Tabletki YAZ - zbiorczy, cz.2 - Strona 167 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-08, 09:26   #4981
enigmatique
Przyczajenie

Dot.: Tabletki YAZ - zbiorczy, cz.2

sprzedam jedno opakowanie Yaz, zafoliowane z apteki, z data waznosci 03.2016. cena do uzgodnienia, na pewno taniej niz w aptece
enigmatique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 09:43   #4982
Frutti
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enigmatique Pokaż wiadomość
sprzedam jedno opakowanie Yaz, zafoliowane z apteki, z data waznosci 03.2016. cena do uzgodnienia, na pewno taniej niz w aptece
1. Sprzedaz na tym forum jest zabroniona.
2. Sprzedaz leków na recepte poza apteka jest karalna.

Jesteś pewna ze nadal chcesz to sprzedaz w tym miejscu? Popytaj wsrod znajomych chociaz, a nie tu...
Stary 2012-05-08, 11:45   #4983
Macarena88
Raczkowanie

Z 2 tyg temu zapomniałam wziąć tabletkę 14 (ostatnia z drugiego rzędu) i wzięłam dopiero 16 godzin później, następne brałam już normalnie. Nie stosowaliśmy z TŻ dodatkowego zabezpieczenia, bo w ulotce napisane że skoro drugi tydzień to ok. Mimo wszystko trochę się denerwowałam, no bo pierwszy raz zapomniałam tabletkę, no ale skoro to drugi tydzień to powinno być wszystko w porządku.
No i wczoraj powinnam mieć krwawienie z odstawienia. Normalnie dostaję już z samego rana. A wczoraj przez cały dzień miałam bóle brzucha jak zwykle, jakby miało się pojawić, ale nic nie było, dopiero wieczorem, ok 18 pojawiło się takie bardziej plamienie. I dzisiaj tak samo, nie ma takiego normalnego krwawienia, tylko bardzo skąpe, bardziej jakby obfitsze plamienie.
Czy to może być związane z tym denerwowaniem? bo wiadomo stres powoduje takie różne rzeczy. Czy to przez to zapomnienie tabletki? Ale wg ulotki powinno być wszystko ok..?
Macarena88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 11:51   #4984
Diablica z Tasmanii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Macarena88 Pokaż wiadomość
Z 2 tyg temu zapomniałam wziąć tabletkę 14 (ostatnia z drugiego rzędu) i wzięłam dopiero 16 godzin później, następne brałam już normalnie. Nie stosowaliśmy z TŻ dodatkowego zabezpieczenia, bo w ulotce napisane że skoro drugi tydzień to ok. Mimo wszystko trochę się denerwowałam, no bo pierwszy raz zapomniałam tabletkę, no ale skoro to drugi tydzień to powinno być wszystko w porządku.
No i wczoraj powinnam mieć krwawienie z odstawienia. Normalnie dostaję już z samego rana. A wczoraj przez cały dzień miałam bóle brzucha jak zwykle, jakby miało się pojawić, ale nic nie było, dopiero wieczorem, ok 18 pojawiło się takie bardziej plamienie. I dzisiaj tak samo, nie ma takiego normalnego krwawienia, tylko bardzo skąpe, bardziej jakby obfitsze plamienie.
Czy to może być związane z tym denerwowaniem? bo wiadomo stres powoduje takie różne rzeczy. Czy to przez to zapomnienie tabletki? Ale wg ulotki powinno być wszystko ok..?
Nie denerwuj się, jest wszystko o.k. Sama w tym miesiącu zamiast krwawienia miałam plamienia i nie wiem czy nawet 5 wkładek zużyłam.

Mark Twain

Edytowane przez Diablica z Tasmanii
Czas edycji: 2012-05-08 o 11:53
Diablica z Tasmanii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-08, 16:16   #4985
Macarena88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Diablica z Tasmanii Pokaż wiadomość
Nie denerwuj się, jest wszystko o.k. Sama w tym miesiącu zamiast krwawienia miałam plamienia i nie wiem czy nawet 5 wkładek zużyłam.
Tylko właśnie od półtora roku biorę już tabsy i zawsze miałam zwyczajne normalne krwawienie (tzn oczywiscie mniej obfite niż bez brania tabletek).. Stąd też to mojej zdenerwowanie.. :/
Macarena88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-10, 17:01   #4986
karolajna_
Raczkowanie

Ja właśnie zmieniłam Yaz na inne tabletki hormonalne właśnie przez te plamienia. Brałam pół roku i na początku wszytsko było okej jak w zegarku. Jednak w 5 miesiącu zaczęło się coś dziać niby krwawienia z odstawienia miałam ale potem tydzień miałam plamienia. Ginekolog zadecydował o zmianie tabletek gdyż te podobno mogły już być za słabe.

"W życiu istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca" P. Coelho

karolajna_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-12, 13:33   #4987
Duszek2
Raczkowanie

Hej dziewczyny,
Mam pytanie do was-z góry przepraszam jeśli już takie było ale nie mam obecnie czasu przeszukiwać forum- mianowicie drugi raz obudziłam się ze zdrętwieniem. Dzisiaj to była noga i ręka. Z tym ze noga szybko powróciła, że tak powiem donormalnego stanu a w rece czuje tkai ścisk ciągle lekki. Zastanawiam się czy ma to coś wspólnego z tabletkami, czy przerwac branie ich. Czytałam w ulotce, że może to być powiązane, czy ktoś z was moje drogi mił podobnie? Nie wiem czy nie brac dzis juz tabletki i zapisac sie na wizyte do ginekologa czy dalej brac i sie zapisac..
Przepraszam jesli wypowiedz jest mało czytelna i prosze o porady

P.S. to moje 4 opakowanie tabletek..
Duszek2 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-05-12, 15:00   #4988
Frutti
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Duszek2 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny,
Mam pytanie do was-z góry przepraszam jeśli już takie było ale nie mam obecnie czasu przeszukiwać forum- mianowicie drugi raz obudziłam się ze zdrętwieniem. Dzisiaj to była noga i ręka. Z tym ze noga szybko powróciła, że tak powiem donormalnego stanu a w rece czuje tkai ścisk ciągle lekki. Zastanawiam się czy ma to coś wspólnego z tabletkami, czy przerwac branie ich. Czytałam w ulotce, że może to być powiązane, czy ktoś z was moje drogi mił podobnie? Nie wiem czy nie brac dzis juz tabletki i zapisac sie na wizyte do ginekologa czy dalej brac i sie zapisac..

Bierzesz magnes? Pijesz kawe? spróbuj zrezygnować z kasy, bierz jedną tabletkę magnesu raz na wieczór i zobacz czy będzie jakaś poprawa. Jeśli nie to po tym opakowaniu idź do ginekologa na zmiane.
Stary 2012-05-12, 21:03   #4989
sweetish
Zakorzenienie

Cytat:
Hej dziewczyny,

zrob sobie analityke, poziom magnesu itd

Dopóki robisz to, co zawsze, będziesz mieć to, co zwykle.
sweetish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-12, 22:28   #4990
Lea_ny
Zakorzenienie

Cytat:
Hej dziewczyny,
Mam pytanie do was-z góry przepraszam jeśli już takie było ale nie mam obecnie czasu przeszukiwać forum- mianowicie drugi raz obudziłam się ze zdrętwieniem. Dzisiaj to była noga i ręka.
Jeśli to były kończyny po tej samej stronie ciała, to może po prostu spałaś źle ułożona na boku i stąd to zdrętwienie?
Stary 2012-05-14, 19:19   #4991
Duszek2
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lea_ny Pokaż wiadomość
Jeśli to były kończyny po tej samej stronie ciała, to może po prostu spałaś źle ułożona na boku i stąd to zdrętwienie?
Dziękuje dziewczyny za odpowiedzi. Nie były to kończyny po tych samych stronach. A dretwienie i ucisk ręki utrzymywał się cały dzień a nastepnego dnia kiedy podniosłam lekko cieizka torbe znowu mi zdretwiała...
Jutro ide zrobic badania na krzepliwosc i analityke cała...
Stary 2012-05-16, 20:49   #4992
Angello233
Przyczajenie

Witajcie, mam problem otóż brałam tabletki yaz 3 opakowania i miałam regularnie okres w 4 białej tabletce, ale nastepnie zmieniłam je na daylette i wziełam 2 opakaowania. Poszłam po kolejne opakowanie do apteki i okazało sie ze nie mają daylette i znów mi sprzedali yaz. Problem w tym ze nie mam oresu a dzisiaj zaczełam brac różowe tabletki. Czy to może oznaczac ciąże? Dodam że od tygodnia intensywnie się odchudzam dosyc mało( ale regularnie) jem i troche cwiczę. Zawsze miałam jakies oznaki np bolące jajniki czy wzmożony apetyt na słodycze a teraz nic a nic. Ani bólu ani apetytu, mam mnóstwo energii. Zupełnie wszytko na odwrót. Czy może któras mi powiedziec czy to po prostu znowu zmiana tabletek czy juz powinnam zrobic test
Angello233 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-16, 20:55   #4993
Frutti
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Angello233 Pokaż wiadomość
Witajcie, mam problem otóż brałam tabletki yaz 3 opakowania i miałam regularnie okres w 4 białej tabletce, ale nastepnie zmieniłam je na daylette i wziełam 2 opakaowania. Poszłam po kolejne opakowanie do apteki i okazało sie ze nie mają daylette i znów mi sprzedali yaz. Problem w tym ze nie mam oresu a dzisiaj zaczełam brac różowe tabletki. Czy to może oznaczac ciąże? Dodam że od tygodnia intensywnie się odchudzam dosyc mało( ale regularnie) jem i troche cwiczę. Zawsze miałam jakies oznaki np bolące jajniki czy wzmożony apetyt na słodycze a teraz nic a nic. Ani bólu ani apetytu, mam mnóstwo energii. Zupełnie wszytko na odwrót. Czy może któras mi powiedziec czy to po prostu znowu zmiana tabletek czy juz powinnam zrobic test
Brak KRWAWIENIA Z ODSTAWIENIA, a nie okresu, bo bierzesz pigułki-masz sztuczny cykl i nie ma takiego czegoś jak okres czy miesiączka może być spowodowany tym, że za bardzo mieszasz tymi pigułkami Poza tym jednorazowo brak krwawienia to norma, więc się nie martw. Jeśli brałaś tabletki prawidłowo, nie bralas leków ktore by na nie wplynely to nie ma szans na ciaze.

Rób sobie zapasy tabletek, mysl o tym wczesniej, zeby apteka mogla Ci je ew. zamówić
Stary 2012-05-18, 10:38   #4994
Duszek2
Raczkowanie

Cześć dziewczyny,
Jestem po wynikach badań i mam podwyższony dosyć cholesterol.
Nie mogę więc brać tabletek.
I dziewczynki róbcie regularnie badania co parę miesięcy bo czytałam że tabletki nowej generacji takie jak yaz podwyższają cholesterol.
Zaznaczę, że nie palę, nie piję nie odżywiam się niezdrowo czy tłusto wręcz nie lubie tak. I mam teraz zastosować diete i zastanawiam się co tu ograniczyć jak nie jesm tego co w tej diecie jest zabronione( jedynie czasem słodycze)
Pozdrawiam
Stary 2012-05-18, 10:47   #4995
Arya90
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczyny,
Jestem po wynikach badań i mam podwyższony dosyć cholesterol.
Nie mogę więc brać tabletek.
I dziewczynki róbcie regularnie badania co parę miesięcy bo czytałam że tabletki nowej generacji takie jak yaz podwyższają cholesterol.
Zaznaczę, że nie palę, nie piję nie odżywiam się niezdrowo czy tłusto wręcz nie lubie tak. I mam teraz zastosować diete i zastanawiam się co tu ograniczyć jak nie jesm tego co w tej diecie jest zabronione( jedynie czasem słodycze)
Pozdrawiam
ja miałam cholesterol w górnej granicy normy 200/200 i też miałam zmienić dietę. wydawało mi się, że jem ok, a okaząło się że nie, a też nie jadłam tłusto!
mi lekarka powiedziała, żeby jeść:
-ciemne pieczywo
-wyrzucić masło na rzecz margaryny roślinnej
-wyrzucić słodycze
-jeść dużo warzyw i owoców
-wyrzucić sery żółte i topione
-jeść sery białe chude
-jogurty, mleko itp 0% tłuszczu
-mięso tylko drób gotowany bądź grillowany
-zero smażenia na oliwie
itp.
prócz tego dostałam ziołowy preparat na obniżenie cholesterolu.
tabletki mogę brać (jeszcze mieszczę się w normie)
za 2 mies mam kontrolę i powinien być spadek.
nie wiem czy ta dieta działa, czy to moja wyobraźnia, ale czuję się na niej lepiej

6cs
Arya90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 12:22   #4996
Gabi10
Przyczajenie

Witajcie dziewczyny! chciałam zapytać odnośnie zmiany Yaz na Lesine. Biorę Yaz od dwóch lat i niestety na 2 miesiące próbne zmieniam tabsy,bo pojawiły się plamienia w połowie opakowania. Lesine ma ten sam skład ale jest o 0,01mg mocniejszy.
Lekarka kazała mi przyjąć Yaz tabletki czynne do końca i potem zamiast 4 placebo zrobić 7dniową przerwę i dopiero po tym wziąć pierwszą tabl. Lesine (gdzie bierze się 21 + 7 przerwy).
Nie wiem teraz,czy posłuchać lekarki,czy wziąć 4 placebo Yazu i zacząć nowe tabsy od razu,jakbym brała następne opakowanie(by nie wydłużać przerwy) Po co te 3 dni dodatkowo przerwy(bez niczego)? czy będę zabezpieczona? bo chyba organizm sie przyzwyczaił 24+4? :/
Gabi10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 13:31   #4997
Frutti
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gabi10 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny! chciałam zapytać odnośnie zmiany Yaz na Lesine. Biorę Yaz od dwóch lat i niestety na 2 miesiące próbne zmieniam tabsy,bo pojawiły się plamienia w połowie opakowania. Lesine ma ten sam skład ale jest o 0,01mg mocniejszy.
Lekarka kazała mi przyjąć Yaz tabletki czynne do końca i potem zamiast 4 placebo zrobić 7dniową przerwę i dopiero po tym wziąć pierwszą tabl. Lesine (gdzie bierze się 21 + 7 przerwy).
Nie wiem teraz,czy posłuchać lekarki,czy wziąć 4 placebo Yazu i zacząć nowe tabsy od razu,jakbym brała następne opakowanie(by nie wydłużać przerwy) Po co te 3 dni dodatkowo przerwy(bez niczego)? czy będę zabezpieczona? bo chyba organizm sie przyzwyczaił 24+4? :/
Nie bierz tych placebo i zacznij brać L. w pierwszym dniu krwawienia z odstawienia.
Stary 2012-05-18, 17:23   #4998
Gabi10
Przyczajenie

No właśnie, tzn. wiem,że w pierwszym dniu krawienia trzeba wziąć gdy się pierwszy raz bierze tabletki. Czy tak też najlepiej zrobić przy zmiane tab na inne?
Nie wiem czemu moja gin kazała mi zrobić tydzień przerwy przed Lesine.. Już bardziej prawdopodobne,by wziąć normalnie 4 placebo Y. i potem L. by trochę odpocząć jednak od tych hormonów..
Stary 2012-05-18, 23:31   #4999
Frutti
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie, tzn. wiem,że w pierwszym dniu krawienia trzeba wziąć gdy się pierwszy raz bierze tabletki. Czy tak też najlepiej zrobić przy zmiane tab na inne?
Nie wiem czemu moja gin kazała mi zrobić tydzień przerwy przed Lesine.. Już bardziej prawdopodobne,by wziąć normalnie 4 placebo Y. i potem L. by trochę odpocząć jednak od tych hormonów..
Nie jest to bardziej prawdopodobne. Może poczytaj sobie ulotkę, wtedy może zaufasz temu co napisałam wyżej?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-19, 20:15   #5000
Gabi10
Przyczajenie

Frutti,czytałam ulotkę i napisane jest,że:
"Najlepiej rozpocząć przyjmowanie leku Lesine następnego dnia po przyjęciu ostatniej czynnej tabletki (ostatniej tabletki zawierającej substancje czynne) z poprzedniego opakowania, ale nie później niz następnego dnia po zakończeniu okresu bez tabletek poprzedniego produktu antykoncepcyjnego (lub po ostatniej tabletce poprzedniego produktu antykoncepcyjnego nie zawierającej substancji czynnych).
..czyli z tego wynika,że można wziąć po ostatniej czynnej,ale nie później niż po ostatniej placebo. Więc jeśli chcę dostać okres,to mogę wziąć 4 placebo i potem Lesine zacząć normalnie jak kolejne opakowanie Yaz'u.
Chyba dobrze rozumiem ulotkę?
Stary 2012-05-19, 22:45   #5001
Frutti
Zakorzenienie

Cytat:
Frutti,czytałam ulotkę i napisane jest,że:
"Najlepiej rozpocząć przyjmowanie leku Lesine następnego dnia po przyjęciu ostatniej czynnej tabletki (ostatniej tabletki zawierającej substancje czynne) z poprzedniego opakowania, ale nie później niz następnego dnia po zakończeniu okresu bez tabletek poprzedniego produktu antykoncepcyjnego (lub po ostatniej tabletce poprzedniego produktu antykoncepcyjnego nie zawierającej substancji czynnych).
..czyli z tego wynika,że można wziąć po ostatniej czynnej,ale nie później niż po ostatniej placebo. Więc jeśli chcę dostać okres,to mogę wziąć 4 placebo i potem Lesine zacząć normalnie jak kolejne opakowanie Yaz'u.
Chyba dobrze rozumiem ulotkę?
czyli tak jak mówiłam, w pierwszy dzień krwawienia można. Robi się to w przypadku zmiany z pigułek mocniejszych na słabsze i ze słabszych na mocniejsze, gdyż jest zachowana wtedy ochrona. Dlatego gdy zmieniasz pigulki, a nie masz pewnosci, czy te nowe sa slabsze/mocniejsze bierzesz kolejne nowe opakowanie w pierwszy dzien krwawienia. Jest tez tak w ulotkach
Stary 2012-05-20, 21:16   #5002
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Witajcie, jestem tu nowa i mam problem.
Tabletki Yaz są moimi pierwszymi tabletkami. od 6.05 zaczęłam brać 2 opakowanie tabletek. Zawsze biorę je o stałej porze czyli 22.00 Wczoraj (19.05) o godz 17.00 uprawiałam seks o 22;00 przyjełam 14 tabletkę czyli o stałej porze, lecz ok godz 23;40 zwymiotowałam, nie przyjęłam tabletki z zapasowego blistra bo po prostu go nie miałam ... mam teraz przyjmować tabletki normalnie i do konca opakowana zabezpieczać się ? ryzyko ciąży jest ? boje się bardzo pierwszy raz mi sie to zdarzyło. Mam nadzieje ze mi pomożecie..
xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-20, 21:26   #5003
Frutti
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
Witajcie, jestem tu nowa i mam problem.
Tabletki Yaz są moimi pierwszymi tabletkami. od 6.05 zaczęłam brać 2 opakowanie tabletek. Zawsze biorę je o stałej porze czyli 22.00 Wczoraj (19.05) o godz 17.00 uprawiałam seks o 22;00 przyjełam 14 tabletkę czyli o stałej porze, lecz ok godz 23;40 zwymiotowałam, nie przyjęłam tabletki z zapasowego blistra bo po prostu go nie miałam ... mam teraz przyjmować tabletki normalnie i do konca opakowana zabezpieczać się ? ryzyko ciąży jest ? boje się bardzo pierwszy raz mi sie to zdarzyło. Mam nadzieje ze mi pomożecie..
Po tym czasie pigułka powinna się wchłonąć, więc spokojnie.
Poza tym, po kiego Ci zapasowe opakowanie? możesz wziąć 23 tabletki aktywne, później 4 placebo i wszystko będzie ok. Kobiety, czytajcie ulotki i myślcie logicznie. Połączenie jednego i drugiego daje odpowiedź na każde wasze pytanie
Stary 2012-05-20, 21:32   #5004
xXBlankaXx
Zakorzenienie

czyli mogę być spokojna? Czytam ulotkę ale za nic nie byłam pewna a dzidziuś mi teraz nie na rękę ... a pogadać o tym z nikim innym nie moge więc męczę was na forum .. Dziękuje za szybką odpowiedz przynajmniej się nie stresuje.
Stary 2012-05-20, 21:38   #5005
Frutti
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
czyli mogę być spokojna? Czytam ulotkę ale za nic nie byłam pewna a dzidziuś mi teraz nie na rękę ... a pogadać o tym z nikim innym nie moge więc męczę was na forum .. Dziękuje za szybką odpowiedz przynajmniej się nie stresuje.
Możesz normalny czas wchłaniania się tabletki to ok. 1,5h.
Stary 2012-05-20, 21:46   #5006
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Ja w tym stresie przeczytałam i w ulotce a tam 4-5 godz i na internecie a tam ,że 3godz. I się pogubiłam. Dzięki jeszcze raz
Stary 2012-05-21, 13:14   #5007
Annabella_
Raczkowanie

Hej dziewczyny ma takie pytanie, ponieważ chcę zacząć brać Yaz ale zbliża się lato i chcę jednocześnie schudnąć - około 10kg. Z tym że bez żadnych wspomagaczy : po prostu zdrowe odżywianie, ruch itd.

Mam tylko pytanie, chcę się upewnić czy utrata wagi, 10kg czy nawet 15kg w ciagu np. 2 czy 3 miesięcy ma wpływ na działanie tabletek antykoncepcyjnych? Chodzi mi tutaj o jakąkolwiek utratę większej ilosci wagi w dość krótkim czasie bez żadnych leków itd.

Przepraszam, jeśli już pytanie padło, starałam się śledzić wątek w miarę regularnie ale nie znalazłam odpowiedzi.
Annabella_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-21, 13:31   #5008
Frutti
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Annabella_ Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny ma takie pytanie, ponieważ chcę zacząć brać Yaz ale zbliża się lato i chcę jednocześnie schudnąć - około 10kg. Z tym że bez żadnych wspomagaczy : po prostu zdrowe odżywianie, ruch itd.

Mam tylko pytanie, chcę się upewnić czy utrata wagi, 10kg czy nawet 15kg w ciagu np. 2 czy 3 miesięcy ma wpływ na działanie tabletek antykoncepcyjnych? Chodzi mi tutaj o jakąkolwiek utratę większej ilosci wagi w dość krótkim czasie bez żadnych leków itd.

Przepraszam, jeśli już pytanie padło, starałam się śledzić wątek w miarę regularnie ale nie znalazłam odpowiedzi.
Nie ma.
Stary 2012-05-21, 17:30   #5009
kuleczka18
Zadomowienie

Witajcie Dziś doktor przepisała mi YAZ. Wcześniej brałam Narayę i przestały mi pasować. Pytanie do Was: Czy poprawiło Wam się libido podczas brania YAZ?
Rowerek-1/40
kuleczka18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 17:57   #5010
Frutti
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kuleczka18 Pokaż wiadomość
Witajcie Dziś doktor przepisała mi YAZ. Wcześniej brałam Narayę i przestały mi pasować. Pytanie do Was: Czy poprawiło Wam się libido podczas brania YAZ?
Kobity tyle razy można powtarzać jedno i to samo. Każdy organizm jest inny, na każdy organizm hormony działają inaczej, każdy ma inną gospodarkę hormonalną. Jak grochem o ścianę... Nie pyta się o takie rzeczy.

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości