![]() |
#331 |
Przyczajenie
|
Dot.: Tabletki YAZ - zbiorczy, cz.2
no nie.. niestety nie wzielam bo stwierdzilam, ze na pewno sie wchlonela a potem dopiero zaczelam gdybać, że moze jednak nie. a to bylo w pierwszym tygodniu niestety:/ w kazdym razie dziekuje za odpowiedz, zawracam glowe, ale wiadomo.. stres
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#332 |
Przyczajenie
|
Ja też się zawsze takimi rzeczami stresuję więc rozumiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#333 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#334 |
Raczkowanie
|
Mi lekarz polecił tak samo, tyle że nie współżyłam na danym opakowaniu. A zapomniałam chyba 23 tabletki. Przyjęłam ją po 14 godzinach. W każdym bądź razie w ciąży nie jestem. Ale zrób jak uważasz.
|
![]() ![]() |
![]() |
#335 |
Przyczajenie
|
Ja się okazałam jedną z tych, dla których Yaz niestety nie jest stworzony... Z miesiąca na miesiąc miałam coraz więcej skutków ubocznych: ciągłe bóle głowy, wysypka na całym ciele, straszne bóle brzucha - tak wygląda, że moja wątroba nie znosi w ogóle hormonów. /ciach/
Edytowane przez jaga_2001 Czas edycji: 2010-01-29 o 07:49 Powód: złamanie regulaminu |
![]() ![]() |
![]() |
#336 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny mam takie pytanko. Dzisiaj rano pomyliłam się i zamiast 9 tabletki połknęłam 10
![]() I jeszcze jedno. Nie wiecie może czy rozpuszczalne multiwitaminy typu "Plusssz" mają jakiś wpływ na przyjmowane tabsy? Proszę o szybką odpowiedź, z góry dziękuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#337 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#338 |
Przyczajenie
|
Tak myślałam, ale wolałam się upewnić :P
|
![]() ![]() |
![]() |
#339 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#340 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#341 |
Przyczajenie
|
WSZYSTKIE rózowe tabletki mają taki sam skład!
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#342 | |
Zakorzenienie
|
No wiesz, ileż można zadawać te same pytania ;p
btw, ladny awatar ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#343 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
![]() dla niedowiarków ![]()
Edytowane przez Diablica z Tasmanii Czas edycji: 2010-01-28 o 16:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#344 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#345 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#346 |
Przyczajenie
|
![]()
Mam takie pytanko. Czy Bioracef (antybiotyk) i Rovamycyna (również antybiotyk) działają jakoś na Yaz ?
Bo biore Yaz od 13 stycznia są to moje pierwsze pigułki i mam taki problem.. 11 stycznia zaczełam brać Bioracef skończyłam go 16 stycznia po czym poszłam na kontrole i 18 stycznia dostałam nastepny antybiotyk Rovamycyne skończyłam go brać 23 stycznia. Co do Bioracef od lekarza usłyszałam że nie wpływa na anty ale wole zapytac? Bo teraz 25 stycznia odbyłam stosunek z chłopakiem i zakończył we mnie. Ale teraz dopiero się doczytałam ze po antybiotyku należy jeszcze przez 7 dni sie zabezpieczać. I się teraz martwię. Tym bardziej że jak zaczełam anty to byłam w trakcie brania Bioracef... co o tym myslicie ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#347 |
Zadomowienie
|
nie wszystkie antybiotyki wplywaja na skutecznosc- zajrzyj do ulotki lekow. jesli wplywaja na pewno jest to tam napisane. ulotka rzecz swieta
![]() i nie martw sie na zapas, nawet jesli wplywaja to nie onzacza to ze calkowicie niweluja dzialanie tabletek. |
![]() ![]() |
![]() |
#348 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Więc ja już głupieje naprawdę, zadzwoniłam przed chwilą do apteki ale Pani Magister powiedziała że z Yazem nie może mi powiedzieć jak to jest bo opakowanie jest zamknięte ale na Yasminell nie wpływają. Wczoraj jeszcze szperałam w internecie i tutaj na wizaż znalazłam listę które leki i substancje leku obniżają skuteczność anty (była wklejona przez kogoś) i ta cała Rovamycyna i substancja tego leku Spiramycyna było napisane, że nie wpływa.. Ja już jestem totalnie zielonaa ![]() ![]() A jeszcze co.. Mam a w zasadzie miałam te plamienia ale po stosunku w poniedziałek kiedy już wspomniałam mój skończył we mnie to te plamienia się zmniejszyły, w zasadzie teraz nie mam nic.. Mam strasznie suchoo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#349 |
Przyczajenie
|
Nie jestem lekarzem ani farmaceutą ale na twoim miejscu stosowałabym dodatkowe zabezpieczenie zamiast się niepotrzebnie zamartwiać.
![]() |
#350 |
Przyczajenie
|
No w trakcie stosowania antybiotyku stosowałam ale dwa dni po już pozwoliłam skończyć chłopakowi we mnie i tu się okazało że jeszcze trzeba przez siedem dni.
|
![]() ![]() |
![]() |
#351 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ja się nie 'dobezpieczałam' przy nim dodatkowo i w ciążę nie zaszłam, więc nie stresuj się póki co ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#352 |
Przyczajenie
|
Dziękuje Ci ;*
Bo już sobie rwę włosy z głowy. Miłej nocki dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#353 |
Raczkowanie
|
mam pytanie...bralam pigulki YAZ przez ok 7-8 miesiecy.W tym miesiacu jednak ich nie stosowałam i chce ponownie do nich wrócić po takiej miesiecznej przerwie.Czytalam juz ,że to robi bałagan w mojej gospodarce hormonalnej ,ale mimo to chciałabym znowu je stosować,bo po prostu musze i żałuje że odstawiłam je miesiąc temu. Czy to jest niebezpieczne stosować je po takiej miesiecznej przerwie znów?? I z jakimi skutkami sie to konkretnie wiąże???
dziś o 23 zaczął mi sie okres,więc czy moge wziąć pierwszą pigułke w poniedziałek o 13?? Wiem ,że to więcej niż 24 godziny od rozpoczecia okresu,ale dopiero w poniedziałek bede mieć opakowanie ![]() Edytowane przez strawberry9 Czas edycji: 2010-01-30 o 23:25 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#354 |
Zadomowienie
|
rzeczywiscie, miesieczna przerwa nie jest dobrym rozwiazaniem, ale skoro musisz to chyba lepiej ze wezmiesz niz bys miala zajsc w ciaze
![]() jak wezmiesz tabletke w pn to powinnas sie zabezpieczac przez tydzien, ale zerknij jeszcze do ulotki. |
![]() ![]() |
![]() |
#355 |
Raczkowanie
|
Też mam pytanie i liczę, że będziecie znały odpowiedź
![]() ![]() edit: właśnie znalazłam wątek o przesunięciach okresu. Mam nadzieję, że mi wybaczycie ![]() ![]() Edytowane przez cocacolla Czas edycji: 2010-01-31 o 10:34 Powód: ślepota ;] |
![]() ![]() |
![]() |
#356 |
Zadomowienie
|
nie sadze zeby mialo to jakis znaczacy wplyw na usg, ale wspomniec moze warto.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#357 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny dzisiaj skoncze brac pierwsze opakowanie YAZu, zostala mi ostatnia biala tabletka i zgodnie z ulotka jutro powinnam zaczac nastepne, nowe opakowanie. Bez wzgledu na to czy okres juz sie skonczyl czy nadal trwa. Problem w tym, ze ja go jeszcze nie dostalam...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#358 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#359 |
BAN stały
|
Witam serdecznie, pierwszy raz odwazylam sie napisac cos na forum, jestem tu nowa, choc czytywalam Wasze wypowiedzi i opinie juz o wiele wczesniej, zawsze byly pomocne i dziekuje Wam za to
![]() Moje doswiadczenia z tabletkami wygladaja tak: moimi pierwszymi byly novynette, bralam je przez okolo 2 lata, niestety strasznie po nich przytylam, libido spadlo mi do zera i bylam calkowicie 'wygaszona emocjonalnie'. Teraz, po okolo 2 letniej przerwie wracam do antykoncepcji doustnej, jak mozna sie domyslec moja ginekolog przepisala mi wlasnie Yaz ![]() Tu pojawia sie kilka moich pytan. Przed przyjeciem pierwszej tabletki przez tydzien przyjmowalam antybiotyk- Klarmin, w ulotce nie znalazlam informacji dotyczacej jego wplywu na tabsy. Pierwsza tabletke anty przyjelam oczywiscie w pierwszym dniu miesiaczki, moge wiec byc spokojna o skutecznosc zabezpieczenia? I drugie moje pytanie, dzis przyjme 3 tabletke z opakowania, od dwoch dni mam zaparcia ![]() Dla kobiet w podobnej sytuacji- tzn. zaczynajacych swoja przygode z Yazem- dodam, ze poki co nie drecza mnie bole glowy, moze jestem troszke bardziej senna, wrazliwa emocjonalnie, o mowieniu na temat innych mozliwych efektow niepozadanych jest chyba za wczesnie ![]() Pozdrawiam i bede wdzieczna za jakiekolwiek odpowiedzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#360 |
Raczkowanie
|
Nie chciałam zakładać nowego tematu więc zapytam tutaj... wiecie może czy tabletki anty mają wpływ na wyniki badania krwi/moczu?
Chcę iść poprosić lekarza o skierowanie właśnie na podstawowe badania, bo niepokoi mnie stan mojego zdrowia ale wolałabym wcześniej wiedzieć - można takie badania (i będą wiarygodne) przeprowadzić normalnie podczas brania tabletek? Czy może w jakimś konkretnym dniu lub powinnam zupełnie odstawić?
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:46.