Tabletki YAZ - zbiorczy, cz.2 - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-23, 11:32   #3361
Diablica z Tasmanii
Zakorzenienie

Dot.: Tabletki YAZ - zbiorczy, cz.2

Cytat:
Napisane przez Natalka_Pralka Pokaż wiadomość
ja to chyba bym brala dopoki sytuacja z tz nie wyjasni sie do konca, gdyz odstawic mozesz w kazdym momencie. ale jak zrobisz przerwe i do siebie wrocicie to z tego co wiem bedziesz musiala troche odczekac. ja bym brala, a jesli powiedzieci sobie, ze to definitywnie koniec to wtedy odstaw.
Ja postąpiłabym dokładnie tak samo.

Mark Twain
Diablica z Tasmanii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-23, 11:51   #3362
Gayah
Przyczajenie

Hej!
Planuje zrobić przerwę po dłuższym stosowaniu Yaz-u czy któraś z was miała już taką przerwę? Jak się wtedy czułyście?
Gayah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-23, 13:52   #3363
ankkka_89
Przyczajenie

Dziękuję Lovebird za odpowiedź

Ale nurtuje mnie jeszcze kilka spraw, może również uzyskam wskazówki. Mam nadzieję, że nie uznacie mnie za natrętną

1) Zatem chciałabym spytać, czy spóźnienie liczymy od stałej pory przyjmowania czy od godziny, w której zażyłyśmy ostatnia tabletkę. W moim przypadku jeżeli 19 tabletkę wzięłam o 1 w nocy zamiast 21, a następną 20 tabletkę o 9 nad ranem. To czy spóźnienie liczę od tej stałej godziny - 21 czy od 1 w nocy, bo wtedy dostarczyłam ostatnią dawkę hormonów? Pobuszowałam w internecie i znalazłam, że chodzi o to, żeby nie minęło 36 godz. od ostatniej przyjętej tabletki, a w ten sposób nie musiałabym się w ogóle martwić i kończyć normalnie opakowanie. Aż trochę głupio mi to pisać, wychodzę na nieodpowiedzialną osobę, ale byłam wciągnięta w wir egzaminów i tak niestety wyszło z tymi godzinami...

2) Inna kwestia. Czy to prawda, że jeśli rozpocznie się zażywanie tabsów w środku cyklu lub pominie się tabletkę (a nawet nie jedną), a dalsze tabletki stosuje się odpowiednio to pełna skuteczność antykoncepcji powraca po 7 dniach? Z taką informacją spotkałam się na wielu forach. Wiem, że i tak w takich przypadkach należy podążać za ulotką, ale ciekawi mnie czy to prawdziwe info.

3) Czy po receptę na tabletki antykoncepcyjne mogę zgłosić się do lekarza rodzinnego ?

4) Czy krwawienie z odstawienia ZAWSZE pozwala na wykluczenie ciąży?

Na pewno pytania te niektórym osobom wydadzą się proste, naiwne czy też zbędne, ale ja jestem osobą, która potrzebuje konkretnego potwierdzenia przeczytanych informacji, a wydaje mi się, że takie mogę otrzymać na tym forum od doświadczonych kobietek W najbliższych dniach wybieram się również do gina, więc wymęczę go też różnymi pytaniami. Nie sądziłam, że uzbiera się ich aż tyle po miesiącu stosowania Yaz, ale mówią, że kto pyta, ten nie błądzi

Życzę wszystkim miłego dnia
ankkka_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-23, 15:23   #3364
201610041047
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ankkka_89 Pokaż wiadomość
2) Inna kwestia. Czy to prawda, że jeśli rozpocznie się zażywanie tabsów w środku cyklu lub pominie się tabletkę (a nawet nie jedną), a dalsze tabletki stosuje się odpowiednio to pełna skuteczność antykoncepcji powraca po 7 dniach? Z taką informacją spotkałam się na wielu forach. Wiem, że i tak w takich przypadkach należy podążać za ulotką, ale ciekawi mnie czy to prawdziwe info.

3) Czy po receptę na tabletki antykoncepcyjne mogę zgłosić się do lekarza rodzinnego ?

Ad 2. Przez pierwsze 7 dni po takiej akcji typu rozpoczęcie brania tabletek w środku cyklu powinno się stosować dodatkowe zabezpieczenie np prezerwatywy ponieważ skuteczność tabletek może być trochę niższa
Ad 3. Możesz i zdarza się że w jakichśtam uzasadnionych przypadkach lekarz rodzinny wypisze te tabletki ale to musi być jakaś specyficzna sytuacja typu "do ginekologa mogę iść dopiero za 5 dni bo ma pacjentów a ja potrzebuję tabletki już od jutra a on dzisiaj nie pracuje" czy coś takiego
Ad 4. nie

mam nadzieję że coś rozjaśniłam, pozdrawiam
201610041047 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-23, 15:45   #3365
lovebird
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gayah Pokaż wiadomość
Hej!
Planuje zrobić przerwę po dłuższym stosowaniu Yaz-u czy któraś z was miała już taką przerwę? Jak się wtedy czułyście?
Poszukaj wątku o odstawieniu tabletek, tam Ci na pewno bardziej pomogą

Cytat:
1) Zatem chciałabym spytać, czy spóźnienie liczymy od stałej pory przyjmowania czy od godziny, w której zażyłyśmy ostatnia tabletkę. W moim przypadku jeżeli 19 tabletkę wzięłam o 1 w nocy zamiast 21, a następną 20 tabletkę o 9 nad ranem. To czy spóźnienie liczę od tej stałej godziny - 21 czy od 1 w nocy, bo wtedy dostarczyłam ostatnią dawkę hormonów? Pobuszowałam w internecie i znalazłam, że chodzi o to, żeby nie minęło 36 godz. od ostatniej przyjętej tabletki, a w ten sposób nie musiałabym się w ogóle martwić i kończyć normalnie opakowanie. Aż trochę głupio mi to pisać, wychodzę na nieodpowiedzialną osobę, ale byłam wciągnięta w wir egzaminów i tak niestety wyszło z tymi godzinami...

1) Nie mam pojęcia, na chłopski rozum patrząc można by liczyć od tej spóźnionej tabletki, ale lepiej dmuchać na zimne
2) Ja czytałam tu i ówdzie, że nie powinno się zaczynać opakowania w środku cyklu i wtedy nie jest zachowana ochrona przez cały miesiąc. Właściwie możliwe, bo tygodniowe zabezpieczenie ulotka przewiduje, jeśli zaczynamy opakowanie w dniach 2.-5.
3) i 4) zgadzam się z Cukierka

PS Lepiej pytaj teraz, a nie potem panikuj, że jesteś w ciąży

agusiamyszka, też bym póki co brała, nie ma sensu tak mieszać w organizmie

Przyszłość zaczyna się dzisiaj. Nie jutro.
Wymianki
lovebird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-23, 16:45   #3366
Mrs.
Zakorzenienie

A ja mam dziewczyny takie głupie pytanie , czy jak np w poniedziałek mialam plamienie ale to nie byl chyba jeszcze okres rano wstałam i był normalny i wziałam 1 tabeltkę to czy normalnie jestem zabezpieczona czy lepiej było wziac jak bylo to plamienie ? teraz jestem na 6 tabletce mozna normalnie sie kochać czy trzea dodatkowe zabezpieczenie ? Tak mnie to nurtuje troche
Mrs. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-23, 21:08   #3367
kotek791
Przyczajenie

witam mam pyt. który lekarz mi przepisze tabletki na powiększenie biustu?? prosze o odp na e-mail emi382buziaczek.pl z góry dziękuje bardzo. pozdrawiam.
kotek791 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-01-23, 21:51   #3368
agusiamyszka
BAN stały

niestety rozstaje sie definitywnie, moj mezczyzna tez nie chce powrotow, i rozmow, co sie wypalilo to sie wypalilo, wiec hormony to nie ma sensu

szkoda, moze znajde bardziej powaznego mezczyzne

jesli chodzi o pytania anki to sie zastanawialam czy wlasnie 12 h od regularnej pory ktora najczesniej sie pokrywa czy od ost dawki. no niby jest napisane codziennie o jednej porze, a nie nalezy przekraczac 36 h
spotkalam sie wlasnie z zaczynaniem w srodku cyklu, ze wystraczy tylko 7 na zablokowanie owulacji, no jesli owulacja juz byla to te 7 to przeciez tylko formalnosc. ale jestem przykladem zeby zaczynac 1 dc a nie jak sie chce, ja mialam krwawienie (moze zaczelo sie to od tego ze jedna pigulke wzielam rano a minelo 12 h?) i potem plamienie do 15 tabletki. od 16 zaczelo sie brunatne brudzenie
agusiamyszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-24, 12:02   #3369
Olenka333
Raczkowanie

Hej wizażanki

Biorę Yaz od 7 msc i zawsze pierwszą tabletkę placebo biorę w środę , a krwawienia dostaję w sobotę. Jednak chciałabym zmienić pierwszy dzień krwawienia. Chciałabym, żeby był on w tygodniu a nie w weekend. Jak to zrobić? W ulotce coś tam jest napisane, ale czy któaś z Was to zrobiła? I jak?
Stary 2011-01-25, 06:50   #3370
truskawkowa_ona
Raczkowanie

Witajcie Kobietki,
mam pytanie, Yaz biorę od kilku miesięcy, wczoraj przyjęłam ostatnią tabletkę placebo no i właśnie...wczoraj dostałam gorączki, katar,ból gardła, jakieś choróbsko mnie dopada. Dzisiaj mam przyjąć pierwszą tabletkę z nowego opakowania. Czy w związku z tym że jestem przeziębiona (nie wiem może grypa) powinnam się dodatkowo zabezpieczać? Wczoraj wzięłam Gripex i wit.C. Nigdy nie byłam w takiej sytuacji więc proszę o poradę.Dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam.
truskawkowa_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 09:14   #3371
Lajlaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez truskawkowa_ona Pokaż wiadomość
Witajcie Kobietki,
mam pytanie, Yaz biorę od kilku miesięcy, wczoraj przyjęłam ostatnią tabletkę placebo no i właśnie...wczoraj dostałam gorączki, katar,ból gardła, jakieś choróbsko mnie dopada. Dzisiaj mam przyjąć pierwszą tabletkę z nowego opakowania. Czy w związku z tym że jestem przeziębiona (nie wiem może grypa) powinnam się dodatkowo zabezpieczać? Wczoraj wzięłam Gripex i wit.C. Nigdy nie byłam w takiej sytuacji więc proszę o poradę.Dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam.
Pytałam ginekologa i przy lekach zapobiegawczych nie trzeba się dodatkowo zabezpieczać. One nie wpływają na ochronę Yazu

Z moim M. od 25.03.2010
Lajlaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-25, 12:40   #3372
ankkka_89
Przyczajenie

Dzięki Kobietki

Oleńka. Moim zdaniem powinnaś albo łyknąć mniej tabletek placebo albo połączyć dwa opakowania. W obu przypadkach zaczniesz brać 1 tabletkę blistra innego dnia i automatycznie zmieni się dzień krwawienia. Od Ciebie już zależy o ile dni je przesuniesz.
Stary 2011-01-25, 13:43   #3373
Lea_ny
Zakorzenienie

Hej!
Czekam na okres, żeby zacząć łykać Yaz (moje pierwsze tabletki anty). Problem w tym, że moje miesiączki są bardzo nieregularne i czasami mam plamienia pomiędzy. Na początku krwawienia nie wiem nigdy czy to już okres czy tylko plamienie, dlatego boję się, że źle wyceluję z tabletkami. Kompletnie nie wiem co powinnam zrobić w takiej sytuacji...
Stary 2011-01-25, 14:56   #3374
gryczanelato
Przyczajenie

Mam pytanie, może nie odnośnie samej marki tabletek (również stosuję Yaz), ale w ogóle tabletek antykoncepcyjnych. Zdarzyło mi się wczoraj rozgryźć przypadkiem pigułkę, więc czy może się tak stać, że ochrona antykoncepcyjna może być osłabiona? Nie mogę się o to spytać mojego ginekologa, bo jest w tej chwili na urlopie, a potrzebuję odpowiedzi w miarę szybko... Czy jest ktoś w stanie mi pomóc?
gryczanelato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 17:11   #3375
ankkka_89
Przyczajenie

Lea_ny

1)Jeśli odpowiednio zaczniesz brać tabletki 1 dnia cyklu będziesz od razu chroniona.

2)Gdy zbagatelizujesz plamienia, a one jednak okażą się miesiączką i zaczniesz blister 2-5 dnia cyklu to musisz pamiętać, żeby przez pierwszy tydzień dodatkowo się zabezpieczać.

