Tabletki YAZ - zbiorczy, cz.2 - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-24, 11:15   #1111
201610041047
Konto usunięte

Dot.: Tabletki YAZ - zbiorczy, cz.2

Cytat:
Napisane przez Joslyn Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny Niepokoi mnie znowu jedna rzecz, mianowicie, od trzech miesięcy zażywam Yaz i poprzednie dwa krwawienia trwały 3-5 dni. tymczasem teraz okres trwał tylko 2 dni (ale był podobnie obfity jak poprzednie). Zastanawiam się, czy to normalne przy tabletkach. co prawda słyszałam, że po lekach anty okres staje się bardziej skąpy, ale z drugiej strony dlaczego poprzednie trwały dłużej, a ten tak krótko? Czy powinnam udać się z tym do ginekologa, czy nie mam powodów do obaw i to tylko wpływ tabletek? dziękuję za pomoc
to normalne, miałam tak samo i pytałam o to gin.

---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ----------

Cytat:
Napisane przez anulcia_88 Pokaż wiadomość
Drogie Wizazki mam mały dylemacik i mam nadzieję, że mi pomożecie
Na 1 czerwca przypada moje krwawienie z odstawienia - w tym samym dniu mam obronę na uczelni... więc chcę sobie zaoszczędzić zbędnego bólu, dyskomfortu, wystarczy mi stres...
Więc wymyśliłam sobie, że przesunę krwawienie - nie chcę łączyć opakowań, gdyż wiem z czym to się wiąże (raz już łączyłam opakowania i przez półtorej tygodnia plamienie, później 5 dni przerwy i krwawienie z odstawienia...)
Mam inną koncepcję - wezmę do poniedziałku aktywne tabletki (będzie to już 21 dzień cyklu), zrobię 4-dniową przerwę na placebo i tak do 1 czerwca będę miała po krawieniu.
Czy, aby napewno tak mogę zrobić? Czy to moje działanie nie zaburzy żadnego rytmu??
Według ulotki postąpiłabym tak jak w przypadku zapomniania tabletki w cigu 15-24 dnia...
Więc chyba będzie wszystko ok...

Proszę o odpowiedzi
myślę że będzie wszystko w porządku, jakby coś stusuj dodatkowe zabezpieczenie ale poza tym po prostu skrócisz cykl tylko. jako przyszła farmaceutka nie odradzam
201610041047 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-24, 11:27   #1112
anulcia_88
Rozeznanie

Estrogella, Kaktusica, Cukierka bardzo dziękuje za odpowiedzi
a o przyjście krwiawienia z odstawienia raczej się nie boje a co do dodatkowego zabezpieczenia to niestety, ale przez stres to wogole nie mam ochoty na pieszczoty, chodzę tylko poddenerwowana... Dobrze, że mój TŻ jest wyrozumiały, cierpliwy i dzielnie znosi moje humorki

Edytowane przez anulcia_88
Czas edycji: 2010-05-24 o 11:31
anulcia_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-24, 16:18   #1113
anjax89
Raczkowanie

hej dziewczyny, moze wy mi pomozecie...
biore yaz, juz rok czasu. Tydzien temu w srode zapomnialam wziasc 23 tabletke, wiec w czwartek wzielam ta zapomniana i 24. Nie robilam przerwy tylko polaczylam opakowania zgodnie z ulotka. Ale biorac nowe opakowanie wczoraj nie wzielam 3 bo nie mialam juz tabletek dzis wzielam 3 i 4. W ulotce pisze ze jak zapomni sie wiecej niz jedna tabletke w opakowaniu nalezy sie skontaktowac z lekarzem, a to byly dwa inne opakowania, ale w ciagu jednego tygodnia, wiec to mnie martwi i pewnosci nie mam. wiec myslicie ze dobrze postapilam? I tak teraz stosunkow nie odbywam, bo chlopak jest za granica, ale nie chce zeby mi sie cykl rozregulowal albo cos sie pomieszalo w organizmie moim.

' Cokolwiek prawdziwie się zaczyna - nigdy się nie kończy. '

anjax89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-24, 17:13   #1114
_lato
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anjax89 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny, moze wy mi pomozecie...
biore yaz, juz rok czasu. Tydzien temu w srode zapomnialam wziasc 23 tabletke, wiec w czwartek wzielam ta zapomniana i 24. Nie robilam przerwy tylko polaczylam opakowania zgodnie z ulotka. Ale biorac nowe opakowanie wczoraj nie wzielam 3 bo nie mialam juz tabletek dzis wzielam 3 i 4. W ulotce pisze ze jak zapomni sie wiecej niz jedna tabletke w opakowaniu nalezy sie skontaktowac z lekarzem, a to byly dwa inne opakowania, ale w ciagu jednego tygodnia, wiec to mnie martwi i pewnosci nie mam. wiec myslicie ze dobrze postapilam? I tak teraz stosunkow nie odbywam, bo chlopak jest za granica, ale nie chce zeby mi sie cykl rozregulowal albo cos sie pomieszalo w organizmie moim.
Jezeli nie wspołzyjesz, nie ma sie czym martwic wszystko bedzie ok. Wszystko zrobilas prawidlowo.

_lato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-24, 17:42   #1115
Earl_Grey
Raczkowanie

Jakiś miesiąc temu zapomniałam wziąć tabletki, spostrzegłam to dpiero następnego dnia, gdy minęły już 24 h, akurat z ciekawości spojrzałam na blister i zobaczyłam, że nie zażyłam pigułki z dnia poprzedniego (tak zakładam, bo gdyby było to jeszcze wcześniej, to chyba bym spostrzegła, że łykam tabletki nie z tego dnia co trzeba). Zdecydowałam się wtedy na opcję połączenia 2 opakowań w celu zachowania bezpieczeństwa (wszystko zgodnie z treścią ulotki). To było w okresie 15-24 dnia. Gdy byłam na ostatniej tabletce 2-go opakowania, zaraz po jej przyjęciu (jakaś godzina) dostałam biegunki, więc uznałam, że ten dzień będzie się już liczył jako 1-szy dzień placebo. To było w piątek, dziś jest poniedziałek - a okresu ani widu ani słychu A jutro zaczynam już nowy blister. Trochę się martwię. Któraś już może była w takiej sytuacji? Jest taka możliwość, że po prostu okres dostanę po następnym opakowaniu dopiero? Zawsze dostawałam na 3-4 tabletce placebo. A może w ciągu tej godziny wchłonęła się taka ilość 24 tabletki, że dziś nie jest 4, ale 3 dzień placebo? Jak nie dostanę do jutra okresu, to chyba skoczę po test ciążowy.
Któraś już łączyła 2 opakowania w takiej bądź innej sytuacji? Jak wtedy wyglądała sprawa z okresem?
Earl_Grey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-25, 09:11   #1116
anulcia_88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Earl_Grey Pokaż wiadomość
Jakiś miesiąc temu zapomniałam wziąć tabletki, spostrzegłam to dpiero następnego dnia, gdy minęły już 24 h, akurat z ciekawości spojrzałam na blister i zobaczyłam, że nie zażyłam pigułki z dnia poprzedniego (tak zakładam, bo gdyby było to jeszcze wcześniej, to chyba bym spostrzegła, że łykam tabletki nie z tego dnia co trzeba). Zdecydowałam się wtedy na opcję połączenia 2 opakowań w celu zachowania bezpieczeństwa (wszystko zgodnie z treścią ulotki). To było w okresie 15-24 dnia. Gdy byłam na ostatniej tabletce 2-go opakowania, zaraz po jej przyjęciu (jakaś godzina) dostałam biegunki, więc uznałam, że ten dzień będzie się już liczył jako 1-szy dzień placebo. To było w piątek, dziś jest poniedziałek - a okresu ani widu ani słychu A jutro zaczynam już nowy blister. Trochę się martwię. Któraś już może była w takiej sytuacji? Jest taka możliwość, że po prostu okres dostanę po następnym opakowaniu dopiero? Zawsze dostawałam na 3-4 tabletce placebo. A może w ciągu tej godziny wchłonęła się taka ilość 24 tabletki, że dziś nie jest 4, ale 3 dzień placebo? Jak nie dostanę do jutra okresu, to chyba skoczę po test ciążowy.
Któraś już łączyła 2 opakowania w takiej bądź innej sytuacji? Jak wtedy wyglądała sprawa z okresem?
Ja krwawienie z odstawienia dostawałam najpierw po 3 placebo, a teraz przesunęło mi się to na dzień przyjęcia nowego blistra. Myślę, że krwawienie przyjedzie, a ciąża jest mało prawdopodobna - postępowałaś wg zaleceń ulotki. Dla uspokojenia możesz sobie zrobić test... Raz łączyłam opakowania - tylko dlatego, że nie chciałam krwawienia - przez półtorej tyg. miałam plamienia, potem 5 dni przerwy i normalne krwawienie z odstawienia przyszło.
Resumując - każda z Nas ma inny organizm, który ma swoje "zasady" i wg nich funkcjonuje, jest to indywidualna sprawa.
Stary 2010-05-25, 12:04   #1117
april:)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Earl_Grey Pokaż wiadomość
Ja łączyłam 2 opakowania, gdyż zapomniałam tabletki z przedziału 15-24. Krwawienie z odstawienia dostałam, tak samo jak w przypadku innych opakowań- na 3 tabletce placebo.
No, ale każdy organizm reaguje inaczej
april:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-25, 16:23   #1118
Invisible_xD
Przyczajenie

tabletka antykoncepcyjna yaz i alkohol

Witam serdecznie wszystkich, jestem nowa na tym forum i chciałabym dowiedzieć się czy gdy biorę tabletki antykoncepcyjne yaz to alkohol na nie negatywnie wpływa- ale nie tak ogólnie tylko czy np. gdy wzięłam tabletkę o 22.00 godzinie i zaraz po tym piłam alkohol to czy skuteczność nie jest zmniejszona.? W ulotce nic o tym nie pisało, ale kilka koleżanek mówiło mi, że można wypić alkohol po 4 godzinach od połknięcia tabletki bo gdy wypiję alkohol przed upływem 4 godzin to on rozłoży substancje czynne w tabletce i ona nie zadziała! Na forum też nie widziałam żeby ktoś pisał o tym bardziej szczegółowo, wszyscy piszą tylko o wymiotach. Bardzo proszę o rady bo ostatnio byłam na imprezie wzięłam tabletkę i bardzo dużo piłam zaraz po tym (ale nie wymiotowałam) i teraz bardzo boję się że mogę być w ciąży,.
Invisible_xD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-25, 16:47   #1119
Diablica z Tasmanii
Zakorzenienie

Dot.: tabletka antykoncepcyjna yaz i alkohol

Pisałam ostatnio gdzieś na ten temat, więc chyba niezbyt dokładnie szukałaś

---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ----------

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=432872

tutaj masz wszystko wytłumaczone

Mark Twain
Diablica z Tasmanii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-25, 19:55   #1120
Aerith
Organizatorka

dziewczyny a czy zadna z was nie ma moze do sprzedania calego opakowania tabletek yaz? nie mam narazie za bardzo pieniedzy, zeby isc do gina, a nie chce przerywac brania, bo to bedzie 6 opakowanie i szkoda troche...

zamówienia zagraniczne

Nie wiesz, nie wiesz, nie rozumiesz nic.
Aerith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-25, 20:03   #1121
Aerith
Organizatorka

ja bym byla chetna tylko zalezy mi na szybkie wysylce

zamówienia zagraniczne

Nie wiesz, nie wiesz, nie rozumiesz nic.
Aerith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-25, 20:03   #1122
anulcia_88
Rozeznanie

WYSZUKIWARA!! a po 2 mamy już wątek zbiorczy nt. Yazu więc po co zakładać kolejny wątek i zaśmiecać forum?!
Stary 2010-05-25, 22:03   #1123
Emilia211
Zakorzenienie

GG do Emilia211 Send a message via Skype™ to Emilia211

Cytat:
Napisane przez anulcia_88 Pokaż wiadomość
WYSZUKIWARA!! a po 2 mamy już wątek zbiorczy nt. Yazu więc po co zakładać kolejny wątek i zaśmiecać forum?!
popieram

Emilia211 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 11:18   #1124
ada91
Przyczajenie

hej dziewczyny biore talbetki ponad rok, w tym miesiacu zamierzam przerwac stosowanie, poniewaz przez dlugi okres je zazywalam i boje sie aby pozniej nie bylo zadnych komplikacji. obawiam sie jednak ze moge miec pozniej problemy z regularna miesiaczka ( zazywam tylko yaz). noi nurtuje mnie pytanie co z plodnoscia ? po przerwaniu stosowania piguł. czy jest ona zwiekszona ? czy mechaniczna metoda antykoncepcji wystarczy by nie zajsc w ciaze ? prosze o odp, a przynajmniej o rady ^^
ada91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 13:56   #1125
Rosaline
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ada91 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny biore talbetki ponad rok, w tym miesiacu zamierzam przerwac stosowanie, poniewaz przez dlugi okres je zazywalam i boje sie aby pozniej nie bylo zadnych komplikacji. obawiam sie jednak ze moge miec pozniej problemy z regularna miesiaczka ( zazywam tylko yaz). noi nurtuje mnie pytanie co z plodnoscia ? po przerwaniu stosowania piguł. czy jest ona zwiekszona ? czy mechaniczna metoda antykoncepcji wystarczy by nie zajsc w ciaze ? prosze o odp, a przynajmniej o rady ^^
po co po roku chcesz robić przerwę? ja też je biorę od ponad roku i nie uważam, żeby przerwa była potrzebna. musisz tylko kontrolować stan zdrowia.
płodność może być zwiększona, ja bym stosowała dodatkowo globulki bo nie ufam do końca prezerwatywom.
Stary 2010-05-26, 19:17   #1126
DarkNoir
Zakorzenienie

GG do DarkNoir

Cytat:
W końcu udało mi się zapytać mojego gina o robienie przerw w braniu anty.
I... odradzał, bo po takiej przerwie jest zwiększona płodność!!
Jeśli czujecie się dobrze to nie róbcie przerw, bo to nie potrzebne.

Piotr Rogucki - I'm Not Afraid Of Your Soul

DarkNoir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 19:50   #1127
cobrar
Przyczajenie

Witam,
Mam pytanie dotyczące interpretacji jednego zdania z ulotki Yaz. Mianowicie , jeśli zapomniało się tabletki z I rzędu (czyli 1-7 dzień) i nie odbyło się stosunku w tygodniu poprzedzającym pominięcie tabletki to należy przyjąć ją jak najszybciej i stosować dodatkowo prezerwatywę przez NASTĘPNE 7 dni. I właśnie w tym słowie NASTĘPNE tkwi problem.
Jeśli zapomniałam tabletki 6 dnia(czwartek) i przyjęłam ją 7 dnia(piątek) o godz. 10 rano (normalnie przyjmuję o godz.20) to te NASTĘPNE 7 dni używania prezerwatywy mam liczyć od piątku kiedy przyjęłam tą zapomnianą tabletkę czy od soboty??
Wybaczcie, jeśli podobne pytanie już było, ale przejrzałam forum i nic nie znalazłam (albo źle szukałam)
cobrar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 21:15   #1128
Rosaline
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cobrar Pokaż wiadomość
Witam,
Mam pytanie dotyczące interpretacji jednego zdania z ulotki Yaz. Mianowicie , jeśli zapomniało się tabletki z I rzędu (czyli 1-7 dzień) i nie odbyło się stosunku w tygodniu poprzedzającym pominięcie tabletki to należy przyjąć ją jak najszybciej i stosować dodatkowo prezerwatywę przez NASTĘPNE 7 dni. I właśnie w tym słowie NASTĘPNE tkwi problem.
Jeśli zapomniałam tabletki 6 dnia(czwartek) i przyjęłam ją 7 dnia(piątek) o godz. 10 rano (normalnie przyjmuję o godz.20) to te NASTĘPNE 7 dni używania prezerwatywy mam liczyć od piątku kiedy przyjęłam tą zapomnianą tabletkę czy od soboty??
Wybaczcie, jeśli podobne pytanie już było, ale przejrzałam forum i nic nie znalazłam (albo źle szukałam)
raczej od piątku, ale chyba nie zrobi Ci wielkiej różnicy jak poczekasz dzień dłużej...
Stary 2010-05-26, 22:00   #1129
_lato
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Rosaline Pokaż wiadomość
raczej od piątku, ale chyba nie zrobi Ci wielkiej różnicy jak poczekasz dzień dłużej...
od piatku ale poczekaj dzien dluzej

