![]() |
#271 |
Raczkowanie
|
Dot.: Tabletki YAZ - zbiorczy, cz.2
Dziekuje za słowa pokrzepienia
![]() ojej.. biedaku! <głaszcze>
#272 |
BAN stały
|
przestępstwo
Edytowane przez zlosliwiec Czas edycji: 2010-01-18 o 14:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#273 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#274 |
Raczkowanie
|
Moje plamienio\krwawienia niestety nasiliły się po południu.. eh eh.
Dziwne, bo naprawde przy ostatnim łączeniu opakowań nic takiego mi się nie przytrafiło.. I oczywiście, wkręciłam sobie i wkręcam.. No. ;|
#275 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jak przeczytasz ulotkę to pisze w niej, że połączenie opakowań NIE GWARANTUJE zatrzymania krwawienia z odstawienia. U niektórych są plamienia, a u niektórych w końcu występuje normalne krwawienie z odstawienia. Uspokoi się przy następnym opakowaniu.
![]() |
#276 |
Raczkowanie
|
Moje krwawienie pojawiło się na 18 tabletce blistra z którym połączyłam poprzednie opakowanie.
#277 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może się pojawić na początku w połowie pod koniec itd. Po prostu to nie jest "naturalny" stan przyjmowania tabletek i każda kobieta za każdym razem zareaguje inaczej. Jak nie zapomniałaś jakiejś tabletki i nie postąpiłaś w takim wypadku niezgodnie z ulotką to nie masz powodów do zmartwień. Od następnego opakowania po przerwie powinno być ok.
![]() |
#278 |
Przyczajenie
|
Witajcie dziewczynki
![]() Mam pytanko w zeszłym tygodniu byłam u lekarza. Ponieważ przyjmowałam Qlairę lekarz zmianił mi na Yaz, czy któraś z Was miała taką zmianę?? Chciałabym wiedziec czy coś sie u Was zmieniło. Jak Wasze organizmy toą przeprawę zniosły... Pozdrawiam Was Goraco i dziękuję za każda informację ![]() Pozdrówki z Olsztyna |
![]() ![]() |
![]() |
#279 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#280 |
Przyczajenie
|
Przeczytałam całe forum, pierwsze i kontynuację i nie znalazłąm takiego przypadku, dlatego zadałam takie pytanko
![]() Pozdrówki |
![]() ![]() |
![]() |
#281 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ale niestety nie można odpowiedzieć na Twoje pytanie, Tak było super po zmianie, albo Nie czułam się po zmianie fatalnie. Z tabsami niestety jest tak, że to indywidualna sprawa jak organizm na nie zareaguje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#282 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny! Dzisiaj byłam u gina, ale nie robił mi żadnego badania, ciśnienia nie zmierzył tylko od razu przepisał mi po kilku pytaniach YAZ. Powiedział tylko, że w czasie pierwszego opakowania mam przyjść na rozmowę i wtedy mnie zbada żeby zobaczyć czy wszystko ok.
Nie powinno się czasami zbadać chociaż ciśnienia, krwi albo coś? Tylko tak od razu z marszu? |
![]() ![]() |
![]() |
#283 |
Przyczajenie
|
Powinno się zbadać ciśnienie, powinien zapytać się czy nie masz problemów z tarczycą, powinien zapytać się czy nie palisz papierosów, bo z ulotki wynika że YAZ!! jest dość specyficznym lekiem pod względem skutków ubocznych, ponieważ przeczytałam dokładnie ulotkę i sporo ma tych skutków ubocznych (dodatkowych) w porównaniu do Qlairy czy Logestu które przyjmowałam.
Ponawiam swoje pytanie czy któraś w Was Kochane zmieniała Q na Yaz?? Dzięki POzdrówki |
![]() ![]() |
![]() |
#284 |
Raczkowanie
|
Hej, znów ja.
Jak już wcześniej opisałam swój problem, połączyłam opakowania, przez cały czas tego połączonego opakowania miałam brązowe plamienia. Teraz kiedy jestem trakcie tabletek placebo, powinno pojawić się krwawienie a go niestety nie ma, tylko te brązowe plamienia nasiliły się. Czy mam to traktować jako 'krwawienie z odstawienia'? Bo już sama nie wiem co sądzić, zaczęła się pojawiać 'schiza'. Przed niechcianą ciążą. W gruncie rzeczy jest to niemożliwe, bo z moim TŻ zabezpieczamy się też jeszcze dodatkowo 'mechanicznie'. Proszę o odpowiedź. Z góry dzięki!
#285 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Po tym stwierdziłam, że tabletki to jednak dość poważna sprawa i postanowiłam zmienić lekarza. Cytat:
|
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#286 |
Przyczajenie
|
Oriętuje sie moze ktos na temat wziecia tabletyki yaz nie wten dzien co powinno sie.A wiec wzielam wczesniej niz dostalam okres .. i bylo to wczoraj bo wlasnie krwawilam i to byla data ktora mialam dostac okres , i przyjelam ta tabletke wczoraj .. a bylo to po stostunku mysalam ,ze cos mi sie naruszylo i dostalam okres . i teraz jestem w kropce nie wiem czy mam dzis tez ja brac czy czekac az sie pojawi ta wlasciwa miesiaczka ,, a do ginekologa dopiero jutro pojde ... pomocy ?
![]() ---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ---------- hej odpowiesz mi na to pytanie ? Oriętuje sie moze ktos na temat wziecia tabletyki yaz nie wten dzien co powinno sie.A wiec wzielam wczesniej niz dostalam okres .. i bylo to wczoraj bo wlasnie krwawilam i to byla data ktora mialam dostac okres , i przyjelam ta tabletke wczoraj .. a bylo to po stostunku mysalam ,ze cos mi sie naruszylo i dostalam okres . i teraz jestem w kropce nie wiem czy mam dzis tez ja brac czy czekac az sie pojawi ta wlasciwa miesiaczka ,, a do ginekologa dopiero jutro pojde ... pomocy |
![]() ![]() |
![]() |
#287 | |
Zakorzenienie
|
Na prawde nie musisz nie wiadomo ile pisac prywatnych wiadomosci jak i na profilu! z reszta odpowiedz juz dostalas.
![]() ![]() |
![]() |
#288 |
Przyczajenie
|
hej dziewczyny !
Biore Yaz od pięciu miesięcy /pierwsze tabletki/. Poczatki byly rożne..:bolaly piersi, nastroje zmienne..to przeszło. Ostatnio jednak zauważyłam gwałtowne zmiany temperatury ..jakby takie fale gorąca , mocniej tłuści mi sie cera i włosy. Nalezy wspomnieć , ze miewałam problemy z cerą ale raczej sama powodowałam je swoim wyduszaniem .... Okres mam góra trzydniowy(to raczej nie do konca dobrze)...na białych czyli niby ok ![]() Martwie się tą cerą...bo to juz troche czasu mineło odkąd organizm sie miał przyzwyczaić do hormonów. Jutro ide do gin. i nie wiem czy nie warto zmienic tabletek? Jaka jest Wasza opinia? Edytowane przez kambooania Czas edycji: 2010-01-21 o 09:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#289 |
Zakorzenienie
|
Ja od prawie roku mam problemy z okresem. Oczywiście u lekarza byłam
![]() ![]() Powiedzialam o tym lekarzowi i dostalam inne tabletki, tym razem Yaz... A jeśli sie nie mylę, to one maja ten sam sklad co Yasminelle ![]()
#290 |
Przyczajenie
|
Hej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#291 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#292 |
Raczkowanie
|
dziewczyny mam pytanie....
biore yaz od maja i zawsze okres miałam w dniu kiedy brałam różową tabletke z nowego blistra i miałam go przez 4-5 dni, nie był obfity, ale taki normalny... i teraz dostałam w dniu ostatniej tabletki placebo i trwał do wczoraj czyli 2 dni i to nie był taki normalny okres tylko plamienie, czym moze to byc spowodowane?
#293 |
Różowy Jednorożec
|
A nie brałaś jakiś mocniejszych leków?
Dziewczyny, właśnie co do leków. Ibuprom nie wpływa na tabletki, to przeczytałam w pierwszej części wątku. A Ibuprom zatoki? ![]()
#294 | |
Zakorzenienie
|
Wątpie, żeby wpływał jakkolwiek
![]() ![]() |
![]() |
#295 |
Różowy Jednorożec
|
W ulotce w sumie nic takiego nie ma...
#296 |
Raczkowanie
|
Witajcie Drogie Panie. Mam pytanie i licze ,że mi pomożecie i nie wyśmiejecie...
Pani doktor przpeisała mi tabeltki Yaz- moje pierwsze tabletki antykoncepcyjne. Mialam je zaczac brac w lutym ale to chyba nie wyjdzie....Chodzi o co....Otoz od okolo roku po saunie , cieplym prysznicu na dolnej lydce niedaleko od kosci piszczelowej wyskakuje mi taki ''wzgórek'' co jest wg najprawdopodniej żyłą ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#297 |
Zadomowienie
|
wystajaca żyła niekoniecznie musi być prawdziwym żylakiem.. udaj sie jeszcze raz do lekarza i porozmawiaj z nim o tym
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#298 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, a czy to jest możliwe, żeby yaz podniósł testosteron??
Ja robiłam badania przed braniem tabsów i miałam w normie (w środkowej granicy), później odłożyłam tabsy i zrobiłam badania 2-3 dni później i wyszedł powyżej normy ![]() Przecież tabsy mają niby obnizac androgeny... |
![]() ![]() |
![]() |
#299 |
Zadomowienie
|
z tego co wiem to badania na hormony nalezy robic nie wczesniej niz pol roku po odstawieniu tabletek, zeby byly wiarygodne...
jesli sie myle-prosze mnie poprawic. ehh wlasnie zauwazylam ze zalozylas wczesniej juz taki watek i dostalas podobna odpowiedz.. Edytowane przez ojejka89 Czas edycji: 2010-01-23 o 12:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#300 |
Raczkowanie
|
Owszem, ale my się chyba nie rozumiemy. Ja nie chciałam moich wyników, kiedy organizm unormowałby się po odstawieniu tabletek.
Badania robiłam 3-4 dni po odstawieniu tabsów, czyli powinien utrzymać się poziom hormonów z czasów, kiedy brałam tabsy. Skoro tabsy mają go obniżać, to jakim cudem jest podwyższony?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:38.