|
|
#1171 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Tabletki YAZ - zbiorczy, cz.2
Cześć, to niestety ja ponownie.
![]() Mam do Was pytanie, bo wczoraj nieźle się wystraszyłam. Po sexie zauważyłam, że lekko krwawię. Krwi było bardzo mało, ale jednak była. Dodam, że w trakcie nic mnie nie bolało, nie mam żadnych chorób ani nic (yłam niedawno u gin i mówił, że wszystko ok). Czy to może być od tabletek? Czyżby plamenia w taki sposob? Zdarzało się Wam tak? |
|
|
|
#1172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czasem po seksie jest jakaś krew nawet jeżeli nic nie bolało
|
|
#1173 |
|
Raczkowanie
|
I to nie świadczy o niczym złym, mogę się nie martwić i doczekać bez stresu do następnej wizyty u gina?
A przez tabletki, bo róznych rzeczy się nasłuchałam o skutkach ubocznych i nie wiem, nie mam doświadczenia akurat z YAZem, po Yasminelle nawet nie poczułam, że coś się zmieniło... |
|
|
|
#1174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1175 |
|
Raczkowanie
|
Ok, dzięki wielkie za odpowiedź.
|
|
|
|
#1176 |
|
Konto usunięte
|
offtop:
czy zdarzyło Wam się kiedys przy regularnym i prawidłowym braniu tabl. zrobić test ciążowy ze zwykłej niepewnosci? Cholerka biorę te Yaz już tydzień ale cały czas waham się czy dać partnerowi skończyć w srodku
|
|
|
|
#1177 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1178 |
|
Raczkowanie
|
hej, biorę już drugie opakowanie yazu- to moje drugie tabletki.
po moim pierwszym stosunku- nie było mi praktycznie nic, nie wiem nawet czy została przebita błona-bardzo bolało ale pewności nie mam. Przy drugim stosunku-też bolało, a w nocy doszedł potworny ból pęcherza. przechodziło mi to na parę dni i znów powraca, po wypicie soku z cytryny jest lepiej, lekarz przepisał mi furaginę plus witaminę c ze wzmocnioną dawką-oczywiste jest, że działanie tabletek się osłabia, ale czy to możliwe że to one wywołały? przez ile powinnam wstrzymywać się od współżycia? co robić żeby to się nie powtórzyło?czy każdy mój stosunek będzie się tak kończył?-używaliśmy żelu bo po yazie jestem bardzo sucha. |
|
|
|
#1179 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I doszły mnie słuchy ze dziewczyny które zaczynaja wspolzycie czasem miejaja takie dolegliwosci, typu zapalenie pęcherza.
Edytowane przez _lato Czas edycji: 2010-06-01 o 13:23 |
|
|
|
|
#1180 |
|
Raczkowanie
|
dziękuję za odpowiedź. w takim razie jak się uchronić przed tym? teraz boję się, że każde zbliżenie zakończy się okropnym bólem..
|
|
|
|
#1181 |
|
Rozeznanie
|
Wylecz sie do konca z zapalenia pecherza i od nowa zacznijcie probowac ostroznie i delikatnie.
|
#1182 |
|
Konto usunięte
|
wiecie, ja wczoraj też miałam straszny ból pęcherza i jakby przy szyjce macicy
strasznie mnie bolało jak byłam na górze (a własnie ta pozycja mi zawsze odpowiadała). Doszło jeszcze do tego pieczenie przy oddawaniu moczu
|
|
|
|
#1183 |
|
Rozeznanie
|
Bardzo prawdopodobne zapalenie pecherza. Niekiedy wlasnie tabletki go wywoluja.
|
#1184 |
|
Przyczajenie
|
Witam.Chciała bym się dowiedzieć co mam zrobić-od kąd przyjmuje tabletki nie zdążyło mi się abym miała z nimi jakie kolwiek nieprawidłowości aż do dziś...Pomyliłam tabletki,nie wim jakim cudem zamiast wziaść 10-ta tabletkę z bistra przyjęłam 16-sta...Nie wiem jak je teraz mam przyjmować-czy pominąć jutro tabletkę nr 10 i jechać dalej pokolei czy od 16 dalej,no i czy ochrona przed ciąża jest zachowana-przyjmuje tabletki YAZ?Z góry dziękuje za odpowiedz i pozdrawiam
|
|
|
|
#1185 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1186 |
|
dream big
|
brałam niedawno tabletki YAZ i nie miałam żadnych skutków ubocznych, jednak postanowiłam je odstawić i teraz z niecierpliwością czekam na okres, który po odstawieniu tabletek wystąpił raz - 23marca no i trochę się martwię, bo coś go długo nie ma
<nie współżyłam>. Czy któraś z Was przechodziła przez coś podobnego?
|
|
#1187 |
|
Zadomowienie
|
Mam pytanko, no więc tak : ostatni stosunek miałam w piątek , w tygodniuprzed stosunkiem przyjmowalam apap max i ibupromy max jak sadze nie wplywaja na dzialanie antykoncepcyjne tabletek
, byl to ostatni dzien rozowych tabletek, sobota niedziela poniedzialek wtorek biale tabletki czyli placebo (bylam zabezpieczona tak sadze podczas przerwy jest sie zabezpieczonym) wczoraj w srode po 22 przyjelam pierwsza rozowa z nowego opakowania, nad ranem ok 4.30 miałam ostra biegunke oraz wymioty, wiem ze tabletka sie wchlonela bo 3-4 godziny minely ale w panice ok 5.30 gdy juz bylo mi lepiej wzielam kolejna rozowa tabletke, czy wszystko bedzie ok i nie bede w ciazy? bardzo prosze o racjonalna odpowiedz
`Mój wymiankowy Zapraszam. ODPISUJCIE U MNIE !https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=287610 `Jeśli któraś z was ma ksiązke TORI SPELLING - "STORI TELLING" bardzo prosze wejdż w watek poniżej ! https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=288532 |
|
|
|
#1188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tabletki przeciwbólowe typu apap, itd... nie wpływają na skuteczność tabletek anty W czasie okresu placebo jesteś zabezpieczona Od 22 do 4.30 minęło 6,5 godziny więc nie było potrzeby łykać dodatkową tabletkę, poprzednia zdążyła się wchłonąć ![]() Nie będziesz w ciąży
Edytowane przez Diablica z Tasmanii Czas edycji: 2010-06-03 o 14:48 |
|
|
|
|
#1189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co prawda po odstawieniu Yasminelle, no ale... idź już do gina
|
|
#1190 |
|
Zakorzenienie
|
No a ja się pochwalę, że już nie biorę wapna od... 2 tygodni jakoś i wysypka nie powróciła
niepotrzebnie się denerwowałam. Dziś biorę ostatnią różową tabletkę, skutków ubocznych nie mam w ogóle po cileście miewałam mdłości budząc się np. o 4 rano, teraz zero takich problemów. Oprócz tego schudłam 2 kg ![]() ![]()
|
|
#1191 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1192 |
|
dream big
|
właśnie pare h temu dostałam, chociaż jak na razie to strasznie skąpe krwawienie, wręcz plamienie... ale w najbliższym czasie się wybiorę
![]() edit: a jak Ty poszłaś, to przepisał Ci coś gin na wywołanie okresu? w ogóle jakoś się stresuję przed pójściem
who believe in the beauty of their dreams” Edytowane przez cherry pie Czas edycji: 2010-06-04 o 09:54 |
|
|
|
#1193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1194 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny pomocy
biorę drugie opakowanie, wlasciwie to juz koncze. i nie wiem co teraz zrobić bo w ciagu tego opakowania zapomnialam aż 3 tabletek nie wiem jak moglam sie tak zagapić.. to było w dniu 12, 18 i 20. wzięłam wszystkie te tabletki i wczoraj wziełam 24. chce pominąć 4 białe i dzisiaj zacząć nowe opakowanie. ale juz jestem całkowicie zdezorientowana, nie wiem czy to dobry pomysł a do ginekologa dzisiaj nie dam rady isc, w najblizszym czasie tez raczej ciężko.. pomóżcie, prosze..
|
#1195 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1196 |
|
Raczkowanie
|
dzieki
tylko jeszcze nie wiem wlasnie ile mam sie tak wstrzymywac.. tydzien, dwa czy ile o.O sama sie dziwie ze zapomnialam az 3.. |
|
|
|
#1197 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1198 |
|
Raczkowanie
|
dziękować
to teraz mnie czeka test..
|
|
|
|
#1199 |
|
Rozeznanie
|
|
#1200 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny!
Chciałam zapytać o yaz a opalanko Otoz mam zamiar zaczac brac tabletki od końca czerwca. W połowie lipca wyjezdzam daleekoo na południe więc będzie bardzo dużo słonka...i ja z tego słonka chciałabym korzystać Pani ginekolog ostrzegła mnie jednak przed nadmiernym opalaniem .....Czy któraś z was miała jakieś nieprzyjemne doświadczenia typu plamki , przebarwienia itp??Ogólnie to w ogole mam problem czy zacząć brać tabsy bo np moja koleżanka po 1 opakowaniu krwawila miesiaco_O Co prawda nie byl to yaz...no ale nie chcialabym popsu sobei urlopu Popsuje go jednak pewniej szybciej schizowaniem ,że coś 'peknie' xD eh
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:09.

<nie współżyłam>. Czy któraś z Was przechodziła przez coś podobnego?
to teraz mnie czeka test..