![]() |
#1471 |
Przyczajenie
|
Dot.: Tabletki YAZ - zbiorczy, cz.2
czytalam ulotke tylko bylam taka zdenerwowana ze szok
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1472 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#1473 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja na razie z tych tabletek jestem zadowolona. Nie przytyłam, nic mnie nie boli, może libido trochę opadło... ![]()
![]() |
#1474 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1475 |
Raczkowanie
|
a czy ktoś kupuje w Opolu taniej niż za 39 zł?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1476 |
Raczkowanie
|
hej
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1477 |
Raczkowanie
|
Ja na ogół przy 3 tabletce
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1478 |
Zakorzenienie
|
Również dostaję krwawienia na trzeciej tabletce, chociaż czasami zdarzają się lekkie opóźnienia
![]()
![]() |
#1479 |
Raczkowanie
|
chyba jestem w ciąży ;/
Pominęłam 17 tabletkę, przyjęłam ja dzień później wraz z kolejna 18. potem połączyłam opakowania i brałam je co do godziny bez żadnej wpadki. No ale jest już 4 dzień tabletki placebo drugiego połączonego opakowania a ja nawet nie mam uczucia żebym miała dostać okres.... pozostaje mi cierpliwość aczkolwiek zaczynam wątpić. O stresie, który mógłby to opóźnić nie ma mowy gdyz byłam i jestem przekonana z do ciąży nie powinno dojść. Dodam ze jak zapomnialam 17 tabletki to przy 19 dostałam okresu. Czy to mozliwe ze zwyczajnie zahwialam antykoncepcje i doszło do jajeczkowania? ehh no nie wiem co o tym myslec... szczerze mowiac nie wiem jakies odpowiedzi od was oczekuje... chyba tylko pocieszenia |
![]() ![]() |
![]() |
#1480 |
Zakorzenienie
|
Ile godzin się spóźniłaś?
To był trzeci rząd, prawda? Miałaś dwie możliwości do wyboru, albo zażyć różowe do końca i wyrzucić placebo albo przejść od razu do placebo. Dobrze, że przyjęłaś dwie tabletki następnego dnia.
Edytowane przez Diablica z Tasmanii Czas edycji: 2010-07-11 o 13:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#1481 |
Raczkowanie
|
spoznilam sie cale 24 h, to byl 3 rzad. oczywiscie poszlam do lekarza powiedzial mi ze bedzie ok. tylkko mam teraz pilnie brac tabletki z polaczonego opakowania. no ale teraz ciemno to widze... cały czas mam w głowie "cholera to byla tylko jena tabletka"
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1482 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny proszę o poradę..
To moje pierwsze opakowanie Yaz, wczoraj wziełam ostatnią 24 tabletkę aktywną o 22.00 jednak ok godziny 23.00 miałam biegunkę - więc nie ma szans by tabletka się wchłonęła. Cały miesiąc miałam plamienia jednak dziś rano dostałam najwyraźniej okres (po pierwszym dniu ostawienia!?). Mam do Was takie pytanko czy wczorajszy dzień mam potraktować jako pierwszy dzień tabletki placebo, następnie wziąc 3 i zacząć nowy blister dzień wcześniej? ( tak wywnioskowałam z ulotki)...Czy dziś normalnie wziąc pierwszą z 4 tabletek placebo i zacząć kolejne opakowanie w ten sam dzień tygodnia co ostatnio..Co myślicie? |
![]() ![]() |
![]() |
#1483 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny, ja tez mam problem. Mam nadzieję, że uda mi się to w miarę zgrabnie opisać.
Nie wzięłam 13tej tabletki, wzielam ją 14tego dnia, 14tą tabletkę 15tego dnia i 16dnia zauważyłam, że jestem na 15 tabletce w blistrze a powinnam być na 16tej (zdarzyło mi się to pierwszy raz, a tabletki biorę od 1,5 roku...) i szybko przeczytałam w ulotce, że jeśli zapomni się którejś z tabletek między 8-14 dniem to należy przyjąć tamtą zapomnianą najszybciej jak to możliwe, nawet jeśli tabletki się zdublują i dokończyć blister. Ja w pośpiechu (naprawde nie wiem jak mogłam tego nie zauważyć wcześniej) przyjęłam podwójną dawkę dopiero 16tego dnia (wzięłam tą z 15tego i 16tego na raz). Ale tego 13tego, w którym nie wzięłam tabletki uprawiałam koło godziny 13 seks. Tabletki biorę o godzinie 18. Nie wiem czy plemniki zdołałby przeżyć kiedy o 18 nie wzięłam tabletki i zaczęłam tracić ochronę, a wzięłam ją dopiero następnego dnia o 18 jak to zwykle robię...... mam od 14tego dnia co jakiś czas małe plamienie (wcześniej nie miałam żadnego plamienia śródcyklicznego) Nie wiem czy to przez zachwianą równowagę czy przez... Przepraszam za tłustego posta, czekam na odp |
![]() ![]() |
![]() |
#1484 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Z tego co przeczytałam wydaje mi się, że nie powinnaś mieć powodów do obaw skoro wziełas tabletke 12 a seks byl 13. Gorezj byloby gdybys uprawiala go 14 po nie wzietej tabletce. Co do plamien - radze zebys skontaktowala sie z gin, poniewaz moze okazac sie, ze po tak dlugim czasie brania Yaz moga one juz na Ciebie nie dziala gdyz organizm przyzywczaja sie i poziom hormonow jest juz zbyt niski ( podobnie miala moja przyjaciolka po ok. 9 miesiacu). Jezeli chcesz sie uspokoic zrob test doliczajac 14 dni do feralnego dnia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1485 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1486 |
Przyczajenie
|
A mi ktos podpowie?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1487 |
Zakorzenienie
|
Tekla20 jest dokładnie tak jak napisałaś. Gdy pominiesz jedną tabletkę z ostatniego rzędu(można tak uznać bo była biegunka) należy przejść do placebo. U ciebie problemu nie było bo to i tak była twoja ostatnia tabletka
Edytowane przez Diablica z Tasmanii Czas edycji: 2010-07-11 o 15:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#1488 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1489 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Plamić (bardzo delikatnie) zaczęłam dzień po tym jak zapomniałam tej jednej tabletki (i nic mi to nie dało do myślenia no;/ myślałam raczej że ma to związek z moją przewlekłą infekcją pęcherza), wczoraj wzięłam tą podwójną dawkę, ale dzisiaj też wystąpiło małe plamienie. Może muszę dokończyć blister żeby wszystko się unormowało? (i jakby co dodatkowo się zabezpieczać) a właśnie, dokończyć cały blister razem z tabletkami placebo i wtedy przejść do następnego? |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1490 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
jednak najbardziej chodzi mi o to czy wczorajszy dzien uznac jako dzien placebo? Poniewaz podobno nie mozna wydluzac przerwy. ---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ---------- Cytat:
Sądze, ze powinnas dokonczyc blister normalnie z placebo. Edytowane przez Tekla20 Czas edycji: 2010-07-11 o 15:11 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1491 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do przyjęcia tabletek przyjmujesz je normalnie, po prostu jest tak jakbyś pominęła tabletkę i przechodzisz do placebo
![]() ![]() |
![]() |
#1492 |
Przyczajenie
|
Najwyrazniej jestem tępa...powinnam wziąć teraz 3 tabletki placebo i nowe opakowanie dzien predzej? Sugeruje sie zdaniem z ulotki (przed rozpoczęciem okresu tabletek placebo, należy zanotować dzień, w którym zapomniało się przyjąć tabletkę).
Edytowane przez Tekla20 Czas edycji: 2010-07-11 o 15:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#1493 |
Zakorzenienie
|
Oj od razu tępa, może to mi słońce na głowę się rzuciło
![]() Cyt:Można też przerwać przyjmowanie jasnoróżowych tabletek z blistra i przejść bezpośrednio do 4 białych tabletek placebo (przed rozpoczęciem okresu tabletek placebo, należy zanotować dzień, w którym zapomniało się przyjąć tabletkę). Jeżeli chce się rozpocząć nowy blister w swoim ustalonym dniu rozpoczynającym, okres tabletek placebo można skrócić do mniej niż 4 dni. ---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ---------- Ja to rozumiem tak, pominęłam jedną tabletkę z ostatniego rzędu więc przechodzę do placebo. W twoim przypadku i tak miałaś je zażywać więc jest o.k. Ale w ulotce jest też napisane, że możesz skrócić więc co byś nie zrobiła to będzie dobrze
Edytowane przez Diablica z Tasmanii Czas edycji: 2010-07-11 o 15:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#1494 |
Przyczajenie
|
Kurcze ale wtedy wyjdzie na to, ze bede miec nie 4dniowa ale 5dniowa przerwe..
|
![]() ![]() |
![]() |
#1495 |
Raczkowanie
|
Czy któraś z was zmieniała tabletki z Yaz na Yasminelle?
#1496 |
Zakorzenienie
|
W sumie dozwolone jest skrócenie przyjmowania placebo, to może zażyj 3 tabletki
![]()
![]() |
#1497 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
heh..wydaje mi sie wlasnie, ze powinnam wziac 3 i zaczac nowe opakowanie dzien wczesniej. 4 dni przerwy to 4 a nie 5. Szukalam tylko potwierdzenia. Właśnie to zdanie z ulotki "(przed rozpoczęciem okresu tabletek placebo, należy zanotować dzień, w którym zapomniało się przyjąć tabletkę)" jest ważne bo chodzi tu o to, aby dzien z zapomnianą tabletką zanotowac takze do placebo ![]() Hmm...ktoś ma jeszcze jakieś zdanie na ten temat? ![]() Edytowane przez Tekla20 Czas edycji: 2010-07-11 o 16:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1498 |
Przyczajenie
|
Moim zdaniem lepiej skrócić przerwę, niż przedłużyć...
Ja bym wzięła 3 placebo i zaczęła nowe opakowanie... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1499 |
Zadomowienie
|
To znów ja
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1500 |
Przyczajenie
|
Fakt, ze biore je dopiero pierwszy miesiac jednak na poczatku zauwazylam suchosc, ktora znacznie mnie denerwowala. Jednak z czasem musze przyznac, ze czesciowo minela, dodatkowo wspaniala gra wstepna i nie byla juz wcale uciazliwa. Jesli stanowi dla Was problem polecam zel Durexa niebieski
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:16.