Tabletki YAZ - zbiorczy, cz.2 - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-10, 11:44   #3481
fluobanana
Przyczajenie

Dot.: Tabletki YAZ - zbiorczy, cz.2

Hmmm przy braniu antykoncepcji hormonalnej zwiększa się ryzyko infekcji.
Ale może to też być zapalenie pęcherza jeśli odczuwasz potrzebę częstego oddawania moczu i ból w podbrzuszu ... A podczas stosunku odczuwasz może ból ?
fluobanana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 11:49   #3482
DarkNoir
Zakorzenienie

GG do DarkNoir

Cytat:
Napisane przez Olenka333 Pokaż wiadomość
osz kurcze... :/ mam wizytę umówioną na 14.02 po tabletki więc powiem mu o tym... Skąd to się mogło wziąć?
Antyki, za mała higiena, zła bielizna (ze sztucznych materiałów), za ciasne spodnie, publiczne wc. Jest wiele powodów

Piotr Rogucki - I'm Not Afraid Of Your Soul

DarkNoir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 11:58   #3483
Niqsiaaa
Zadomowienie

znikąd niestety. Taki już urok tabletek. Przed jednym chroni, a na co innego osłabia ochronę. Może to kwestia tej zmiany śluzu przy tabletkach. Po prostu ochrona przed infekcjami jest słabsza, ale to żaden dramat. Mnie też się przydarzyło, dostałam jakiśtam lek i spokój. Biorę Yaz już 7 miesięcy, dziś odebrałam wynik cytologii - wzorowy
Niqsiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 12:17   #3484
Olenka333
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez fluobanana Pokaż wiadomość
Hmmm przy braniu antykoncepcji hormonalnej zwiększa się ryzyko infekcji.
Ale może to też być zapalenie pęcherza jeśli odczuwasz potrzebę częstego oddawania moczu i ból w podbrzuszu ... A podczas stosunku odczuwasz może ból ?
nie podczas stosunku nie ...

---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ----------

Cytat:
Napisane przez DarkNoir Pokaż wiadomość
Antyki, za mała higiena, zła bielizna (ze sztucznych materiałów), za ciasne spodnie, publiczne wc. Jest wiele powodów
hmm teraz skojarzyłam, ze zaczęłam jakiś czas temu chodzić na basen... więc może to i to ? ciasne spodnie, bielizna publiczne wc tez by sie zgadzały higiena... za mała nie może być bo często się podmywam ( nawet po każdym oddaniu moczu co podobno tez nie jest wskazane bo moze prowadzic do irygacji pochwy...) ale robiłam to zwykłym mydłem :/ ehhh tak źle i tak niedobrze a teraz jest bolący problem... :/ dobrze, że ide w poniedziałek do ginekologa. I niestety poprosze go też o zmianę tabletek z Yaz'u na coś innego bo po Yaz'ie mam humorki :/

---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Niqsiaaa Pokaż wiadomość
znikąd niestety. Taki już urok tabletek. Przed jednym chroni, a na co innego osłabia ochronę. Może to kwestia tej zmiany śluzu przy tabletkach. Po prostu ochrona przed infekcjami jest słabsza, ale to żaden dramat. Mnie też się przydarzyło, dostałam jakiśtam lek i spokój. Biorę Yaz już 7 miesięcy, dziś odebrałam wynik cytologii - wzorowy
hmmm no wlasnie a ja z poprzedniej cytologii, która miałam robioną w lipcu ( teraz w poniedzialek zrobię nastepna) miałam grupę II... pewnie to mi powinno dac do myslenia już wtedy ? ajjj głupia ja głupia :/

Edytowane przez Olenka333
Czas edycji: 2011-02-10 o 12:16
Olenka333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 12:19   #3485
DarkNoir
Zakorzenienie

GG do DarkNoir

Cytat:

---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ----------

hmm teraz skojarzyłam, ze zaczęłam jakiś czas temu chodzić na basen... więc może to i to ? ciasne spodnie, bielizna publiczne wc tez by sie zgadzały higiena... za mała nie może być bo często się podmywam ( nawet po każdym oddaniu moczu co podobno tez nie jest wskazane bo moze prowadzic do irygacji pochwy...) ale robiłam to zwykłym mydłem :/ ehhh tak źle i tak niedobrze a teraz jest bolący problem... :/ dobrze, że ide w poniedziałek do ginekologa. I niestety poprosze go też o zmianę tabletek z Yaz'u na coś innego bo po Yaz'ie mam humorki :/
Nie masz się czym przejmować, to najczęstsza infekcja wśród kobiet. Dostaniesz globulki i ewentualnie tabletki doustne i po 7 dniach minie
Nie wiem czy to prawda, ale słyszałam, że jak raz się podłapie, to dziadostwo lubi powracać... Zgadza się?

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ----------

hmmm no wlasnie a ja z poprzedniej cytologii, która miałam robioną w lipcu ( teraz w poniedzialek zrobię nastepna) miałam grupę II... pewnie to mi powinno dac do myslenia już wtedy ? ajjj głupia ja głupia :/
II? Oj, a skonsultowałaś wynik z ginem?

Stary 2011-02-10, 12:41   #3486
Niqsiaaa
Zadomowienie

Cytat:

Kochana, absolutnie mydłem ! Mydło to jest dobre do rąk. Ja polecam Tołpę (ok 13 zł) do higieny intymnej, regenerującą, lub ewentualnie tańszą ziaję przeciwgrzybiczną (ta zielona, ok 6 zł). Obie dostaniesz w najzwyklejszym rossmanie To ważne. Grzybica to nie koniec świata więc nie załamuj się, dość szybko można ją wyleczyć, będzie dobrze,
Niqsiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 13:10   #3487
Olenka333
Raczkowanie

Cytat:
Nie masz się czym przejmować, to najczęstsza infekcja wśród kobiet. Dostaniesz globulki i ewentualnie tabletki doustne i po 7 dniach minie
Nie wiem czy to prawda, ale słyszałam, że jak raz się podłapie, to dziadostwo lubi powracać... Zgadza się?

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ----------

II? Oj, a skonsultowałaś wynik z ginem?

no właśnie nie najpierw ona miała urlop, pozniej ja wyjechałam a później zapomniałam o tym, aż do teraz kiedy jest tak a nie inaczej mam nauczke

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Niqsiaaa Pokaż wiadomość
Kochana, absolutnie mydłem ! Mydło to jest dobre do rąk. Ja polecam Tołpę (ok 13 zł) do higieny intymnej, regenerującą, lub ewentualnie tańszą ziaję przeciwgrzybiczną (ta zielona, ok 6 zł). Obie dostaniesz w najzwyklejszym rossmanie To ważne. Grzybica to nie koniec świata więc nie załamuj się, dość szybko można ją wyleczyć, będzie dobrze,
płyn już kupiłam od razu jak zaczęło piec bo myslalam, ze to od mydla... baa uczy sie czlowiek na bledach dzieki za mile slowo mam nadzieje ze sie dowiem wszystkiego w poniedzialek i bede wiedziala co to za cholerstwo
Stary 2011-02-10, 14:23   #3488
forumkowiczka
Zadomowienie

Dziewczyny mam do Was pytanie. Idąc do apteki (tej, w której zawsze wykupuwałam YAZ ) moge poprosić o tańszy odpiednik tych tabletek? Czy jednak lepiej udac się do ginekologa i podsunąć mu ten pomysł a przy okazji poprosić o tabletki?
Nie dawno zrobilam sobie przerwe w braniu tabletek.Jednak na dluzsza mete seks z prezerwatywa w ogole nie wchodzi w gre. CO tabletki to jednak tabletki. Wyzytalam w internecie ze sa tansze odpowiedniki. Nie wiem czy naraya akurat bedzie tutaj dobrym przyjaldem. Jednak chcialam was zaputac o zdanie. Farmaceuta moze mi wydac zamiennik YAZU jesli nie mam recepty?
Stary 2011-02-10, 14:25   #3489
DarkNoir
Zakorzenienie

GG do DarkNoir

Cytat:
Napisane przez forumkowiczka Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam do Was pytanie. Idąc do apteki (tej, w której zawsze wykupuwałam YAZ ) moge poprosić o tańszy odpiednik tych tabletek? Czy jednak lepiej udac się do ginekologa i podsunąć mu ten pomysł a przy okazji poprosić o tabletki?
Nie dawno zrobilam sobie przerwe w braniu tabletek.Jednak na dluzsza mete seks z prezerwatywa w ogole nie wchodzi w gre. CO tabletki to jednak tabletki. Wyzytalam w internecie ze sa tansze odpowiedniki. Nie wiem czy naraya akurat bedzie tutaj dobrym przyjaldem. Jednak chcialam was zaputac o zdanie. Farmaceuta moze mi wydac zamiennik YAZU jesli nie mam recepty?
W antykach nie ma czegoś takiego jak tańszy odpowiednik musisz iść do gina i prosić o zmiane tabletek.

Stary 2011-02-10, 14:29   #3490
forumkowiczka
Zadomowienie

Nie dawno wyczytałam gdzies na internecie, że każdy farmaceuta ma obowiązek zaproponowania tańszego zamiennika oczywiście pod warunkiem identycznego składu. Ale rzeczywiście bezpieczniej pójść do lekarza i jego poprosić o zmiane tabletek.
Stary 2011-02-10, 14:32   #3491
DarkNoir
Zakorzenienie

GG do DarkNoir

Cytat:
Napisane przez forumkowiczka Pokaż wiadomość
Nie dawno wyczytałam gdzies na internecie, że każdy farmaceuta ma obowiązek zaproponowania tańszego zamiennika oczywiście pod warunkiem identycznego składu. Ale rzeczywiście bezpieczniej pójść do lekarza i jego poprosić o zmiane tabletek.
To wiem (ostatnio przy kupnie antybiotyków zaoszczędziłam ponad 40zł, bo farmaceutka dała mi tańszy, polski odpowiednik), ale przecież każdą zmianę anty należy konsultować z ginekologiem...

Stary 2011-02-10, 14:33   #3492
CytrynowyJednorozec
Raczkowanie

kobietki, niedawno dołączyłam do Yazowiczek
dzisiaj biorę 9 tabletkę, nie mam żadnych skutków ubocznych [ale na moje szczęście zapewne zaraz się pojawią] i dzisiaj odbyłam stosunek z Tż. Kazda tabletka brana bardzo dokładnie, +/- 15 do 20 min; wiem że to nie robi różnicy
czyli w takim razie wszystko okej, prawda?
CytrynowyJednorozec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 14:43   #3493
adorable
Raczkowanie

prawda
adorable jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 15:53   #3494
forumkowiczka
Zadomowienie

Tak, wiek i rozumiem. Tyle że chodziło mi o to,że jeśli brałam yaz a chce go zamienic na po prostu tanszy lek a o tym samym wrecz identycznym skladzie to wizyta jest niezbedna?
Stary 2011-02-12, 11:20   #3495
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
Owszem, zgadza

A ja brałam yaz równy rok i naprawdę wszystko byłoby ok, bo zero skutków ubocznych, gdyby nie to, ze po 6-7 miechach brania zaczęlam miec plamienia, a potem krwawienia w połowie brania. W kocu przeszłam na Qlairę i chyba wróce do YAZ, bo po Q nie mam okresu, za to w tym czasie kiedy go powinnam miec puchnę od wody w organiźmie.

Live long and prosper
🖖🏻

Edytowane przez Corii
Czas edycji: 2011-02-12 o 12:43
Corii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-12, 17:38   #3496
gonia1203
Raczkowanie

A ja mam takie pytanie. czytalam juz ze yaz zwieksza wypadanie wlosow na glowie. a czy u kogos zmniejszyl wypadanie wlosow gdy juz wypadaly przed jego braniem?

pozdr

gonia1203 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-12, 18:42   #3497
ircia423
Przyczajenie

Hej dziewczyny. Mam pytanie. Kończe pierwsze opakowanie tabletek yaz. Współżyłam z chłopakiem przy ostatniej jasno-różowej tabletce. skonczył we mnie. Nastepnego dnia zabrałam białą tabletke placebo ale i tak kilka godzin za pozno, po czym pozniej ją zwymiotowałam. Jestem przed krwawieniem czuje bóle owulacyjne. Czy jest możliwość że moge zajśc w ciąże ??
ircia423 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-12, 18:44   #3498
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
Napisane przez gonia1203 Pokaż wiadomość
A ja mam takie pytanie. czytalam juz ze yaz zwieksza wypadanie wlosow na glowie. a czy u kogos zmniejszyl wypadanie wlosow gdy juz wypadaly przed jego braniem?

pozdr
Nie widziałam, aby coś sie zmieniło pod tym względem jak brałam Yaz.

---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ----------

Cytat:
Napisane przez ircia423 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny. Mam pytanie. Kończe pierwsze opakowanie tabletek yaz. Współżyłam z chłopakiem przy ostatniej jasno-różowej tabletce. skonczył we mnie. Nastepnego dnia zabrałam białą tabletke placebo ale i tak kilka godzin za pozno, po czym pozniej ją zwymiotowałam. Jestem przed krwawieniem czuje bóle owulacyjne. Czy jest możliwość że moge zajśc w ciąże ??
Nie, nie ma.

Live long and prosper
🖖🏻
Stary 2011-02-12, 18:47   #3499
ircia423
Przyczajenie

Dzięki
ircia423 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-12, 19:03   #3500
wbirma
Raczkowanie

Hej cieszę się, że nie macie żadnych skutków ubocznych po tabletkach Yaz ja do takiego szczęśliwego grona niestety się nie zaliczam. Brałam te tabletki przez długi okres i skutków ubocznych pełno: wypadanie włosów, tycie, zmiany nastrojów, obniżone libido i itd. Przyczyn szukałam wszędzie wykluczając tabletki, a co się okazało to była ich wina. Nie biorę już ich chyba 5 może 6 miesięcy ( w ogóle zrezygnowałam z antykoncepcji hormonalnej) i wszystko wróciło do normy oprócz jednego okres mam tak nieregularny (tzn strasznie mi się spóźnia) że zdarzyło mi się robić test ciążowy i bóle brzucha przed okresem są okropne ( przed zażywaniem tabletek nie miałam takich dolegliwości). A i dodam że te skutki uboczne nie wystąpiły u mnie po 1 czy 2 blistrze tylko po dłuższym czasie zażywania.
wbirma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-12, 19:10   #3501
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
Napisane przez wbirma Pokaż wiadomość
Hej cieszę się, że nie macie żadnych skutków ubocznych po tabletkach Yaz ja do takiego szczęśliwego grona niestety się nie zaliczam. Brałam te tabletki przez długi okres i skutków ubocznych pełno: wypadanie włosów, tycie, zmiany nastrojów, obniżone libido i itd. Przyczyn szukałam wszędzie wykluczając tabletki, a co się okazało to była ich wina. Nie biorę już ich chyba 5 może 6 miesięcy ( w ogóle zrezygnowałam z antykoncepcji hormonalnej) i wszystko wróciło do normy oprócz jednego okres mam tak nieregularny (tzn strasznie mi się spóźnia) że zdarzyło mi się robić test ciążowy i bóle brzucha przed okresem są okropne ( przed zażywaniem tabletek nie miałam takich dolegliwości). A i dodam że te skutki uboczne nie wystąpiły u mnie po 1 czy 2 blistrze tylko po dłuższym czasie zażywania.
Ja miałam na myśli brak fzycznych skutków ubocznych, bo jesli chodzi o nastroje, to wszystkie tabletki na to wpływały u mnie - byle co mnie wkurzało. A co do libido - antykoncepcja hormonalna w ogóle przeważnie je obniża.
Tycia tez nie zauważyłam, a nawet przeciwnie - chudnięcie.
Jesli idzie o okres po odstawieniu, nawet i poł roku organizm moze dochodzić do siebie, czasami dłużej. Jak za długo to trwa, to moze konieczna będzie wizyta u lekarza.

Live long and prosper
🖖🏻
Stary 2011-02-13, 10:25   #3502
Basia1978k
Przyczajenie

Witam wszystkich
Zażywam te tabletki od 1,5 roku. W ulotce pisze że można wstrzymać okres pomijając białe tabletki od razu zaczynając różowe. I tak zrobiłam bo czekała mnie dług podróż i nie chciałam okresu w podróży. To było w styczniu. Jednak w lutym też okres się nie pojawił. Były jakieś drobne plamienia po dwóch tygodniach od rozpoczęcia nowego opakowania, ale nie wiem czy je mam brać jako okres. W ulotce pisze też że gdyby pojawi się okres po pominięci białych w trakcie nowego opakowania to należy zacząć brać od razu białe i następnie zacząć kolejne opakowanie. Nie zrobiłam tego gdy pojawiły się plamienia, kontynuowałam różowe. No i teraz okres na białych się nie pojawił. Czy ktoś może pomóc doradzić co zrobić? Czy ktoś miał podobną sytuację? Czy jestem zabezpieczona?
Basia1978k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-13, 13:46   #3503
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
Napisane przez Basia1978k Pokaż wiadomość
Witam wszystkich
Zażywam te tabletki od 1,5 roku. W ulotce pisze że można wstrzymać okres pomijając białe tabletki od razu zaczynając różowe. I tak zrobiłam bo czekała mnie dług podróż i nie chciałam okresu w podróży. To było w styczniu. Jednak w lutym też okres się nie pojawił. Były jakieś drobne plamienia po dwóch tygodniach od rozpoczęcia nowego opakowania, ale nie wiem czy je mam brać jako okres. W ulotce pisze też że gdyby pojawi się okres po pominięci białych w trakcie nowego opakowania to należy zacząć brać od razu białe i następnie zacząć kolejne opakowanie. Nie zrobiłam tego gdy pojawiły się plamienia, kontynuowałam różowe. No i teraz okres na białych się nie pojawił. Czy ktoś może pomóc doradzić co zrobić? Czy ktoś miał podobną sytuację? Czy jestem zabezpieczona?
A nie lepiej maszerować do lekarza? W końcu on jest specjalistą i na pewno będzie wiedział co ci poradzić, a nie forum, gdzie ile osob tyle opinii.

Live long and prosper
🖖🏻
Stary 2011-02-13, 16:59   #3504
0deilig0
Przyczajenie

Witam, od ponad roku zazywam tabletki antykoncepcyjne YAZ. W piatek tj.11.02.2011 zazywalam 23-cia tabletke aktywna. W sobote dzien pozniej dostalam boli menstruacyjnych, oraz czarno-brazowego dosc obfitego "plamienia". I tak jest do dzis. Uwazam to za zawczesna miesiaczke. Tabletki zazywam punktualnie o godz. 20-stej. Nigdy o zadnej nie zapominam. A miesiaczka zazwyczaj przychodzila podczas zazywania 3-ciej tabletki placebo.
Moje pytanie jest nastepujace, czy to cos niepokojacego? Czy powinnam udac sie do lekarza?

Co do skutkow ubocznych to moge sie wypowiedziec ale niestety NEGATYWNIE na temat tych tabletek.
- powiekszone piersi i to bardzo duzo
-przybranie na wadze
-bole menstruacyjne wogole nie zostaly zlagodzone
-wahania nastoju
-libido spadlo znacznie , ale to tylko przez jakis czas.
0deilig0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-13, 17:57   #3505
Basia1978k
Przyczajenie

No właśnie nie bardzo bo za daleko (jestem za granicą).
Basia1978k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-13, 17:59   #3506
Burberry93
Raczkowanie

Pewna sprawa bardzo mnie męczy, więc proszę o odpowiedź )
Otóż jeśli zażywam tabletki i krwawienie mam mniej więcej w tych samych dniach to jest potwierdzenie tego ,że wzięłam każdą tabletkę, żadnej nie opuściłam? Bo ,jeśli dobrze rozumiem, jeśli jakiejś bym nie zażyła kompletnie to krwawienia by nie było lub byłoby przesunięte...W skrócie chodzi mi o to czy krwawienie jest gwarantem na to ,że wszystko zostało zażyte tak jak trzeba?
Druga sprawa. Jeśli ,zakładając, przy trzecim opakowaniu nie zażyłam jakiejś tabletki w ogóle (i o tym nie wiem bo np. nie zażyłam jej przez roztargnienie i ją gdzieś sobie posiałam ) to rozpoczynając kolejne opakowanie tak jak zwykle zabezpieczenie jest od pierwszej tabletki?
Bardzo proszę na odpowiedź na te pytania
Stary 2011-02-13, 18:14   #3507
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
Napisane przez Basia1978k Pokaż wiadomość
No właśnie nie bardzo bo za daleko (jestem za granicą).
Ale tu nie ma specjalistów na forum, wiec kto ci ma słusznie doradzić? Wolisz takie niepewne "widzi mi sie" ?

---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ----------

Cytat:
Napisane przez Burberry93 Pokaż wiadomość
Pewna sprawa bardzo mnie męczy, więc proszę o odpowiedź )
Otóż jeśli zażywam tabletki i krwawienie mam mniej więcej w tych samych dniach to jest potwierdzenie tego ,że wzięłam każdą tabletkę, żadnej nie opuściłam? Bo ,jeśli dobrze rozumiem, jeśli jakiejś bym nie zażyła kompletnie to krwawienia by nie było lub byłoby przesunięte...W skrócie chodzi mi o to czy krwawienie jest gwarantem na to ,że wszystko zostało zażyte tak jak trzeba?
Druga sprawa. Jeśli ,zakładając, przy trzecim opakowaniu nie zażyłam jakiejś tabletki w ogóle (i o tym nie wiem bo np. nie zażyłam jej przez roztargnienie i ją gdzieś sobie posiałam ) to rozpoczynając kolejne opakowanie tak jak zwykle zabezpieczenie jest od pierwszej tabletki?
Bardzo proszę na odpowiedź na te pytania
Krwawienie nie zawsze jest gwarantem, ze wsio ok.
Co do drugiej sprawy - postępowanie zalezy od tego, której tabletki nie wzięłaś. Zresztą na blistzre tabletek YAZ czarno na białaym jest namalowana tabelka co robić w razie jak się którąś tabletke pominie i czy wymagane jest dodatkowe zabezpieczenie.

Dziewczyny, czy naprawdę jest tak trudno czytać ulotki, a także informacje zawarte na blistrze??
Ja rozumiem, ze czasami pojawiają się pytania, na które w/w nie dają odpowiedzi, ale w tych przypadkach jak najbardziej dają.

Live long and prosper
🖖🏻

Edytowane przez Corii
Czas edycji: 2011-02-13 o 18:16
Stary 2011-02-13, 18:26   #3508
Burberry93
Raczkowanie

Wiem co w ulotce jest napisane o przypadku pominięcia tabletki...ale chodzi mi o kompletne nie przyjęcie i nieświadomość tego ,że tabletki się nie przyjęło...np miało się ją wręce ,ale ktoś zadzwonił i się ją upuściło. I jeśli doszłoby do właśnie takiej sytuacji to czy jest możliwe żeby krwawienie pokazało się tak jak zawsze?...
Jeśli nie to dobrze ,bo znaczyłoby ,że nie zrobiłam żadnej głupiej pomyłki
Stary 2011-02-13, 19:19   #3509
0deilig0
Przyczajenie

Witam, od ponad roku zazywam tabletki antykoncepcyjne YAZ. W piatek tj.11.02.2011 zazywalam 23-cia tabletke aktywna. W sobote dzien pozniej dostalam boli menstruacyjnych, oraz czarno-brazowego dosc obfitego "plamienia". I tak jest do dzis. Uwazam to za zawczesna miesiaczke. Tabletki zazywam punktualnie o godz. 20-stej. Nigdy o zadnej nie zapominam. A miesiaczka zazwyczaj przychodzila podczas zazywania 3-ciej tabletki placebo.
Moje pytanie jest nastepujace, czy to cos niepokojacego? Czy powinnam udac sie do lekarza?

Co do skutkow ubocznych to moge sie wypowiedziec ale niestety NEGATYWNIE na temat tych tabletek.
- powiekszone piersi i to bardzo duzo
-przybranie na wadze
-bole menstruacyjne wogole nie zostaly zlagodzone
-wahania nastoju
-libido spadlo znacznie , ale to tylko przez jakis czas.
0deilig0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-13, 19:21   #3510
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
Napisane przez Burberry93 Pokaż wiadomość
Wiem co w ulotce jest napisane o przypadku pominięcia tabletki...ale chodzi mi o kompletne nie przyjęcie i nieświadomość tego ,że tabletki się nie przyjęło...np miało się ją wręce ,ale ktoś zadzwonił i się ją upuściło. I jeśli doszłoby do właśnie takiej sytuacji to czy jest możliwe żeby krwawienie pokazało się tak jak zawsze?...
Jeśli nie to dobrze ,bo znaczyłoby ,że nie zrobiłam żadnej głupiej pomyłki
Z takimi pytaniami to do lekarza raczej.

Live long and prosper
🖖🏻
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości