![]() |
#811 | |
Organizatorka
|
Dot.: Tabletki YAZ - zbiorczy, cz.2
Cytat:
w kazdym razie to dopiero pierwsze opakowanie, wiec mozna uznac to za 'normalne'. ja jestem w trakcie 4 opakowania i dopiero na tym opakowaniu czuje sie super, zupelnie normalnie... wiec chyba wszystko mi sie ulozylo jak trza ![]()
![]() |
#812 |
Przyczajenie
|
dzięki Wam wielkie ;] w sumie to sama wpadłam na tą genialną myśl, że po to tabletki biorę, żeby działały... ale jak mi chłopak powiedział, że woli gumki, bo im bardziej ufa, to mnie to zagięło :| więc faktycznie muszę go wyedukować w tej kwestii ;P
pozdrawiam ;] |
![]() ![]() |
![]() |
#813 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#814 |
Przyczajenie
|
hej
![]() o biegunce przy tabletkach naczytałąm się dużo i spotkałam się z różnymi opiniami... i powiedzcie mi jak to wkońcu jest... bo miałam godzine po przyjeciu tabletki jednarazowa biegunke ale taka lekka nie ostra... i czy dodatkowa tabletke naprawde trzeba przyjac tylko po ostrej biegunce czy po takiej lepiej też?
#815 |
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny
![]() Liczę, że mi pomożecie. 2 miesiące brałam qlaire, ale zrezygnowałam ponieważ bardzo pogorszyła mi się cera. Dzisiaj lekarka przepisała mi yaz. Zastanawiam się kiedy mogę zacząć je przyjmować, ponieważ odkąd wziełam ostatnią tabletkę qlairy minęły 3 dni. Czy mimo, że 3 dni nie brałam żadnych hormonów mogę normalnie zacząc opakowanie yaz? Liczę na szybką odpowiedź ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#816 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
czyli, jak rozumiem, bierzesz Yaz pierwszego dnia @
![]() |
#817 |
Przyczajenie
|
czyli te 3 dni od zakonczenia innych tabletek robia dużą różnicę? i muszę czekać miesiac az dostane okres?
nie mam ulotki od yaz, bo ich jeszcze nie kupilam ![]() tez kiepsko, taka miesieczna przerwe sobie robic ![]() Edytowane przez _vanity Czas edycji: 2010-04-13 o 17:53 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#818 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dzisiaj biorę ostatnią tabletkę i nowego opakowania nie mam. Trochę boję się rozregulowania, ale efektów ubocznych dłużej nie wytrzymam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#819 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja osobiście w takiej sytuacji preferuję wziąć jedna tabletkę wiecej.
![]() |
#820 |
Zadomowienie
|
Hej dziewuszki
![]() Jestem w polowie 3 blistra.Ogólnie jestem z YAz zadowolona.Pierwsze dwa blistry zero skutków ubocznych.Waga poszła w dół (diety nie zmieniłam),cera sie polepszyła,piersi wypełniły ale nie po to biorę tabsy ![]() ALe od jakiś 2 tyg.moja waga rosnie(mam takie uczucie jakbym byłą balonem z wodą),cycki zmalały! ![]() ![]() Nie wiem teraz czy mam prosić gina o zmiane tabsów czy wogóle się z nimi pozegnać. Czy któraś z was nie majac wczesniej skórki pomaranczowej nabawiła sie jej szybko biorac Yaz albo jakiekolwiek inne tabletki? |
![]() ![]() |
![]() |
#821 |
Raczkowanie
|
Yaz a biust!?
Witam dziewczyny! Mam do Was pytanie, a w zasadzie do tych, które stosowały YAZ. Chodzi mi bowiem o to, czy jesli przestane brac te tabletki to coś stanie się z moim biustem ? Dokladniej rzecz ujmuje czy moze wrocic do poprzedniego rozmiaru? Bo generalnie zawsze mialam male piersi, ale zjadlam 2 opakowania tych tabletek, jestem w trakcie 3 i zastanawiam się, czy jak je odstawie, to czy piersi nie powrócą do takiego rozmiaru, jak przed stosowaniem tych tabletek.
Z góry dzieki za odpowiedzi! |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#822 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Yaz a biust!?
z czym jesz te tabletki?;p najlepiej smakują ze szczypiorkiem
tak, biust wraca do poprzedniego stanu (Zanim zaczęłaś brać tabletki) |
![]() ![]() |
![]() |
#823 |
Raczkowanie
|
Brałam 4 miesiące, widać było różnice. Gdy odstawiłam po miesiącu wrócił do starego rozmiaru
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#824 |
Raczkowanie
|
To szkoda, bo teraz mi sie podoba....
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#825 |
Zakorzenienie
|
wroci do poprzedniego stanu....
![]()
Dziewczyny, bardzo proszę o wypełnienie krótkiej ankiety, która jest badaniem rynku usług dietetycznych. Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#826 |
Zakorzenienie
|
najprawdopodobniej wróci, bo to po prostu woda... poza tym moglas sie dopisac do watku zbiorczego...
#827 |
Przyczajenie
|
/treść postu usunięta przez moderatora/
Edytowane przez jaga_2001 Czas edycji: 2010-04-18 o 11:08 Powód: złamanie zakazu sprzedaży/kupna |
![]() ![]() |
![]() |
#828 |
Zadomowienie
|
Hm, mam pytanie, co o tym sądzicie:
http://yazdidbad.com/yaz-yasmin-ocel...tions/?lang=pl Czy to tylko zwykła nagonka, czy rzeczywiście YAZ aż tak szkodzi? Tabletki to tabletki, czy pigułki dwuskładnikowe innych firm w takim razie nie są szkodliwe tak samo? Chyba też zawierają drospirenon... Wiem, jakie konsekwencje może mieć zażywanie tabletek, chodzi mi jednak o to, czy to po prostu nie przesada? |
![]() ![]() |
![]() |
#829 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ten temat był już poruszany i to nie raz. Odpowiem tak: 1. Pigułki to nie cukierki. Należy je brać z rozsądkiem. Bierzesz = jesteś świadoma skutków ubocznych. A każde pigułki to ingerencja w biologię organizmu, a to wiąże się z masą skutków ubocznych. 2. Badaj się - cytologia + badanie krwi. Każdy niepokojący objaw konsultuj z lekarzem 3. Mi pękają żyłki na nogach. Robiłam badania - krew, krzepliwość, USG Dopplera. Wszystko mam w normie. Lekarz stwierdził, że za dużo siedzę, mam lekką nadwagę i nie powinnam zakładać nogi na nogę podczas siedzenia. 4. Amerykanie to idioci ;] nie badają się, a pigułki u nich można kupić wszędzie. 5. BADAJMY SIĘ a wszystko będzie OK
Zima minie wiosna przejdzie lato w niepamięci legnie rok Serce mnie nie boli, ręce ciągle zdolne do poświęceń są Oczy trochę senne, wszystkie moje drogi wiodą w noc Piotr Rogucki - I'm Not Afraid Of Your Soul |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#830 |
Zadomowienie
|
Rozumiem, rozumiem. Jestem świadoma, badam się, jednak zaniepokoiła mnie ta informacja i chciałam poznać Wasze zdanie na ten temat.
|
![]() ![]() |
![]() |
#831 |
Przyczajenie
|
Hej
![]() Czytam Wasze wypowiedzi i widzę, że jesteście już obeznane w tabletkach Yaz i ich stosowaniu, właściwościach itp Mam pytanie-biorę te tabletki juz jakieś 3miesiące i jestem w pełni zadowolona-zero skutków ubocznych itd ale cały czas zastanawia mnie jedna kwestia-Czy podczas brania białych tabletek (jeszcze przed wystąpieniem krwawienia) można spokojnie uprawiać seks bez dodatkowych zabezpieczeń? Czyy wtedy też jestem chroniona? Nie krzyczcie na mnie ![]() ![]() dzięki wielkie! |
![]() ![]() |
![]() |
#832 |
Rozeznanie
|
Jestes zabezpieczona od 1 opakowania, od 1 tabletki, o ile wzielas ja w 1 dniu miesiaczki
![]() Nawet w czasie przerwy na krwawienie z odstawienia jestes zabezpieczona, o ile po przerwie wezmiesz tabletke. Chulaj dusza ![]()
"Nie obchodzi mnie, co o mnie myślicie. Czy mnie lubicie czy nienawidzicie. Czy dla was jestem inna czy może trochę dziwna. Czy jestem naiwna, a może dziecinna. Czy jestem zwykłą lalą czy może myszką szarą. Lecz prawda jest inna, jestem taka jaka według siebie być powinnam..." |
![]() ![]() |
![]() |
#833 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
jezeli chodzi o fizyczne skutki uboczne to nie zaobserwowalam zadnych. a co dziwne, nawet troche schudlam nie bedac na zadnej diecie, ale podobno to mozliwe na Yaz ![]()
![]() |
#834 |
Przyczajenie
|
Cześć Dziewczyny !
Piszę, bo nie mogłam nic znaleźć w wyszukiwarce. Kończę jutro 3 opakowanie Yazu, będę zaczynała 4. Przy drugim, jako że okres miał mi wypaść dokładnie w weekend kiedy TŻ miał do mnie przyjechać, zamiast białych tabletek placebo wziełam odrazu kolejne opakowanie, żeby opóźnić wystąpienie okresu. Skonsultowałam to wcześniej z lekarzem, który powiedział, że nie ma problemu i że można tak robić kilka razy w roku. W 4 opakowaniu znowu wypadnie mi okres akurat wtedy kiedy szykuje mi się weekend z TŻ. Zastanawiam się co robić,czy znowu pomijać placebo. Oczywiście nie ma problemu jakbym miała mieć miesiączkę wtedy, no ale same wiecie... ;D Czy któraś z Was miała podobną sytuację ? |
![]() ![]() |
![]() |
#835 |
Rozeznanie
|
Przy braniu tabletek nie ma miesiaczki jest krawienie z odstawienia
![]() Można łączyć 3 opakowania pod rząd, jednak możliwymi skutkami ubocznymi moga byc plamienia podczas brania tabletek. Ale z tego, co zrozumialam, to bralabys dopiero 2 op. pod rzad, wiec ok.
"Nie obchodzi mnie, co o mnie myślicie. Czy mnie lubicie czy nienawidzicie. Czy dla was jestem inna czy może trochę dziwna. Czy jestem naiwna, a może dziecinna. Czy jestem zwykłą lalą czy może myszką szarą. Lecz prawda jest inna, jestem taka jaka według siebie być powinnam..." |
![]() ![]() |
![]() |
#836 |
Przyczajenie
|
Mam 2 pytania
![]() Miałam taką sytuację że 18 dni spóźniał mi się okres. Poszłam do ginekologa, zbadałam się czy aby na pewno nie jestem w ciąży i poprosiłam o receptą na tabletki. Dostałam Yaz. Teraz jestem na 23 tabletce. Kiedy zaczynałam blister byłam pewna że mam okres, a na następny dzień miałam tylko lekkie plamienia i tak przez kilka następnych dni. Moje pytanie jest takie: jeśli nie trafiłam na pierwszy dzień cyklu to po której tabletce będę zabezpieczona? Czy w ogóle będę? Bardzo proszę o odpowiedź. |
![]() ![]() |
![]() |
#837 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
1) ulotce 2) w tym wątku 3) w wątku i interakcjach miłej lektury.
![]() |
#838 |
Przyczajenie
|
brałabym drugie opakowanie pod rząd, drugi raz, z miesięczną przerwą. Zastanawiam się, czy to nie byłoby za często...
|
![]() ![]() |
![]() |
#839 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#840 |
Raczkowanie
|
Dołączam do wizażanek biorących Yaz
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:44.