![]() |
#91 | ||
Konto usunięte
|
Dot.: Tabletki YAZ - zbiorczy, cz.2
Cytat:
![]() Z ulotki Yazu: Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
Przyczajenie
|
Dzięki czytałam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Zadomowienie
|
ja jestem chyba na 13. opakowaniu i od ok. 2 miesięcy znów swędzą mnie plecy i ogólnie skóra w różnych miejscach. ale głównie plecy... nie wiem czy to przez tabletki, ale na samym początku brania miałam takie objawy i teraz wróciły
![]()
#95 |
Przyczajenie
|
Napisane przez Aga_22
![]() Ja właśnie kończę pierwsze opakowanie i pojawiły mi sie takie dziwne małe krostki czerwone na twarzy (wyglądają jak potówki) i w ogóle jestem czerwona ![]() Zastanawiam się też, czy to możliwe że mogę być uczulona na tabletki? Tak mi się wydaje że to przez tabletki, wcześniej miałam różne skórne uczulenia na czekolade itp. albo większy trądzik, ale nigdy coś takiego. Nie martw się, na pewno przejdzie! Ja jak zaczęłam brać tabletki też bardzo pogorszyła mi się cera a zawsze miałam idealną. Wyskakiwały pryszcze i na twarzy pojawiały się chropowate czerwone plamy. Po trzecim opakowaniu wszystko się unormowało. Pozdrawiam. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#96 | |
Przyczajenie
|
YAZ to moje pierwsze tabletki po 4 miesiecznej przerwie w braniu hormonów, jestem na 1 opakowaniu , dzis przyjęłam 16 tabletkę i z dnia na dzień gorzej sie czuje : niesamowity ból głowy, zawroty głowy, mdłosci, cały czas jestem słaba, zero sił na normalne funkcjonowanie, w nocy budzi mnie drętwienie prawej łydki, na buzi pojawilo się mnóstwo krost i to takich guzowatych bolących, przytyłam , czuję się jakby napompowana
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ---------- Cytat:
w nocy myslałam , ze zwariuje tak mnie swedzialy łydki i skóra na głowie i sie zastanawialam dlaczego ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#97 |
Raczkowanie
|
Witam!
![]() Ja właśnie dziś zaczynam brać tabletki YAZ. Mam nadzieje, ze nie wystąpią u mnie jakieś uciążliwe skutki uboczne. Orientuje się może, któraś z dziewczyn gdzie można w miastach Łaziska Górne-Mikołów-Katowice dostać tabletki w dość niskiej cenie? Za swoje zapłaciłam 43.55 zł ... -.-'
![]() |
#98 |
Raczkowanie
|
hej,mam pytanie. jestem na 5 op yazu. nigdy nie miałam żadnych skutków ubocznych. z moim TŻ nigdy mimo wszystko nie mieliśmy pełnych stosunków (nie kończył we mnie). przedwczoraj na 14 tabletce zauważyłam małe plamienie,tej samej nocy bardzo bolały mnie jajniki (dodam,że tego dnia troszke poszaleliśmy,a było bardzo sucho :/ ) plamienia utrzymuja sie nadal,i kłucie w jajnikach też. tamtego dnia 1 raz mój TŻ skończył mi na brzuchu ,troche niestety ,mała kropla była na łechtaczce - odrazu wytarłam i poszłam się umyć. byłam u gin,powiedział,że nie widzi nic niepokojacego,zrobił mi usg.
1. martwią mnie plamienia,tak nagle na 5 op? 2.boje się,że mogę zostać mamą.. proszę o pomoc,jestem bardzo zdenerwowana. |
![]() ![]() |
![]() |
#99 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. jeśli tabletki bierzesz prawidłowo to są bardzo małe szanse na to byś mamą została |
|
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Raczkowanie
|
tak,wszystkie biorę regularnie. niepokoji mnie to kłucie w jajnikach,cały czas od czasu plamienia mam również takie kłócie. zapisałam się do mojej gin (wtedy z nerwów pobiegłam do szpitalnego ginekologa) żeby luknęła jeszcze raz na to wszystko,gdyż miałam nadżerke wymrażana jakieś 6 mc temu,oraz mam endometrium jajnika 18,6.
ale myśle,że skoro mój TŻ nie zrobił tego do końca we mnie,to szans na ciąże nie ma raczej prawda? wzięłam przed chwilą galospe na te bóle jajników. pomoże? nie zaszkodzi tabletkom anty? Edytowane przez frikkk Czas edycji: 2010-01-01 o 19:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Raczkowanie
|
hejka dziewczyny
![]() 16go stycznia mam 100dniówkę i zastanawiam się czy tego dnia mogłabym wziąć tabletkę jednorazowo 3 godziny wcześniej niżeli zwykle, ponieważ wiem, że o 22 nie będę w domu a nie chciałabym brać tabletek ze sobą, impreza zaczyna się o 20 więc bym wzięła tabletkę o 19, czyli 3 godziny wcześniej jak już napisałam. Co o tym sądzicie? Wiem że można zmienić sobie godzinę przyjmowania tabletek, ale ja jej nie chce zmieniać tylko jednorazowo przyjąć tak tabletkę. Pozdrawiam ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#102 |
Zadomowienie
|
oczywiscie ze mozesz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#103 |
Raczkowanie
|
tak właśnie myślałam, ale wolałam się upewnić
![]() dzięki ^^
![]() |
#104 |
Raczkowanie
|
mogłby mi ktoś odp..
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#105 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#107 |
Raczkowanie
|
żartujesz sobie
![]() no jak dla mnie go nie ma skoro stosujecie tak jakby dwie metody antykoncepcyjne (z czego jedną dla mnie kompletnie niepotrzebnie) |
![]() ![]() |
![]() |
#108 |
Raczkowanie
|
też bym suię nie martwiła gdyby nie fakt tych plamień dziwnych i bólu jajników,co jest dziwne bo biore w końcu już 5 op
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#109 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A krwawienia i ból jajników czasami występuje – wtedy to trzeba zgłosić się do ginekologa. To nie są symptomy ciąży! |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#110 |
Raczkowanie
|
Bierzecie tabletki dokładnie o stałej godzinie czy np między 21-22:30? ;>
|
![]() ![]() |
![]() |
#111 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#112 |
Przyczajenie
|
Witam.
Mam taki problem: zaczęłam stosować tabletki Yaz w dniu kiedy pojawiło się plamienie. Jednak następnego dnia wystąpił brak krwawień (zgodnie z ulotką mogło tak być, więc nie zmartwiło mnie to). Przez cały okres przyjmowania leku wystąpiło kilka skutków ubocznych, w tym bóle podbrzusza. Zadzwoniłam do mojego gina, ale uznał, że to może być jeden z normalnych skutków ubocznych i jeśli bardzo mi przeszkadza to należy tabletki odstawić. Ból jednak był do wytrzymania, więc brałam tabletki dalej. Przy 10 tabletce kochałam się z moim TŻ bez innych zabezpieczeń, a następnego dnia wystąpiło małe krwawienie. Teraz się zastanawiam czy przypadkiem dobrze zaczęłam przyjmować lek, czy to pierwsze plamienie nie było spowodowane pieszczotami z moim TŻ (pieściliśmy się jakieś pół dnia przed plamieniem, ale mimo to biorę to pod uwagę), a to kolejne plamienie (przy 11 tabletce) nie było pierwszym dniem cyklu... Jak myślicie czy jest to prawdopodobne, czy raczej jest to krwawienie śródcykliczne? Czy nawet jeśli pomyliłam dni cyklu i tabletki zaczęłam przyjmować przed miesiączką to jestem zabezpieczona? Z góry dziękuję za odpowiedź. P.s. Przeszukałam wątek, ale zdaje mi się, że nie pojawił się tutaj podobny problem. |
![]() ![]() |
![]() |
#113 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Bo ja biorę między 21 a 22:30 i tak się zastanawiałam czy to jakoś wpływa czy nie, ale z tego co widzę to dużo kobiet tak bierze i w ciążę nie zachodzą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#114 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
Konto usunięte
|
Wiem ze wcześniej pisałam już w tym watku i sama polecałam YAZ i wypowiadałam się pozytywnie ale ostatnio zwątpiłam już. kiedy spojrzałam na ostatnie pół roku gdy biorę tabletki widzę tylko że z moją psychiką zaczyna być coś nie tak:/ po prostu ciągle płakałam, bardzo łatwo się denerwuję, wpadam ciągle w histerię itd. musiałam brać tabletki uspokające. czy któraś z was też miała przy tych tabletkach takie stany depresyjne? bo moja gin zignorowała to jak jej powiedziałam o tym przy ostatniej wizycie. wiem że na pewno zrobię sobie badania tarczycy ale może któraś z was wie jakie jeszcze mogłabym zrobić badania hormonalne żeby np ocenić czy te tabletki są dla mnie dobre? naprawdę jest mi ciężko i tracę przez tą całą sytuację siły do życia, chłopaka straciłam PRAWIE.... nie wiem co robić:/
|
![]() ![]() |
![]() |
#116 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, podczas zażywania tabletek z 3 opakowania w dniach15-24 zapomniałam tabletki, oczywiście postąpiłam zgodnie z zaleceniem na opakowaniu - zazyłam pominiętą tabletkę, wyrzuciłam placebo i przeszłam do nowego opakowania. Dzisiaj jest 6 dzień, a ja nadal nie mam okresu, ostatni miałam 26.12, trwał 5 dni. Przy YAZie mam bardzo skąpe miesiączki, czy jest możliwe, że przez pominięcie tabletki spóźnia mi się okres?
|
![]() ![]() |
![]() |
#117 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#118 |
Przyczajenie
|
Hej.Mam wielki problem .Wystąpił mi okres podczas brania ostaniej tabletki różowej.Co mam robic??Jak z białymi teraz??Mam jeszce jedno cae opakowanie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#119 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#120 |
BAN stały
|
Hej. Na początku chciałabym zaznaczyć, że czytałam ulotke nie raz ale nie znalazłam odpowiedzi na moje pytanie dlatego mam nadzieje, że Wy mi pomożecie
![]() Wczoraj o 22 wzięłam szesnastą tabletkę. Przed upływem 3 godzin zwymiotowałam przez, jak sie potem okazało, zatrucie pokarmowe. Koło 24 poczułam się lepiej więc wzięłam ostatnią, 24, bo czytałam, że nie trzeba brać 24 a biorąc 23 ochrona jest zachowana. Czy to prawda? I jeśli tak to po 23 tabletce mam wziąć 4 placebo a potem pierwszy dzień różowej z następnego opakowania przesunie się z piątku na czwartek, dobrze myślę? ![]() Edytowane przez linusiaihaha Czas edycji: 2010-01-03 o 16:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:16.