|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4021 |
Raczkowanie
|
Dot.: Tabletki YAZ - zbiorczy, cz.2
hmm...mam dosc nietypowy problem. pierwszy raz mi sie zdarzylo, ze zapomnialam wziac 2 ost bialych tabletek. dzisiaj powinnam rozpoczac juz nowe opakowanie. czy to bedzie mialo wplyw na ochrone? powinnam je jakos inaczej dawkowac? prosze o pomoc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4022 |
Zakorzenienie
|
Przecież białe tabletki to placebo...
#4023 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, biorę tabletki Yaz. Istnieje jakakolwiek szansa, żeby uniknąć krwawienia, jeśli jestem teraz w drugim dniu czterodniowej przerwy(placebo)?
EDIT: krawienie zaczyna mi się zazwyczaj 4 dnia przerwy. |
![]() ![]() |
![]() |
#4024 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4025 |
Zakorzenienie
|
ULOTKA się kłania!
Zima minie wiosna przejdzie lato w niepamięci legnie rok Serce mnie nie boli, ręce ciągle zdolne do poświęceń są Oczy trochę senne, wszystkie moje drogi wiodą w noc Piotr Rogucki - I'm Not Afraid Of Your Soul |
![]() ![]() |
![]() |
#4026 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie tak było przy wzięciu 2 białych i rozpoczęciu nowego opakowania, tyle że krwawienie przyszło na 2 różowej
Edytowane przez Diablica z Tasmanii Czas edycji: 2011-05-08 o 12:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4027 |
Raczkowanie
|
Witajcie
ja biorę Yaz już po raz drugi.Brałam je na samym początku,potem zmieniałam bo podejrzewana u mnie taką jakby cholestazę czyli straszne swedznie ciała,,,ale sie okazalo ze to nie po nich ...bylam z nich generalni zadowolona,piersi mi troche podrosły ![]() i czesto w czasie przyjmowania rozowych wystepuje lekkie krwawienie ![]() dziwaczna sprawa..,. |
![]() ![]() |
![]() |
#4028 |
Przyczajenie
|
sprzedam 3 opakowania YAZ i 2 Qlaira
złamanie regulaminu
Edytowane przez Lexie Czas edycji: 2011-05-10 o 17:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#4029 |
Konto usunięte
|
Dot.: sprzedam 3 opakowania YAZ i 2 Qlaira
Tu nie wolno sprzedawać
![]() ![]() Edytowane przez Lexie Czas edycji: 2011-05-10 o 17:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#4030 | |
amor vincit omnia
|
Dot.: sprzedam 3 opakowania YAZ i 2 Qlaira
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4031 |
Przyczajenie
|
tego nie wiedziałam, ale kiedys przegladajac to forum widziałam podobne ogłoszenie więc stąd mój post. To już sama nie wiem jak mogłabym sie tego pozbyć
|
![]() ![]() |
![]() |
#4032 |
amor vincit omnia
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4033 |
Zakorzenienie
|
Dlatego warto brać po jednym opakowaniu, a nie robić sobie zapas na kilka miesięcy
![]()
#4034 |
amor vincit omnia
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4035 |
Raczkowanie
|
Kobitki drogie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4036 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny, czujecie się tak źle na placebo? Ja w ostatnim tygodniu dostaję już PMSowego kota (myślałam że PMS zniknie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4037 |
Przyczajenie
|
Moja droga giginthesky skąd ten cytat, że każda różowa zawiera taką ilość hormonów? Ja mam przed sobą ulotkę i nigdzie nic takiego nie widzę. Oczywiście większość tabletek na rynku ma stałą dawkę hormonów ale Yaz do nich nie należy i na tym polega jego "wyjątkowość". Dlatego ma mieć mniejsze skutki uboczne i dlatego bardzo istotne jest to, żeby łykać pigułki po kolei zgodnie ze strzałkami.
Pozdrawiam A |
![]() ![]() |
![]() |
#4038 |
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny
Mama takie pytanie czy któraś z was zmieniała yaz na asubtelle? Bo nie wiem kiedy powinnam zacząć brać asubtelle czy 1 dnia krwawienia? czy po ostatniej tabletce placebo? czy może opuscic tabletki placebo i przejsc bezpośrednio do asubtelli? Bede bardzo wdzięczna za odpowiedź |
![]() ![]() |
![]() |
#4039 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4040 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4041 |
Zakorzenienie
|
Hej, mam pytanie
![]() Biorę 2 lata YAZ, nie miałam nigdy plamień w środku cyklu (dzisiaj wzięłam 13 tabletkę. Znaczy może 1-2 razy był jakiś delikatny ślad, nic stałego. Ale dzisiaj miałam lekkie plamienie/krwawienie, zdziwiło mnie to. I tak, znam ulotkę ![]() Chciałam tylko zapytać, czy to nie dziwne, że to plamienie nie pojawiało sie wcześniej i nagle wystąpiło teraz? Nie powinnam się tym martwić? Z góry dziękuję! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4042 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny biorę Yaz od 2 miesięcy. Wcześniej przez kilka lat stosowałam Rigevidon.
No i odkąd zażywam Yaz nie dostałam okresu, najpierw po pierwszym opakowaniu nic, ani plamienia ani bóli w podbrzuszu, żadnych objawów i teraz wzięłam ostatnią białą tabletkę z drugiego opakowania i znów żadnych objawów i żadnego krwawienia nie mam. Miał ktoś tak po tych tabletkach? Nie wiem czy mam robić test ciążowy czy się nie martwic?
#4043 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4044 |
Raczkowanie
|
Ja niestety nie mogę pomóc, bo się nie znam:/
Ale mam inne pytanie.. Coś tam się działo z moim zębem i dzisiaj dentystka powiedziała, że wkłada do niego antybiotyk. Czy taka forma antybiotyku też osłabia działanie tabsów anty? ---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ---------- Ok, znalazłam że nie odziałuje to na anty, więc ok ![]() Wybaczcie takie troche zasmiecanie forum, ale po prostu jak mam jakiś problem, to od razu zglaszam sie do Was ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4045 | ||
BAN stały
|
Cytat:
wystarczylo wystukac w google yaz.com - wybiera sie europe, polska i ma sie dostep do elektronicznej ulotki Cytat:
owszem dla komfortu powinno sie zazywac tabletki zgodnie ze schematem zeby uniknac pomylek w braniu yaz nalezy do wyjatku bo ma 24 tabletki a nie jak wiekszosc 21. (4 sa bialymi bez zawartosci hormonu ale sa pomocne w czasie przerwy ) gdyby kazda tabletka bylaby inna - badz podzial jak dwu czy trojfazowe to w momencie pominiecia ost tabletki z danego rodzaju kobieta lecialaby do apetki (nawet w srodku nocy, bo wymioty czy biegunka tez sa w tym okresie czasu) bo nowe pudelko zeby uzupelnic niedobor hormonu ktory zwymiotowala (a kolejna ze strzalki by sie nie nadawala) ---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- przepraszam ze napisze jedno po drugim ale chce zaczac inny temat rozmowy. prawdopodobnie wroce do tabletek, moj mezczyzna w sumie chcialby zebym ja tez sie zabezpieczala i bedzie sprawiedliwosc :P dlatego udam sie w niedlugim czasie po tabletki chyba poprosze o zamiennik yazu, bo yaz troche drogawy, ale raczej sie na nim dobrze czulam wczoraj zaczelam brac antybiotyk na przeziebienie i w ulotce bylo napisane ze obniza tabletki i ze nalezy sie dodatkowo zabezpieczac przez czas brania antybiotyku i 7-14 dni po. to tak w gwoli przypomnienia, albo jakby ktos nie wiedzial, czy lekarz zapomnial powiedziec ![]() ![]() ![]() Edytowane przez agusiamyszka Czas edycji: 2011-05-12 o 20:12 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4046 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Edytowane przez 201712190924 Czas edycji: 2011-05-12 o 20:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4047 |
Zakorzenienie
|
A ja rozumiem, że ktoś może mieć wątpliwości, ponieważ w tej samej ulotce jest też napisane: "Z uwagi na różnice w składzie tabletek konieczne jest rozpoczęcie stosowania od pierwszej tabletki na górze po lewej stronie i następnie przyjmowanie tabletek każdego dnia zgodnie z kierunkiem strzałek na blistrze" (strona 23).
W cytowanych przeze mnie słowach musi chodzić o różnice w składzie różowych i białych - ale producent napisał to tak niedokładnie, że czyjeś wątpliwości mnie nie dziwią.
#4048 |
Raczkowanie
|
Przyjmuję yaz od roku. Do tej pory wszystko było w porządku, ale teraz zauważyłam, że:
mam OKROPNY celulitis! jak stara babcia, przytyłam- a nie objadam się na co dzień i jestem w ciągłym ruchu, ostatnio spóźniło mi się krwawienie, z cerą nie jest lepiej-mam taką samą jak przed przyjmowaniem yazu. rzadko współżyję więc w ogóle powinnam zrezygnować z tabsów, ale zawsze jest ta obawa, że gumka pęknie.. czy miałyście podobnie? na co najlepiej zamienić yaz? lekarz mi nie pomoże, bo nie mam jednego dobrego. niestety. |
![]() ![]() |
![]() |
#4049 |
amor vincit omnia
|
na co najlepiej zmienić? my Ci nie powinny, bo to nie działa na zasadzie 'tabletki XXX są dla mnie świetne, je możesz brać'. najpierw rozejrzałabym się za dobrym i rzetelnym lekarzem.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4050 |
Raczkowanie
|
Ada ja biorę Yaz od roku i dostałam straszny cellulit na udach:[ i łydkach! do tego skóa sucha jak wiór.....
![]() Właśnie przeczytałam na stronie gazeta.pl , że Bayer został pozwany, gdyż w USA jakaś nastolatka zeszła z tego świata wskutek zażywania YAZ-u ^^ Trauma. Wiem,że to jeden przypadek na milion ale wzbudził ten artykuł we mnie niepokój, nie powiem:/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:02.