![]() |
#1621 |
Raczkowanie
|
Dot.: Tabletki YAZ - zbiorczy, cz.2
|
![]() ![]() |
![]() |
#1622 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Przerwa w stosowaniu Yaz
tabletek nie ma co odstawiac na miesiac
to sa hormony ktore steruja waszym organizmem, nawet jak dzialanie antykoncepcyjne bedzie mniejsze to dalej beda tym organizmeme sterowac pierwszy miesiac po odstawieniu to na ogol radosna mieszanka przypadkowych krwawień, wyskoku pryszczy na twarzy (i nie tylko)itp spraw więc same sobie odpowiedzcie czy warto tak katować organizm skoro nawet nie dacie mu szansy na uregulowanie się i zacznienie zaraz znowu brać hormony tyczy się to tak samo miesięcznej przerwy jak i dwumiesięczne przy półrocznym braniu tabletek sens by był jakby wasi lekarz kazali wam odstawic ze wzgledu na zdrowie
![]() |
#1623 |
Zadomowienie
|
mam pytanie.
zmieniłam strefę czasową - czas cofnął się o 7h, więc tabletki przyjmuję o 13, nie o 20. teraz moje pytanie, czy przez taką zmianę może nie pojawić się krwawienie z odstawienia przy białych tabletkach? jest to dopiero moje 1 opakowanie, dzisiaj łykam ostatnią białą, a dalej krwawienia nie ma. może być to sprawa zmiany strefy czy powinnam zacząć się denerowować i zrobić test ciążowy? jakieś inne wytlumaczenia? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1624 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o uczulenie na lateks, to raczej pojawiły by się krostki, a nie ból..może używacie niedobranych prezerwatyw, spróbujcie z większą ilością lubrykantu ![]() ---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1625 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny ja tez biore yaz i moim jedynym skutkiem ubocznym jest to ze ma okres juz prawie 3 tyg i nie wiem co mam robić zastanawiam sie nad odstawieniem tych tabletek a do ginekologa najwczesniej za 2 tyg pojde . Prosze o rade z góry dzięki
|
![]() ![]() |
![]() |
#1626 |
Rozeznanie
|
po jakim czasie występowały w Was skutki uboczne? Jeśli w ogóle takie były?? powolutku kończę 1 opakowanie i nic nie zauważyłam... moze piersi ciut urosły
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1627 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ---------- Cytat:
Skutki uboczne mogą występować nawet po kilku opakowaniach..to zależy od organizmu ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1628 |
Przyczajenie
|
Witam, prosze o pomoc. od miesiaca biore tabletki antykonepcyjne Yaz. miedzy 1 a 2 opakowaniem nie robilam przerwy gdyz okres wypadał mi wprost na wakacje. i po 2 tabletce 2 opakowania dostalam plamienie. dzis jest 3 tydzien i plamienia sa nadal ale juz skape.czy to normalne? w czasie tych plamien jesli doszło do kontaktu seksualnego moge zajsc w ciaze?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1629 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#1630 |
Zakorzenienie
|
Niech ktoś zmieni temat na "Zanim cokolwiek napiszesz PRZECZYTAJ TĄ CHOLERNĄ ULOTKĘ" ;]
Już mnie do szału doprowadzają pytania, na które odpowiedź jest w ulotce. ---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ----------
Zima minie wiosna przejdzie lato w niepamięci legnie rok Serce mnie nie boli, ręce ciągle zdolne do poświęceń są Oczy trochę senne, wszystkie moje drogi wiodą w noc Piotr Rogucki - I'm Not Afraid Of Your Soul Edytowane przez DarkNoir Czas edycji: 2010-07-26 o 21:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#1631 |
Przyczajenie
|
gdybym miała ulotkę to bym ja przeczytała ;/ nie ma mnie obecnie w domu jestem na wyjezdzie służbowym...
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1632 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym wyjechałaś i nie wzięłaś ze sobą ulotki? ![]()
Zima minie wiosna przejdzie lato w niepamięci legnie rok Serce mnie nie boli, ręce ciągle zdolne do poświęceń są Oczy trochę senne, wszystkie moje drogi wiodą w noc Piotr Rogucki - I'm Not Afraid Of Your Soul |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1633 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1634 |
Raczkowanie
|
dziewczyny wczoraj jak zwykle o 20,00 wzielam14 tabletke (drugi rzad) jednak dokladnie o godzinie 23,30 zwymiotowalam (powod zbyt duzo wypitego winka, wiem ze to bezmyslne wiec mnie nie dobijajcie jeszcze, pic zaczelam okolo 21)
ulotka mowi ze tabs wchlania sie od 3 do 4 godzin u mnie wmioty nastapily po 3,5g wiec mam olbrzymia nadzieje ze sie wchlanela, pozatym chodzi o tabletke z drugiego rzedu ktory jest stosunkowo "bezpieczny" martwi mnie jedynie ze krotko po przyjeciu tabletki (po godzinie) pilam to nieszczesne wino i to moglo wplynac na to ze tabs sie nie wchlonal jak myslicie mam sie czego obawiac? Ps: Nie wysmiewajcie sie zemnie wiem ze postapilam BEZNADZIEJNIE |
![]() ![]() |
![]() |
#1635 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1636 |
Wtajemniczenie
|
hej, nie chcę spamować i siać paniki. ALE jednak to zrobię
![]() 1. Skoro nie występuje owulacja, to dlaczego w czasie, w którym bez tabletek powinien być okres płodny wystąpił u mnie śluz. Też macie, to normalne? czy jednak oznacza ze tabsy nie działają? 2. kochałam się z facetem, dzień po boli mnie podbrzusze... i stąd taka panika... chyba rozumiecie o co pytam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1637 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
2. Heheh, objawów ciąży nie mamy dzień po stosunku. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1638 |
Wtajemniczenie
|
dziękuję, właśnie taki odpowiedzi mi trzeba! Dzięki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1639 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Przezorny zawsze bezpieczny,ale dopóki stosujesz się do zaleceń w ulotce,możesz bezkarnie szaleć ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1640 | |
Wtajemniczenie
|
ehh... no ja mam nadzieję
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ---------- Cytat:
eh no własnie też tak mam, że biorę punkt 22, w razie jakichś spóźnień już mam problem ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1641 |
Przyczajenie
|
ja tez biore Jaz, kończe 3 opakowanie i jestem bardzo zadowolona bo po cilescie, novynette i jasminum mialam miliony "skutkow ubocznych". ale mam do was pytanie o tabletki ASEKURELLA...nigdzie nie moge znalezc watku na ten temat dlatego pisze tu. Asekurella to tabletki, dla kobiet stosujacych antykoncepcje hormonalna, podobno zmniejszaja laknienie, nie powoduja zatrzymywania wody w organizmie, chronia watrobe i zapobiegaja spadkowi libido - czyli teoretycznie maja chronic przed najczestrzymi skutkami ubocznymi brania tabletek anty. czy ktoras z was juz je wyprobowala? jak to sie bierze i czy rzeczywiscie ma to jakis sens? ja dowiadywalam sie w aptece i farmaceutka powiedziala mi tylko tyle ze 20 tabletek kosztuje ok.15 zl i jest to nowosc...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1642 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1643 |
Raczkowanie
|
Mam pytanie mam nadzieje że pomożecie
![]() I tutaj moje pytanie, mam o kilka dni wcześniej zacząć białe tabletki, pomijając kilka ostatnich zwykłych? z tego co czytałam w ulotce to chyba o to chodzi tak? |
![]() ![]() |
![]() |
#1644 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, czy któraś z Was brała Yaz z powodu trądziku? Jeśli tak, to czy pomogło?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1645 |
Zakorzenienie
|
Proszę o pomoc:
Otóż wyjezdzam w niedziele i chce zmienić pore brania antyków. Jestem na 1. tyg. I tabletke biore około godz. 20-20.30 (wiadomo, zdarza sie i o 22, ale też koło 19). Na wyjezdzie wygodniejszym rozwiązaniem byłoby dla mnie branie tabletek rano. I dzisiaj wpadłam na pomysł, że dzisiejsza tabletke wezme po 18, piątkowo koło 14, a sobotnią koło 10, niedzielną o 8 i tak "zejde" na inną pore... Myślicie, że takie zmienianie jest całkowicie bezpieczne? Wolałabym dla pewnosci robić to małymi kroczkami, co 3-4 godz. wstecz... Prosze o rade ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1646 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1647 |
Zakorzenienie
|
Jej, mam obawy... Ale dziekuje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1648 |
Wtajemniczenie
|
lily92920 - w obrębie 12 godzin możesz sobie szaleć i od razu zmienić
![]() ![]() ALE mam pytanie - jestem mniej więcej w połowie drugiego blistra - występuje śluz i boli mnie brzuch dołem - normalne? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1649 |
Raczkowanie
|
słuchajcie mam pytanie: czy można kilka razy pod rząd rezygnować z krwawienia i brania białych tabletek?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1650 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- Teoretycznie można. Praktycznie,to bardzo niezdrowe.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:25.