Stary 2010-05-27, 15:15   #1130
ada91
Przyczajenie

zgadzam sie , ale ta przerwa nie jest moim wybrykiem tylko dobrze przemyslana decyzja. mam niecale 18 lat, i nie chce zatruwac sie pigulami do 25 lat czy nawet dluzej..po drugie nie wspolzyje regularnie i zbyt czesto z moim partnerem, by wciaz zazywac te tabsy, po trzecie obawiam sie po dluzszym stosowaniu pewnych komplikacji, moje kolezanki odradzaly mi zawsze piguły, same ich nie stosuja od lat a jakos nie zaszly jeszcze w ciaze ! dlatego czasami zaluje, ze zaczelam brac tabletki anty, bo teraz boje sie tej zwiekszonej plodnoscii ;/ dlatego mialam nadzieje ze ktos kto juz przestal brac yaz, podzieli sie ze mna swoim doswiadczeniem.
ada91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-27, 15:22   #1131
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d
Konto usunięte

Cytat:
zgadzam sie , ale ta przerwa nie jest moim wybrykiem tylko dobrze przemyslana decyzja. mam niecale 18 lat, i nie chce zatruwac sie pigulami do 25 lat czy nawet dluzej..po drugie nie wspolzyje regularnie i zbyt czesto z moim partnerem, by wciaz zazywac te tabsy, po trzecie obawiam sie po dluzszym stosowaniu pewnych komplikacji, moje kolezanki odradzaly mi zawsze piguły, same ich nie stosuja od lat a jakos nie zaszly jeszcze w ciaze ! dlatego czasami zaluje, ze zaczelam brac tabletki anty, bo teraz boje sie tej zwiekszonej plodnoscii ;/ dlatego mialam nadzieje ze ktos kto juz przestal brac yaz, podzieli sie ze mna swoim doswiadczeniem.
Zwiększona płodność, nawet jeśli się pojawia po odstawieniu pigułek, nie trwa przecież latami, tylko do czasu, aż gospodarka hormonalna w organizmie się ustabilizuje. Nie ma więc co panikować.

A ja zażywam Yaz drugi tydzień, na razie nieźle się czuję, nie czuję się tak spuchnięta i obrzmiała jak przy poprzednich pigułkach. Jedyny skutek uboczny to ból piersi.
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-27, 17:22   #1132
witch_18
Zakorzenienie

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;19616413]A ja zażywam Yaz drugi tydzień, na razie nieźle się czuję, nie czuję się tak spuchnięta i obrzmiała jak przy poprzednich pigułkach. Jedyny skutek uboczny to ból piersi.[/QUOTE]
Ja też zaczynam drugi tydzień Póki co tylko skończył mi się okres,ale dalej mam plamienie
zapraszam
witch_18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-27, 22:43   #1133
Rosaline
Zadomowienie

Cytat:
jest cały wątek o odstawianiu tabletek, poczytaj
Stary 2010-05-28, 09:27   #1134
karoolaaa
Zakorzenienie

Dziewczyny czy ktoras z Was przechodzila z yasminelle na yaz ? Chodzi mi o to czy po yasminelle mam zrobic przerwe i po niej zaczac brac yaz czy lepiej od razu po skonczeniu yasminelle zaczac brac te drugie ? Z tego wszystkiego zapomnialam zapytac podczas wizyty .
karoolaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 14:21   #1135
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez witch_18 Pokaż wiadomość
Ja też zaczynam drugi tydzień Póki co tylko skończył mi się okres,ale dalej mam plamienie
Ja na szczęście nie mam plamień, przy poprzednich pigułkach niestety się zdarzały. Zobaczymy, jak będzie dalej.

Cytat:
Napisane przez karoolaaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy ktoras z Was przechodzila z yasminelle na yaz ? Chodzi mi o to czy po yasminelle mam zrobic przerwe i po niej zaczac brac yaz czy lepiej od razu po skonczeniu yasminelle zaczac brac te drugie ? Z tego wszystkiego zapomnialam zapytac podczas wizyty .
W ulotce Yaz jest napisane tak|: "Można rozpocząć przyjmowanie Yaz w dniu po zakończeniu okresu bez tabletek poprzedniego preparatu antykoncepcyjnego (lub po ostatniej tabletce poprzedniego preparatu antykoncepcyjnego nie zawierającej substancji czynnych). "

Z tego wynika, że zaczynasz Yaz po siedmiodniowej przerwie, w tym samym dniu, w którym zaczęłabyś nowe opakowanie Yasminelle.
Tak na marginesie - zmiana niewielka, skład dokładnie ten sam, tylko schemat przyjmowania pigułek inny...
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 15:07   #1136
201804100943
Konto usunięte

Ja zażywam dzis dopiero 3cią tabletkę.
Ginekolog na moje pytanie dot.pełnego stosunku odpowiedziała że po tygodniu już można. Ja jednak poczekam dla pewnosci 2 tyg
201804100943 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 20:59   #1137
pinkired
Przyczajenie

Witajcie Wizazki, piszę tutaj gdyż mam mały problem. Yaz zażywam regularnie od października - już trochę czasu minęło... Ale teraz zaczęły się cyrki - w marcu przy 20 aktywnej tabletce miałam plamienie i trwało do krawiawienia z odstawienia, (traktowałam to jako jednorazowy wybryk) następny miesiąc - było wszystko ok. W tym miesiącu dostałam znowu plamienia na 17 tabletce - 2 dni, a później plamienie zmieniło się w krwawienie - takie jak przy okresie, a nawet i większe... i trwa do nadal - dziś 27 tabletka... już wczoraj myślałam, że będzie ok - bo krwawienie zmalało...,ale dzisiaj rano dosłownie mnie zalało... I co najśmieszniejsze zauważyłam - rano - krawienie jest mocne, intensywne ze skrzepami, a tak po południu to tylko takie kropelki... Nie wiem totalna załamka
Wizyte u gina mam dopiero 8 czerwca... mam nadzieję, że te "cyrki" do tego czasu miną... Czy któreś z Was przydażyło się podobnie? :conf used: Żeby mieć krwawienie już przez 10 dni... i końca nie widać...
pinkired jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 21:02   #1138
_lato
Rozeznanie

a zazywasz jakies leki oprocz tabletek?

Stary 2010-05-28, 21:15   #1139
pinkired
Przyczajenie

nie niczego innego procz Yazu nie zazywam..., spoźnić się też nie spóźniłam bo pilnuję tego i to bardzo - jedynie to spóźnienie 2 godzinne, ale to przecież nie wpływa na to...

Tak sobie myślę, że może to dzisiejsze nasilenie spowodowane jest krwaiweniem z odstawienia...(3 tabletka placebo), no ale ileż może to lecieć, i lecieć i końca nie widać

Edytowane przez pinkired
Czas edycji: 2010-05-28 o 21:19 Powód: dopisano
pinkired jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 21:26   #1140
_lato
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pinkired Pokaż wiadomość
nie niczego innego procz Yazu nie zazywam..., spoźnić się też nie spóźniłam bo pilnuję tego i to bardzo - jedynie to spóźnienie 2 godzinne, ale to przecież nie wpływa na to...

Tak sobie myślę, że może to dzisiejsze nasilenie spowodowane jest krwaiweniem z odstawienia...(3 tabletka placebo), no ale ileż może to lecieć, i lecieć i końca nie widać
Takie krwawenie nie jest normalnie w ciągu brania tabl. plamienie owszem przez kilka mies. ale nie takie silne krwawienie.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości