle.
I: Wieśniak i pomidor II: Bułka ciemna z serem i pomidorem i kefir. III: Trochę sałatki warzywnej, plaster wędliny swojskiej IV: Kawałek ciasta V: Jabłko Nie miałam siły ćwiczyć, nic. Bolą mnie kości, jestem przeziębiona, zła i zmarnowana. Jutro wrócę normalnie do domu to chociaż na rowerek siądę.
|
|
#2337 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się nie odzywam.
Masakra: Śniadanie bułka wielo jajko papryka II pół jogurtu z musli obiad miseczka flaków 5 kromek chleba o niskim IG (tja jasne) 3 frytki puszka makreli w pomidorach i 3 kromki chleba (strasznie mi sie chleba chciało) Sukces: odmówiłam sernika i czekolady |
|
|
|
#2338 |
|
Raczkowanie
|
U mnie dzis:
namoczone siemie lniane platki owsiane+jogurt nat+migdaly+lyzeczka miodu grejpfrut zurek 2 kromki chleba ze sliwka+maslo+szynka+pomid or szklanka maslanki 8 paluszkow surimi A to moja idolka:Jessica Ennis-jest sliczna i ma super umiesnione cialo.Mi sie nie podobaja ani za szczuple ani drobne dziewczyny tylko wlasnie takie umiesnione sylwetki...Chyba mam za duzo meskich hormonow
bedzie:62kg/173cm![]() Edytowane przez whisky79 Czas edycji: 2011-11-02 o 22:21 |
|
|
|
#2339 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
agawy a drogo ja ogólnie też dużo warzywków nie jadam , te same co wymieniłaś , jeszcze jakiś czas temu jadłam gotowane kalafiory brokuły itp do gotowanej piersi ale teraz te warzywa to już takie nie które fÓj fÓj ...ale czasami mrożone robię
|
|
|
#2340 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jednak mi sie podobają bardziej okrągłe panie, dla niekórych wręcz za okrągłe Moją boginią od długiego czasu jest Beyonce Cytat:
Nie przepadam właśnie za kalafiorem/brokułami. Surówki uwielbiam z kiszonej kapuchy. I sałatki z pekińskiej np. Musze je częściej robić. |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:11.

starałam się wcześniej odchudzać, ale motywacja spadała jak tylko zobaczyłam efekty, i zaczynałam się objadać co skutkowało jeszcze większym przyrostem. Studiuję i pracuję

Ile kalorii miało pierwsze śniadanie? Gdzie drugie śniadanie, tak właściwie? Ta marchewka? Może jakieś węgle do obiadu? Nie samą surówką człowiek żyje...
zrobilismy leczo (ja jadłam z kukurydzą i piersią z kurczaka pokrojoną w kosteczkę, TŻ z kukurydzą, papryką i parówką). Zostało jeszcze pół cukini, myślę o zrobieniu jutro jakiś placków z tego. Muszę poszukać jakiegos dietetycznego przepisu i coś wykombinować.