|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3631 | ||
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Dot.: Tabletki YAZ - zbiorczy, cz.2
Cytat:
---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ---------- Cytat:
![]() Dziewczyny pomyślcie trochę nim zadacie banalne pytania, albo wypytajcie dobrze lekarza o tabletki, które zamierzacie brać, bo czasami naprawde rączki opadają ![]()
![]() |
#3632 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
o jej, uwazaj, bo odpadna. wkoncu fora sa od tego, ze pytac. moze akurat to pytanie nad ktorym sie zbulwersowalas mialo znaczenie dla zadajacej to pytanie dziewczyny. a i nie musisz tak krytykowac jesli ktos zadaje, dla Ciebie, banalne pytania. to tak na przyszlosc. Edytowane przez Natalka_Pralka Czas edycji: 2011-02-24 o 18:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3633 |
Raczkowanie
|
Natalko Pralko dziękuje za "obronę"
![]() Otóż Corii, to, że zadałam takie pytanie nie znaczy, że myślę, że organizm to robot ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3634 | |
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
Tabletki anty to nie słodkie cukiereczki, tylko hormony, które na każda kobieta inaczej mogą działać, nie zawsze tak samo. Na przyszłość, to sama pomyśl ze 2 razy nim co głupiego się zapytasz. Czasami przeczytanie ulotki jakiegoś leku wystarczy.
![]() |
#3635 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
pytania sa po to, zeby je zadawac. nawet jesli dla kogos sa glupie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3636 | ||
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#3637 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
nie sadzisz, ze krocej by bylo po prostu na nie odpowiedziec? i nie wysnuwac tu swoich przemyslen na temat zadanych pytan? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3638 |
Raczkowanie
|
A po czym wnioskujesz, że szukam afery? Po prostu napisałam to co myślę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3639 |
Zakorzenienie
|
A może łatwiej będzie przeczytać ulotkę i nie zaśmiecać forum głupimi pytaniami?;]
Zima minie wiosna przejdzie lato w niepamięci legnie rok Serce mnie nie boli, ręce ciągle zdolne do poświęceń są Oczy trochę senne, wszystkie moje drogi wiodą w noc Piotr Rogucki - I'm Not Afraid Of Your Soul |
![]() ![]() |
![]() |
#3640 |
Raczkowanie
|
no akurat na moje pytanie nie było odpowiedzi w ulotce
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3641 |
Zakorzenienie
|
Mówiłam o poście Natalka_Pralka.
Wszystkie leki, które zażywasz podczas brania antyków powinny być sprawdzone w kierunku reakcji na skuteczność Yazu. Nawet zwykłe witaminy.
Zima minie wiosna przejdzie lato w niepamięci legnie rok Serce mnie nie boli, ręce ciągle zdolne do poświęceń są Oczy trochę senne, wszystkie moje drogi wiodą w noc Piotr Rogucki - I'm Not Afraid Of Your Soul |
![]() ![]() |
![]() |
#3642 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3643 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam,
bardzo proszę o pomoc, gdyż nie mogę się skontaktować ze swoim ginekologiem i nie wiem co mam robić. W tym tygodniu zachorowałam na grypę żołądkową, przez co nie mogłam przyjąć dwóch ostatnich różowych tabletek z blistra (biorę Yaz 24+4). Dzisiaj, tj. 4. dzień po ostatniej pigułce dostałam krwawienia z odstawienia. Nie wiem czy powinnam teraz zacząć nowe opakowanie, i przez pierwszy tydzień stosować dodatkową metodę ochrony? Proszę o szybką odpowiedź. |
![]() ![]() |
![]() |
#3644 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Yaz a grypa żołądkowa, POMOCY!!!
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3645 |
BAN stały
|
Dot.: Yaz a grypa żołądkowa, POMOCY!!!
pytanie dlaczego nie przyjela pigulek jest pytaniem tego typu jak dlaczego slepy slyszy.
zacznij opakowanie zgodnie z instrukcja tj po 4 bialej tabletce (po 4 dniu) - jesli przyjmujesz leki oslabiajace tabsy - prezerwatywa do 7 dni po ich zaprzestaniu - jesli masz grype a tabsy sie wchlaniaja (tzn nie ma wymiotow/biegunek do 4 godz) nie ma potrzeby stosowac dodatkowa antykoncepcje (sila rzeczy) jesli masz oznaki zewnwetrzne w/w - przyjmuj tabsy tak aby sie wchlonely ale jesli minie 12 godzin od momentu rozpoczecia potraktuj tabletke jak pominieta i wtedy stosuj sie do ulotki (czyli gumka) Edytowane przez agusiamyszka Czas edycji: 2011-02-26 o 12:42 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3646 |
Raczkowanie
|
pytanie. jesli wczoraj powinnam wziac pierwsza tabletke z nowego blistra, a zapomnialam i wzielam ja teraz to mam to traktowac jako pierwszy dzien, czyli jakby przedluzenie przerwy czy wieczorem mam wziac druga?
---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- mam nadzieje, ze to juz nie jest "glupie pytanie";p |
![]() ![]() |
![]() |
#3647 |
Zakorzenienie
|
O której miałaś wziąć tabletkę, a o której dziś ją zażyłaś?
![]() |
#3648 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Zmiana pierwszego dnia krwawienia: co należy wiedzieć Jeżeli pacjentka przyjmuje tabletki zgodnie z instrukcją, krwawienie z odstawienia rozpocznie się w okresie tabletek placebo. Jeżeli trzeba zmienić ten dzień, robi to się przez skrócenie (ale nigdy wydłużenie –maksymalnie 4 dni!) okresu stosowania tabletek placebo". Tym samym wydłużyłaś sobie przerwę do 5 dni... BTW. Chyba, że tak jak Diablica zauważyła, nie minęło 12 godzin ![]() Ale hmm zaczynam mieć wątpliwości czy w przypadku tabletek placebo 12h też się liczy hmm.
Zima minie wiosna przejdzie lato w niepamięci legnie rok Serce mnie nie boli, ręce ciągle zdolne do poświęceń są Oczy trochę senne, wszystkie moje drogi wiodą w noc Piotr Rogucki - I'm Not Afraid Of Your Soul Edytowane przez DarkNoir Czas edycji: 2011-02-27 o 10:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3649 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- normalnie pierwsze przypomnienie mam o 17, drugie o 20, ale biore, tak jak napisalam wyzej, w przedziale godzin 17-1. a dzisiaj wzielam o 11 ta,ktora powinnam wziac wczoraj. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3650 |
Zakorzenienie
|
Może macie i racje. Czytałam ulotkę i nie mogę się doczytać jak to jest z godzinami po placebo.
W sumie nie zaszkodzi zabezpieczać się przez tydzień ![]()
![]() |
#3651 |
Raczkowanie
|
Ja tak jeszcze do ceny Yaz... Cena mogła "pójść w górę" ale w konkretnej aptece. Ponieważ Yaz to lek nie refundowany to apteki same sobie ustalają jego cenę i tak w aptece 1 będzie za 39 zł w tej na przeciwko za 45 a za rogiem 55...
A dla Yazowiczek w Rzeszowie jak na razie chyba najtaniej jest w aptece na Podwisłoczu (koło Jedynki) -42,50. Przynajmniej jak na razie taniej nigdzie nie znalazłam. |
![]() ![]() |
![]() |
#3652 |
Raczkowanie
|
no wlasnie nie wiadomo jak to jest z placebo. ale jeszcze wspomne, ze wspolzylam z TZ w dniu 2 placebo. i jak dzisiaj o 11 wzielam ta niby wczorajsza pierwsza rozowa to wieczorem mam wziac druga? tak jak niby normalnie? czy dzisiejszy dzien traktowac jako pierwszy?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3653 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3654 |
Zakorzenienie
|
Będę u gina w czwartek mogę się zapytać jak to jest
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3655 |
Zakorzenienie
|
Super, z chęcią się dowiemy
![]()
![]() |
#3656 |
Wtajemniczenie
|
to może teraz ja sie wypowiem o Yazie, to sa moje pierwsze tabletki i wlasnie koncze 4 opakowanie. Balam sie wielu efektów ubocznych, szczególnie tycia i pogorszenia stanu cery. Tu akurat mile zaskoczenie, schudlam 3 kg mimo,mimo ze objadam sie jak wariatka, poprawila mi się cera, plamienie trwalo ok 9 dni wiec spoko, na dodatek urosly mi piersi a przy moim B takie nagłe C w prezencie to super sprawa, libido nie spadlo
![]() ![]()
WAŻNE ! SZUKAMY IWONKI WIECZOREK Z GDAŃSKA ! Filmik o zaginionej Wątek o Iwonce, zajrzyj, może jesteś w stanie pomóc Edytowane przez klaustrofobia007 Czas edycji: 2011-02-27 o 20:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#3657 | |
Raczkowanie
|
o, bylabym wdzieczna
![]() ---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3658 |
Przyczajenie
|
Witam,mam problem a wiec wzielam dzisiaj tabletke placebo za wczoraj w sensie nie minelo wiecej niz 12 godzin od normalnej pory dawkowania.ale byla to ostatnia tabletka z blistra(nieaktywna) normalnie dzisiaj powinnam wziac 1 tabletke z nowego blistra ale nie mam zapasowego opakowania i dopiero jutro musze leciec do apteki po nowe opakowanie:/ mam nadzieje ze nic sie nie stanie jezeli wezme 1 tabletke jutro....no i oczywiscie pewnie bede musiala zabezpieczac sie przez najblizszy tydzien dodatkowo gumkami.z gory dzieki za odp,pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
#3659 |
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Dot.: przejście z Yaz na Sylvie
Kasiek może i odpowiedź spóźniona, niemniej jednak powinnaś te wszystkie skutki uboczne przeczekać. Organizm przyzwyczaja się do tabletek przez 3-4 miesiące, czyli akurat trzecie opakowanie wypada ci gdzies w tym właśnie czasie
![]() 80% dziewczyn narzeka na przeróżne skutki uboczne, ale one zazwyczaj przechodzą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3660 |
Rozeznanie
|
Witam wizażanki, od dziś i ja jestem "szczesliwa posiadaczką" YAZu
![]() Do tej pory przez 4 lata EVRA, ale zaczelam akcje dbania o wyglad-silownia, fitnes, solarium, bassem- plaster wygladal koszmarnie. Akurat jutro odklejm trzeci -czyli osttani i po tygodniu mam przyjac pierwsza tabletkę YAZu. Wiecie co moze to smieszne, ale mile zaskoczona jestem opakowaniem. Wiem ze to bzdurny szczegol, ale bardzo mi się podoba kolorystyka i sposob zapakowania tabletek. Jakies takie kolorki cieple ![]() ![]() Ginekolog proponowal mi pierścien NUVA RING, ale jak powiedzialam mu, że zatrzymuje mi się woda w organizmie i mam na koniec cyklu male problemy skorne-postanowil przepisac YAZ. Więc zobaczymy ![]() ![]()
![]() Edytowane przez mandarynkka86 Czas edycji: 2011-02-28 o 18:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:17.