|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4201 |
Przyczajenie
|
Dot.: Tabletki YAZ - zbiorczy, cz.2
jaka jest szansa ,że dziewczyna zajdzie w ciąze biorac tabletki ? jest w ogole jakas szansa?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4202 |
Zakorzenienie
|
Jeśli nie stosuje się do instrukcji - jest ogromna szansa.
#4203 |
Raczkowanie
|
Zawsze są szanse przy nieregularnym stosowaniu.
Ja biorę YAZ już prawie rok. Nienawidzę tego jak diabli,ale biorę chyba bardziej z przyzwyczajenia niż z korzyści (seks bez gumki itp.) Poza tym moje libido jest poniżej zera, więc seks z moim TŻ jest raz na dwa miesiące jak nie rzadziej. Dzielny facet to wytrzymuje i nie naciska. Dlatego moje postanowienie,że od września rzucam te cholerne tabletki na co najmniej pół roku. Może później dostane jakieś inne. Swoją drogą brałam już novynette, regulon i teraz YAZ. Po przerwie mojej dłuższej wybiorę się do ginekologa może dostanę w końcu coś, gdzie przy okresie nie będę cierpieć na migreny i moje libido będzie większe. A jak tam u Was z libido?
#4204 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4205 |
Przyczajenie
|
a mnie również spadło... A powraca tylko wtedy kiedy biorę białe tabletki i mam krwawienie ;/
|
![]() ![]() |
![]() |
#4206 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4207 |
Raczkowanie
|
Zaczynam na dniach ( @) swoją przygode z Yaz'em będę zdawać relacje
![]() ![]()
#4208 |
Rozeznanie
|
A ja mam takie pytanie... może głupie ale jednak...
Yaz dostałam od ginekologa jakiś miesiąc temu, ale pierwszą tabletkę wzięłam dopiero wczoraj - w pierwszym dniu okresu. Wcześniej używałam Novynette i pamiętam, że po zażyciu pierwszej tabletki Novynette okres zniknął mi na drugi dzień. W przypadku Yaz okres się utrzymuje... To normalne? Chciałabym się upewnić... |
![]() ![]() |
![]() |
#4209 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4210 |
Rozeznanie
|
dziewczyny a stosowała ktoras z Was asequrelle? bo tak sie zastanawiam czy nie zlikwidowalaby tych skutkow ubocznych, chodzi mi glownie o plamienienie:/
|
![]() ![]() |
![]() |
#4211 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4212 |
Raczkowanie
|
Mi również krwawienie ustało. W trakcie brania 3 opakowania zaczęły występować plamienia a kiedy przyszło do tabletek placebo przy pierwszej tabletce krwawienie było troszkę większe a przy kolejnych juz nic. Zastanawiałam się czy tabeltki aby napewno ze mną dobrze funkcjonują i czy jestem dobrze zabezpieczana skoro nie pojawia się normalny okres (nie współżyłam więc to nie ciąża)
|
![]() ![]() |
![]() |
#4213 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4214 |
Zakorzenienie
|
Żadna metoda nie daje 100%!! Zawsze jest 1-2% szansy, że się zajdzie w ciąże. Uprawiasz seks=jesteś gotowy na dziecko.
Zima minie wiosna przejdzie lato w niepamięci legnie rok Serce mnie nie boli, ręce ciągle zdolne do poświęceń są Oczy trochę senne, wszystkie moje drogi wiodą w noc Piotr Rogucki - I'm Not Afraid Of Your Soul |
![]() ![]() |
![]() |
#4215 |
BAN stały
|
dark noir ale jest roznica w tym ze jest sie gotowym na seks a jest sie gotowym na dziecko,
ja nie jestem gotowa na dziecko i go usune gdyby co - zabroni mi ktos uprawiania seksu? ufam stosowanym metodom, czerpe przyjemnosc z seksu, wkleje wskaznik pearla Tabletki antykoncepcyjne dwuskładnikowa E+P[2] prawidlowe uzycie 0,1–1,25 typowe uzycie 6–8 nie martw sie wiadomek, wbrew krazacej opini ze nie ma metod 100% skutecznych tabletki sa skuteczne. inaczej kobiety by nie ganialy za receptami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4216 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Zima minie wiosna przejdzie lato w niepamięci legnie rok Serce mnie nie boli, ręce ciągle zdolne do poświęceń są Oczy trochę senne, wszystkie moje drogi wiodą w noc Piotr Rogucki - I'm Not Afraid Of Your Soul |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4217 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4218 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4219 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4220 |
Raczkowanie
|
sluchajcie mam nastepujące pytanie... czy może ktoś z was wie czy LOXON może jakoś wpływać na tabletki anty????
#4221 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://bil.aptek.pl/servlet/interakc...who=pharmacist
![]() |
#4222 |
Raczkowanie
|
dziękuję ci bardzo za stronkę
![]() ![]()
#4223 |
Przyczajenie
|
Witam.
Studiowałam ulotkę leku wzdłuż i wszerz. Przeczytałam od A do Z. Jednak nadal nie jestem pewna i nie wiem co myśleć. Yaz biorę od stycznia. W maju (11) dostałam tępych bólów migrenowych oraz wymiotywałam. 3 godziny przed o godzinie 10 rano, wziełam tabletkę. W obawie, że jednak sie nie wchłoneła o 20 wziełam kolejną(więc 10 godzin po planowanym połknięciu), ale nastepną z tego samego blistra, na kolejny dzień. Był to pierwszy tydzień z blistra. Doczytując, że to trzeba wziąć z innego blistra, wziełam także z innego na ten właśnie dzień. Gdy zaczełam przyjmować placebo plamienia wystapiły szybciej niż zwykle i były dziwne, nie takie jak zawsze. Bardzo mało i z przerwami. Następny blister przyjmowałam już normalnie. Dzisiaj już wezmę ostatnia tabletkę placebo, a plamień nadal nie ma. Pytanie czy jest możliwość bym była w ciąży. Zabezpieczamy sie jeszcze prezerwatywą Bardzo proszę o odpowiedź. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4224 |
Przyczajenie
|
cześc
mam takie pytanie ponieważ nie mogę przejrzec całego wątku (korzystam z internetu w telefonie) od roku biorę yaz to moje 12 opakowanie, przez cały ten czas nie było problemu z plamieniami nie licząc 1 opakowania, a na tym 12 opakowaniu na 20 tabletce pojawiło się plamienie dziś z rana im dzień trwa dłużej tym bardziej przypomina ono takie jakie dostaje na tabletkach placebo, dodam że przez tydzień brałam antybiotyk więc zdaje sobie sprawę że mogło to osłabic antykoncepcje, ale nie o to mi chodzi chciałam spytac czy ktoś miał podobny problem i co powinnam zrobic w tej sytuacji dokończyc opakowanie czy przejśc już do tabletek placebo?(tak wiem że tabletki to nie cukierki, ale ulotka na ten temat nic nie mówi oprócz tego że lekarz powinien zbadać przyczynę) oraz jak myślicie czy spowodowane jest to antybiotykiem czy yaz przestał mi służyć? normalnie zadzwoniłabym do mojego ginekologa ale tak się niefortunnie składa że jest na urlopie.. |
![]() ![]() |
![]() |
#4225 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- Cytat:
Poza tym zabezpieczając się dodatkowo prezerwatywą zmniejszasz szansę zajścia w ciąże praktycznie do zera. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4226 |
BAN stały
|
mogło to osłabic antykoncepcje, ale nie o to mi chodzi
haha wlasnie o to chodzi ![]() Doczytując, że to trzeba wziąć z innego blistra, wziełam także z innego na ten właśnie dzień. skad wy takie bzdury bierzecie? ![]() poza tym ciaza jest nie mozliwa. nawet jakbys pominela tabletke i nie uzyala gumki to tak szybko sie nie zachodzi w ciaze widocznie cos sie musialo poprzestawiac, obserwuj organizm i udaj sie do ginekologa w razie czego |
![]() ![]() |
![]() |
#4227 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny podczas plamień ochrona przed ciążą jest również zachowana prawda? Co innego w przypadku przyjmowania tabletek placebo
|
![]() ![]() |
![]() |
#4228 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4229 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4230 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:18.