|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4381 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Tabletki YAZ - zbiorczy, cz.2
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4382 |
Raczkowanie
|
a jak to jest z tym libido po Yaz?
od 3 dni biorę te tabletki i szczerze mówiąc trochę się przeraziłam, że libido spada niemalże do 0 u większości z Was, gdzieś wyczytałam że nawet kiedy odstawi się tabletki pożądanie nie będzie jak kiedyś. ![]() nie wiem co o tym myśleć. lubię seks i nie wyobrażam sobie uprawiać go tylko dlatego żeby mój mężczyzna czuł się dobrze a ja sama miałabym mieć z tego minimalną przyjemność. wczoraj próbowaliśmy i miałam wrażenie, że " nie mogę się podniecić". możliwe że te tabletki już działają w ten sposób? a może tylko schizuję bo się oczytałam, no nie wiem.. ![]() dodam, że to moje pierwsze tab. anty
to jest takie coś, co bez tego czegoś nie byłoby tym czym jest ![]() Edytowane przez oasiss Czas edycji: 2011-09-15 o 19:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#4383 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Brałam tabletki rok, teraz robię przerwę i libido nadal jakie było, takie jest. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4384 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4385 |
Przyczajenie
|
Witajcie
Tabletki Yaz sa moimi pierwszymi.Wczoraj rozpoczelam drugi blister. Okres po pierwszym opakowaniu dostalam 3 dnia tabletek placebo.Strasznie bolalo mnie podbrzusze, nigdy takiego bolu nie mialam podczas okresu.Czy to cos nie w porzadku? Mam jeszcze pytanie.. ile mniej wiecej u Was trwal okres ten pierwszy w czasie brania tabletek placebo? |
![]() ![]() |
![]() |
#4386 |
Raczkowanie
|
Dulcinee pytałas, na jakie tabletki zmieniłam Yaz- otóż lekarze proponują (zwłaszcza na zmienne nastroje) pigłuki wielofazowe, ja teraz mam Qlairę i na razie mi bardzo służą.
Co do infekcji opisanych przez mrówkę19- miałam identyczny problem ale nie wiązałam tego z tabletkami, teraz po zmianie już ich nie ma więc może coś jest na rzeczy. |
![]() ![]() |
![]() |
#4387 |
BAN stały
|
Od dzisiaj biorę 2 blister
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4388 |
Raczkowanie
|
Dziękuję za odp.
![]() zauważyłam też,że zaczęły mnie boleć wieczorami nogi w udach - wczesniej nic takiego nie było, na początku poprawiła mi sie cera -b.się ucieszyłam bo to był mój koszmar od podstawówki - teraz przy 4 op.znowu mnie obsypalo... nie wiem dlaczego tak...myślałam,że tradzik już nie wroci na tabletkach cóż |
![]() ![]() |
![]() |
#4389 |
Raczkowanie
|
Czy czerwona herbata pita codziennie (max 2 szklanki) działa jakoś na zażywanie tabletek yaz?
#4390 |
Zakorzenienie
|
Jestem już na 2 blistrze Yaz.
Podczas krwawienia miałam dość mocne bóle podbrzusza, okres był dość obfity. Podczas zażywania Novynette krwawienie przebiegało łagodniej i bez bólu. Za po przy Yaz nie mam bólów głowy i zmiennych nastrojów, nie jestem też opuchnięta ![]()
#4391 |
Rozeznanie
|
Nie wiem co robić.
Biorę Yaz nieco ponad tydzień, kilka lat temu przez prawie rok byłam na Yasminelle, większych skutków ubocznych nie było. Po Yaz jest koszmar. Mam dosłownie depresję, bez przerwy płaczę, jestem zmęczona, mam napady lęku i czarne myśli. Mój związek, który jeszcze parę tygodni temu wydawał mi się wspaniały, teraz jest źródłem wielkiego strachu, boję się że mój chłopak mnie zostawi, z dnia na dzień zrobiłam się potwornie zazdrosna, wczoraj wściekłam się do nieprzytomności bo poszedł odprowadzić koleżankę, która nas odwiedziła do samochodu. Mam wrażenie że są we mnie dwie osoby - jedna, która myśli w miarę racjonalnie, i jakiś kompletny świr, który wszystko interpretuje jako atak na siebie. Jestem niemiła dla znajomych, ciągle smutna, i już dosłownie sama siebie wkurzam. To wszystko jest bardzo wyczerpujące, psychicznie i fizycznie, i najchętniej odstawiłabym te tabletki. Myślę sobie jednocześnie że może te wahania nastrojów to bardzo chwilowa sprawa, i może powinnam przeczekać. Wiem że taka huśtawka to częsty skutek uboczny, ale intensywność tego wszystkego bardzo mnie zaskoczyła. Czy któraś z Was też tak strasznie szalała? Po jakim czasie przeszło, jeśli w ogóle? Pomóżcie ![]()
![]() |
#4392 |
Raczkowanie
|
ja też na poczatku miałam zmienne nastroje, ryczałam co drugi dzien i była nie do zniesienia, przeszlo przy 4 op.w trakcie,ktorego jestem ,a i tak musze niestety YAZ odsawic
![]() od 5 dni bola mnie nogi raz w udach raz w łydkach raz całe, dzisiaj jest jeszcze gorzej, wole jednak nie ryzykowac, a wizyta u gin.dop w przyszyl tyg.szkoda ![]() ---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ---------- i jak czytam Twoj post to jakbym siebie jakis czas temu widziała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4393 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zima minie wiosna przejdzie lato w niepamięci legnie rok Serce mnie nie boli, ręce ciągle zdolne do poświęceń są Oczy trochę senne, wszystkie moje drogi wiodą w noc Piotr Rogucki - I'm Not Afraid Of Your Soul |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4394 |
Raczkowanie
|
badania krwirobiłam i to wszlkie mozliwe gdyz wypadaly mi potwornie wlosy, dlatego dostalam tabletki ( wyniki wszystkie dobre
![]() prócz badaniu na zakrzepice gdyz nie wiem czy takowe istnieje (wie,ze jest jakis test z dna ale b.drogi) |
![]() ![]() |
![]() |
#4395 |
Zakorzenienie
|
USG Dopplera wystarczy
Zima minie wiosna przejdzie lato w niepamięci legnie rok Serce mnie nie boli, ręce ciągle zdolne do poświęceń są Oczy trochę senne, wszystkie moje drogi wiodą w noc Piotr Rogucki - I'm Not Afraid Of Your Soul |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4396 |
BAN stały
|
Hej dziewczyny a jak to jest z odłożeniem tabletek, można tak z dnia na dzień? Np. współżyłam z mężem w piątek to mogę w sobotę odłożyć tabletki czy muszę przez kilka dni je brać?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4397 |
Zadomowienie
|
myślę że musisz, bo tabletki chyba nie zabezpieczają "na przód" . Nie znam się za bardzo, ale chyba lepiej by było tak z tydzień przed odstawieniem już zabezpieczać się dodatkowo.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4398 |
Raczkowanie
|
Postanowiłam odstawić tabletki Yaz i jak na razie nie zamierzam przyjmować żadnych innych tabletek hormonalnych. To moje pierwsze opakowanie, jestem na 16 tabletce, wszystko dobrze oprócz tego, że bolą mnie piersi i moje libido spadło do minimum! właśnie z tego ostatniego powodu nie chce brać żadnych hormonów, bo kosztem tego tracę tak wielką przyjemność, wolę dalej stosować prezerwatywy i odczuwać pożądanie, jakie towarzyszyło mi zanim rozpoczęłam przyjmowanie Yaz. Na początku myślałam, że sama się nakręcam i chyba za dużo się naczytałam o spadku libido, ale wcale nie...jest coraz gorzej. I wydaje mi się, że w moim przypadku zmiana tabletek nie pomogłaby. Stawiam jednak na naturalne hormony. Zazdroszczę dziewczynom, które mogą cieszyć się seksem mimo brania tabletek
![]() ![]()
#4399 |
Przyczajenie
|
![]()
Biorę tabletki YAZ już ponad rok. Jeśli chodzi o skutki uboczne to znaczne obniżenie libido i straszne wahania nastrojów. Czy są jakieś tabletki asekurujące, które mogłabym brać wraz z Yaz-em, nie powodując przy tym żadnych skutków nieporządanych. Chodzi mi głównie o zwiększenie libido i poprawę ogólnego nastroju. Nie chciałabym rezygnować z przyjmowania pigułek ze względu na zmniejszenie bólów menstruacyjnych, gdyż zostały mi one zalecone przez lekarza w celu leczenia.
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4400 |
Raczkowanie
|
Odstawiłam YAZ na 4 op., 9 tabletce, 3 dni temu,
nie ma jednak krwawienia, a raczej jest takie, że praktycznie, wcale czy to normalne? |
![]() ![]() |
![]() |
#4401 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4402 |
Raczkowanie
|
Ja dosłownie wczoraj po akcjach ze szpitalem i dożylnym podawaniem leków dowiedziałam się, że mam migrenę. Biorę leki YAZ od 1,5 roku. Dostałam do brania na stałe leki na zwalczanie migreny i dzisiaj czytałam jeszcze raz tabletkę od YAZ i jest wyraznie napisane, zeby ich nie stosowac gdy wystepuje taka choroba. Czy ktoras z Was miala podobna sytuacje? Czy przy migrenie mozna w ogole stosowac jakiekolwiek srodki antykoncepcyjne? Bardzo boje sie zmiany tabletek, bo YAZ byly pierwsze i naprawde sprawdzily sie w 100%, bez zadnych skutkow ubocznych.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4403 |
BAN stały
|
spam
Edytowane przez zlosliwiec Czas edycji: 2011-10-02 o 11:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#4404 |
Raczkowanie
|
Jestem przy zażywaniu pierwszego blistra Yaz, 16 tabletka. Wszystko na razie jest w porządku, gdyby nie obolałe piersi. Kończę ten blister, jeśli to nie ustąpi czeka mnie wizyta u gina...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4405 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4406 |
Raczkowanie
|
Witajcie ! Jest to moje pierwsze opakowanie Yaz , i dodam ,że są to moje pierwsze tabletki anty. Dzisiaj wezmę 21 tabletkę , a kochałam się z moim chłopakiem tzw."do końca" . Teraz mam straszne obawy i dziwne myśli. Co o tym myślicie ? Mogę spać spokojnie ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4407 |
Raczkowanie
|
Myślicie, że ból podbrzusza przed krwawieniem jest zupełnie normalny przy braniu tabletek? Bo to mnie zdziwiło... Może już organizm domaga się po prostu krwawienia z odstawienia po połączeniu dwóch tabletek?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4408 | |
BAN stały
|
TAK!
W koncu tabletki ANTY sa ANTY. One chronia juz od 1 tabletki.. ja dzis 2 dzien biore yaz, moje drugie tableki, wczesniej bralam diane ale odstawilam 8 dnia brania przez nogi.. Cytat:
---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- mysle ze bóle brzucha przed "okresami" na tabletkach sa normalne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4409 |
BAN stały
|
biore 5 dzien, zaczynaja lekko bolec mnie nogi. mialyscie tak ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4410 |
BAN stały
|
ja chyba zrezygnuje koncze 2 opakowanie i libido spadlo do minimum i bez zmian jak tak dalej pojdzie to mąż zacznie mnie zdaradzac heheheh
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:25.