|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3331 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Tabletki YAZ - zbiorczy, cz.2
Dziewczyny pomożecie ?
Brałam Yaz przez ponad rok odstawiłam na miesiac ( wiem ze sie nie powinno ale musiałam..) i teraz czekam na okres i chce od nowa brać tabletki , tylko teraz mam problem bo mam hmm nie wiem czy to juz okres czy plamienie :/ Hmm barwa ciemno brązowa i troszke tego jest ale nie jakoś dużo strasznie przez cały dzień i nie wiem czy brać tabletke czy nie ? Chciałabym ją przyjmować tak jak dawniej ok 20 poczekać do tej godziny i wziac dzisiaj czy jeszcze sie powstrzymać i poczekać na obfitsze krwawienie ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3332 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Mam taką obserwację - biorę te tabletki od roku, wszystko było ok, jakoś z dwa-trzy miesiące temu zmniejszyło mi się nawilżenie podczas pieszczot i stosunku. Cóż - pomyślałam - tabsy robią swoje. Zaczęliśmy używać żelu, aż tu jakoś od nowego roku wszystko wróciło do normy. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3333 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#3334 |
Rozeznanie
|
A jak tam YAZ stoi cenowo?
![]() ![]()
#3335 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3336 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3337 |
Zakorzenienie
|
Witam Was Dziewczyny
Mam mega problem... Otóż mam zakażenie przewodu pokarmowego-od piątku ostra biegunka, wizyta w szpitalu i leczenie w domu. Biorę teraz antybiotyk Cipronex, który ponoć nie wpływa na skutecznośc anty, ale wolę być ostrożna. Biegunka+antybiotyk, strzelam, ze skutecznośc Yaz spadła mi do zera... Tabletki biorę dalej ale zaczynam się zastanawiać czy to ma sens, skoro nawet nie mam pewności czy tabletka się wchłania... Jak sądzicie? Połączyć opakowania? Czy najlepiej zadzwonić do ginekologa i zapytać się co robić? Antybiotyku mam jeszcze na 5 dni i nie wiadomo czy przez ten czas się wyleczę... Oczywiście zero seksu.
Zima minie wiosna przejdzie lato w niepamięci legnie rok Serce mnie nie boli, ręce ciągle zdolne do poświęceń są Oczy trochę senne, wszystkie moje drogi wiodą w noc Piotr Rogucki - I'm Not Afraid Of Your Soul |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3338 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3339 |
Raczkowanie
|
rozpoczelam kolejny blister tabletek. zapomnialam wziac wczoraj tabletki (byla to tabletka z dnia od 1-7). biore je zwykle ok 18, a ze wczoraj zapomnialam to wzielam ja niedawno z 15h opoznieniem.
wiem, ze w ulotce napisane jest, ze do 12h mozna ja wziac, nie wiem czy 3h dodatkowe robia taka roznice...nie uprawialam seksu wczoraj, wiec spoko. chodzi mi o najblizsze dni, bo w ulotce napisane jest, ze przez tydzien musze stosowac mechaniczna metode dodatkowo, a wolalabym tego uniknac. caly czas sie zastanawiam czy to bedzie konieczne skoro wzielam tabletke z 15h opoznieniem. |
![]() ![]() |
![]() |
#3340 | |
BAN stały
|
Cytat:
skoro ulotka klamie to po co bierzesz tabsy???? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3341 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też nie sądzę, żeby 3 godziny robiły istotną różnicę, ale może i robią. Aż taki problem jest w seksie z prezerwatywą? To Twoja sprawa, co zrobisz, jak zajdziesz w ciążę, to do nikogo nie będziesz mogła mieć pretensji ![]()
![]() |
#3342 |
Przyczajenie
|
zmiana tabletek na yaz - pytanie
drogie dziewczyny!
lekarz zmienil mi tabletki z milvane na yaz. powiedzial, zeby pierwsza tabletke przyjac pierwszego dnia okresu i brac juz bez przerwy yaz. pytanie jest takie, czy jestem juz w pelni chroniona od pierwszego dnia brania nowcyh tabletek? czy moze przy zmianie z tabletek trojfazowych nalezy przez pierwszy miesiac stosowac dodatkowe zabezpieczenie? lekarz powiedzial, ze wszystko znajde w ulotce, tam niestety nie ma takiej informacji, a pod numerem podanym na ulotce nikt nie odbiera.. moze Wam lekarz powiedzial co nalezy zrobic w takiej sytuacji?? |
![]() ![]() |
![]() |
#3343 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3344 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3345 |
Przyczajenie
|
Witam
![]() Mam problem. Wczoraj zapomniałam wziąć tabletki. Była to 16 tabletka. Dziś rano dopiero zorientowałam się o tym fakcie;/. Minęło równe 24 h. I zgodnie z ulotką wzięłam 2 tabletki na raz. W ulotce jest napisane, że powinnam dokończyć opakowanie i wyrzucić białe tabletki i od razu rozpocząć następne. Jednak nie uśmiecha mi się łączyć opakowań. Czy jeżeli wezmę białe tabletki i rozpocznę nowe opakowanie jak zawsze to ochrona przed ciążą będzie zmniejszona? proszę o poradę. pozdrawiam. Ps. tabletki biorę ponad 1,5 roku. |
![]() ![]() |
![]() |
#3346 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#3347 |
Przyczajenie
|
Witam,
Mam nadzieję, że piszę w odpowiednim wątku. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3348 |
Raczkowanie
|
hej. Czy tabletka będąca poza opakowaniem traci swoje właściwości? wydaje mi się, że nie. Wczoraj wypadła mi złośliwie z opakowania pod szafę.. wzięłam więc z drugiego opakowania właściwą tabletkę, a tę, która mi wpadła pod szafę odzyskałam dzisiaj. Teraz nie jest narażona na wilgoć, leży w szafce. Jak myślicie? można ją zażyć kiedy przyjdzie jej pora?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3349 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3350 |
Raczkowanie
|
dziękuję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3351 |
Zakorzenienie
|
a ja bym wywaliła -raz, że spod szafy (ohyda), a po wtóre, że leżała tam kilka godzin. Oszczędność oszczędnością, ale ja bym to wywaliła
![]()
![]() |
#3352 |
Zakorzenienie
|
Jak pod szafą nie ma jakiegoś syfu, to dlaczego? To już zależy od człowieka, czy jest w stanie zjeść z podłogi, czy nie, ale jak komuś to nie przeszkadza, to jego sprawa
![]() ![]() ![]()
#3353 |
Przyczajenie
|
Witam.. mam problem. od roku biorę yaz i zawsze wszystko było ok. tabletki biorę regularnie i nigdy nie zdarzyło mi się żadnej pominąć. białe tabletki zaczynam w przyszły czwartek, więc okresu spodziewam się w sobotę. niestety od trzech dni mam straszne bóle w plecach i w okolicy jajników oraz dosyć spore krwawienie, zaczęłam nawet używać tamponów. pierwszy raz spotykam się z taką sytuacją i proszę o pomoc.. czy to może oznaczać jakąś chorobę, ciążę, a może tabletki się nie do końca wchłaniają.. nie wiem co o tym myśleć, help kobietki, może któraś z Was miała była w podobnej sytuacji?!!
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3354 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#3355 |
Przyczajenie
|
mam taki plan.. ale niestety mam wizytę na za tydzień.. jaka może być przyczyna mojego stanu?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3356 |
Zakorzenienie
|
nie mam pojęcia, ale brzmi to jak zapalenie jajników, tylko krwawienia nie powinno być...
![]() |
#3357 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zima minie wiosna przejdzie lato w niepamięci legnie rok Serce mnie nie boli, ręce ciągle zdolne do poświęceń są Oczy trochę senne, wszystkie moje drogi wiodą w noc Piotr Rogucki - I'm Not Afraid Of Your Soul |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3358 |
Raczkowanie
|
ejże.. nie było tak źle z nią. leżała tam jakieś.. hm.. do godziny. nie chciałam się przyznać, że wpadłam w histerię, że ona gdzieś jest a ja nie wiem gdzie;p wywaliłam wszystko z szafy-przesunęłam i tadam! jest! zjem ją. zjem;]
|
![]() ![]() |
![]() |
#3359 |
BAN stały
|
dziewczyny moze cos podpowiecie.
zaczelam 1 opakowanie yazu. po 15 tabletce (w dniu w ktorym mialam wziac 16 tabletke) poklocilam sie z tz. tz powiedzial ze chce kilka dni spokoju. majac plamienia stwierdzilam ze lepiej zrobic przerwe. przerwa zaczela sie w pt, czyli we wt musze wziac opakowanie. na zgode sie narazie nie zanosi dopoki nie zmienie swojego postepowania, a dwa ze partner ma mnie dosyc wiec za jakis czas albo zerwie albo zateskni. co jest mniejszym zlem zaczecie 2 opakowania i po ew rozstaniu zaprzestac, czy teraz przerwac? jesli chodzi o kwestie finansowe to nie narzekam i moge brac tabletki dalej, tylko bez partnera to moze tak bez sensu? mam dylemat |
![]() ![]() |
![]() |
#3360 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:13.