![]() |
#5041 |
Raczkowanie
|
Dot.: Tabletki YAZ - zbiorczy, cz.2
Nie białych z różowymi nie pomyliłam
![]() Dziękuję, wolałam się upewnić a ulotkę mam i czytałam, ale czasem praktyka jest inna i wolałam dodatkowo się upewnić. Dziękuję. |
![]() ![]() |
![]() |
#5042 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Zima minie wiosna przejdzie lato w niepamięci legnie rok Serce mnie nie boli, ręce ciągle zdolne do poświęceń są Oczy trochę senne, wszystkie moje drogi wiodą w noc Piotr Rogucki - I'm Not Afraid Of Your Soul |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5043 |
Raczkowanie
|
Tego nie powiedziałam. Większość dziewczyn ma doświadczenie w tym temacie i nie tylko z tym tabletkami, jak wspomniałam to moje pierwsze i w ogóle wcześniej się tym tematem nie interesowałam itp. Dlatego skoro mam możliwość powiedzenia w prost " co mnie boli" i tym samym upewnienia się to dlaczego by tego nie zrobić.
|
![]() ![]() |
![]() |
#5044 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja zrobiłam badania wszystkie te, ktore się robi przed rozpoczęciem tabletek no i nie mogę już brać. Krzepliwość wyszła dobrze ale co innego gorzej. Myślę, że powinnaś przede wszystkim zgłosić się do ginekologa i zrobić badanie na krzepliwość ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5045 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#5046 |
Przyczajenie
|
hej dziewczyny,
biorę YAZ w sumie trzeci raz w życiu, wcześniej brałam dwa i trzy lata temu. Kończę dopiero pierwsze opakowanie, ale zaczęło mi się to przesłynne krwawienie śródcykliczne, jakiś tydzień temu, i w sumie od dzisiaj jest takie bardziej ciemnobrązowe, wcześniej było jaśniejsze, ale teraz jest tego trochę więcej. Fakt jest faktem, że w zeszłym tygodniu w poniedziałek przyjęłam antybiotyk o przedłużonym uwalnianiu. zostało mi jeszcze 5 różowych tabletek (4, jeśli liczyć tą, którą wezmę dziś wieczorem). W związku z tym moje pytanie jest takie, czy ten antybiotyk mógł spowodować krwawienie, czy tym razem mój organizm się nie polubił z YAZem? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5047 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#5048 |
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny
![]() Biorę YAZ od roku. Po raz pierwszy zdarzyło mi się zapomnieć przyjąć dwóch różowych tabletek pod rząd z pierwszego tygodnia. Niestety, nie mogę skontaktować się z moim lekarzem, bo jest weekend ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5049 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#5050 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#5051 |
Przyczajenie
|
.
Edytowane przez asiaa136 Czas edycji: 2012-06-12 o 14:04 Powód: nieaktualne |
![]() ![]() |
![]() |
#5052 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. Sprzedaż leków na recepte poza apteką jest karalna.
![]() |
#5053 |
Raczkowanie
|
czy ból piersi, który zaczął się na 12 aktywnej tabletce może oznaczać coś niepokojącego? czy w takiej sytuacji warto pomyśleć o zmianie tabletek?
i jeszcze jedno, czy to wina yazu, że częsciej biegam do toalety? |
![]() ![]() |
![]() |
#5054 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
częste bieganie do toalety to raczej objaw infekcji, a nie brania tabletek.
![]() |
#5055 |
Raczkowanie
|
teraz biore 7 opakowanie. wcześniej też tak było, ze bolały mnie piersi, ale zaczynalo sie to w okolicach trzecieg rzędu. i ten ból jest taki dziwny - nie jest nie do zniesienia, boli mnie, jesli uciskam piersi. i zawsze boli mnie na dole i z boku piersi (bliżej rąk)
|
![]() ![]() |
![]() |
#5056 |
Zakorzenienie
|
Wydaje mi się, że to jednak są skutki hormonów. Ale to jest tylko wydaje mi się. Jeśli masz to od tak długiego czasu to ja na Twoim miejscu już dawno bym wybrała się do lekarza i go o tym poinformowała. On będzie najlepiej mógł Ci pomóc, bo wykona badanie i określi czy to hormony czy dzieje się tam coś niepokojącego.
![]()
#5057 |
Raczkowanie
|
dzięki za odpowiedź, w najbliższych dniach pójdę zrobić badania... bo to faktycznie dziwne. różne inne "dziecięce" możliwości przychodziły mi do głowy, hehe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5058 |
Przyczajenie
|
hej dziewczyny!
Pomóżcie, nie wziełam ostatniej różowej tabletki i zgodnie z ulotką postanowiłam jej nie zażywać tylko przejsc od razu do białych tylko nie wiem ile dni przerwy mam teraz zrobic, czy 4+ dzien pominietej tabletki czy łącznie 4 dni (bez jednej białej) zacząć brać następne opakowanie. Dorzdźcie prosze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5059 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a tą jedną pigulke ktora ci zostala mozesz dodac do kolejnego opakowania, czyli zjesz 25+4 ![]() ![]()
![]() |
#5060 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny, wiem, ze moze pisze nie w tym wątku co trzeba, ale domyslam sie, ze jest tu Was najwiecej, które biorą tabletki yaz. Mianowicie, chciałabym zapytać, czy któraś z Was nie chcialaby mi odsprzedać 1 opakowania, mam odpis na te tabletki jednak nie mam możliwości pojechania do miasta gdzie je zazwyczaj kupuje a jak wiadomo odpis jest ważny tylko tam. Obecnie mieszkam w Warszawie i bardzo zależy mi na czasie. Jeśli któraś z Was chciałaby mi pomoc to prosiłabym o kontakt mailowy: maaartaa2@wp.pl. Pozdrawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5061 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#5062 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#5063 |
Rozeznanie
|
Hej, mam pytanie do dziewczyn, które przestawiły się z Yaz na inne tabletki
![]() Czy zdecydowałyście się zmienić je na tabletki o wyższej dawce hormonów czy pozostałyście przy tych niskodawkowych? Muszę je zmienić, bo z każdym opakowaniem czuję się coraz gorzej, mam częste bóle głowy, plamienia, a do tego od połowy cyklu budzę się z bólem jajników i krzyża. No i libido = 0. Brałam wcześniej cilest, służył mi rok i nie wiem czy wrócić do niego czy przestawić się na tabletki o wysokiej dawce hormonów, jak myślicie? |
![]() ![]() |
![]() |
#5064 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#5065 |
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny,
Czy którejś z Was podczas brania YAZU wzrósł bardzo cholesterol?:/ Ja po roku brania miałam wynik 225 (norma 200). Lekarka powiedziała, że będziemy obserwować tą sytuację i po 2 latach brania znowu zrobiłam badania, a tu 266! Lekarz pierwszego kontaktu załamał ręce, bo mam niby dopiero 24 lata. Czytałam na jakiejś stronie, że dziewczyna miała podobną sytuację i po odstawieniu YAZU po 2 miesiącach cholesterol wrócił do normy. Jestem osobą z tych schizujących, więc odstawienie tabletek zabije mnie szybciej niż ten cholesterol xD Nadmieniam, że nie jem tłusto itp. Bardzo dużo ćwiczę. |
![]() ![]() |
![]() |
#5066 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5067 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
#5068 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Krzepliwość, próby wątrobowe, lipidogram to są podstawowe badania zanim zacznie się brać hormony jak i w trakcie ich przyjmowania. Według mnie powino się je robic raz na pół roku. Mi akurat wyszedł wysoki cholesterol... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5069 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ratujcie...
Przy 23 tabletce (różowej) mojego 3 opakowania Yazu dostałam okres, zawsze dostaje między 2-3 tabletką białą. Jest to coś niepokojącego? bo zaczynam świrować... tabletki brałam zawsze o tej samej porze... Nie wiem sama co sie dzieje... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5070 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:02.