Tabletki YAZ - zbiorczy, cz.2 - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-31, 18:54   #751
annan_
Zadomowienie

Dot.: Tabletki YAZ - zbiorczy, cz.2

Cytat:
Napisane przez mloda14_14 Pokaż wiadomość
Witam

Co mam teraz do wyboru jak nie nic z hormonami?
Globulki, gumki, co jeszcze?

Czy naprawdę muszę rezygnować z tych tabletek anty?
Była któraś z was w takiej sytuacji?
tak, bo pigułki mogą zwiększać ryzyko rozwoju zmian w piersiach, a nawet zezłośliwienia.

Jest jeszcze spirala.
annan_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-31, 22:58   #752
bita smietana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marwari Pokaż wiadomość
łączenie opakowań nie daje 100% pewności nie wystąpienia plamień/krwawień w trakcie drugiego opakowania.

słabo szukalas
Dziękuję bardzo za odpowiedź Były podobne pytania, nie trafiłam na konkretne z tym czy krwawienie może wystąpić w środku cyklu, ale nie wykluczam, że to wina kiepskiego szukania W każdym razie zadzwoniłam jeszcze do lekarza i się już upewniłam, i teraz jestem całkiem spokojna (choć krwawieniam mam serdecznie dosyć)
bita smietana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-01, 07:25   #753
Joslyn
Raczkowanie

Dziękuję Wam za pomoc Przyznam, że trochę się martwiłam, że może to mieć jakiś wpływ na mniejszą skuteczność tabletek, ale jeśli nie, to jestem już spokojna )
Joslyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-01, 11:52   #754
dora88
Przyczajenie

Dziewczyny mam takie pytanie, jestem na 12 tabletce yazu, we wtorek kochałam się z moim chłopakiem i zastanawiam się, jakie jest prawdopodobieństwo, jeśli dziś odstawiłabym te tabletki (naprawdę źle je znoszę), że mogłabym być w ciąży? Proszę was naprawdę o radę, bo już sama nie wiem co mam robić... (wizyta u gina po świętach)
dora88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-01, 18:07   #755
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
Napisane przez dora88 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam takie pytanie, jestem na 12 tabletce yazu, we wtorek kochałam się z moim chłopakiem i zastanawiam się, jakie jest prawdopodobieństwo, jeśli dziś odstawiłabym te tabletki (naprawdę źle je znoszę), że mogłabym być w ciąży? Proszę was naprawdę o radę, bo już sama nie wiem co mam robić... (wizyta u gina po świętach)

możesz by w ciąży... postaraj sie nie odstawiac bez konsultacji z ginem...

[SIGPIC][/SIGPIC]
Marwari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-02, 10:32   #756
opaseczka
Przyczajenie

Cześć dziewczyny
Miesiąc temu opisywałam tu swój problem - brak okresu przy białych tabletkach. Białe się skończyły, zaczęłam brać różowe, dzisiaj biorę drugą białą. Ostatni okres miałam 8.02. Dwa testy negatywne. Ale i tak troche bardzo się boję...
Jeżeli nie dostanę okresu do niedzieli (ostatnia biała) to mam zaczynać w pon nowe opakowanie? Moj gin będzie przyjmował we wtorek ale musze zacząć brać w pon.
pozdr
opaseczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-02, 16:20   #757
anulcia_88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez opaseczka Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Miesiąc temu opisywałam tu swój problem - brak okresu przy białych tabletkach. Białe się skończyły, zaczęłam brać różowe, dzisiaj biorę drugą białą. Ostatni okres miałam 8.02. Dwa testy negatywne. Ale i tak troche bardzo się boję...
Jeżeli nie dostanę okresu do niedzieli (ostatnia biała) to mam zaczynać w pon nowe opakowanie? Moj gin będzie przyjmował we wtorek ale musze zacząć brać w pon.
pozdr
To są Twoje pierwsze opakowania Yazu? Jeśli tak to Twój organizm musi się przyzwyczaić do hormonów stąd np. brak krwawienia, lub po prostu nie odpowiadają Ci one...

Ja natomiast po raz pierwszy mam problem... od 21 różowej tabletki miałam plamienia a teraz będę brała 24 i to już nie jest lekkie plamienie tylko krwawienie (tak jakby z odstawienia)i na dodatek boli mnie troszkę podbrzusze więc tak jakby było to już krwawienie z odstawienia... Zawsze krwawienie miałam po 3 placebo...To jest już któreś z kolei moje opakowanie Yazu...(chyba 8 o ile się nie mylę...) i pierwszy raz mam taki "wybyk". Chciałam nadmienić, iż tabletki biorę regularnie, nie bylo wymiotów, biegunek... (ciążę wykluczam bo przy braniu tabletek jeśli się wpadnie to nie ma żadnych plamień, ani krwawień...wiem to od mojego lekarza) Nie wiem czy to ma jakiś wpływ ale ostatni tydzień miałam dośc bardzo stresujący...więc może stąd moje rozregulowanie?? Czy któreś z Was coś podobnego się przytrafiło?? Mam nadzieję, że to minie i już z następnymi opakowaniami będzie ok...bo bardzo jestem zadowolona z tych tabletek...i nie chciałabym ich zmieniać...

Edytowane przez anulcia_88
Czas edycji: 2010-04-02 o 16:25 Powód: dopisano
anulcia_88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-04-03, 05:05   #758
trzaska
Raczkowanie

Cytat:
Ja natomiast po raz pierwszy mam problem... od 21 różowej tabletki miałam plamienia a teraz będę brała 24 i to już nie jest lekkie plamienie tylko krwawienie (tak jakby z odstawienia)i na dodatek boli mnie troszkę podbrzusze więc tak jakby było to już krwawienie z odstawienia... Zawsze krwawienie miałam po 3 placebo...To jest już któreś z kolei moje opakowanie Yazu...(chyba 8 o ile się nie mylę...) i pierwszy raz mam taki "wybyk". Chciałam nadmienić, iż tabletki biorę regularnie, nie bylo wymiotów, biegunek... (ciążę wykluczam bo przy braniu tabletek jeśli się wpadnie to nie ma żadnych plamień, ani krwawień...wiem to od mojego lekarza) Nie wiem czy to ma jakiś wpływ ale ostatni tydzień miałam dośc bardzo stresujący...więc może stąd moje rozregulowanie?? Czy któreś z Was coś podobnego się przytrafiło?? Mam nadzieję, że to minie i już z następnymi opakowaniami będzie ok...bo bardzo jestem zadowolona z tych tabletek...i nie chciałabym ich zmieniać...

Wydaję mi sie ze może być to spowodowane stresem... aczkolwiek żadna z nas nie jest ginekologiem... czasem w tym co przekracza zakres ulotki, ciężko doradzić. Ja raz miałam ze na 22 tabletce dostałam okresu mimo ze powinnam dostać na 4 bialej tabletce... no ale potem wszystko było ok... także myślę ze u Ciebie tez tak będzie
trzaska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-03, 08:08   #759
opaseczka
Przyczajenie

[QUOTE=anulcia_88;18313260]To są Twoje pierwsze opakowania Yazu? Jeśli tak to Twój organizm musi się przyzwyczaić do hormonów stąd np. brak krwawienia, lub po prostu nie odpowiadają Ci one...

Właśnie nie, teraz kończę 7 opakowanie. Przy 3 wystąpiły plamnienia w połowie i później przez3 misiące miałam "okres" co 2 tygodnie... a teraz nie ma wcale! ;(
Stary 2010-04-03, 10:08   #760
anulcia_88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez trzaska Pokaż wiadomość
Wydaję mi sie ze może być to spowodowane stresem... aczkolwiek żadna z nas nie jest ginekologiem... czasem w tym co przekracza zakres ulotki, ciężko doradzić. Ja raz miałam ze na 22 tabletce dostałam okresu mimo ze powinnam dostać na 4 bialej tabletce... no ale potem wszystko było ok... także myślę ze u Ciebie tez tak będzie
trzaska wielkie dzięki za słowa otuchy i miejmy nadezieję, że to jest jednorazowy wyrbyk "natury"

Cytat:
Właśnie nie, teraz kończę 7 opakowanie. Przy 3 wystąpiły plamnienia w połowie i później przez3 misiące miałam "okres" co 2 tygodnie... a teraz nie ma wcale! ;(
opaseczka radzę Ci przejść się do lekarza...bo widocznie nieodpowiadają Ci te tableteczki... (jeśli miałaś co 2 tygodnie krwawienie to już wtedy powinnaś się zgłosić do ginekologa...) Głowa do góry będzie wszystko dobrze
Stary 2010-04-03, 17:59   #761
opaseczka
Przyczajenie

"opaseczka radzę Ci przejść się do lekarza...bo widocznie nieodpowiadają Ci te tableteczki... (jeśli miałaś co 2 tygodnie krwawienie to już wtedy powinnaś się zgłosić do ginekologa...) Głowa do góry będzie wszystko dobrze "

No mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze, ale z każdym dniem się coraz bardziej boję...
I mam taki problem, bo w pon mam zacząć nowe opakowanie, a do lekarza dopiero we wtorek. Niby w ulotce jest napisane, że nie należy zaczynać nowego opakowania bez upewnienia się, że nie ma ciąży, no ale jak już jednej nie wezmę to chyba będę musiała zrobić pół roczną przerwę, bo taka przerwa na miesiąc to bez sensu... Co robić?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-04, 13:47   #762
dorothy2003
Przyczajenie

Cytat:
"opaseczka radzę Ci przejść się do lekarza...bo widocznie nieodpowiadają Ci te tableteczki... (jeśli miałaś co 2 tygodnie krwawienie to już wtedy powinnaś się zgłosić do ginekologa...) Głowa do góry będzie wszystko dobrze "

No mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze, ale z każdym dniem się coraz bardziej boję...
I mam taki problem, bo w pon mam zacząć nowe opakowanie, a do lekarza dopiero we wtorek. Niby w ulotce jest napisane, że nie należy zaczynać nowego opakowania bez upewnienia się, że nie ma ciąży, no ale jak już jednej nie wezmę to chyba będę musiała zrobić pół roczną przerwę, bo taka przerwa na miesiąc to bez sensu... Co robić?
JA NA TWOIM MIEJSCU KUPIŁABYM TEST ciązowy I ZROBIŁA GO JAK NAJSZYBCIEJ WTEDY BĘDZIESZ MIAŁA WIĘKSZĄ PEWNOSC CO I JAK.POZDRAWIAM

---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ----------

hej Dziewczyny...mam do Was pytanko mianowicie biore tabletki Yaz juz od ponad roku...14lutego dostałam zapalenia przyzębia i musiałam brac antybiotyk Amoksiklav-antybiotyk ten brałam około tygodnia moze troszke dłuzej kilka dni.około28 lutego miałam przerwe 4dniową(tabletki placebo)nowe opakowanie zaczełam brac 3marca a 13marca kochałam sie z moim chłopakiem bez zabezpieczenia(tylko pigułki Yaz) podobno nieskonczył we mnie ale nigdy niemasz pewnosci czy plemniki nieprzedostały sie.29 marca dostałam okres z odstawienia(zazwyczaj dostaje dzien wczesniej)i zrobilam test ciązowy w tym dniu i wynik wyszedl negatywny...okres trwal 5dni...ZASTANAWIAM SIĘ JEDNAK CZY JEST MOZLIWOSC I PRAWDOPODOBIENSTWO ZE JESTEM W CIĄZY...bo okres to przeciez krwawienie z odstawienia a test zrobiony w dniu spodziewanej miesiączki mógl byc zrobiony za wczesnie(był zrobiony po2tygodniach) czy antybiotyk mógł jeszcze jakos wpływac na tabletki?PROSZĘ O ODPOWIEDZ.ps.razem z ntybiotykiem brałam paracetamol tez przepisany przez lekarza ale skonczylam w tym samym czasie co antybiotyk.
dorothy2003 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-04, 16:53   #763
AngieMruu
Przyczajenie

Witam was Panie!
Mam pytanie.
Otóż biorę pierwszy miesiąc tabletki YAZ, dzisiaj o 21 mam zacząć pierwszą z białych tabletek placebo, jednak jutro wyjeżdżam i tu moje pytanie:
czy mogę bez problemu ominąć okres w pierwszym miesiącu stosowania tabletek?

Bardzo bym prosiła o szybką odpowiedź i przyczyn wiadomych.
AngieMruu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-04, 19:38   #764
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
Napisane przez AngieMruu Pokaż wiadomość
Witam was Panie!
Mam pytanie.
Otóż biorę pierwszy miesiąc tabletki YAZ, dzisiaj o 21 mam zacząć pierwszą z białych tabletek placebo, jednak jutro wyjeżdżam i tu moje pytanie:
czy mogę bez problemu ominąć okres w pierwszym miesiącu stosowania tabletek?

Bardzo bym prosiła o szybką odpowiedź i przyczyn wiadomych.
możesz próbować, ale ja bym Ci chyba tego jednak nie poleciła przy pierwszy opakowaniu, bo organizm moze sie zbuntować i możesz mieć albo normalny okres albo uciążliwe plamienia....

[SIGPIC][/SIGPIC]
Stary 2010-04-04, 19:55   #765
dorothy2003
Przyczajenie

czy ktos odpowie na moje powyzsze pytanie?Bardzo proszę.

---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

Cytat:
Napisane przez Marwari Pokaż wiadomość
możesz próbować, ale ja bym Ci chyba tego jednak nie poleciła przy pierwszy opakowaniu, bo organizm moze sie zbuntować i możesz mieć albo normalny okres albo uciążliwe plamienia....
Ja tez bym osobiscie niepolecała bo jeszcze niewiesz jak twój organizm reaguje na te tabletki-ja miałam plamienia srodcykliczne przez 3miesiące i strasznie sie tym stresowałam a robiłam normalnie przerwe na tabletki placebo więc oszczędz sobie nerwów i zrób normalnie przerwe.
Niewiem jak u Ciebie bedzie ale u mnie krwawienie z odstawienia jest zazwyczaj bardzo małe(wkładka wystarcza)więc mysle ze dasz rade i problemów wiekszych niebedzie pozdrawiam
dorothy2003 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-04, 20:44   #766
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorothy2003 Pokaż wiadomość
JA NA TWOIM MIEJSCU KUPIŁABYM TEST ciązowy I ZROBIŁA GO JAK NAJSZYBCIEJ WTEDY BĘDZIESZ MIAŁA WIĘKSZĄ PEWNOSC CO I JAK.POZDRAWIAM

---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ----------

hej Dziewczyny...mam do Was pytanko mianowicie biore tabletki Yaz juz od ponad roku...14lutego dostałam zapalenia przyzębia i musiałam brac antybiotyk Amoksiklav-antybiotyk ten brałam około tygodnia moze troszke dłuzej kilka dni.około28 lutego miałam przerwe 4dniową(tabletki placebo)nowe opakowanie zaczełam brac 3marca a 13marca kochałam sie z moim chłopakiem bez zabezpieczenia(tylko pigułki Yaz) podobno nieskonczył we mnie ale nigdy niemasz pewnosci czy plemniki nieprzedostały sie.29 marca dostałam okres z odstawienia(zazwyczaj dostaje dzien wczesniej)i zrobilam test ciązowy w tym dniu i wynik wyszedl negatywny...okres trwal 5dni...ZASTANAWIAM SIĘ JEDNAK CZY JEST MOZLIWOSC I PRAWDOPODOBIENSTWO ZE JESTEM W CIĄZY...bo okres to przeciez krwawienie z odstawienia a test zrobiony w dniu spodziewanej miesiączki mógl byc zrobiony za wczesnie(był zrobiony po2tygodniach) czy antybiotyk mógł jeszcze jakos wpływac na tabletki?PROSZĘ O ODPOWIEDZ.ps.razem z ntybiotykiem brałam paracetamol tez przepisany przez lekarza ale skonczylam w tym samym czasie co antybiotyk.
Jeśli bierzemy antybiotyk osłabiający działanie tabsów (a tak jest z amoksilavem) to zabezpieczamy się dodatkowo w trakcie kuracji jak i przez 7 dni po jej zakończeniu. Później jest już bezpiecznie - u Ciebie stosunek był po tym czasie więc nie musisz się martwić, antybiotyk dawno przestał wpływać na skuteczność. Wszystko jest ok, testy niepotrzebne.

wdowa_po_leninie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-04, 22:02   #767
opaseczka
Przyczajenie

"JA NA TWOIM MIEJSCU KUPIŁABYM TEST ciązowy I ZROBIŁA GO JAK NAJSZYBCIEJ WTEDY BĘDZIESZ MIAŁA WIĘKSZĄ PEWNOSC CO I JAK.POZDRAWIAM"

Robiłam już dwa. Oba negatywne. Tabletki zawsze biorę regularnie, nigdy nie było spóźnienia większego niż 6 godzin. We wtorek idę do gina.
Stary 2010-04-04, 23:38   #768
maniana04
Przyczajenie

Witajcie dziewczynki mam problem i bardzo liczę na Waszą pomoc otóż brałam yaz przez dwa miesiące. Pierwsze opakowanie wzięłam całe a drugiego wzięłam 21 ponieważ tak kazał mi ginekolog gdyż miałam bardzo tkliwe piersi (pozatym bdb sie czułam) i powiedział że możemy je zmienić na inne i zobaczymy co będzie po 7 dniowej przerwie zaczęłam brać novynette (było to w piątek). Dzisiaj w niedzielę rano dostałam po nich wysypki, ale zobaczyłam w ulotce, że jest to efekt uboczny dlatego zbytnio się nie przejęłam i zażyłam 3 tabletkę. Jednak wieczorem dostałam drgawek, mięśnie zaczęły mi skakać i miałam kłopoty z mówieniem. Pojechałam do szpitala i pani doktor powiedziała że te nowe mam koniecznie odstawić bo mam na nie uczulenie. I tutaj moje pytanie: zostało mi 3 różowe tabletki yazu i czy mogę je brać od jutra żeby się nie "rozregulować"? mój ginekolog przyjmuje w czwartki więc akurat by mi wystarczyło i w czwartek poprosiłabym spowrotem o yaz myślicie że to dobry pomysł? bardzo proszę o pomoc i z góry dziękuję ;*
maniana04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-05, 09:35   #769
anulcia_88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez maniana04 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczynki mam problem i bardzo liczę na Waszą pomoc otóż brałam yaz przez dwa miesiące. Pierwsze opakowanie wzięłam całe a drugiego wzięłam 21 ponieważ tak kazał mi ginekolog gdyż miałam bardzo tkliwe piersi (pozatym bdb sie czułam) i powiedział że możemy je zmienić na inne i zobaczymy co będzie po 7 dniowej przerwie zaczęłam brać novynette (było to w piątek). Dzisiaj w niedzielę rano dostałam po nich wysypki, ale zobaczyłam w ulotce, że jest to efekt uboczny dlatego zbytnio się nie przejęłam i zażyłam 3 tabletkę. Jednak wieczorem dostałam drgawek, mięśnie zaczęły mi skakać i miałam kłopoty z mówieniem. Pojechałam do szpitala i pani doktor powiedziała że te nowe mam koniecznie odstawić bo mam na nie uczulenie. I tutaj moje pytanie: zostało mi 3 różowe tabletki yazu i czy mogę je brać od jutra żeby się nie "rozregulować"? mój ginekolog przyjmuje w czwartki więc akurat by mi wystarczyło i w czwartek poprosiłabym spowrotem o yaz myślicie że to dobry pomysł? bardzo proszę o pomoc i z góry dziękuję ;*

Z tego co się orientuję to novynette mają inny skład i są silniejsze od yazu (mają więcej hormonów) nie wiem czy to dobrze wpłynie na Twój organizm...ja radziłabym Ci przedzwonić do Twojego gina skonsultować się telefonicznie co w takim wypadku zrobić... bo tabletki antykoncepcyjne to nie cukierki, i niewłaściwie przyjmowane nieźle mogą namieszać Ci w oraganiźmie...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-05, 10:38   #770
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
Napisane przez maniana04 Pokaż wiadomość
nie może tak sobie mieszać tabletek..

[SIGPIC][/SIGPIC]
Stary 2010-04-05, 13:49   #771
maniana04
Przyczajenie

W takim razie jutro zadzwonię bo w święta to nie chcę mu zawracać głowy dziękuję za rady i tabletek nie biorę
maniana04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 00:43   #772
anka_szklanka
Raczkowanie

GG do anka_szklanka
tabletki Yaz i skutki uboczne

WItam! o okolo 3 tygodni biore tabletki Yaz i ...no wlasnie chyba jest cos nie tak ! czytalam na ulotce o skutkach ubocznych no i wlasnie chyba mam duzego pecha! po pierwsze bol piersi dotego jakies dziwne guzki na jednym z nich! plamienia , krwawienie, bol podczas stosunku , zle samopoczucie , rozmawialam o tym ze swoja ginekolozka (rozmowa telefoniczna wiec nie zbadala mnie) proponowala wstrzymac sie z odrzuceniem tabletek ale ja z dnia na dzien mam juz dosc ! bo jak dla mnie te tabletki zadnego plusa nie maja ( no oprocz tego 98%pewnosci ze nie bede w ciazy! ) nie wiem czy to naprawde normalne zwlaszcza ze to pierwsze opakowanie a po kolejnym to wszystko zniknie?! czy moze akurat te tabletki nie sa dla mnie i powinnam zmienic albo pomyslec nad inna forma antykoncepcji?! no nie wiem juz glupia jestem...;/ aha jesli krwawienie w srodku cyklu to norma to czy wrazie po odrzuceniu tych tabletek 1 opakowania dostane okres czy cykl sie wyreguluje ! prosze o rade!
anka_szklanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 00:53   #773
monius9
Zakorzenienie

Dot.: tabletki Yaz i skutki uboczne

odstawienie tabletek teraz zapewne totalnie rozreguluje ci cykl - no i nie jest powiedziane, że dodatkowe dolegliwości typu ból piersi znikną od razu. przez pierwsze 3 opakowania organizm 'przyzwyczaja' się do hormonów i może nieźle wariować. ja na twoim miejscu wzięłabym 3 opakowania i jeżeli przy trzecim skutki uboczne się nie zmniejszą to wtedy spróbuj innych tabletek.
monius9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 05:15   #774
myselfe
Raczkowanie

Witajcie. Koncze własnie drugie opakowanie yazu,jestem na czwartej bialej tabletce i nadal nie mam krwawienia,tabletki brałam regularnie,raz mi sie zdarzyło wziac tabletke z dwu godzinnym opoznieniem ale zadnych biegunek i wymiotow nie miałam. Po pierwszym opakowaniu krwawienie wystapiło na 2 białej tabletce i miałam przez caly pierwszy miesiac plamienia. Czy cos moze byc nie tak?? mysle,ze jest małe prwdopodobienstwo ciazy.. ale ten 1% mozliwosci nadal pozostaje..
myselfe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 06:59   #775
Diablica z Tasmanii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myselfe Pokaż wiadomość
Witajcie. Koncze własnie drugie opakowanie yazu,jestem na czwartej bialej tabletce i nadal nie mam krwawienia,tabletki brałam regularnie,raz mi sie zdarzyło wziac tabletke z dwu godzinnym opoznieniem ale zadnych biegunek i wymiotow nie miałam. Po pierwszym opakowaniu krwawienie wystapiło na 2 białej tabletce i miałam przez caly pierwszy miesiac plamienia. Czy cos moze byc nie tak?? mysle,ze jest małe prwdopodobienstwo ciazy.. ale ten 1% mozliwosci nadal pozostaje..
Wszystko jest w jak najlepszym porządku, nie martw się. Pewnie dziś albo jutro dostaniesz krwawienie

Mark Twain
Diablica z Tasmanii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 08:03   #776
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
Napisane przez anka_szklanka Pokaż wiadomość
WItam! o okolo 3 tygodni biore tabletki Yaz i ...no wlasnie chyba jest cos nie tak ! czytalam na ulotce o skutkach ubocznych no i wlasnie chyba mam duzego pecha! po pierwsze bol piersi dotego jakies dziwne guzki na jednym z nich! plamienia , krwawienie, bol podczas stosunku , zle samopoczucie , rozmawialam o tym ze swoja ginekolozka (rozmowa telefoniczna wiec nie zbadala mnie) proponowala wstrzymac sie z odrzuceniem tabletek ale ja z dnia na dzien mam juz dosc ! bo jak dla mnie te tabletki zadnego plusa nie maja ( no oprocz tego 98%pewnosci ze nie bede w ciazy! ) nie wiem czy to naprawde normalne zwlaszcza ze to pierwsze opakowanie a po kolejnym to wszystko zniknie?! czy moze akurat te tabletki nie sa dla mnie i powinnam zmienic albo pomyslec nad inna forma antykoncepcji?! no nie wiem juz glupia jestem...;/ aha jesli krwawienie w srodku cyklu to norma to czy wrazie po odrzuceniu tych tabletek 1 opakowania dostane okres czy cykl sie wyreguluje ! prosze o rade!
poczytaj wątek po Yazie i poczekaj z tym odstawianiem.

[SIGPIC][/SIGPIC]
Stary 2010-04-06, 10:10   #777
PinkSlip
Różowy Jednorożec

Ja też w pierwszym miesiącu brania Yazu miałam guzki w piersiach, takie maleńkie. Zniknęły jak ręką odjął po pierwszym krwawieniu, czyli na początku drugiego opakowania. Ból też ustał, plamienia.
Wstrzymaj się z odstawianiem.
Stary 2010-04-06, 11:10   #778
malenstwo777
Przyczajenie

A ja mam takie pytanie, jak to jest przy tych tabletkach żeby przesunąć miesiączke? biorę tabletki już długo ale brałam takie 21+7dni przerwy, teraz ginekolog zmienił mi na YAZ!!! No i tak sie zastanawiam, czy można np wziąć zamiast tych 24 z hormonami np tylko 20 tabletek potem te 4 placebo i jak to bywać musi dalej nowe opakowanie?(chodzi mi o taki jednorazowy przypadek gdy np bede chciala szybciej dostac okres)
malenstwo777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 11:14   #779
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
Napisane przez malenstwo777 Pokaż wiadomość
A ja mam takie pytanie, jak to jest przy tych tabletkach żeby przesunąć miesiączke? biorę tabletki już długo ale brałam takie 21+7dni przerwy, teraz ginekolog zmienił mi na YAZ!!! No i tak sie zastanawiam, czy można np wziąć zamiast tych 24 z hormonami np tylko 20 tabletek potem te 4 placebo i jak to bywać musi dalej nowe opakowanie?(chodzi mi o taki jednorazowy przypadek gdy np bede chciala szybciej dostac okres)
wszystko jest w ulotce

[SIGPIC][/SIGPIC]
Stary 2010-04-06, 11:28   #780
aada0
Rozeznanie

Dziewczyny a wiadomo coś o skutkach ubocznych odstawienia?

ZOBACZYĆ 5 NA POCZĄTKU!

aada0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości