Tabletki YAZ - zbiorczy, cz.2 - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-25, 20:21   #1621
adakowalska009
Raczkowanie

Dot.: Tabletki YAZ - zbiorczy, cz.2

Cytat:
Napisane przez PurBlanka Pokaż wiadomość
Oczywiście
dziękuję;*

zastanawiam się czy nie jestem uczulona na lateks.. w gumce mnie boli. bez niej za to jest wspaniale
adakowalska009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-26, 09:29   #1622
eyo
Zakorzenienie

Dot.: Przerwa w stosowaniu Yaz

tabletek nie ma co odstawiac na miesiac

to sa hormony ktore steruja waszym organizmem, nawet jak dzialanie antykoncepcyjne bedzie mniejsze to dalej beda tym organizmeme sterowac

pierwszy miesiac po odstawieniu to na ogol radosna mieszanka przypadkowych krwawień, wyskoku pryszczy na twarzy (i nie tylko)itp spraw więc same sobie odpowiedzcie czy warto tak katować organizm skoro nawet nie dacie mu szansy na uregulowanie się i zacznienie zaraz znowu brać hormony

tyczy się to tak samo miesięcznej przerwy jak i dwumiesięczne przy półrocznym braniu tabletek
sens by był jakby wasi lekarz kazali wam odstawic ze wzgledu na zdrowie

Prędzej czy później cmentarze są pełne wszystkich.

15.02.2017 ♥
eyo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-26, 15:58   #1623
annini
Zadomowienie

mam pytanie.
zmieniłam strefę czasową - czas cofnął się o 7h, więc tabletki przyjmuję o 13, nie o 20. teraz moje pytanie, czy przez taką zmianę może nie pojawić się krwawienie z odstawienia przy białych tabletkach? jest to dopiero moje 1 opakowanie, dzisiaj łykam ostatnią białą, a dalej krwawienia nie ma. może być to sprawa zmiany strefy czy powinnam zacząć się denerowować i zrobić test ciążowy? jakieś inne wytlumaczenia?
annini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-26, 16:34   #1624
PurBlanka
Wtajemniczenie

GG do PurBlanka

Cytat:
Napisane przez adakowalska009 Pokaż wiadomość
dziękuję;*

zastanawiam się czy nie jestem uczulona na lateks.. w gumce mnie boli. bez niej za to jest wspaniale

Jeśli chodzi o uczulenie na lateks, to raczej pojawiły by się krostki, a nie ból..może używacie niedobranych prezerwatyw, spróbujcie z większą ilością lubrykantu

---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ----------

Cytat:
Napisane przez annini Pokaż wiadomość
mam pytanie.
zmieniłam strefę czasową - czas cofnął się o 7h, więc tabletki przyjmuję o 13, nie o 20. teraz moje pytanie, czy przez taką zmianę może nie pojawić się krwawienie z odstawienia przy białych tabletkach? jest to dopiero moje 1 opakowanie, dzisiaj łykam ostatnią białą, a dalej krwawienia nie ma. może być to sprawa zmiany strefy czy powinnam zacząć się denerowować i zrobić test ciążowy? jakieś inne wytlumaczenia?
Ja myślę, że może to być spowodowane zmianą tej strefy czasowej..poza tym to Twoje pierwsze opakowanie, miałaś jakieś plamienia podczas łykania tabletek ??
PurBlanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-26, 16:44   #1625
kinnga04
Przyczajenie

Hej dziewczyny ja tez biore yaz i moim jedynym skutkiem ubocznym jest to ze ma okres juz prawie 3 tyg i nie wiem co mam robić zastanawiam sie nad odstawieniem tych tabletek a do ginekologa najwczesniej za 2 tyg pojde . Prosze o rade z góry dzięki
kinnga04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-26, 16:45   #1626
Lajlaa
Rozeznanie

po jakim czasie występowały w Was skutki uboczne? Jeśli w ogóle takie były?? powolutku kończę 1 opakowanie i nic nie zauważyłam... moze piersi ciut urosły proszę o szybką odpowiedz
Lajlaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-26, 16:55   #1627
PurBlanka
Wtajemniczenie

GG do PurBlanka

Cytat:
Napisane przez kinnga04 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny ja tez biore yaz i moim jedynym skutkiem ubocznym jest to ze ma okres juz prawie 3 tyg i nie wiem co mam robić zastanawiam sie nad odstawieniem tych tabletek a do ginekologa najwczesniej za 2 tyg pojde . Prosze o rade z góry dzięki
Okres/ plamienia..to zależy co występuje u Ciebie, ja miałam plamienia cały miesiąc, więc to nic strasznego, mogą trwać nawet do 3 miesięcy, w ulotce wszystko jest napisane..Jeśli okres, to warto się przejść do ginekologa trochę wcześniej

---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ----------

Cytat:
Napisane przez Lajlaa Pokaż wiadomość
po jakim czasie występowały w Was skutki uboczne? Jeśli w ogóle takie były?? powolutku kończę 1 opakowanie i nic nie zauważyłam... moze piersi ciut urosły proszę o szybką odpowiedz
Muszę Cię zmartwić :P
Skutki uboczne mogą występować nawet po kilku opakowaniach..to zależy od organizmu Ale na razie ciesz się tym co jest
PurBlanka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-07-26, 21:13   #1628
cocinele
Przyczajenie

Witam, prosze o pomoc. od miesiaca biore tabletki antykonepcyjne Yaz. miedzy 1 a 2 opakowaniem nie robilam przerwy gdyz okres wypadał mi wprost na wakacje. i po 2 tabletce 2 opakowania dostalam plamienie. dzis jest 3 tydzien i plamienia sa nadal ale juz skape.czy to normalne? w czasie tych plamien jesli doszło do kontaktu seksualnego moge zajsc w ciaze?
cocinele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-26, 21:17   #1629
Neciak89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cocinele Pokaż wiadomość
Witam, prosze o pomoc. od miesiaca biore tabletki antykonepcyjne Yaz. miedzy 1 a 2 opakowaniem nie robilam przerwy gdyz okres wypadał mi wprost na wakacje. i po 2 tabletce 2 opakowania dostalam plamienie. dzis jest 3 tydzien i plamienia sa nadal ale juz skape.czy to normalne? w czasie tych plamien jesli doszło do kontaktu seksualnego moge zajsc w ciaze?
Przeczytaj ulotkę.

Kosmetycznie

Cytat:
Z kobietami nigdy nic nie wiadomo, bo są jak fizyka kwantowa. Znając położenie kobiety nie jesteś w stanie stwierdzić co ona myśli a znając jej myśli nie jesteś w stanie stwierdzić gdzie ona jest.
(...)Kobieta jest dla siebie taką samą zagadką jak dla świata zewnętrznego.
Neciak89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-26, 21:23   #1630
DarkNoir
Zakorzenienie

GG do DarkNoir

Niech ktoś zmieni temat na "Zanim cokolwiek napiszesz PRZECZYTAJ TĄ CHOLERNĄ ULOTKĘ" ;]

Już mnie do szału doprowadzają pytania, na które odpowiedź jest w ulotce.

---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ----------

Piotr Rogucki - I'm Not Afraid Of Your Soul

Edytowane przez DarkNoir
Czas edycji: 2010-07-26 o 21:25
DarkNoir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-26, 21:28   #1631
cocinele
Przyczajenie

gdybym miała ulotkę to bym ja przeczytała ;/ nie ma mnie obecnie w domu jestem na wyjezdzie służbowym...
cocinele jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-07-26, 21:29   #1632
DarkNoir
Zakorzenienie

GG do DarkNoir

Cytat:
Napisane przez cocinele Pokaż wiadomość
gdybym miała ulotkę to bym ja przeczytała ;/ nie ma mnie obecnie w domu jestem na wyjezdzie służbowym...
Masz net? To zagooglaj. Boże w necie jest ta ulotka przecież...

Poza tym wyjechałaś i nie wzięłaś ze sobą ulotki?

Piotr Rogucki - I'm Not Afraid Of Your Soul

DarkNoir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 01:05   #1633
annini
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez PurBlanka Pokaż wiadomość
Ja myślę, że może to być spowodowane zmianą tej strefy czasowej..poza tym to Twoje pierwsze opakowanie, miałaś jakieś plamienia podczas łykania tabletek ??
tak, pierwsze, więc nie wiem jak mój organizm reaguje i kiedy powinnam dostać. nie miałam żadnych plamień, to chyba dobrze? no i wszystkie tabletki przyjmowalam zgodnie z czasem, wiec nie powinno sie nic dziać. wierzę w skutecznosc tabletek, wiec nie chce panikowac, poczekam jeszcze kilka dni zanim zacznę
annini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 09:20   #1634
justyniajego
Raczkowanie

dziewczyny wczoraj jak zwykle o 20,00 wzielam14 tabletke (drugi rzad) jednak dokladnie o godzinie 23,30 zwymiotowalam (powod zbyt duzo wypitego winka, wiem ze to bezmyslne wiec mnie nie dobijajcie jeszcze, pic zaczelam okolo 21)

ulotka mowi ze tabs wchlania sie od 3 do 4 godzin u mnie wmioty nastapily po 3,5g wiec mam olbrzymia nadzieje ze sie wchlanela, pozatym chodzi o tabletke z drugiego rzedu ktory jest stosunkowo "bezpieczny"

martwi mnie jedynie ze krotko po przyjeciu tabletki (po godzinie) pilam to nieszczesne wino i to moglo wplynac na to ze tabs sie nie wchlonal

jak myslicie mam sie czego obawiac?

Ps: Nie wysmiewajcie sie zemnie wiem ze postapilam BEZNADZIEJNIE
justyniajego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 14:45   #1635
tusamolot
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez justyniajego Pokaż wiadomość
dziewczyny wczoraj jak zwykle o 20,00 wzielam14 tabletke (drugi rzad) jednak dokladnie o godzinie 23,30 zwymiotowalam (powod zbyt duzo wypitego winka, wiem ze to bezmyslne wiec mnie nie dobijajcie jeszcze, pic zaczelam okolo 21)

ulotka mowi ze tabs wchlania sie od 3 do 4 godzin u mnie wmioty nastapily po 3,5g wiec mam olbrzymia nadzieje ze sie wchlanela, pozatym chodzi o tabletke z drugiego rzedu ktory jest stosunkowo "bezpieczny"

martwi mnie jedynie ze krotko po przyjeciu tabletki (po godzinie) pilam to nieszczesne wino i to moglo wplynac na to ze tabs sie nie wchlonal

jak myslicie mam sie czego obawiac?

Ps: Nie wysmiewajcie sie zemnie wiem ze postapilam BEZNADZIEJNIE
obawiać się nie masz czego,bo prawdopodobnie się wchłonęła,ale ponieważ nie przyjęłaś kolejnej tabletki a brałas kolejne już normalnie,zalecałabym dla 100% pewności korzystać z dodatkowego zabezpieczenia przez tydzień.

hang on

2419 - niezwykłej miłości nie pokonają zwykłe kilometry!
tusamolot jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-07-28, 08:15   #1636
wontrubka
Wtajemniczenie

hej, nie chcę spamować i siać paniki. ALE jednak to zrobię biorę yaz dopiero drugi miesiąc. Pierwszy był masakrycznie zakrwawiony praktycznie non stop, ale teraz wszystko jest super. I moje pytania do Was, bardziej doświadczonych są następujące :

1. Skoro nie występuje owulacja, to dlaczego w czasie, w którym bez tabletek powinien być okres płodny wystąpił u mnie śluz. Też macie, to normalne? czy jednak oznacza ze tabsy nie działają?
2. kochałam się z facetem, dzień po boli mnie podbrzusze... i stąd taka panika... chyba rozumiecie o co pytam DZIDZIA???
wontrubka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 08:26   #1637
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wontrubka Pokaż wiadomość
hej, nie chcę spamować i siać paniki. ALE jednak to zrobię biorę yaz dopiero drugi miesiąc. Pierwszy był masakrycznie zakrwawiony praktycznie non stop, ale teraz wszystko jest super. I moje pytania do Was, bardziej doświadczonych są następujące :

1. Skoro nie występuje owulacja, to dlaczego w czasie, w którym bez tabletek powinien być okres płodny wystąpił u mnie śluz. Też macie, to normalne? czy jednak oznacza ze tabsy nie działają?
2. kochałam się z facetem, dzień po boli mnie podbrzusze... i stąd taka panika... chyba rozumiecie o co pytam DZIDZIA???
1. Z ulotki:

Cytat:
Nie należy stosować metody kalendarzowej lub metody pomiaru temperatury. Metody te mogą być zawodne, ponieważ Yaz modyfikuje miesięczne zmiany temperatury ciała i śluzu szyjkowego.
Co oznacza, że nasz śluz jest sztuczny i może wyglądać bardzo różnie - ale nie sugerujemy się nim.

2. Heheh, objawów ciąży nie mamy dzień po stosunku. Dzień po stosunku może jeszcze nawet tej ciąży nie być. Wyluzuj, bo się nakręcasz. Prawidłowo brane tabletki = nie ma dzidzi.

wdowa_po_leninie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 09:17   #1638
wontrubka
Wtajemniczenie

dziękuję, właśnie taki odpowiedzi mi trzeba! Dzięki co nie zmienia faktu, że na pewno wróci moment zwątpienia. Jest mi po prostu bardzo trudno uwierzyć w to, że można tak bezkarnie szaleć... Wy też tak miałyscie na początku ? Kiedy to przeszło i mogłyscie sie cieszyć swobodą?
Stary 2010-07-28, 11:27   #1639
tusamolot
Rozeznanie

Cytat:
dziękuję, właśnie taki odpowiedzi mi trzeba! Dzięki co nie zmienia faktu, że na pewno wróci moment zwątpienia. Jest mi po prostu bardzo trudno uwierzyć w to, że można tak bezkarnie szaleć... Wy też tak miałyscie na początku ? Kiedy to przeszło i mogłyscie sie cieszyć swobodą?
Ja biorę drugi miesiąc i choć na początku się stresowałam - przeszło mi przy pierwszej miesiączce podczas brania, i kiedy moje efekty uboczne nieco się złagodziły. Przecież skoro występuje,wszystko jest w porządku. Co nie zmienia faktu,że biorę tabletki zawsze idealnie o tej samej porze i muszę dziesięć razy dziennie sprawdzić czy na pewno ją wzięłam i czy na pewno dziś środa skoro wzięłam środową
Przezorny zawsze bezpieczny,ale dopóki stosujesz się do zaleceń w ulotce,możesz bezkarnie szaleć

hang on

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-07-28, 14:50   #1640
wontrubka
Wtajemniczenie

ehh... no ja mam nadzieję jestem przy 14 tabletce z drugiego blistra i boli mnie brzuch dołem, a to własnie się zbiegło w czasie z tym jak mój TŻ we mnie skończył stąd panika... ale po coś te tabletki są prawda? ... muszę wciąż powtarzać mantrę "są tabsy, nie ma dzidzi"

---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ----------

Cytat:
Napisane przez tusamolot Pokaż wiadomość
Ja biorę drugi miesiąc i choć na początku się stresowałam - przeszło mi przy pierwszej miesiączce podczas brania, i kiedy moje efekty uboczne nieco się złagodziły. Przecież skoro występuje,wszystko jest w porządku. Co nie zmienia faktu,że biorę tabletki zawsze idealnie o tej samej porze i muszę dziesięć razy dziennie sprawdzić czy na pewno ją wzięłam i czy na pewno dziś środa skoro wzięłam środową
Przezorny zawsze bezpieczny,ale dopóki stosujesz się do zaleceń w ulotce,możesz bezkarnie szaleć

eh no własnie też tak mam, że biorę punkt 22, w razie jakichś spóźnień już mam problem a kilkurazowe sprawdzenie, czy dzień pasuje do naklejki to norma chyba jeszcze nie dojrzałam do seksu, simply, ale bez niego też ciężko żyć
Stary 2010-07-28, 16:17   #1641
Ada es
Przyczajenie

ja tez biore Jaz, kończe 3 opakowanie i jestem bardzo zadowolona bo po cilescie, novynette i jasminum mialam miliony "skutkow ubocznych". ale mam do was pytanie o tabletki ASEKURELLA...nigdzie nie moge znalezc watku na ten temat dlatego pisze tu. Asekurella to tabletki, dla kobiet stosujacych antykoncepcje hormonalna, podobno zmniejszaja laknienie, nie powoduja zatrzymywania wody w organizmie, chronia watrobe i zapobiegaja spadkowi libido - czyli teoretycznie maja chronic przed najczestrzymi skutkami ubocznymi brania tabletek anty. czy ktoras z was juz je wyprobowala? jak to sie bierze i czy rzeczywiscie ma to jakis sens? ja dowiadywalam sie w aptece i farmaceutka powiedziala mi tylko tyle ze 20 tabletek kosztuje ok.15 zl i jest to nowosc...
Ada es jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 16:43   #1642
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ada es Pokaż wiadomość
ja tez biore Jaz, kończe 3 opakowanie i jestem bardzo zadowolona bo po cilescie, novynette i jasminum mialam miliony "skutkow ubocznych". ale mam do was pytanie o tabletki ASEKURELLA...nigdzie nie moge znalezc watku na ten temat dlatego pisze tu. Asekurella to tabletki, dla kobiet stosujacych antykoncepcje hormonalna, podobno zmniejszaja laknienie, nie powoduja zatrzymywania wody w organizmie, chronia watrobe i zapobiegaja spadkowi libido - czyli teoretycznie maja chronic przed najczestrzymi skutkami ubocznymi brania tabletek anty. czy ktoras z was juz je wyprobowala? jak to sie bierze i czy rzeczywiscie ma to jakis sens? ja dowiadywalam sie w aptece i farmaceutka powiedziala mi tylko tyle ze 20 tabletek kosztuje ok.15 zl i jest to nowosc...
kilka dni temu powstał wątek o tych tabletkach : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=451171

wdowa_po_leninie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-29, 11:07   #1643
ssavyer
Raczkowanie

Mam pytanie mam nadzieje że pomożecie jestem mniej więcej w połowie pierwszego opakowania yaz, to moje pierwsze tabletki, ostatnia tabletka placebo będzie wypadała za dwa tygodnie w sobote, wtedy gdy mam wesele, co prawda nie wiem kiedy wystąpi okres bo nigdy nie brałam tabletek ale zawsze miałam bardzo bolesne miesiączki i chciałabym jakoś ją przyspieszyć żeby być pewnym że w sobote na weselu wytrzymam.
I tutaj moje pytanie, mam o kilka dni wcześniej zacząć białe tabletki, pomijając kilka ostatnich zwykłych? z tego co czytałam w ulotce to chyba o to chodzi tak?
ssavyer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-29, 12:33   #1644
Olivka1990
Raczkowanie

Dziewczyny, czy któraś z Was brała Yaz z powodu trądziku? Jeśli tak, to czy pomogło?
Olivka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-29, 20:29   #1645
lily92920
Zakorzenienie

Proszę o pomoc:
Otóż wyjezdzam w niedziele i chce zmienić pore brania antyków. Jestem na 1. tyg. I tabletke biore około godz. 20-20.30 (wiadomo, zdarza sie i o 22, ale też koło 19). Na wyjezdzie wygodniejszym rozwiązaniem byłoby dla mnie branie tabletek rano. I dzisiaj wpadłam na pomysł, że dzisiejsza tabletke wezme po 18, piątkowo koło 14, a sobotnią koło 10, niedzielną o 8 i tak "zejde" na inną pore... Myślicie, że takie zmienianie jest całkowicie bezpieczne? Wolałabym dla pewnosci robić to małymi kroczkami, co 3-4 godz. wstecz... Prosze o rade
lily92920 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-29, 21:44   #1646
tusamolot
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lily92920 Pokaż wiadomość
Proszę o pomoc:
Otóż wyjezdzam w niedziele i chce zmienić pore brania antyków. Jestem na 1. tyg. I tabletke biore około godz. 20-20.30 (wiadomo, zdarza sie i o 22, ale też koło 19). Na wyjezdzie wygodniejszym rozwiązaniem byłoby dla mnie branie tabletek rano. I dzisiaj wpadłam na pomysł, że dzisiejsza tabletke wezme po 18, piątkowo koło 14, a sobotnią koło 10, niedzielną o 8 i tak "zejde" na inną pore... Myślicie, że takie zmienianie jest całkowicie bezpieczne? Wolałabym dla pewnosci robić to małymi kroczkami, co 3-4 godz. wstecz... Prosze o rade
Tabletki dzialaja caly dzien,nie musisz 'malymi kroczkami'. Mozesz w dowolnym momencie zmienic porę. Weź jutro już rano o tej porze ktora ustalasz na wyjazd,i tego sie trzymaj,wszystko bedzie okay

hang on

Stary 2010-07-29, 22:15   #1647
lily92920
Zakorzenienie

Jej, mam obawy... Ale dziekuje Czyli bez lipy moge przejść z wieczoru na rano?
lily92920 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 08:34   #1648
wontrubka
Wtajemniczenie

lily92920 - w obrębie 12 godzin możesz sobie szaleć i od razu zmienić a w ogóle jak na Ciebie działa yaz? jesteś zadowolona? bo ja poki co bardzo

ALE mam pytanie - jestem mniej więcej w połowie drugiego blistra - występuje śluz i boli mnie brzuch dołem - normalne?
Stary 2010-07-30, 08:57   #1649
helvete1
Raczkowanie

słuchajcie mam pytanie: czy można kilka razy pod rząd rezygnować z krwawienia i brania białych tabletek?
helvete1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-30, 09:23   #1650
tusamolot
Rozeznanie

Cytat:
lily92920 - w obrębie 12 godzin możesz sobie szaleć i od razu zmienić a w ogóle jak na Ciebie działa yaz? jesteś zadowolona? bo ja poki co bardzo

ALE mam pytanie - jestem mniej więcej w połowie drugiego blistra - występuje śluz i boli mnie brzuch dołem - normalne?
Śluzem się nie przejmuj bo tabletki go modyfikują. Może być inny niż zwykle,może się pojawić lub zniknąć. A co do bólu brzucha-nie wiem,ale jeśli to nie jest silny i bardzo uciążliwy ból,nie musisz się przejmować. To dopiero drugi blister,organizm wciąż sie przyzwyczaja

---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

Cytat:
Napisane przez helvete1 Pokaż wiadomość
słuchajcie mam pytanie: czy można kilka razy pod rząd rezygnować z krwawienia i brania białych tabletek?
Teoretycznie można. Praktycznie,to bardzo niezdrowe.

hang on

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości