Tabletki YAZ - zbiorczy, cz.2 - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-13, 19:44   #3511
DarkNoir
Zakorzenienie

GG do DarkNoir
Dot.: Tabletki YAZ - zbiorczy, cz.2

Cytat:
Napisane przez 0deilig0 Pokaż wiadomość
Witam, od ponad roku zazywam tabletki antykoncepcyjne YAZ. W piatek tj.11.02.2011 zazywalam 23-cia tabletke aktywna. W sobote dzien pozniej dostalam boli menstruacyjnych, oraz czarno-brazowego dosc obfitego "plamienia". I tak jest do dzis. Uwazam to za zawczesna miesiaczke. Tabletki zazywam punktualnie o godz. 20-stej. Nigdy o zadnej nie zapominam. A miesiaczka zazwyczaj przychodzila podczas zazywania 3-ciej tabletki placebo.
Moje pytanie jest nastepujace, czy to cos niepokojacego? Czy powinnam udac sie do lekarza?

Co do skutkow ubocznych to moge sie wypowiedziec ale niestety NEGATYWNIE na temat tych tabletek.
- powiekszone piersi i to bardzo duzo
-przybranie na wadze
-bole menstruacyjne wogole nie zostaly zlagodzone
-wahania nastoju
-libido spadlo znacznie , ale to tylko przez jakis czas.
Masz takie skutki uboczne i bierzesz Yaz ponad rok?

Piotr Rogucki - I'm Not Afraid Of Your Soul

DarkNoir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-13, 20:32   #3512
CytrynowyJednorozec
Raczkowanie

dziewczyny, jest sens brać drugą tabletkę, skoro po 3 i pół godziny od wzięcia kolejnej tabletki z opakowania pogodniło mnie RAZ do toalety?
chociaż i tak zdaje mi się, że przyczyniło się do tego niefortunne połączenie popcornu i ciasta czekoladowego
CytrynowyJednorozec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-13, 21:49   #3513
0deilig0
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez DarkNoir Pokaż wiadomość
Masz takie skutki uboczne i bierzesz Yaz ponad rok?
Po pierwsze to byly moje pierwsze tabletki, nie mialam nigdy wczesniej do czynienia z hormonami
po drugie moj ginekolog, dobierajac mi te tabletki, nie zlecila zadnych dodatkowych badan (ja nie wiedzialam nawet ze takowe sa potrzebne, dopiero wczoraj wyczytalam to na forum)
po trzecie nie wiedzialam ze nie mozna miec az tylu skutkow ubocznych
po czwarte jestem zalamana Twoja wypowiedzia, i nie wiem co dalej robic...
POMOZCIE!! prosze!!
0deilig0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-13, 21:57   #3514
DarkNoir
Zakorzenienie

GG do DarkNoir

Cytat:
Po pierwsze to byly moje pierwsze tabletki, nie mialam nigdy wczesniej do czynienia z hormonami
po drugie moj ginekolog, dobierajac mi te tabletki, nie zlecila zadnych dodatkowych badan (ja nie wiedzialam nawet ze takowe sa potrzebne, dopiero wczoraj wyczytalam to na forum)
POMOZCIE!! prosze!!
Zmień ginekologa i jak najszybciej umów się na wizytę, nawet prywatnie.
Poszukaj dobrego lekarz na tych stronach:
znanylekarz.pl
www.rankinglekarzy.pl
www.dobrylekarz.info/
Lub popytaj koleżanki gdzie chodzą.

Ehh ja też trafiłam na imbecyla (5 lat temu) bez żadnych badań dostałam Cilest. Ja 3 razy zmieniałam gina aż trafiłam na takiego, który regularnie kieruje mnie na badania co roku.
Życzę powodzenia. Trzymaj się

BTW. co do Twoich dolegliwości:
miałaś ostatnio biegunkę?
brałaś antybiotyk?
krwawisz przy stosunku, albo odczuwasz ból?
wszystkie tabletki brałaś regularnie? bez pominięcia?

Edytowane przez DarkNoir
Czas edycji: 2011-02-13 o 21:58
Stary 2011-02-13, 22:00   #3515
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
POMOZCIE!! prosze!!
Ale w czym my niby mamy ci pomóc? Zamiast tu szukac pomocy udaj się do ginekologa.
A tak poza tym bez przesady co do twoich skutków ubocznych. Przecież powiększenie piersi, tycie, chudniecie, etc to przy każdych hormonach w sumie występują. A co do plamienia, po Yaz sie to często zdarza z tego co czytam. Jak tak bardzo przeszkadzaja plamienia to albo zmienić tabletki, albo przestać brać hormony, albo się przyzwyczaić.
Też kiedyś miałam po Yaz plamienie od własnie ok 23 tabletki i aż do okresu trwało, przy następnym opakowaniu już nie.

A i jeszcze jedno, ginekolodzy zazwyczaj nie zlecaja badan i to nie tylko z przychodni ale i prywatni, oczywiście sa wyjątki. Po prostu najlepiej samej sie upomnieć o te badania.

Live long and prosper
🖖🏻

Edytowane przez Corii
Czas edycji: 2011-02-13 o 22:03
Corii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-13, 22:11   #3516
CytrynowyJednorozec
Raczkowanie

a co ze mną, a co ze mną? :P
CytrynowyJednorozec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 07:41   #3517
DarkNoir
Zakorzenienie

GG do DarkNoir

Cytat:
Napisane przez Corii Pokaż wiadomość
Ale w czym my niby mamy ci pomóc? Zamiast tu szukac pomocy udaj się do ginekologa.
A tak poza tym bez przesady co do twoich skutków ubocznych. Przecież powiększenie piersi, tycie, chudniecie, etc to przy każdych hormonach w sumie występują. A co do plamienia, po Yaz sie to często zdarza z tego co czytam. Jak tak bardzo przeszkadzaja plamienia to albo zmienić tabletki, albo przestać brać hormony, albo się przyzwyczaić.
Też kiedyś miałam po Yaz plamienie od własnie ok 23 tabletki i aż do okresu trwało, przy następnym opakowaniu już nie.

A i jeszcze jedno, ginekolodzy zazwyczaj nie zlecaja badan i to nie tylko z przychodni ale i prywatni, oczywiście sa wyjątki. Po prostu najlepiej samej sie upomnieć o te badania.
No właśnie "zazwyczaj"...Nie zlecają a powinni, za to im się płaci.
Upomnieć? Wyżej masz przykład, że nie każda dziewczyna jest świadoma, że przez przepisaniem antyków konieczne są badania. Ja sama jestem takim przykładem. Dla mnie to jest nienormalne, przepisać tabletki bez badań i mieć głęboko gdzieś czy dziewczyna po Yaz sie dobrze czuje czy źle.
Owszem tycie i powiększenie biustu występuje, ale to jest skutek uboczny, już nie wspomnę o tym, że plamienia świadczą, że coś jest nie tak.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-02-14, 09:40   #3518
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
No właśnie "zazwyczaj"...Nie zlecają a powinni, za to im się płaci.
Upomnieć? Wyżej masz przykład, że nie każda dziewczyna jest świadoma, że przez przepisaniem antyków konieczne są badania. Ja sama jestem takim przykładem. Dla mnie to jest nienormalne, przepisać tabletki bez badań i mieć głęboko gdzieś czy dziewczyna po Yaz sie dobrze czuje czy źle.
Owszem tycie i powiększenie biustu występuje, ale to jest skutek uboczny, już nie wspomnę o tym, że plamienia świadczą, że coś jest nie tak.
Ale co poradzić na to, ze wiekszosć lekarzy własnie macha ręka na badania etc?
Nie każdy ma czas, możliwości aby szukać dobrego lekarza do skutku. A wiele dziewczyn nie jest tego świadomych. Ja równiez nie miałam żadnych badań przed przepisaniem tabletek dawno temu.
A co do plamień, mylisz się nie zawsze swiadczą iż cos jest nie tak. Jestem tego przykładem. Miałam robione badania, wszystko jest prawidłowo, a plamienia po Yaz dalej były. Okazało się, ze po prostu te tabletki mają za niska dawkę pewnych hormonów, jak na na mój organizm, który się do nich przyzwyczaił.
Zmieniłam je na Qlairę własnie, ale po niej nie mam okresu

Live long and prosper
🖖🏻

Edytowane przez Corii
Czas edycji: 2011-02-14 o 09:43
Stary 2011-02-14, 09:43   #3519
DarkNoir
Zakorzenienie

GG do DarkNoir

Cytat:
Napisane przez Corii Pokaż wiadomość
Ale co poradzić na to, ze wiekszosć lekarzy własnie macha ręka na badania etc?
Nie każdy ma czas, możliwości aby szukać dobrego lekarza do skutku. A wiele dziewczyn nie jest tego świadomych. Ja równiez nie miałam żadnych badań przed przepisaniem tabletek dawno temu.
Ja się zbuntowałam i szukałam do skutku. Wolę być świadoma, że jestem pod dobrą opieką

Czyli jednak było coś nie tak-miałaś za niska dawkę hormonów

Stary 2011-02-14, 09:51   #3520
Lajlaa
Rozeznanie

Hej powoli kończę opakowanie Yazu chciałabym zrobić przerwę w braniu tabletek. i Mam pytanie. Mam je odstawić w pierwszy dzień okresu tak? Słyszałam , że on później może byc nie regularny ale czy któraś z Was wie jak bardzo nie regularny czy to zależy poprostu od organizmu? Robiłyście juz takie przerwy?

Z moim M. od 25.03.2010
Lajlaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 10:28   #3521
DarkNoir
Zakorzenienie

GG do DarkNoir

Cytat:
Napisane przez Lajlaa Pokaż wiadomość
Hej powoli kończę opakowanie Yazu chciałabym zrobić przerwę w braniu tabletek. i Mam pytanie. Mam je odstawić w pierwszy dzień okresu tak? Słyszałam , że on później może byc nie regularny ale czy któraś z Was wie jak bardzo nie regularny czy to zależy poprostu od organizmu? Robiłyście juz takie przerwy?
Gin Ci zlecił przerwę?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-14, 10:30   #3522
Lajlaa
Rozeznanie

tak

Z moim M. od 25.03.2010
Stary 2011-02-14, 17:32   #3523
0deilig0
Przyczajenie

Cytat:
Zmień ginekologa i jak najszybciej umów się na wizytę, nawet prywatnie.
Poszukaj dobrego lekarz na tych stronach:
znanylekarz.pl
www.rankinglekarzy.pl
www.dobrylekarz.info/
Lub popytaj koleżanki gdzie chodzą.

Ehh ja też trafiłam na imbecyla (5 lat temu) bez żadnych badań dostałam Cilest. Ja 3 razy zmieniałam gina aż trafiłam na takiego, który regularnie kieruje mnie na badania co roku.
Życzę powodzenia. Trzymaj się

BTW. co do Twoich dolegliwości:
miałaś ostatnio biegunkę?
brałaś antybiotyk?
krwawisz przy stosunku, albo odczuwasz ból?
wszystkie tabletki brałaś regularnie? bez pominięcia?

Jesli chodzi o pania ginekolog do ktorej uczeszczalam, to myslalam ze jesli zaplace za prywatna wizyte to bede pod "lepsza" opieka. Jak widac mylilam sie... To byl moj pierwszy ginekolog, wiec nie przypuszczalam ze moze byc kims niekompetentnym.
Mieszkam za granica i nie jest to w tym momencie mozliwe abym udala sie do ginekologa w polsce, ale postaram sie wybrac na wizyte w tym miejscu w ktorym na dzien dzisiejszy jestem.

Co do mojego krwawienia...
To owszem mialam biegunke, ale w dzien. Napewno nie mialam biegunki w ciagu 4-ech godzin od zazycia tabletki.
Nie bralam zadnego antybiotyku
Wszystkie tabletki biore ZAWSZE regularnie, i o zadnej nie zapominam.
A co do krawawienia przy stosunku to tez nie, raczej troche bolu, bo cierpie na suchosc pochwy (to rowniez nastapilo w przeciagu roku odkad zaczelam zazywac YAZ).

Dziekuje za dobra rade DARK NOIR
0deilig0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-14, 17:59   #3524
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
Ja się zbuntowałam i szukałam do skutku. Wolę być świadoma, że jestem pod dobrą opieką

Czyli jednak było coś nie tak-miałaś za niska dawkę hormonów
Nie, nie było nie tak wg dwóch lekarzy,po prostu dla mojego organizmu lepsza byłaby wyższa dawka hormonów, ale ze wzgledów zdrowotnych nie moge, dlatego brałam dalej YAZ, a niedawno zmieniłam je na Qlairę.

Live long and prosper
🖖🏻
Stary 2011-02-15, 08:22   #3525
Lea_ny
Zakorzenienie

Czy którejś z Was leciała krew z nosa od Yazu? Bo odkąd 3 tygodnie temu zaczęłam brać tabletki anty, to bardzo często mi się to zdarza (tzn. nie jest tej krwi dużo, bo nie wycieka - pojawiają się po prostu takie krwawe glutki) - i zastanawia mnie czy to możliwe, że to po Yaz'ie (i jeśli tak, to czy powinnam się tym niepokoić i biec szybko do ginekologa) czy to po prostu zbieg okoliczności, że zaczęło mi się to w tym samym czasie i powinnam pójść do laryngologa?

Wiem, że jeśli żadna tak nie miała, to nic mi nie doradzicie, bo skąd miałybyście wiedzieć co mi jest - ale może akurat którejś się coś podobnego zdarzyło
Stary 2011-02-15, 08:37   #3526
kat123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lea_ny Pokaż wiadomość
Czy którejś z Was leciała krew z nosa od Yazu? Bo odkąd 3 tygodnie temu zaczęłam brać tabletki anty, to bardzo często mi się to zdarza (tzn. nie jest tej krwi dużo, bo nie wycieka - pojawiają się po prostu takie krwawe glutki) - i zastanawia mnie czy to możliwe, że to po Yaz'ie (i jeśli tak, to czy powinnam się tym niepokoić i biec szybko do ginekologa) czy to po prostu zbieg okoliczności, że zaczęło mi się to w tym samym czasie i powinnam pójść do laryngologa?

Wiem, że jeśli żadna tak nie miała, to nic mi nie doradzicie, bo skąd miałybyście wiedzieć co mi jest - ale może akurat którejś się coś podobnego zdarzyło
a spróbuj brać witaminy, może po prostu jesteś osłabiona -ja tak miewam bardzo często o tej porze roku i to raczej nie od tabletek

Aparatka od 11.10.2014 (góra).
Dół od 11.04.2015.
kat123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 09:06   #3527
Olenka333
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kat123 Pokaż wiadomość
nie chcę Cię straszyć ale to brzmi jak grzybicze zapalenie. Idź czym prędzej do lekarza ginekologa. Tabletki mogą zwiększać podatność na tego typu choroby...
byłam u ginekologa wczoraj zwykłe najzwyklejsze zapalenie ufff Przepisała mi globulki dopochwowe i tabletki dla mnie i dla mojego TŻ coby i jemu nic nie było do tego furagin na pęcherz. Poszłam tam z myślą o zmianie yazu na coś innego ale Pani doktor powiedziała, ze skoro te wahania nastroju to jest tlyko dwa trzy dnia w miesiącu i to nie w każdym to nie ma sensu zmieniać bo po innych moge mieć inne skutki uboczne. Powiedziała, ze oczywiście możemy próbować. Ale zostałam przy yazie. Najwyżej snów bedę psioczyła na wszystko :P dobrze zrobiłam ??
Stary 2011-02-15, 09:11   #3528
DarkNoir
Zakorzenienie

GG do DarkNoir

Cytat:
Napisane przez Olenka333 Pokaż wiadomość
byłam u ginekologa wczoraj zwykłe najzwyklejsze zapalenie ufff Przepisała mi globulki dopochwowe i tabletki dla mnie i dla mojego TŻ coby i jemu nic nie było do tego furagin na pęcherz. Poszłam tam z myślą o zmianie yazu na coś innego ale Pani doktor powiedziała, ze skoro te wahania nastroju to jest tlyko dwa trzy dnia w miesiącu i to nie w każdym to nie ma sensu zmieniać bo po innych moge mieć inne skutki uboczne. Powiedziała, ze oczywiście możemy próbować. Ale zostałam przy yazie. Najwyżej snów bedę psioczyła na wszystko :P dobrze zrobiłam ??
Dobrze skoro gin tak Ci poradziła

Stary 2011-02-15, 09:15   #3529
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
Napisane przez Olenka333 Pokaż wiadomość
Wg mnie dobrze, bo co jesli po innych tabletkach miałabyś gorsze skutki uboczne??
Ja niestety po kazdych tabletkach mam wahania nastrojów i jestem kłótliwa

Live long and prosper
🖖🏻

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-15, 09:23   #3530
Lajlaa
Rozeznanie

Dziewczyny powtarzam pytanie dotyczące przerwy w braniu tabletek któraś wie coś?

Z moim M. od 25.03.2010

Edytowane przez Lajlaa
Czas edycji: 2011-02-15 o 09:43
Stary 2011-02-15, 09:25   #3531
Lea_ny
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kat123 Pokaż wiadomość
a spróbuj brać witaminy, może po prostu jesteś osłabiona -ja tak miewam bardzo często o tej porze roku i to raczej nie od tabletek
Witaminy biorę codziennie, więc dziwne...
Stary 2011-02-15, 09:26   #3532
DarkNoir
Zakorzenienie

GG do DarkNoir

Cytat:
Napisane przez Lea_ny Pokaż wiadomość
Witaminy biorę codziennie, więc dziwne...
To może nadmiar witamin? Lepiej zrób morfologię i badanie na witaminę K

Stary 2011-02-15, 09:31   #3533
Lea_ny
Zakorzenienie

Cytat:
To może nadmiar witamin? Lepiej zrób morfologię i badanie na witaminę K
Nigdy nie miałam niczego za dużo, tylko raczej wręcz przeciwnie - dlatego lekarz kazał mi łykać te witaminy - więc nie sądzę, żeby nagle zrobił mi się ich nadmiar.
Ale badania faktycznie mogę zrobić - na pewno nie zaszkodzi

Edytowane przez Lea_ny
Czas edycji: 2011-02-15 o 09:32
Lea_ny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 10:17   #3534
Niiiina
Raczkowanie

Cytat:
Witam, od ponad roku zazywam tabletki antykoncepcyjne YAZ. W piatek tj.11.02.2011 zazywalam 23-cia tabletke aktywna. W sobote dzien pozniej dostalam boli menstruacyjnych, oraz czarno-brazowego dosc obfitego "plamienia". I tak jest do dzis. Uwazam to za zawczesna miesiaczke. Tabletki zazywam punktualnie o godz. 20-stej. Nigdy o zadnej nie zapominam. A miesiaczka zazwyczaj przychodzila podczas zazywania 3-ciej tabletki placebo.
Moje pytanie jest nastepujace, czy to cos niepokojacego? Czy powinnam udac sie do lekarza?

Co do skutkow ubocznych to moge sie wypowiedziec ale niestety NEGATYWNIE na temat tych tabletek.
- powiekszone piersi i to bardzo duzo
-przybranie na wadze
-bole menstruacyjne wogole nie zostaly zlagodzone
-wahania nastoju
-libido spadlo znacznie , ale to tylko przez jakis czas.

Hej!
Biorę już pół roku YAZ i mam identyczne objawy! Moje piersi urosły do ogromnych rozmiarów, przybrałam na wadze, może nie dużo 3-4kg, ale głównie wszystko poszło w piersi i brzuch..
Martwi mnie to tym bardziej, że zawsze miałam wyraźnie zaznaczoną talię, teraz jestem jakby wiecznie wzdęta, choć nie wiem czy to dobre określenie..
Wieczne wahania nastroju stały się normą.
No i zdarzały mi się pojedyncze plamienia podczas brania tabletek aktywnych.. Gdy biorę tabletki placebo okres przychodzi czasami ostatniego dnia i jest naprawdę minimalny.. Libido też zrównało się już chyba z poziomem morza...
A teraz najciekawsze, również dostałam receptę na YAZ bez jakichkolwiek badań, ot tak z marszu.. Dostałam jeszcze do wypełnienia jakąś ankietę, ponieważ to podobno stosunkowo nowy lek. To moje pierwsze tabletki, mam 20lat, dlatego myślałam, że to wszystko z czasem ustąpi.
Mam już jednak dość, postaram się na przyszły tydzień umówić do jakiegoś naprawdę dobrego ginekologa ( nie chcę panikować, ale zauważyłam u siebie w ostatnim czasie mnóstwo objawów PCO, dlatego zależałoby mi na zrobieniu również usg i innych potrzebnych badań).

Pozdrawiam!
Niiiina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 10:21   #3535
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d
Konto usunięte

A ja kończę swoją przygodę z Yaz, wczoraj wzięłam ostatnią tabletkę. Za bardzo się męczyłam z bólami przy krwawieniach
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 10:52   #3536
karolina221
Przyczajenie

czy moge byc w ciazy

witam mam pytanie zapomialam wziasc tabletki w 16 dniu sroda i zazylam ja w czwartek rano 7 to 12 godz pozniej i nastepna normalnie i daalej je kontynuje a kilka dni pozniej wspolzylam z moim facetem bez zabespieczen czy moge byc w ciazy? czy mam dalej brac tabletki czy nie? pomozcie
karolina221 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 11:04   #3537
kat123
Zakorzenienie

Dot.: czy moge byc w ciazy

Cytat:
Napisane przez karolina221 Pokaż wiadomość
witam mam pytanie zapomialam wziasc tabletki w 16 dniu sroda i zazylam ja w czwartek rano 7 to 12 godz pozniej i nastepna normalnie i daalej je kontynuje a kilka dni pozniej wspolzylam z moim facetem bez zabespieczen czy moge byc w ciazy? czy mam dalej brac tabletki czy nie? pomozcie
postępuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu, a nie powinnaś mieć powodów do zmartwień.

Aparatka od 11.10.2014 (góra).
Dół od 11.04.2015.
kat123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 12:00   #3538
Diablica z Tasmanii
Zakorzenienie

Dot.: czy moge byc w ciazy

Cytat:
Napisane przez karolina221 Pokaż wiadomość
Teraz jesteś na 22 czy 23 tabletce?
Moim zdaniem w ciąży nie jesteś ale tak dla świętego spokoju mogłabyś połączyć opakowania.

Mark Twain
Diablica z Tasmanii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 20:12   #3539
Basia1978k
Przyczajenie

Unhappy Dot.: Tabletki YAZ - zbiorczy, cz.2

Cytat:
Napisane przez Basia1978k Pokaż wiadomość
Witam wszystkich
Zażywam te tabletki od 1,5 roku. W ulotce pisze że można wstrzymać okres pomijając białe tabletki od razu zaczynając różowe. I tak zrobiłam bo czekała mnie dług podróż i nie chciałam okresu w podróży. To było w styczniu. Jednak w lutym też okres się nie pojawił. Były jakieś drobne plamienia po dwóch tygodniach od rozpoczęcia nowego opakowania, ale nie wiem czy je mam brać jako okres. W ulotce pisze też że gdyby pojawi się okres po pominięci białych w trakcie nowego opakowania to należy zacząć brać od razu białe i następnie zacząć kolejne opakowanie. Nie zrobiłam tego gdy pojawiły się plamienia, kontynuowałam różowe. No i teraz okres na białych się nie pojawił. Czy ktoś może pomóc doradzić co zrobić? Czy ktoś miał podobną sytuację? Czy jestem zabezpieczona?
Nikt nic nie powie??
Basia1978k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 10:38   #3540
Macarena88
Raczkowanie

Dziewczyny, tak dla upewnienia się: współżyjąc na białych tabletkach, też jestem chroniona przed ciążą, tak?
Macarena88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości