![]() |
#2971 |
Zadomowienie
|
Dot.: Tabletki YAZ - zbiorczy, cz.2
Natalka_Pralka dzięki ![]() wzięłam normalnie wczoraj...nie czekałam do wieczora, wzięłam w południe bo chciałam ustalić wygodną dla siebie godzine. Z biegiem dnia pojawiło się krwawienie co prawda niewielkie ale jednak. Wiec to jednak okres musiał być ![]()
#2972 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny to już tydzień jak zaczęłam plamic( przypominam ze 2 tygodnie temu pominęłam 2 tabletki) a we wtorek mam dostać okres.
wyczytałam na jakimś forum ze najlepiej jest odłożyć tabletki poczekać 7 dni i zacząć nowe opakowanie. czy dobrze robię?? a możne lepiej odstawić tabletki na ten jeden miesiąc? do lekarza dopiero idę we wtorek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2973 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() dziewczyny to jest moja 3 tabletka pierwszego opakowania... wzięłam ją o stałej porze ale nie w tym rzecz a mianowicie: jeżeli wystąpi jednorazowy incydent ,,luźnego,, stolca właśnie w granicy do 4 godzin to co wtedy??? A co jeśli wystąpi np po 4.5 godz lub 5 ?
#2974 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2975 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Po godzinie od przyjęcia tabletki zaczęło mi bulgotać w brzuchu i zaraz czarne myśli zaczęły krążyć ![]()
![]() |
#2976 |
Przyczajenie
|
witam ja mam takie pytanko
moja kobitka bierze tabletki yaz skończyła 1sze opakowanie ( miała okres w 3 pigułce placebo tylko ze okres był mniej obfity, i skończył sie dzień później jak nigdy o.o to normalne?) i nasuwa mi sie tu pytanie, kiedy powinna zacząć 2gie opakowanie? dopiero gdy skończy 1sze w całości ( wszystkie białe tabletki) czy odrazu w 1szy dzień miesiączki powinna zażyć różowa tabletke z nastepnego opakowania?? bo wlasnie tak zrobiła(dokonczyła cały blister i zaczeła nowe opakowanie czyli w ten 2gi dzień okresu zjadła różową) i nie wiem czy jest wszystko oki i czy trzeba uzywac prezerwatyw, pomocy ![]() troche zmętliłem to, ale mam nadzieje ze ktoś bedzie wiedzial o co tu chodzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2977 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2978 |
Zadomowienie
|
Mam jeszcze jedno pytanko... zaczynam więc mogę być trochę natarczywa
![]()
#2979 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2980 |
Zadomowienie
|
Dziękuje, dziękuje ![]() w razie wątpliwości bede pytać... 3 dzień a już tyle pytań ![]()
#2981 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny- pisałam wcześniej że mam codziennie ciemne plamienie w 1 opakowaniu brania Yaz ale dzisiaj dostalam jakby krwawienia- a zostalo mi jeszcze 7 tabletek rozowych i te 4 placebo...nie wiem czy to normalne...powiedzcie cos...
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2982 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2983 |
Zakorzenienie
|
dziewwczyny wezcie mi powiedzcie czy moge tak zrobic
- dostalam wlasnie @ i musze brac pierwsza tabletke anty i nie wiem czy teraz ja brac czy jutro ? staloby sie cos jakby wziela teraz o 23 a jutro o 17 i ciagle bym brala potem o 17 ? __________________
#2984 |
Zadomowienie
|
![]()
Tak, tak to ja...to znowu ja i z kolejnym problemem... Czuję, że jeszcze trochę i zwariuje
![]() Boli mnie łydka, zaraz w głowie myśl:zator ![]() Tylko tak:nie mam jakiś gwałtownych bóli jak siedzę, leże...żadnych bolesnych skurczów,nic. Przypomina mi to bardziej naciągnięcie mięśnia ponieważ gdy wspinam sie na palcach lub też gdy kucam to wtedy czuje takie ,,ciągnięcie,,. Gdy ścisnę łydkę a dokładniej mięśnień to mnie boli. Pomóżcie mi, powiedzcie czy mam powody do obaw. Wiem panikara jestem ale nic na to nie poradzę ![]()
#2985 | |
Raczkowanie
|
Jak zobaczyłam tytuł 'Tabletki YAZ' to aż mi ciśnienie skoczyło. Nie nadrobiłam jeszcze lektury i nie czytałam wszystkich postów, ale powiem co ja przeszłam z tymi tabletkami. Na początku wszystko cacy, mniejsze bóle..a bez tabletek są niesamowite.. czułam się dobrze ogólnie..a nawet lepiej niż zwykle. Po pół roku zaczęły się cyrki, miałam takie wahania nastrojów,że to się w pale nie mieści.. czułam się zdezorientowana i byle jaka.. myślałam,że to depresja jakaś i postanowiłam odczekać i brać tabletki ziołowe na deprechę. Nie pomogły więc odstawiłam anty.. i to się okazało zbawienne.. Ja już wolę pocierpieć 2 dni bólu, zawrotów głowy i Bóg wie co jeszcze niż brać ten szatański wynalazek. Wcześniej brałam Yasminelle, nie było tak źle,ale też mi pruło głowę..choć niektóre koleżanki bardzo sobie chwalą.. na to chyba nie ma reguły
![]() ---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2986 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2987 |
Zadomowienie
|
po prostu nie wiem czy cos sie niedobrego dzieje czy to tylko naciągnięcie mięśnia...
![]() nie mam zadnych skurczy... tylko czuje ciagniecie przy wspianiu sie na palce itp.
#2988 |
Raczkowanie
|
Okej to zwracam honor tabletkom. To właściwie wina hormonów i lekarki,że mi nie potrafiła dobrać, ale uraz jest póki co.
Leyla89 to wygląda na zwykły ból, może sobie nadwyrężyłaś nogę, możesz sobie to 'obserwować' jeśli będzie długo Cię taki ból trzymał to po prostu dla własnego spokoju przejdź się do lekarza. Nie panikuj jeszcze przez pare dni bo szkoda nerwów, takie bóle się utrzymują kilka dni ale nie dłużej niż 4/5 przynajmniej u mnie. Jeśli po tym czasie nie minie to tak jak napisałam, lekarz..szybkie badanie i zobaczysz. Warto też sobie robić kontrolne co jakiś czas tak dla pewności. Nie tylko pod kątem zatoru ale i inne. Będziesz na bieżąco i spokojniejsza.
w życiu chodzi o to..by być trochę niemożliwym ![]() Edytowane przez hdg Czas edycji: 2010-12-19 o 08:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#2989 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2990 |
Raczkowanie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;23862159]Ja też nie od razu trafiłam z pigułkami, po pierwszych miałam paskudne plamienia. Ale zmieniłam tabletki i jest lepiej. Nie ukrywam, że to ogromna wygoda
![]() wygoda jest to fakt ![]() No i jeszcze te papierosy.. durna baba woli palić zamiast brać anty. Cała ja.
w życiu chodzi o to..by być trochę niemożliwym ![]() Edytowane przez hdg Czas edycji: 2010-12-19 o 08:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#2991 |
Zadomowienie
|
czy po 3 tabletce pierwszego opakowania moge przestac brac yaz?
#2992 |
Raczkowanie
|
Z tego co mi wiadomo to tak,możesz przerwać branie tabletek ale nie możesz zacząć od razu brać innych. Ja przerwałam sama w połowie 5 op. i nic mi się nie stało
![]() Odp. lekarza na pytanie o odstawienie : Lekarz Izabela Brym Witam. Może Pani bezpiecznie odstawić tabletki w dowolnym momencie. Proszę jednak pamiętać, że po odstawieniu tabletek płodność jest istotnie zwiększona. To dotyczy każdego i w każdym momencie ![]()
w życiu chodzi o to..by być trochę niemożliwym ![]() Edytowane przez hdg Czas edycji: 2010-12-19 o 09:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#2993 |
Zadomowienie
|
dzięki
![]() na razie nie mysle o innych....przeraza mnie ta ciezkość nóg.
#2994 |
Raczkowanie
|
Mnie pamiętam przy tabletkach, może nie bolało ale miałam nieprzyjemne uczucie z tyłu za kolanem.. jakby mnie coś ścisnęło w środku.. zawsze jak mnie to łapało to tłumaczyłam to 'tak jakby mi ktoś za żyłę ciągnął' .. do dziś nie wiem co to było ale przeszło. No ale ja paliłam i bałam się tego zatoru jak diabli.. nie wiem jak Ty. Ale jeśli faktycznie masz się stresować za każdym razem gdy Cię coś zaboli to odstaw.
#2995 |
Konto usunięte
|
Ja na Twoim miejscu bym poczekała, obserwowała organizm, ewentualnie skonsultowała odstawienie z lekarzem. Może to tylko przejściowe skutki uboczne, a może w ogóle nie ma to związku z pigułkami.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2996 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
jutro zadzwonie do ginka i zapytam sie jakie ma rozwiazanie w takiej sytuacji. ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- [1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;23863165]Ja na Twoim miejscu bym poczekała, obserwowała organizm, ewentualnie skonsultowała odstawienie z lekarzem. Może to tylko przejściowe skutki uboczne, a może w ogóle nie ma to związku z pigułkami.[/QUOTE] Jeżeli tj skutek uboczny to dziękuje bardzo. nie chce żyć w stresie jak mnie coś zaboli czy zakuje. Nigdy nie odczuwałam ciężkości nóg nie miałam z tym problemów aż tu nagle (tylko!)po 3 tabletkach coś się dzieje.....
![]() |
#2997 |
Raczkowanie
|
Ja przeszłam tragicznie pierwszy miesiąc brania Yaz-u, ale w zasadzie wszystko zgadzało się z treścią ulotki. Na szczęście teraz wszystko gra; a w kwestii wymiotów, to nic, bo ona się rozpuszcza, także wydalenie jej może być możliwe, jeśli zaraz po łyknięciu się zwymiotuje.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2998 |
Zadomowienie
|
W kwestii tego odstawienia bede miała problemy z kolejną miesiaczka?
#2999 |
Zakorzenienie
|
Bardzo możliwe, ale niekoniecznie
#3000 |
Raczkowanie
|
Może przy pierwszej miesiączce, ale to tylko i wyłącznie dlatego,że organizm się nie zdążył do nich przyzwyczaić i już musi się odzwyczaić, nic groźnego
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:10.