|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3811 |
Raczkowanie
|
Dot.: Tabletki YAZ - zbiorczy, cz.2
W ulotce wszystko jest dokładnie opisane.
Jeśli wiesz ,że lek który bierzesz obniża działanie tabletek musisz używać w tym czasie dodatkowego zabezpieczenia czyli np. prezerwatywy. Napisałaś ,że bierzesz antybiotyki i do tego Deprim. Ochrona na pewno zostanie mocno zmniejszona ,ale nikt nie jest tak na prawdę w stanie powiedzieć Ci czy spadnie do zera czy do połowy. Fakt jest taki ,że na pewno spadnie. Na twoim miejscu zabezpieczałabym się dodatkowo do końca opakowania, nie wiadomo kiedy ochrona powróci do normalnego stanu...najprawdopodobnie j dopiero od kolejnego blistra.
"Mądra kobieta ma miliony naturalnych wrogów: wszystkich głupich mężczyzn." ![]() Edytowane przez Burberry93 Czas edycji: 2011-03-26 o 11:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#3812 |
Raczkowanie
|
Dzieki wielkie
![]() Czyli w moim wypadku ochrona moze powrocic dopiero na blister majowy/czerwcowy, bo w srode zaczynam nowy. To chyba wole się zabezpieczać do całkowitej pewnosci. |
![]() ![]() |
![]() |
#3813 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny kochane
![]() Nie raz wypowiadałam się na tym forum chcąc pomóc innym koleżankom ale teraz sama mam problem i potrzebuję porady. Właściwie wiem co robić, ale jak któraś z was mogłaby mi doradzić i pomóc to byłabym ogromnie wdzięczna. Biorę Yaz długo i szczęśliwie... W ostatnim tygodniu miałam ostrą grypę żołądkową. Tabletkę biorę zawsze na noc około 22-23. W tym tyg choroby ZAWSZE wymiotowałam przed pójściem spać i na pusty żołądek łykałam tabletkę. Starałam się też szybko zasnąć i odpowiednio wcześniej nie pić dużej ilości płynów aby nie wydalić tabletki. KAŻDEJ nocy pilnowałam 4magicznych godzin po połknięciu tabletki i w tym czasie nie miałam biegunki ani wymiotów. Choroba się skończyła niby wszystko ok... a tu nagle w ost czwartek dostałam miesiączkę. Co oznacza, że tabletki się nie przyjęły. Wszystko miało miejsce między 6 a 12 tabletką. Ile myślicie teraz powinnam się dodatkowo zabezpieczyć - tak żeby być pewną że ochrona się odbudowała? Bo nie sądzę żeby ten okres był zbiegiem okoliczności. Nie wiem jak to możliwe że te tabletki się nie przyjęły... czy kwas żołądkowy aż tak silnie działa? Czy któraś z was może coś na ten temat powiedzieć? BARDZO WAS PROSZĘ KOCHANE WIZAŻANKI O POMOC ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3814 |
Raczkowanie
|
oj.. na wszelki wypadek radziłabym 7 dni zabezpieczac się extra
#3815 |
Zakorzenienie
|
Witam kobitki
![]() A ja po roku stosowania Yazu postanowiłam (wspólnie z TŻetem), że odstawiam te tabletki. Na pół roku, potem mam wizytę u lekarza i zobaczymy co dalej. Byłoby dobrze, gdyby nie kompletny spadek libido (dużo poniżej zera) i suchość. No bo ile można ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3816 |
Przyczajenie
|
![]() ![]() jestem tu nowa;-) biore tabletki yz jakies 2 tyg mam duze oplawy z krwia co mnie nie pokoi to jedno a drugie to to zee strasznie bola mnie zeby nic jesc nie ,moge tak mnie bola.codziennie jade na silnych proszkachktora z was ma podobny problem prosze o pomoc,dzieki |
![]() ![]() |
![]() |
#3817 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może ból nie koniecznie jest wynikiem antyków. A plamienie jest normalne w pierwszych trzech miesiącach stosowaniu antykoncepcji-wszystko masz w ulotce.
Zima minie wiosna przejdzie lato w niepamięci legnie rok Serce mnie nie boli, ręce ciągle zdolne do poświęceń są Oczy trochę senne, wszystkie moje drogi wiodą w noc Piotr Rogucki - I'm Not Afraid Of Your Soul |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3818 |
Wtajemniczenie
|
Witam.
Czy ktoras z was wie czy tabletki zawierajace luteine maja jakis wplyw na tabletki anty?
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny. <--------Moja kreskówkowa idolka. |
![]() ![]() |
![]() |
#3819 |
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny
![]() Ja sie zastanawiam czy leki wziewne takie jak Miflonide maja wpływ na skuteczność tabletek antykoncepcyjnyck tych naszych yaz nigdzie nie moge znaleźć konkretnych informacji...
#3820 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
polecam -->http://bil.aptek.pl/servlet/interakcje/list?who=doctor mozna sprawdzic ewentuane interakcje leków ![]()
![]() |
#3821 |
amor vincit omnia
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3822 |
Przyczajenie
|
hej Dziewczyny!
biorę yaz od roku i przy ostatnim opakowaniu zauważyłam, że mam dziwny śluz- nie biały jak zwykle, a żółtawy lub różowy-taki bardziej pod pomarańcz. Nie jest to grzybica, gdyż nic mnie nie piecze, nie boli i nie pachnie źle (kiedyś miałam i swędzenie było nie do zniesienia). Czy to oznacza, że trzeba zrobić przerwę? miał tak ktoś? |
![]() ![]() |
![]() |
#3823 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zima minie wiosna przejdzie lato w niepamięci legnie rok Serce mnie nie boli, ręce ciągle zdolne do poświęceń są Oczy trochę senne, wszystkie moje drogi wiodą w noc Piotr Rogucki - I'm Not Afraid Of Your Soul |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3824 |
Przyczajenie
|
nie mam. nigdy nie miałam. Nie współżyję często, ani długo.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3825 |
Zakorzenienie
|
Robiłaś badanie ostatnio?
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3826 |
Przyczajenie
|
hm.. byłam u lekarza w połowie lutego- nie robił cytologii tylko takie ogólne badanie wziernikiem. Potem miałam krwawienie z odstawienia i już wtedy było inne niż zwykle-dłuższe. Normalnie trwa 4 dni. A teraz trwało z 6 do 7-ciemny śluz na ostatnich dniach.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3827 |
Raczkowanie
|
Dzięki kochana
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3828 | |
Konto usunięte
|
Ehh, zaczęły mi się wahania nastrojów na tabsach
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3829 |
Raczkowanie
|
drugie opakowanie, dzisiaj ostatnia tabletka placebo... a krwawienia nie ma. zaczynam się naprawdę bać! test negatywny, niby wszystko okej, ale chciałabym zobaczyć tę krew na podpasce
nieprzyjemna sytuacja. |
![]() ![]() |
![]() |
#3830 |
Raczkowanie
|
szafirowa i Eldo_rado dziękuje za podpowiedz
![]()
#3831 |
Przyczajenie
|
Yaz a Alli.
...
Edytowane przez Nyorai Czas edycji: 2012-04-30 o 23:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#3832 |
Przyczajenie
|
Tabletki Yaz oraz brązowy śluz.
Witam
Mam duzy problem dotyczacy tabletek yaz. Otóż biore tabletki jakies 8 miesiecy i nie mam zadnych problemow z ich przymowaniem ani zadnych zmian w organizmie az do teraz ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#3833 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Tabletki Yaz oraz brązowy śluz.
Plamienie to normalna sprawa ,także brązowe.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3834 |
Przyczajenie
|
Tak wiem o tym ale calkowity brak krwi ? To mi sie wydaje dziwne poniewaz pierwszy raz spotykam sie z takim czyms u mnie..
|
![]() ![]() |
![]() |
#3835 |
Raczkowanie
|
Krwawienie z odstawienia miałam jak zawsze - 3go dnia. Czy w takim wypadku jest możliwość ciąży? Pytam z ciekawości, bo słyszałam różne opinie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3836 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Yaz a Alli.
Cytat:
![]() Idź do ginekologa z tym. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3837 |
Przyczajenie
|
...
Edytowane przez Nyorai Czas edycji: 2012-04-30 o 23:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#3838 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ale nie moje zdrowie, nie wtrącam się już ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3839 |
Zadomowienie
|
poczekaj
![]() ![]()
#3840 |
Przyczajenie
|
Tabletki mam podobno dobrane dobrze, a na ginekologa aktualnie nie mam pieniędzy, więc się po prostu pytam, czy ktoś wie coś na ten temat...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:05.