3)Natomiast w najgorszym przypadku, gdy zupełnie nie trafisz i zaczniesz w środku cyklu to pełną ochronę uzyskasz dopiero po spożyciu całego pierwszego opakowania.
Stary 2011-01-26, 19:37   #3376
tusamolot
Rozeznanie

a ja z czystej ciekawości pytam - skoro YAZ i Yasminelle mają (podobno - według tego co wyczytałam) taki sam skład , to czy coś by się stało gdyby brało się tabletki yasminelle oczywiście w cyklu 24+4? podkreślam,że pytam z czystej ciekawości,nie zamierzam tak robić , zastanawiam się tylko czy te tabletki naprawdę różnią się wyłącznie schematem dawkowania? skąd więc taka różnica cen?

hang on

2419 - niezwykłej miłości nie pokonają zwykłe kilometry!
tusamolot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 20:03   #3377
zagubienie
Przyczajenie

Co się stanie jeśli nie wezmę tabletek placebo? Pojechałam dziś do domu ( bo studiuję w innym mieście) śpieszyłam się nie wiem gdzie głowę miałam i nie wzięłam tabletek ze sobą, ulotki- nic! jeśli nie wezmę 1-2 placebo, mogę normalnie po 4 dniach zacząć nowe opakowanie?
zagubienie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 20:11   #3378
201712190924
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez zagubienie Pokaż wiadomość
Co się stanie jeśli nie wezmę tabletek placebo? Pojechałam dziś do domu ( bo studiuję w innym mieście) śpieszyłam się nie wiem gdzie głowę miałam i nie wzięłam tabletek ze sobą, ulotki- nic! jeśli nie wezmę 1-2 placebo, mogę normalnie po 4 dniach zacząć nowe opakowanie?
a wiesz w ogóle co to znaczy placebo?
tabletki placebo nie zawierają żadnej substancji czynnej i bierze się je tylko po to, żeby nie wypaść z rytmu przyjmowania pigułek, dla wygody. ale biorąc je, robisz taką samą przerwę, jakbyś nie brała nic.
zmniejsza się ryzyko, że zapomnisz rozpocząć nowe opakowanie, bo przyzwyczajasz się do brania pigulek codziennie bez żadnych przerw. ale ich wzięcie czy niewzięcie nie ma żadnego wpływu na cykl i zachowanie antykoncepcji.

Edytowane przez 201712190924
Czas edycji: 2011-01-26 o 20:14
201712190924 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 21:02   #3379
Lea_ny
Zakorzenienie

Cytat:
Lea_ny

1)Jeśli odpowiednio zaczniesz brać tabletki 1 dnia cyklu będziesz od razu chroniona.

2)Gdy zbagatelizujesz plamienia, a one jednak okażą się miesiączką i zaczniesz blister 2-5 dnia cyklu to musisz pamiętać, żeby przez pierwszy tydzień dodatkowo się zabezpieczać.

3)Natomiast w najgorszym przypadku, gdy zupełnie nie trafisz i zaczniesz w środku cyklu to pełną ochronę uzyskasz dopiero po spożyciu całego pierwszego opakowania.
Dzięki za odpowiedź. Czyli w moim wypadku lepiej pewnie będzie przeczekać to pierwsze opakowanie, żeby uznać, że wszystko działa jak należy.

Rany, mam nadzieję, że tabletki wyregulują mi okres - bo wkurza mnie to ciągłe życie w niepewności kiedy zacznę "przeciekać" (teraz zbliżam się już do 50. dnia i ani widu, ani słychu).
Stary 2011-01-27, 09:42   #3380
forumkowiczka
Zadomowienie

Ja niestety musiałam sie rozstać z tabletkami YAZ po prawie 1,5 roku zażywania. Mam teraz drugi miesiąc przerwy od nich i czuję się dużo lepiej.
Kiedy je brałam nie dość, że chodziłam zła jak osa, do wszystkich skakałam, burczałam, to jeszcze moje libido i w ogóle cała ochota na seks spadła do zera!!!!! Całe tygodnie mogłam nie uprawiać sexu i było mi super.
Jednak jestem w związku i taka bliskość była dla mnie ważna. Oboje z TŻ stwierdziliśmy, że nie będziemy się kłócić o to, że on ma chcice, a ja nie. Odstawiliśmy tabletki i teraz mogę się cieszyć i nim i całą radością jaką sprawia mi bliskość z nim Poza tym w końcu skończył się mój problem z suchością. Jestem odpiwednio "mokra" i wszyscy są zadowoleni
Stary 2011-01-27, 13:00   #3381
olcia_8715
Raczkowanie

GG do olcia_8715

Czesc dziewczyny. Chcialam sie z wami podzielic paroma rzeczami...nie wiem czy pamietacie moj problem sprzed paru stron- zwymiotowalam 1 tabletke z nowego opakowania i wzielam ja w sumie 13 h pozniej. Bylam od tamtegho czasu u 2 ginekologow- w tym u jednego prywatnie, zrobil mi badania porozmawial ze mna i powiedzial ze na 100% nic sie nie stalo bo to nie jest tak prosto odblokowac owulacje. Powiedzial mi ze nawet jakbym zapomniala wziac 3 tabletek pod rzad tez by sie nic nie stalo tylko wtedy dluzej sie trzeba zabezpieczac. Dokuczaly mi straszne bole brzucha, popadlam w paranoje. Robilo mi sie codziennie niedobrze, zrobilam 3 testy ciazkowe ktore wyszly negatywnie i wczoraj na ostatniej placebo dostalam okres jednak warto sluchac lekarzy kiedy mowia ze jest okej...no ale przechodzac do innej rzeczy...zaczyna mnie bolec znowu codziennie glowa- tak jak bylo pod koniec brania Logestu...dlatego ginekolog zmienila mi na Yaz....to jest moje 3 opakowanie Yaz, moze organizm sie przyzwyczaja nie wiem....wogole spadlo mi libido...jak mialam 2m-czny okres przerwy od tabletek czulam sie jak nowo narodzona...zero dolegliwosci....boje sie troche odstawiac patrzac na przyklad mojej kolezanki ktora nie bierze hormonow juz od 9m-cy, ma okropne pryszcze na twarzy, okres w kazdym miesiacu spoznia jej sie o 2-3 tygodnie i nigdy nie wie czy go dostanie i czy nic sie nie stalo....czy ktoras z was tez miala bole glowy w trakcie brania Yaz? ostatnio dopadla mnie taka migrena i takie cisnienie w glowie ze nie bylam w stanie sie podniesc....
olcia_8715 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 13:04   #3382
DarkNoir
Zakorzenienie

GG do DarkNoir

Cytat:
Napisane przez olcia_8715 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny. Chcialam sie z wami podzielic paroma rzeczami...nie wiem czy pamietacie moj problem sprzed paru stron- zwymiotowalam 1 tabletke z nowego opakowania i wzielam ja w sumie 13 h pozniej. Bylam od tamtegho czasu u 2 ginekologow- w tym u jednego prywatnie, zrobil mi badania porozmawial ze mna i powiedzial ze na 100% nic sie nie stalo bo to nie jest tak prosto odblokowac owulacje. Powiedzial mi ze nawet jakbym zapomniala wziac 3 tabletek pod rzad tez by sie nic nie stalo tylko wtedy dluzej sie trzeba zabezpieczac. Dokuczaly mi straszne bole brzucha, popadlam w paranoje. Robilo mi sie codziennie niedobrze, zrobilam 3 testy ciazkowe ktore wyszly negatywnie i wczoraj na ostatniej placebo dostalam okres jednak warto sluchac lekarzy kiedy mowia ze jest okej...no ale przechodzac do innej rzeczy...zaczyna mnie bolec znowu codziennie glowa- tak jak bylo pod koniec brania Logestu...dlatego ginekolog zmienila mi na Yaz....to jest moje 3 opakowanie Yaz, moze organizm sie przyzwyczaja nie wiem....wogole spadlo mi libido...jak mialam 2m-czny okres przerwy od tabletek czulam sie jak nowo narodzona...zero dolegliwosci....boje sie troche odstawiac patrzac na przyklad mojej kolezanki ktora nie bierze hormonow juz od 9m-cy, ma okropne pryszcze na twarzy, okres w kazdym miesiacu spoznia jej sie o 2-3 tygodnie i nigdy nie wie czy go dostanie i czy nic sie nie stalo....czy ktoras z was tez miala bole glowy w trakcie brania Yaz? ostatnio dopadla mnie taka migrena i takie cisnienie w glowie ze nie bylam w stanie sie podniesc....
Też tak miałam. Ale mi w końcu przeszło od Yaz mam lekkie nadciśnienie i je co jakiś czas sprawdzać.

Piotr Rogucki - I'm Not Afraid Of Your Soul

DarkNoir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 13:27   #3383
Natalka_Pralka
Raczkowanie

mam prosbe do was. gdyz dostalam wlasnie leki na zapalenie pecherza. i mam je brac przez tydzien. i ciekawi mnie to czy w trakcie brania tego leku skutecznosc anty bedzie oslabiona?
Natalka_Pralka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 14:27   #3384
Burberry93
Raczkowanie

Witam
Któraś z Was napisała ,że w trakcie brania tabletek krwawienie z odstawienia nie jest potwierdzeniem braku ciąży. Dlaczego?
Stary 2011-01-27, 15:07   #3385
Kinga88
Przyczajenie

witam,
mam takie pytanie, czy jeśli zmieniam tabletki Jeanine na Yaz, to mogę pierwszą tabletkę Yaz wziąć w pierwszym dniu krwawienia (które wystąpiło w trakcie 7 dniowej przerwy po Jeanine)? Czy muszę czekać, aż minie 7 dni (tylko że wtedy okres wypadałby mi w niezbyt korzystnym terminie)?
Kinga88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 15:12   #3386
201712190924
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Kinga88 Pokaż wiadomość
witam,
mam takie pytanie, czy jeśli zmieniam tabletki Jeanine na Yaz, to mogę pierwszą tabletkę Yaz wziąć w pierwszym dniu krwawienia (które wystąpiło w trakcie 7 dniowej przerwy po Jeanine)? Czy muszę czekać, aż minie 7 dni (tylko że wtedy okres wypadałby mi w niezbyt korzystnym terminie)?
skracać przerwe można bez problemu, nic sie nie powinno stać. wazne tylko, żeby jej nie przedłużac
201712190924 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 19:27   #3387
Anulka12617
Raczkowanie

Olcia co do bólów głowy to ja też je miałam.Tak ,czas przeszły.Póki co się nie pojawiają ......jestem na 8 opakowaniu. Bóle pojawiły się ok 5 opakowania i zdarzały się 2/3 razy w miesiącu.
Miałam jednak pewną nieprzyjemną sytuacje ok tygodnai temu,Otóż obudził mnie straszny ból głowy.Była 2 w nocy wzięłam 2 super mocne tabletki a i tak umierałam:/Już miałam wizję jakiegoś zatoru czy cos xD......Potem doszłam do wniosku,że to przez moją naukę nawet do 12h dziennie....mam nadzieje
Anulka12617 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 19:37   #3388
201804100943
Konto usunięte

co do bólów głowy.. ja dosyć często je mam przy Yazie. Średnio tak z 10 dni mnie głowa boli w miesiącu.
201804100943 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 19:47   #3389
olcia_8715
Raczkowanie

GG do olcia_8715

No wlasnie a to raczej nie powinno wystepowac...jesli dolegliwosci nie przechodza to znaczy ze nie sa do konca dobre dla organizmu i trzeba je zmienic...tylko ze te moje bole glowy to mi glowe rozsadzaja i nie pomagaja przeciwbolowe tabletki...poczekam jeszcze to opakowanie i przejde sie do mojej ginekolog.
olcia_8715 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 20:10   #3390
KarolinaMarcelina
Raczkowanie

Słuchajcie dziewczyny mam taką sprawę, nie do końca jestem czegoś pewna. Otóż zapomniałam wziąć wczoraj 23 tabletkę z blistra. Przypomniało mi się dopiero dzisiaj o 13 i było już ponad 12 godzin, dlatego nie chciałam brać jej,bo później musiałabym połączyć opakowania,a nie mam przy sobie recepty, tabletki dopiero dostanę w sobotę, jak chłopak mi je przywiezie. I tak się zamieszałam,bo wzięłam właśnie 1 tabletke placebo. Ale nie wiem czy dzisiaj powinna być moja pierwsza czy druga, najpierw myslałam,że dzisiaj to mój pierwszy dzień przerwy, ale im dłużej wczytuje się w ulotkę tym bardziej nic z tego nie rozumiem . Możecie mi pomóc. Zwykle powinnam zacząć we wtorek nowe opakowanie. Czy mam rozumieć,że teraz powinnam zacząć brać opakowanie w poniedziałek?? Dodam, że ostatni stosunek odbył się 1 stycznia, więc nie martwię się ciążą, ponieważ później wystąpiło mi plamienie z odstawienia,a przez te 22 tabletki nie było żadnego stosunku.
KarolinaMarcelina jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości