![]() |
#931 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Tabletki YAZ - zbiorczy, cz.2
Cytat:
![]() Nurtuje mnie jednak to co w ulotce jasno nie jest napisane ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#932 |
Raczkowanie
|
ja też dołączam do wątku yaz;]
to moje pierwsze tabletki, wzięłam dopiero dwie.. okres jak był obfity tak jest, ale..choć wiem, że to normalne miałam kłucie w sercu i w nocy było mi bardzo niedobrze. Wiem, że to jeden ze skutków ubocznych(najbardziej obawiam się przyrostu masy;/) zastanawiam się, choć w ulotce jest napisane że to nie ma wpływu czy przyjmujemy na czczo tabletkę czy nie...ale może jednak, kiedy coś zjem i w żołądku nie będzie pusto przestane mieć mdłości? |
![]() ![]() |
![]() |
#933 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Spróbuj coś zjeść przed zażyciem tabl. ja nie czuję żadnych mdłości a zażywam po śniadaniu. Mam jednak problem i chciałabym się Was poradzić: drugi miesiąc czekam na krwawienie z odstawienia i nic. Ostatnio było tylko lekkie brązowe plamienie, jutro mam zacząć nowe opakowanie i również nie dostałam krwawienia... nie wiem czy kupować następne opakowanie czy zrobić przerwę, czy nie rozreguluję tylko organizmu?? Wizytę u gina mam dop. 19maja i nie da rady wcześniej. Aaa i miesiąc temu test ciążowy negatywny no i wcześniej dostawałam normalne krwawienie a ostatnie z nich było bardzo, bardzo obfite i kolejnego nie dostałam (tabletki zażywam od lipca 2009) Edytowane przez Rossi Czas edycji: 2010-05-03 o 10:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#934 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() może będziesz musiała zmienić tabletki, bo organizmowi nie do końca pasuje tylko 4 dniowy brak hormonów.
![]() |
#935 |
Zadomowienie
|
Dzięki Marwari zatem najprawdopodobniej to będzie moje ostatnie opakowanie Yaz.
Dziwi mnie to, że było wszystko fajnie a tu nagle... no i moja cera też nie ma się najlepiej a zależało mi na poprawie. Taka stara a twarz jak nastolatka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#936 |
Przyczajenie
|
Witam. Ja jestem nowa na tym forum i cieszę się ,że znalazłam taki temat
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#937 |
Raczkowanie
|
Hej.
Kiedyś już pytałam was o to... również inne dziewczyny nawet kilka stron wcześniej miały ten sam problem. Generalnie sprawa wygląda tak ze jednego dnia wzięłam o jedna tabletkę za dużo. Wiadomo nic sie nie stalo ale tej jednej tabletki zabraknie. Mam pytanie ponieważ mam specjalne zapasowe pudełko wiec spokojnie mogłabym uzupełnić brak tabletki tego 24dnia. Jednak zastanawiam sie czy jest sens marnowania opakowania. Bo przyszła mi taka myśl ze skoro yasminelle maja ten sam skład chemiczny co yaz i bierze się tam o 3 tabletki mniej robi 7 dniowa przerwe i jest ok. to może jak nie wezmę ostatniej tabletki zrobie 4dniowa przerwe i zaczne brac dalej to sie nic nie stanie?? jestem gotowa uzupelnic ta brakujaca tabletke... ale moze to nie jest az tak potrzebne? generalnie przyjmowalam tabletki praktycznie co do minuty zero poślizgu no oprocz tego ze jednego dnia dawka byla podwojna... |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#938 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak, nic się nie stanie jak nie uzupełnisz tej ostatniej tabletki - możesz skończyć opakowanie dzień wcześniej - tj. dzień wcześniej przejść do tabletek placebo |
|
![]() ![]() |
![]() |
#939 |
Raczkowanie
|
Hej, ja jestem w połowie opakowania YAZ'u to moje pierwsze tabletki i głównie przepisane po to by złagodzić to w jaki sposób przechodzę okres- mam zespół bolesnego miesiączkowania. Problem w tym, że wcześniej czułam się dobrze, a teraz tak jak adakowalska009 mam nudności- a trochę to jednak uciążliwe jest. Wiem, że na ulotce napisane jest że zdarza się to większości kobiet. Ale chciałam zapytać jak to jest u WAS? Może macie jakieś rady by to złagodzić? O ile dodatkowo tabletki pomagają mi przejść przez okres praktycznie bezboleśnie w porównaniu z tym przez co przechodziłam wcześniej, zabezpieczają przed ciążą, dobrze się czuję po nich tylko te nudności...
Edytowane przez mimisia00 Czas edycji: 2010-05-04 o 21:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#940 |
Raczkowanie
|
no to zaczynam się obawiać.
|
![]() ![]() |
![]() |
#941 |
Raczkowanie
|
czy któraś z Was podczas brania yazu miała wysokie ciśnienie dolne (102)?
od paru dni głowa mi pęka, dziś przy mierzeniu ciśnienia zrobiłam duże oczy i nie wiem czy to może być skutkiem tabsów...
![]() |
#942 |
Przyczajenie
|
Mam pytanie
![]() Pytam się o to dlatego, że operacja nie jest 100% pewna, dopiero w czerwcu mogę pojechać na konsultacje i się upewnić. Nie chciałabym więc odstawiać ich bez sensu ani zbyt szybko(tym bardziej, że po operacji może mnie i mojego miłego czekać kilka miesięcy przymusowej abstynencji. A chociaż jestem gotowa je odstawić wcześniej dla pewności, że operacja nie będzie mieć powikłań, to jednak nie chcę też odstawiać ich wcześniej, jeśli nie muszę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#943 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#944 |
Zakorzenienie
|
Pytanie do dziewczyn z Lublina
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#945 |
Zadomowienie
|
nikczemna ja też chyba bym brała ale zależy jaka to operacja no i wolałabym się jednak poradzić jakiegokolwiek lekarza.
Ja dostałam jednak krwawienie z odstawienia, w pierwszym dniu nowego blistra. Jest bardzo ale to bardzo obfite i ze skrzepami, zużywam paczkę podpasek dziennie. Po dwóch dniach mam zawroty głowy, czuje się słabo ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#946 |
Przyczajenie
|
mam takie pytanie otóż:
jakimś cudem pomyliły mi się dni...a dokładnie we wtorek myślałam że jest środa i że we wtorek wzięłam tabletkę poniedziałkową...ponieważ wtorkowa tabletka była dniem 21 to według instrukcji przeszłam bezpośrednio do białych...po czym oprzytomniałam że wcale się nie pomyliłam z tabletkami i brałam dobrze...pytanie co powinnam zrobić i kiedy w takim wypadku spodziewać się okresu? |
![]() ![]() |
![]() |
#947 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#948 |
Przyczajenie
|
dzięki bardzo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#949 | |
Przyczajenie
|
Witam
Mam taki mały dylemat ![]() Czy jest możliwe żebym była w ciąży, jeśli nie wzięłam jednej tabletki o czasie. Tzn. z reguły biorę ok 22. Jednak w weekend miałam trochę innych zajęć i brałam ciut inaczej. W sobotę chyba ok 20 a w niedzielę wzięłam ok 24. W poniedziałek niestety zapomniałam i wzięłam dopiero po 8 rano. W sobotę kochałam się z moim chłopakiem. Czyli niby nie minęło 12 godzin ale czy ochrona się nie zmniejszyła? Na test jeszcze za wcześnie a ja nie mogę sobie wybaczyć, że zapomniałam :/ ---------- Dopisano o 23:46 ---------- Poprzedni post napisano o 23:44 ---------- Cytat:
Ja być może również będę miała zabieg chirurgiczny i już moja gin uprzedziła mnie że przed mam przestać brać ale nic nie mówiła o jakimś konkretnym czasie. A po operacji od razu mogę wrócić, chyba że lekarz który wykonuje zabieg powie że mam zrobić inaczej ![]() ![]() Gin nie mówiła że muszę przestać na końcowej tabletce. Powiedziała tylko że jak nagle przerwę to mogę spodziewać się krwawienia. Najwyżej zostanie Ci trochę opakowanie na wszelki wypadek jakbyć na przykład była chora i musiała zażyć drugą tabletkę (np wymioty itp) Edytowane przez iga8891 Czas edycji: 2010-05-06 o 22:48 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#950 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#951 |
Zakorzenienie
|
Ja teraz mam zacząć brać Yaz w związku z czym mam pytanie do Olsztynianek jeśli takowe tutaj są - w jakiej aptece mogę dostać je najtaniej?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#952 |
Przyczajenie
|
I ja od połowy maja zaczynam łykać Yaz
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#953 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Warszawa tam jest na pewno, a Olsztyn to nie wiem...
![]() |
#954 |
Raczkowanie
|
a czy można wrzucić linka do tego gdzie tanio kupić tabletki ogólnie w Polsce nie tylko Warszawie czy Olsztynie? jakoś znaleźć nie mogę...
powiedzcie mi proszę, jak to jest z trądzikiem? ogólnie zawsze miałam z nim problem. Po tabletkach miało być lepiej(yaz to moje pierwsze, zaczęłam drugi tydzień brania) i.. pojawiają się wciąż i wciąż nowe wypryski. Kiedy wam minęło? ginekolog powiedział mi, że powinnam wybrać dwa opakowania aby zobaczyć, czy mi odpowiadają. Więc się nie poddaję. Okres zamienił się w gęste ciemnobrązowe plamienie...czekam na dzień bez wkładki..;/ |
![]() ![]() |
![]() |
#955 |
Zadomowienie
|
adakowalska - ja kupuję za cenę 39,99zł w małej miejscowości 30km od Bielska-Białej
co do trądziku to ja również miałam wysyp przez pierwsze 2opakowania potem już lepiej. Niestety ja mam okropne krwawienie o ile nie nazwać tego krwotokiem ze skrzepami (tampona przelało mi w sklepie po godzinie tak, że miałam mega plame na spodniach, podpaski zmieniam co chwile i czuje sie troche słabiej ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#956 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
do tej pory natomiast (a biorę już prawie rok) mam dość bolesne miesiączki więc z tym masz dobrze ![]() Cytat:
![]() pamiętam że za swoje pierwsze tabletki dałam ok. 50zł bo byłam żółtodziobem i nie zapytałam o cene - nie przypuszczałam ze aż tak mogą się różnić w innych aptekach:P |
||
![]() ![]() |
![]() |
#957 |
Przyczajenie
|
cześć dziewczyny
![]() z tego co czytałam kilka stron wcześniej to w wawie najtaniej na świętokrzyskiej... Mam do Was pytanie właśnie gin przepisał mi Yaz, natomiast wcześniej przez miesiąc brałam Yannine musiałam przestać bo przez okragły miesiąc miałam okres, a czytając na forach to mają one chyba podobne działania... Czy może któras z was brała przed Yaz, Yannine??? Trochę się boje teraz bo jak czytam co piszecie o krwawieniu i tak dalej to aż mam gęsią skórkę... Dodam ze gin przepisał mi jedne i drugie tabletki na podstawie szczegółowych badań (6 dni w szpitalu). |
![]() ![]() |
![]() |
#958 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#959 |
Przyczajenie
|
Hej!
Mam taki spory problem. Biore tabletki YAZ i kiedy juz mialam konczyc brac jasnorozowe tabletki (jest ich 21) zorientowalam sie ze zostala jedna za duzo, co oznacza ze kiedys zapomnialam jednej tabletki. Wzielam wiec ta jedna tabletke nastepnego dnia (kiedy juz powinnam brac biale tabletki placebo), a wszystko sie opoznilo o 1 dzien. Nowe opakowanie tez zaczelam 1 dzien pozniej niz zwykle. A problem jest taki ze z chlopakiem uprawialismy seks w czasie brania tabletek placebo. Glupie to bylo, ale jakie jest ryzyko ciazy? Po jakim czasie moga byc jakies pierwsze objawy? Dziekuje Wam za pomoc |
![]() ![]() |
![]() |
#960 |
Raczkowanie
|
witajcie!
biore yaz codziennie o godzinie 20 w piatek wzielam 2ga tabletke 3go opakowania, normalnie o 20,po czym ok godziny 23.30 zaczelam wymiotowac,dopadla mnie grypa jelitowa. W ulotce jest napisane zeby w takich sytuacjach postepowac tak,jak w przypadku pominiecia tabletki. niestety po calych tych rewolucjach zasnelam i nie wzielam tabletki w ciagu 12 godzin tylko w ciagu 14, czyli ryzyko ciazy jest tym bardziej,ze doszlo do stosunku,niestety cholera jasna ![]() teraz te 12 godzin liczyc od wymiotow czy od tej stalej godziny, o ktorej biore pigulki. wczoraj byla niestety sobota,zaden lekarz nie chcial mnie przyjac,albo nie odbieral telefonu,zaczynam panikowac i jestem wsciekla na siebie... myslicie,ze od tej 20 do 23.30 cos juz tam sie wchlonelo??
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:34.