|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3841 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Yaz a Alli.
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3842 |
Przyczajenie
|
Dot.: Tabletki YAZ - zbiorczy, cz.2
Dziewczyny PILNE! prosze o szybka odp, bo nie moge znalezc nigdzie odp. na moje pytanie.
Sluchajcie, zapomnialam 16 tabletki z blistra.. wzielam ja rowno 12 godzin pozniej.. czyli zastosowalam sie do pierwszej opcji, ze biore tabletki do konca, ale nie robie przerwy i biore nastepne opakowanie.. tyle, ze nie chce laczyc opakowan, bo ostatnio juz to zrobilam, a nie chce laczyc 3 opakowan z rzedu.. wiec jednak chcialabym przejsc do tabletek plecebo.. i w sumie pomyslalam, ze moglabym 'zapomniec' teraz tabletki i zastosowac sie do tej 2 opcji, ze przerywam branie i przechodze bezposrednio do bialych. Tylko, ze kwestia jest teraz tego typu... czy jest w ogole szansa, ze w najblizszym czasie bede zabezpieczona, jeeli tak to kiedy? czy w ogole mozliwe jest zrobionie czegos takiego? i jak to wplywa na dzialanie, kiedy 'zapomni' sie 2 tabletek? dziekuje z gory za odp!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#3843 |
Raczkowanie
|
Dot.: Yaz a Alli.
Dopiero zaczynasz--->plamienia mogą wystąpić nawet przez pierwszych parę miesięcy, przy pierwszym opakowaniu nawet przez cały okres jego brania. Też biorę Yaz ale u mnie to było tylko około 2 pierwszych tygodni.
Możesz dokończyć opakowanie i zobaczyć jak organizm zachowa się przy następnym albo skoczyć do lekarza jak będziesz mogła ![]() Edytowane przez Animaru89 Czas edycji: 2011-04-02 o 10:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#3844 |
Raczkowanie
|
dziewczyny kiedy po "odstawieniu" tabletek antykoncepcyjnych pojawi się krwawienie? Ostatnią tabletkę wzięłam w czwartek o 20 godz a w domu będę dopiero w NIEDZIELE :/ zadzwonilam do ginekologa i powiedziala ze nie mam brać jakis podwójynch dawek czy coś takiego mam przyjsc na wizyte po nową recepte i kupić nowe opakowanie.....tak się teraz zastanawiam kiedy pojawi sie krwawienie. To moje pierwsze tabletki, pierwsze opakowanie (2 blister, rząd)
|
![]() ![]() |
![]() |
#3845 |
amor vincit omnia
|
z rozwinięcia Twojej wypowiedzi wnioskuję, że Ty nie odstawiasz ich a robisz normalną, regularną przerwę między opakowaniami... przy pierwszym kontakcie z tabletkami anty często bywa tak, ze krwawienie jest małe lub nawet wgl nie występuje, to normalne. ale nie martw się gdyby tak się stało- to się ureguluje.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3846 |
Raczkowanie
|
Napisałam odstawiłam w "..." bo poprostu wyjechałam na weekend i zapomniałam zabrać opakowania tabletek ze soba
|
![]() ![]() |
![]() |
#3847 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, czy ktoras z Was nie dostala krwawienia podczas pierwszeo opakowania?
Ja wczoraj wzielam ostatnia tabletkę placebo i nic ![]() dzwonilam do ginekologa, powiedzial ze tak moze byc przez pierwsze 2-3 cykle. Wczesniej stosowalam przez ponad 4 lata EVRĘ. Czy ktoras z Was ak miala? Ze nie bylo krwawienia?
#3848 |
Konto usunięte
|
Jutro zaczynam 4ty tydzień pierwszego opakowania i mam dziwne brązowe małe plamienie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3849 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3850 | |
amor vincit omnia
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3851 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() nie mówiąc o tym że moje piersi są jak balony z wodą i okropnie bolą ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3852 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3853 |
amor vincit omnia
|
dwie bajki, które mają ze sobą zarówno coś wspólnego jak i coś co ja rożni... organizm rożnie reaguje na odmienne formy podawania hormonów stąd chwilowy brak regularności (a nawet występowania) krwawień...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3854 |
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny...
jako, że zaczął się sezon na pylenie kwiatków i innych roślinek ja jako alergiczka jestem zmuszona przyjmować lek Telfast 180... Gdzie mogę znaleźć jakieś informacje na temat tego, czy obniża on działanie Yaz'u czy nie ? A może któraś z Was wie? Bo gdzieś wyczytałam, że nie obniża ale trzeba mieć 4 godzinną przerwę między Telfastem a Yaz'em... Troszkę odetchnęłam bo Telfast biorę rano a Yaz wieczorem... ![]()
#3855 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3856 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zawsze najlepiej zapytać lekarza lub farmaceuty ![]()
![]() |
#3857 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny... a macie przy tabsach zaparcia?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3859 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny może tu mi podpowiecie pomożecie podzielicie się radą ?
![]() ![]() ![]() Złapał mnie ostatnio silny ból po stosunku jakby napadowy ból dolnej części brzucha. Trzymał dobre piętnaście minut aż tak silny że cała się spociłam :< (ból nie był jakby szczypaniem a raczej kłuciem i silnymi skurczami) Czy ktoś miał kiedykolwiek taki dziwny objaw ?? Martwi mnie to a gin dopiero za tydzień ... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3860 | |
amor vincit omnia
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3861 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3862 |
amor vincit omnia
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3863 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3864 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3865 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Zima minie wiosna przejdzie lato w niepamięci legnie rok Serce mnie nie boli, ręce ciągle zdolne do poświęceń są Oczy trochę senne, wszystkie moje drogi wiodą w noc Piotr Rogucki - I'm Not Afraid Of Your Soul |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3866 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3867 |
Zakorzenienie
|
Wszystkie produkty mleczne odstaw na jakiś czas...
Zima minie wiosna przejdzie lato w niepamięci legnie rok Serce mnie nie boli, ręce ciągle zdolne do poświęceń są Oczy trochę senne, wszystkie moje drogi wiodą w noc Piotr Rogucki - I'm Not Afraid Of Your Soul |
![]() ![]() |
![]() |
#3868 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3869 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#3870 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:56.