Tabletki YAZ - zbiorczy, cz.2 - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-25, 20:46   #901
Neciak89
Zakorzenienie

Dot.: tabletki Yaz i skutki uboczne

Gdybyś przeczytała regulamin, wiedziałabyś dlaczego się złościmy.

Kosmetycznie

Cytat:
Z kobietami nigdy nic nie wiadomo, bo są jak fizyka kwantowa. Znając położenie kobiety nie jesteś w stanie stwierdzić co ona myśli a znając jej myśli nie jesteś w stanie stwierdzić gdzie ona jest.
(...)Kobieta jest dla siebie taką samą zagadką jak dla świata zewnętrznego.
Neciak89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 08:38   #902
ancik17
Raczkowanie

Dot.: Tabletki YAZ - zbiorczy, cz.2

czesc dziewczyny czy ktoras z Was miala zalecenie od gin. brania YaZu od 3 dnia okresu??I po jakim czasie przyjmowania mozna bezpiecznie współżyć??
ancik17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 08:47   #903
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ancik17 Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny czy ktoras z Was miala zalecenie od gin. brania YaZu od 3 dnia okresu??I po jakim czasie przyjmowania mozna bezpiecznie współżyć??
Cytat:
Przyjmowanie leku Yaz należy rozpocząć w pierwszym dniu cyklu (to znaczy w pierwszym dniu menstruacji). Jeżeli pacjentka zacznie przyjmować Yaz w pierwszym dniu menstruacji, jest natychmiast chroniona przed ciążą. Można też rozpocząć przyjmowanie leku w dniach 2-5 cyklu, ale wtedy trzeba stosować dodatkowe środki ochronne (na przykład prezerwatywy) przez pierwsze 7 dni.
z wirtualnej ulotki - http://yaz.com.pl/

wdowa_po_leninie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 17:26   #904
201610041047
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez forumkowiczka Pokaż wiadomość
Mam pytanie. Czy gdy ktoras z Was robila sobie dajmy na to 2 miesieczna przerwe w braniu tabletek to pozniej po prostu wracalyscie do tych sprzed przerwy?czy jednak szlyscie do lekarza i moze przepisywali inne?

Chce od przyszlego miesiaca wrocic do tabletek ale nie wiem czy kupic te same, czy isc do lekarza i poprosic o nowe.
nad tym samym się zastanawiam, brałam yaz pół roku, potem była przerwa 3 miesiące i teraz chciałabym wrócić do tabletek. fizycznie bardzo mi odpowiadały, plamienia skończyły się bodajże po 1 opakowaniu, miałam piękną cerę i w ogóle było wszystko cacy tyle że psychicznie... no jeden z najgorszych okresów mojego życia ale dotąd nie mogę stwierdzić czy tabletki miały na to jakikolwiek wpływ:/ może to tylko przypadek że wszystko się zaczęło układać powoli kiedy odstwaiłam tabletki...? nawet nie wiem co mam powiedzieć lekarce na temat swoich obaw bo kiedy byłam na wizycie w trakcie brania tabletek raczej nie potraktowała tego poważnie
201610041047 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 08:34   #905
Marti18
Raczkowanie

Wink Dot.: Tabletki YAZ - zbiorczy, cz.2

Cytat:
Napisane przez april:) Pokaż wiadomość
jesteś pewna, że tylko tabletki z 1 tygodnia działają wstecz? Dlaczego więc za najbardziej niebezpieczny w przypadku zapomnienia tabletki uważa się pierwszy i ostatnie dwa tygodnie?
Znaczy czy pewna to raczej być nie mogę bo w tych lekach to dobra nie jestem. Tylko się tym trochę interesuje. Znam po prostu na pamięć schemat stosowania leku Yaz (24+4).

Yaz:
  • Pominięto więcej niż jedną tabletkę w blistrze
    Skontaktować się z lekarzem.
  • Pominięto jedną tabletkę w 1 – 7 dniu (pierwszy rząd)
    Przyjąć pominiętą tabletkę, tak szybko jak to możliwe, nawet jeżeli oznacza to, że trzeba przyjąć dwie tabletki na raz. Kolejne tabletki znowu należy przyjmować o zwykłej porze i stosować dodatkowe zabezpieczenia, na przykład prezerwatywy, przez następne 7 dni. Jeżeli odbyło się stosunek w tygodniu poprzedzającym pominięcie tabletki lub zapomniało się zacząć kolejny blister, trzeba zdawać sobie sprawę, że istnieje ryzyko ciąży. W takim przypadku, należy skontaktować się z lekarzem.
  • Pominięto jedną tabletkę w 8 – 14 dniu (drugi rząd)
    Przyjąć pominiętą tabletkę, tak szybko jak to możliwe, nawet jeżeli oznacza to, że trzeba przyjąć dwie tabletki na raz. Kolejne tabletki należy przyjmować o zwykłej porze. Ochrona przed ciążą nie jest zmniejszona i nie trzeba stosować dodatkowych zabezpieczeń.
  • Pominięto jedną tabletkę w 15-24 dniu (trzeci lub czwarty rząd)
    Są dwie możliwości do wyboru:
    1. Przyjąć pominiętą tabletkę, tak szybko jak to możliwe, nawet jeżeli oznacza to, że przyjmie się dwie tabletki na raz. Kolejne tabletki należy przyjmować o zwykłej porze. Zamiast okresu stosowania białych tabletek placebo, należy przejść od razu do następnego blistra (pierwszy dzień stosowania będzie inny niż dotychczas).
      Najprawdopodobniej, krwawienie z odstawienia wystąpi pod koniec drugiego blistra, ale może wystąpić także plamienie lub krwawienie śródcykliczne podczas stosowania tabletek z drugiego blistra.
    2. Można też przerwać przyjmowanie jasnoróżowych tabletek z blistra i przejść bezpośrednio do 4 białych tabletek placebo (przed rozpoczęciem okresu tabletek placebo, należy zanotować dzień, w którym zapomniało się przyjąć tabletkę). Jeżeli chce się rozpocząć nowy blister w swoim ustalonym dniu rozpoczynającym, okres tabletek placebo można skrócić do mniej niż 4 dni.

Powiem Ci, że zależy jakie tabletki bierzesz. Jeśli bierze sz np. lek QLAIRA to jeżeli kobieta zapomniała rozpocząć przyjmowanie tabletek z nowego opakowania, lub jeżeli zapomniała przyjąć jedną lub więcej tabletek w dniach od 3 do 9, wówczas istnieje ryzyko, że jest ona w ciąży (jeżeli w czasie siedmiu dni przed pominięciem tabletki miał miejsce stosunek).
Pominięcie zażycia dawki leku Cilest
W razie nieprzyjęcia w odpowiednim czasie jednej tabletki (pod warunkiem, że okres od przyjęcia poprzedniej tabletki jest krótszy niż 24 godziny) należy przyjąć ją jak najszybciej. Następną tabletkę należy przyjąć o zwykłej porze. Oznacza to, że w ciągu jednej doby można podać dwie tabletki.
W przypadku, gdy w ciągu pierwszego lub drugiego tygodnia cyklu pominięto przyjęcie dwóch tabletek należy przyjąć dwie tabletki w dniu, w którym przypomniano sobie o konieczności zastosowania leku oraz dwie tabletki w dniu następnym. Następnie należy przyjmować po jednej tabletce na dobę zgodnie z zaleceniem do momentu zużycia wszystkich tabletek w opakowaniu. Ponadto w okresie do dnia przyjęcia siódmej tabletki należy stosować dodatkową, skuteczną, niehormonalną metodę antykoncepcji.
W przypadku, gdy nie przyjęto dwóch tabletek w trzecim tygodniu stosowania leku, nie należy przyjmować kolejnych tabletek z tego opakowania, wyrzucić je i w tym samym dniu rozpocząć przyjmowanie tabletek z następnego opakowania. Ponadto, w okresie do dnia przyjęcia siódmej tabletki należy stosować dodatkową, skuteczną niehormonalną metodę antykoncepcji.
W przypadku, gdy nie przyjęto trzech tabletek w okresie pierwszych trzech tygodni stosowania preparatu, nie należy przyjmować kolejnych tabletek z tego opakowania, wyrzucić je i rozpocząć w tym samym dniu przyjmowanie tabletek z następnego opakowania. Ponadto, w okresie do dnia przyjęcia siódmej tabletki należy stosować dodatkową, skuteczną niehormonalną metodę antykoncepcji.

yasmin:
Minęło mniej niż 12 godzin od pominięcia tabletki.

Skuteczność antykoncepcyjna preparatu Yasmin jest zachowana. Należy przyjąć tę tabletkę tak szybko, jak to możliwe i zażyć następną o zwykłej porze.
Minęło więcej niż 12 godzin od chwili pominięcia tabletki lub pominięto więcej tabletek.

Skuteczność antykoncepcyjna preparatu Yasmin może być zmniejszona. Dlatego pacjentka musi zastosować dodatkowe metody antykoncepcyjne. Im więcej kolejnych tabletek pominięto, tym większe jest ryzyko słabszego działania antykoncepcyjnego.
Zasada 7 dni

• Należy przyjąć pominiętą tabletkę tak szybko, jak to możliwe (może oznaczać to jednoczesne przyjęcie dwóch tabletek), a kolejne zażywać o stałej porze.
  • Przez następne 7 dni należy stosować dodatkowe metody antykoncepcyjne (metody mechaniczne).
  • Należy rozpocząć przyjmowanie tabletek z następnego opakowania od razu po dokończeniu przyjmowania tabletek z aktualnego opakowania, czyli bez stosowania 7-dniowej przerwy między opakowaniami. Krwawienie z odstawienia powinno wystąpić po dokończeniu drugiego opakowania. Jeżeli krwawienie z odstawienia nie wystąpi po ukończeniu drugiego opakowania, przed rozpoczęciem następnego należy skontaktować się z lekarzem. W dniach przyjmowania tabletek może wystąpić plamienie lub krwawienie.
  • Jeżeli pominięto 1 lub więcej tabletek w pierwszym tygodniu stosowania a jednocześnie w tygodniu poprzedzającym pominięcie tabletki lub tabletek utrzymywano stosunki seksualne, jest możliwe zajście w tym czasie w ciążę. Należy niezwłocznie zwrócić się do lekarza po radę.
W przypadku zgubienia tabletki, należy przyjąć ostatnią tabletkę z aktualnego opakowania, w miejsce zagubionej. Pozostałe tabletki przyjmuje się o zwykłej porze. Cykl będzie o 1 dzień krótszy niż zazwyczaj, ale nie wpłynie to na działanie antykoncepcyjne preparatu. Po 7-dniowej przerwie (bez przyjmowania preparatu), następne opakowanie należy rozpocząć 1 dzień wcześniej niż zazwyczaj.
W przypadku zgubienia tabletek w połowie rozpoczętego opakowania, należy zwrócić się do lekarza lub farmaceuty.
Jeśli zapomni się o zażyciu tabletek, a w czasie pierwszej 7-dniowej przerwy w ich przyjmowaniu nie wystąpi spodziewane krwawienie, możliwe że pacjentka jest w ciąży. Przed rozpoczęciem następnego opakowania preparatu należy skontaktować się z lekarzem.
Stary 2010-04-27, 18:28   #906
anjaaaaa
Raczkowanie

Yaz - bardzo prosze o pomoc

mam problem. biore tabletki yaz i nie wiem czy moge byc spokojna, bo...

zwykle biore tabletki ok 19. tydzien temu we wtorek wzielam dopiero ok 22. w srode zapomnialam o tabletce i wzielam ja dopiero rano ok 7. niby ten odstep 12h zostal zachowany, ale od godziny 22 z srody. jakos dziwnie sie stresuje, bo nie wiem czy dobrze rozumiem, moge byc spokojna jesli wezme tabletke w ciagu 12h od momentu zabrania ostatniej tabletki a nie od momentu kiedy biore ja przewaznie? bo zazwyczaj biore ok 19. wtedy wzielam ok 22, tak jak pisalam wczesniej.

nie wiem czy naprawde mam czym sie stresowac? kochalam sie z facetem we wtorek (w ten wieczor wzielam tabletke) i w piatek (wtedy tez nie zapomnialam o tabletce). chodzi mi tylko o to duze opoznienie w srode.
anjaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 18:34   #907
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari
Dot.: Yaz - bardzo prosze o pomoc

Cytat:
Napisane przez anjaaaaa Pokaż wiadomość

zwykle biore tabletki ok 19. tydzien temu we wtorek wzielam dopiero ok 22. w srode zapomnialam o tabletce i wzielam ja dopiero rano ok 7. niby ten odstep 12h zostal zachowany, ale od godziny 22 z srody. jakos dziwnie sie stresuje, bo nie wiem czy dobrze rozumiem, moge byc spokojna jesli wezme tabletke w ciagu 12h od momentu zabrania ostatniej tabletki a nie od momentu kiedy biore ja przewaznie? bo zazwyczaj biore ok 19. wtedy wzielam ok 22, tak jak pisalam wczesniej.

nie wiem czy naprawde mam czym sie stresowac? kochalam sie z facetem we wtorek (w ten wieczor wzielam tabletke) i w piatek (wtedy tez nie zapomnialam o tabletce). chodzi mi tylko o to duze opoznienie w srode.
jest wątrk zbiorczy o Yazie. Poza tym sama w treści postu sobie odpowiedziałaś...

[SIGPIC][/SIGPIC]
Marwari jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-04-27, 18:37   #908
anjaaaaa
Raczkowanie

sory, nastepnym razem sie rozejrze. rzadko tu bywam...
w zasadzie tak, ale troche otuchy i takiego samego zdania innych ludzi zawsze lepiej dziala
Stary 2010-04-27, 18:39   #909
anjaaaaa
Raczkowanie

Stary 2010-04-27, 18:42   #910
Diablica z Tasmanii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anjaaaaa Pokaż wiadomość

Nie rozumiem zbytnio. Z twojego postu wynika, że wzięłaś tabletkę nie w środę, ale w czwartek. Jeśli tak to od wtorku jest więcej niż 12 godzin

ale może już mi się w oczach miesza

Mark Twain
Diablica z Tasmanii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 18:47   #911
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
Napisane przez Diablica z Tasmanii Pokaż wiadomość
Nie rozumiem zbytnio. Z twojego postu wynika, że wzięłaś tabletkę nie w środę, ale w czwartek. Jeśli tak to od wtorku jest więcej niż 12 godzin

ale może już mi się w oczach miesza
chodzi o to, że we wtorek wziela o 22 i zamiast wziac w srode o 22 to wziela w czwartek o 7 rano

[SIGPIC][/SIGPIC]

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-27, 18:47   #912
anjaaaaa
Raczkowanie

ale liczy sie czas nei od momentu przyjecia ostatniej tabletki tylko od momentu prawidlowego czasu przyjecia tabletki. nawet w ulotce jest napisane:pominieta 1 jasnorozowa tabletka (przyjeta ponad 12h za pozno)

czy ja cos zle rozumiem?
Stary 2010-04-27, 18:53   #913
Diablica z Tasmanii
Zakorzenienie

Sorki za zamieszanie.
Kompletnie już nie myślę wymaglowali mnie na rozmowie kwalifikacyjnej

Mark Twain
Stary 2010-04-27, 19:00   #914
anjaaaaa
Raczkowanie

hehe, ale az mi sie goraca zrobilo jak to przeczytalam i sama zaczelam panikowac przez chwile
Stary 2010-04-27, 19:14   #915
Diablica z Tasmanii
Zakorzenienie

Nie wiem co chciałam osiągnąć przecież od 22 do 7 rano jest mniej niż 12 godzin . Trochę ci ciśnienie podniosłam, wybaczysz?

Mark Twain
Stary 2010-04-27, 19:22   #916
anjaaaaa
Raczkowanie

jestes upsrawiedliwiona! ;-)
buziaki, dzieki za odpowiedzi
Stary 2010-04-27, 20:34   #917
meg22
Zakorzenienie

Hej dziewczyny!

mam pytanie odnośnie YAZ. Biorę te tabletki już od przeszło roku i jak dla mnie są rewelacyjne (no może troszkę libido spadło, no ale cóż). Chodzi mi konkretnie o to, że właśnie dzisiaj pochrzaniły mi się dni i wzięłam tabletkę za dzisiaj i jutrzejszy dzień :/ myslałam po prostu, że dzisiaj jest środa i wczoraj zapomniałam wziąć :/ wiecie może czy to wpłynie jakoś na zabezpieczenie przed ciążą? tabletki są z drugiego rzędu, więc chyba nie powinno się nic stać, ale wolę jeszcze Was się zapytać
Stary 2010-04-27, 21:00   #918
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
Napisane przez meg22 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!

mam pytanie odnośnie YAZ. Biorę te tabletki już od przeszło roku i jak dla mnie są rewelacyjne (no może troszkę libido spadło, no ale cóż). Chodzi mi konkretnie o to, że właśnie dzisiaj pochrzaniły mi się dni i wzięłam tabletkę za dzisiaj i jutrzejszy dzień :/ myslałam po prostu, że dzisiaj jest środa i wczoraj zapomniałam wziąć :/ wiecie może czy to wpłynie jakoś na zabezpieczenie przed ciążą? tabletki są z drugiego rzędu, więc chyba nie powinno się nic stać, ale wolę jeszcze Was się zapytać
jest ok

[SIGPIC][/SIGPIC]
Stary 2010-04-27, 21:08   #919
meg22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marwari Pokaż wiadomość
jest ok
uf, dzięki za odpowiedź rozumiem, że nic się nie stanie jeśli jutro nie wezmę tabletki?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-27, 21:10   #920
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
uf, dzięki za odpowiedź rozumiem, że nic się nie stanie jeśli jutro nie wezmę tabletki?
nie no... tak się nie robi jutro musisz normalnie wziąć tabletkę!

[SIGPIC][/SIGPIC]
Stary 2010-04-27, 21:17   #921
meg22
Zakorzenienie

Cytat:
nie no... tak się nie robi jutro musisz normalnie wziąć tabletkę!
oł, to się wpakowałam... nie mam zapasowego opakowania :/
Stary 2010-04-27, 21:35   #922
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Cytat:
oł, to się wpakowałam... nie mam zapasowego opakowania :/
ale po co Ci zapasowe opakowanie? bierzesz kolejną tabletkę jaką masz w blistrze (nie patrzysz na dni tygodnia) - tylko nie placebo, a z substancjami czynnymi - i dzień wcześniej kończysz opakowanie, to żaden problem...

wdowa_po_leninie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 21:40   #923
meg22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wdowa_po_leninie Pokaż wiadomość
ale po co Ci zapasowe opakowanie? bierzesz kolejną tabletkę jaką masz w blistrze (nie patrzysz na dni tygodnia) - tylko nie placebo, a z substancjami czynnymi - i dzień wcześniej kończysz opakowanie, to żaden problem...
O kurcze, już się przeraziłam, że do apteki będę musiała lecieć myślałam, że to trzeba z zapasowego brać, ale jak tak to super dziękuję Wam
Stary 2010-04-28, 05:35   #924
chocolate_cream
Raczkowanie

GG do chocolate_cream

na mnie juz dobrze tabletki dzialaja juz sie tak nie rzucam na nikogo

K.
chocolate_cream jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-29, 06:55   #925
kaktusica
Raczkowanie

Mam pytanie: czy przerwa po stosowaniu antybiotyku (amoksiklav) jest standardowa - 7 dni, czy potrzeba więcej czasu do nadbudowy ochrony?
Stary 2010-04-29, 19:16   #926
trzaska
Raczkowanie

Witam.
Coś mi sie pomyliło z dniami i wzięłam dzisiejsza tabletkę czyli normalnie i dodatkowo tabletkę przeznaczona na dzień jutrzejszy.... Co powinnam zrobic w takiej sytuacji? Pewne jest jedno nadal jestem zabezpieczona bo nie mam zadnej przerwy w toku brania tabletek tylko pomulkowo wziełam o jedna za duzo.

Prosze o porade jak postepowac w kolejnych dniach. Nie uwazam ze to bylo by dobre jutrzejszego dnia nie zazyc tabletki. Mój rozumek podpowiada mi tak :
brac tabletki tak jakby sie nic nie stało do konca opakowania. W efekcie zamiast 4 dniowej przerwy bede miala 5 dniowa. Tylko teraz nie wiem czy powinnam nastepne opakowanie zaczac tak jak zwykle czyli poniedzialek, czy przez to ze połknełam o jedna tabletke wiecej i zabraknie jej w efekcie koncowym kolejne opakowanie zaczac od Niedzieli???? A moze w ogole sie myle??
trzaska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-29, 19:26   #927
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
Napisane przez trzaska Pokaż wiadomość
Witam.
Coś mi sie pomyliło z dniami i wzięłam dzisiejsza tabletkę czyli normalnie i dodatkowo tabletkę przeznaczona na dzień jutrzejszy.... Co powinnam zrobic w takiej sytuacji? Pewne jest jedno nadal jestem zabezpieczona bo nie mam zadnej przerwy w toku brania tabletek tylko pomulkowo wziełam o jedna za duzo.

Prosze o porade jak postepowac w kolejnych dniach. Nie uwazam ze to bylo by dobre jutrzejszego dnia nie zazyc tabletki. Mój rozumek podpowiada mi tak :
brac tabletki tak jakby sie nic nie stało do konca opakowania. W efekcie zamiast 4 dniowej przerwy bede miala 5 dniowa. Tylko teraz nie wiem czy powinnam nastepne opakowanie zaczac tak jak zwykle czyli poniedzialek, czy przez to ze połknełam o jedna tabletke wiecej i zabraknie jej w efekcie koncowym kolejne opakowanie zaczac od Niedzieli???? A moze w ogole sie myle??
spójrz parę postów w górę, bo dopiero co odpowiadałyśmy na IDENTYCZNY problem...

[SIGPIC][/SIGPIC]
Stary 2010-04-29, 19:37   #928
trzaska
Raczkowanie

Cytat:
spójrz parę postów w górę, bo dopiero co odpowiadałyśmy na IDENTYCZNY problem...

Owszem jest. przeczytałam jedakze moje pytanie brzmi czy mam przyjmowac tabletki normalnie i zaczac przyszle opakowanie w ten sam dzien co zwykle czy o jeden dzien wczesniej ?? jako ze zabraklo tabletki
trzaska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-29, 19:41   #929
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
Owszem jest. przeczytałam jedakze moje pytanie brzmi czy mam przyjmowac tabletki normalnie i zaczac przyszle opakowanie w ten sam dzien co zwykle czy o jeden dzien wczesniej ?? jako ze zabraklo tabletki
bierzesz dalej różowe, bierzesz 4 placebo i od razu zaczynasz kolejne opakowanie.
Przeczytaj dokładnie co jest w ulotce na temat pominięcia tabletek 15-24 i się do tego zastosuj.
Już nie wiem jak to bardziej łopatologicznie napisać

[SIGPIC][/SIGPIC]
Stary 2010-05-01, 00:02   #930
niedowaga
Przyczajenie

Cytat:
Bierzesz wszystkie tabletki różowe które Ci zostały, potem 4 białe i przechodzisz do nastepnego opakowania, czyli bierzesz o jeden dzień wczesniej. Można skrócić czas brania tabletek placebo ale nie mozna go wydłużać
niedowaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości