![]() |
#571 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Tabletki YAZ - zbiorczy, cz.2
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#572 |
Raczkowanie
|
Każda kobieta tak ma czy większa ilość i stąd taki wniosek?
|
![]() ![]() |
![]() |
#573 |
Raczkowanie
|
Oj,dawno tutaj nie bylam...bo wszystko przebiegalo pomyslnie!
Jestem juz na 12 opakowaniu i czuje sie normlnie...ale zauwazylam ,ze waga ciagle idzie w gore a przeciez moje nawyki alimentarne i zajecia fizyczne sa takie same jak pare miesiecy temu! Czy te 4 kg w ciagu 2 miesiecy sa sprawka Yazu? Edytowane przez maya23 Czas edycji: 2010-03-04 o 20:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#574 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#575 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, zdarzyło się kiedyś którejś z Was zakrztusić przy popijaniu tabletki?? Ja dziś tego doświadczyłam ;( To moja pierwsza tabletka z blistra i przy popijaniu zakrztusiłam się. MASAKRA. Mam nadzieje że wleciała tam gdzie trzeba i antykoncepcja będzie zachowana...
![]() Druga sprawa - nie dostałam okresu. To było moje pierwsze opakowanie. Ale chorowałam i stosowałam Flucofast i znalazłam informację że podnosi on poziom estrogenów we krwi ... ![]()
Jesteś lekiem na całe zło..... ![]() Edytowane przez Olinka23 Czas edycji: 2010-03-05 o 10:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#576 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#577 |
Raczkowanie
|
Hmmm... tak się zastanawiam - byłam wczoraj u pani ginekolog i zgadało nam się o tabletkach Yaz, takie tam pytania jak się po nich czuję itp, itd... Zastanowiło mnie tylko, dlaczego pani doktor powiedziała, żeby uważać (tzn stosować jeszcze dodatkowe zabezpieczenie) do końca pierwszego opakowania, bo dopiero w trakcie drugiego będę już "całkiem" zabezpieczona. Trochę mnie to zaskoczyło, bo w ulotce wyraźnie pisze, że rozpoczęcie przyjmowania tabletek od pierwszego dnia @ zabezpiecza od razu.
Może pani doktor chodziło o to, że dopiero po raz pierwszy w życiu stosuję taką metodę antykoncepcji i mój organizm dopiero musi się do niej dostosować? Co o tym myślicie? |
![]() ![]() |
![]() |
#578 |
Zadomowienie
|
Cześć dziołchy
![]() Yaz to moje drugie podejscie do tabsów.Lata temu brałam Diane35 ale okropnie je tolerowałam i zniechęciłam się na pare lat do tabtelek anty.Jednak za namową mojego gina,po badaniach itp.postanowiłam dać im szansę i...nie załuję.Kończę własnie pierwszy blister,jade już na 3 placebo i czekam na 'okres'. Skutków ubocznych na razie nie miałam żadnych,no może troszkę mi syfków wyskoczyło na mordce w 2 tygodniu brania ale teraz juz jest ok.PLamień zero,waga poszła w dół,piersi stały sie pełniejsze,libido poszło w górę,humorki bez zmian,zero bólów głowy.No ale poczekajmy jak organizm bedzie je tolerował po 3 blisterku. aha dziś zapłąciąłm za nie 32zł ![]() ![]() Poszukajcie u siebie aptek z sieci Apteka Tak Dla Zdrowia http://takdlazdrowia.pl/partnerzy/punkty-partnerskie Na swojej str.mają aktualne ceny leków,które mozecie sobie sprawdzić: Yaz- http://www.hiperapteka.pl/tdz/index.php?alpha=Y 0 Co prawda na stronie widnieje sumka 36,99zł a ja zapłąciłam 32zł i bardzo jestem mile zaskoczona z tego powodu. Edytowane przez oczarowana Czas edycji: 2010-03-05 o 13:04 Powód: mały błąd |
![]() ![]() |
![]() |
#579 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Hahaha ![]()
![]() |
#580 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#581 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dziewczyny, co mi radzicie: kończe 1sze opakowanie Yazu, dostalam 2 poki co...Czuję się dziwnie...Dół brzucha mnie boli, prawie codziennie mam krwawienie...To jest normalne? Bo na pewno bardzo uciążliwe ![]() Ja dostałam YAZ na wywolanie okresu, nie chodzi mi o antykoncepcje ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#582 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#583 |
Zakorzenienie
|
Aha... JA się bardzo boję, żeby nie utyć
![]()
#584 |
Raczkowanie
|
drogie dziewczyny co do tych plamien dlugo wam sie utrzymywaly?
ja jestem na 13 tabletce pierwszego opakowania i owe plamienia trzymaja mi sie juz od okolo tygodnia. przez jaki okres czasu MNIEJ WIĘCEJ moge sie ich jeszcze "spodziewac"? jak to wygladalo u was? |
![]() ![]() |
![]() |
#585 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#586 |
Raczkowanie
|
no tak racja o tym mowi ulotka
ale Lick The Lolipop jak to wygladalo np u ciebie? jesli mialas plamienia to przez jaki czas? |
![]() ![]() |
![]() |
#587 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Przejrzyj kilka stron tego wątku,pewnie dziewczyny coś pisały na ten temat, jak to u nich wyglądało. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#588 |
Raczkowanie
|
no to juz zawsze mam jakis punkt odniesienia
pozostaje mi tylko czekac kiedy to sie skonczy, mam nadzieje ze jak najszybciej bo do przyjemnych rzeczy to nie nalezy, zreszta... oby na takim "skutku ubocznym" sie to skonczylo, bo narazie poza bolącymi piersiami nic sie nie dzieje, czas pokaze |
![]() ![]() |
![]() |
#589 |
Zakorzenienie
|
Hej. Jestem już na końcówce 11 opakowania i tu pojawia się problem, bo krwawienie zwykle zaczyna mi się na ostatniej białej tabletce, ale wczoraj doznałam szoku (22 tabletka), wpierw myślałam że to jakieś plamienie, ale potem normalnie pojawiło się spore krwawienie (jak w okresie, że bez ob się nie obyło) tyle że było czerwono-brązowe. Niepokoję się trochę. Tak, wiem że powinnam iść do ginekologa i pójdę, ale wizyta za jakieś 2 tygodnie. Miała któraś coś podobnego?
#590 |
BAN stały
|
Dziewczyny, bardzo, bardzo potrzebuje Waszej rady i pomocy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#591 |
Raczkowanie
|
hej laseczki a możecie powiedzieć ile urósł wam biust i po jakim czasie?? POZDRAWIAM
|
![]() ![]() |
![]() |
#592 |
Raczkowanie
|
deedra - Mierzyłaś sobie ciśnienie? Być może jest to objaw zbyt podwyższonego ciśnienia, bo tabletki podnoszą ciśnienie krwi, stąd takie objawy.
Ja również zaczynam przyjmowanie Yaz'u i przez niecały pierwszy tydzień pierwszego opakowania również czułam się nie za ciekawie - miałam "ołowiane" ręce, zmęczone nogi itp, chociaż podobne objawy jak u Ciebie u mnie nie wystąpiły. Każda jednak reaguje na leki inaczej, w końcu przyjmujesz hormony dopiero miesiąc. Niepokoi mnie jednak to zgrubienie na nodze i ból w klatce piersiowej. Na Twoim miejscu nie odstawiałabym jednak tabletek, przynajmniej dopóki nie porozmawiasz z ginekologiem, bo myślę, że zakrzepica Ci nie grozi już po pierwszym opakowaniu (przynajmniej tak mi się wydaje), chociaż w przyszłości zrób sobie badania w tym kierunku, czy przypadkiem Ci to nie grozi. |
![]() ![]() |
![]() |
#593 |
Przyczajenie
|
Do: "wiecznie_pod_wiatr"
ja tak miałam miesiąc temu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#594 |
Raczkowanie
|
Cześć laseczki. Powiedzcie mi czy możliwe jest, żeby plemniki przetrwały po siedmiu dniach w pochwie? Jestem w drugim dniu przerwy. Wieczorem wezmę drugą tabletkę placebo, ale nawet nie czuję, że mam coś tam dostać...
Jakiś czas temu miałam (bardzo mało prawdopodobną sytuację, ale jednak) tak, że no wiadomo... zabawa zawbawa, a tydzień później wzięłam tabletkę z 11-sto godzinnym opóźnieniem. Nie przekroczyłam tych 12 godzin, ale był to już ten końcowy tydzien. Nie zrobiłam tak jak w ulotce, że zaczęłam od razu przerwe lub łączyłam opakowania, bo stwierdziłam, że jedenaście godzin to jeszcze dopuszczalne jest. Zresztą myślałam, że do tego czasu wszystkie plemniki "umrą" ![]() No więc... Czy ten tydzien później to już bezpieczna byłam? chodzi o to że we wtorek była sytuacja i w przyszły wtorek wzięłam tabletkę po 11stu godzinach. Bardzo rzadko zdarza mi się zapomniec tabletkę i zwykle w bezpiecznych dniach, więc nie wiem do konca co robic... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#595 |
Zakorzenienie
|
No ja kończę 1 opakowanie i mam cały czas... Przyznam, że jest to bardzo denerwujące...
#596 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#597 |
Raczkowanie
|
no z tymi plamieniami to jedna ma tak druga siak
![]() chcialabym sie upewnic jeszcze czy kiedy bede szla wieczorem na impreze (tabletke biore o 20) i bede pila alkohol (nie mowie o upiciu sie czy o zgrozo wymiotowaniu) nie zakloci to wchlanianiu sie tabletki ani obnizeniu jej skutecznosci anty? czytalam gdzies wczesniej ze nie, ale chcialam rozwiac watpliwosci |
![]() ![]() |
![]() |
#598 |
Przyczajenie
|
![]()
cześć dziewczyny
![]() po paru miesięcznej przerwie od yasminelle przechodze na yaz. dzisiaj zakupilam opakowanie i jestem mile zaskoczona, jak na poczatek, kosztowaly mnie niecałe 36zł w warszawie, apteka za grosze (cos takiego) na złotej. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#599 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Edytowane przez wiecznie_pod_wiatr Czas edycji: 2010-03-09 o 07:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#600 |
Przyczajenie
|
witajcie! Mam pytanie, bo trochę się denerwuję
1 opakowanie Yazu zaczęłam brać w 8dniu cyklu(czyli po krwawieniu)-wcześniej nie zdązyłam. i moja gin mi powiedziała,że 10dni trzeba się dodatkowo zabezpieczać. Więc zabezpieczaliśmy się, jedynie po 10 tabletce mój TŻ wszedł we mnie,ale tylko na chwilę, następnie używaliśmy prezerwatyw, bo byłam na antybiotyku. Po 24 tabletce pierwszy raz doszedł we mnie. Dziś jestem po 3 placebo. Dodam,że to moje pierwsze opakowanie. Od 3 dni odczuwam czasem ból jajników, cera mi się pogorszyła, czuję się tak, jakby coś się 'zbliżało' ale krawienia nie ma. Chyba jestem panikarą. Tabletki biorę dokładnie co do minuty. Czy mam się czym martwić? Czy mogło dojść do zapłodnienia po 10tabl, lub po tych 24?? Proszę o odpowiedź. Edytowane przez Gabi10 Czas edycji: 2010-03-10 o 08:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:25.