![]() |
#1741 | |
Przyczajenie
|
Dot.: Tabletki YAZ - zbiorczy, cz.2
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1742 |
Raczkowanie
|
dlaczego? przecież tabletki są ponoć niezawodne to dlaczego test?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1743 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1744 | ||
Rozeznanie
|
Nie masz się czym martwić za bardzo się schizujesz dziewczyno i tyle! Jeśli wzięłaś pierwszą tabletkę w pierwszym dniu cyklu wszytsko jest ok, a po drugie w ulotce jest wyraźnie napisane, że krwawienie wys. w trakcie 4 tabletek placebo.
Cytat:
---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1745 |
Raczkowanie
|
A jeśli ten śluz jest ciemno brązowy? to też normalne?
#1746 |
Konto usunięte
|
anulcia_88
Mam do Ciebie pytanie, ponieważ widzę, że się tu sporo udzielasz. Wcześniej pytałam Cię o antybiotyk. Otóż byłam u lekarza, ale dostałam receptę na bioparox, antybiotyk stosowany tylko miejscowo na gardło, więc on nie wpływa na antykoncepcję... Ale cóż, martwi mnie inna sprawa, to jest moje drugie opakowanie, dziś właśnie mija ostatni dzień tabletek placebo a tu ani śladu po krwawieniu... Po pierwszym opakowaniu miałam wręcz idealnie wg ulotki. W czwartek rozpoczęłam placebo, w piątek czułam lekkie pobolewanie brzucha, w sobotę po południu było krwawienie. Mam trochę wiedzy i w sumie nie powinnam panikować, ale to kwestia po prostu dopiero drugiego w życiu opakowania tabletek antykoncepcyjnych. Brałam tabletki wręcz idealnie, maksymalne spóźnienie to pół godziny, nie miałam żadnych wymiotów, biegunek. Jedyne leki które brałam to takie, które zupełnie nie wchodzą w interakcje. A jeśli antybiotyki to stosowane miejscowo, np. Pimafucin dopochwowo. Zawsze przecież można być tym wielkim pechowcem 0,1 %...jutro chyba kupię test ciążowy, bo nie da mi to spokoju, pomimo racjonalizmu i tak mam obawy, że mogę być w ciąży... Myślisz, że rzeczywiście nie mam co tak panikować? Że brak krwawienia może np. spowodować choroba, która mnie męczy od czwartku? Czy po prostu taki "wypadek przy pracy"? Aha, zapomniałam dodać, że w trakcie drugiego opakowania miałam delikatne plamienia. Ale to było zazwyczaj dzień po stosunku. Edytowane przez 201607111047 Czas edycji: 2010-08-08 o 22:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#1747 |
Przyczajenie
|
ages_89
Widzę że masz podobne schizy jak ja, tyle że ja dopiero po pierwszym opakowaniu, akurat tych tabletek. Wcześniej jak brałam to głównie z powodu problemów hormonalnych (bo okres co 2 tyg nie był fajny...) więc oczywiście nie miałam i jakichś ciążowych paranoi. A teraz mnie dopadły bo teoretycznie mam powód, chociaż praktycznie powinnam się odnosić do tego racjonalnie, jak radzą dziewczyny :/ wiedzę też mam na ten temat jak należy, no ale.. obawy są silniejsze :/ latam bieliznę oglądać co trochę, a nóż widelec.. eh. :/ myślę że mimo wszystko powinnyśmy zachować zimną krew.. Jeśli Cię to uspokoi, zrób test, też z resztą nad tym myślę. A zasadniczo to obydwie jesteśmy w fazie przyzwyczajania się organizmu do ingerencji w niego, więc takie rzeczy mogą się dziać... |
![]() ![]() |
![]() |
#1748 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Powiem Wam tak dziewczyny, że też miałam obawy na początku brania tabsów, że nie zadziałają, że może są źle dobrane i skutecznośc jest obniżona... Jak krwawienie z odstawienia nie przychodziło to leciałam po test - po prostu taka psychiczna bariera, która z czasem ustępuje - po porstu zaczynasz ufać tym tabletkom, a nie tylko lekarzowi, koleżance, tec... Więc trzeba się nastawić pozytuwnie i głowa do góry ![]() ---------- Dopisano o 07:46 ---------- Poprzedni post napisano o 07:43 ---------- Nie... to już raczej nie jest normalne... Chyba, że jest to zaraz po krwawieniu z odstawienia - pozostałości jeszcze się wydobywają zamiast krwi to ok...,ale jeśli masz tak w trakcie brania tabletek... to radzę się skonsultować z lekarzem... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1749 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Dziękuję za odpowiedź ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1750 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny pomóżcie! jestem przy pierwszym opakowaniu Yazu, za kilka dni zacznę białe tabletki i ostatnia wypada w sobotę, a wtedy nie mogę mieć okresu. Nie wiadomo dokłądnie kiedy on wystąpi ale boję się bo zawsze miałam bolesne miesiączki i teraz mam problem, nie brać placebo i przejść do kolejnego opakowania czy skrócić placebo, wiżąść jedną tabletkę i zacząć nowe opakowanie????
|
![]() ![]() |
![]() |
#1751 |
Raczkowanie
|
moim zdaniem przy pierwszym opakowaniu głupotą jest pominięcie tab;etek placebo, gdyż organimz się przyzwyczaja a z tym wiążą się plamienia, więc jeśli już przy pierwszym opakowaniu dodatkowo namieszasz w organizmie to przy następnych opakowaniach możesz mieć nieciekawie. U mnie pierwszy okres pojawił się na 3 tabletce placebo i trwał 3 dni(3, 4 i 1 tabletka nowego opakowania). Intensywny był w drugi dzień- ale i tak mniej intensywny niż zawsze mam, a moje normalne okresy są baaardzo obfite i dłuuugie. zastanów się. Okres na tabletkach przeważnie jest mniej uciążliwy niż bez nich.
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1752 |
Raczkowanie
|
Hm to już sama nie wiem, bo przy 4 tabletce mam wesele a boje się że będe umierać jak zazwyczaj, a nie wiem jak będzie wyglądał ból brzucha przy tabletkach..
|
![]() ![]() |
![]() |
#1753 |
Raczkowanie
|
wzielam juz 3 tabletki yasmin, leci wiecej, to juz lepiej~!bo ostatnie 2 meisiace to iloscio sladowe, no i boli znow,czuje bo mnie wszystko boli, teraz mam pytanie, bo nie doszukalam sie na ulotce, kiedy one zaczna działac, tzn czy musze i jak długo musze stosowac dodatkowe zabezpieczenie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1754 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. Nie będzie aż tak bolesna ;] uwierz mi. Moja pierwsza miesiączka po pierwszym opakowaniu to był lekki ból. A kiedyś dosłownie chodziłam po ścianach z bólu, mdlałam ;]
Zima minie wiosna przejdzie lato w niepamięci legnie rok Serce mnie nie boli, ręce ciągle zdolne do poświęceń są Oczy trochę senne, wszystkie moje drogi wiodą w noc Piotr Rogucki - I'm Not Afraid Of Your Soul |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1755 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Dziękuję za odpowiedź ![]() Stresuję się, bo w sumie zażywam tabletki anty od ponad 2 lat i jeszcze nigdy nie chciałam ominąć krwawienia. Mam nadzieję, że nie poniosę żadnych konsekwencji zdrowotnych, będę dobrej myśli... ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1756 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny. Mam dla Was ważną informację. Pogadajcie o tym ze swoimi ginekologami!!
""Metabolizm kwasu foliowego zaburzają środki antykoncepcyjne. Zaobserwowano obniżony poziom kwasu foliowego u kobiet stosujących doustną antykoncepcję. Zwiększa to ryzyko anemii i urodzenia w przyszłości dziecka zwadą wrodzoną. Dlatego w Stanach Zjednoczonych powstał pomysł, aby obligatoryjnie wzbogacać tabletki antykoncepcyjne w tę witaminę, ale dopóki tak się nie stanie kobiety stosujące doustną antykoncepcję powinny wzbogacać swoją dietę w dodatkowy kwas foliowy" Ja mam anemię (nawrót, jakiś rok temu się na nią leczyłam). Podczas leczenia zmieniłam ginekologa i ten nakazał mi brać kwas foliowy - przez 3 mce, potem przerwa 3-mce i znowu).
Zima minie wiosna przejdzie lato w niepamięci legnie rok Serce mnie nie boli, ręce ciągle zdolne do poświęceń są Oczy trochę senne, wszystkie moje drogi wiodą w noc Piotr Rogucki - I'm Not Afraid Of Your Soul |
![]() ![]() |
![]() |
#1757 |
Raczkowanie
|
Co do łączenia......Ja połączyłam 1 opakowanie z 2 yazu.Też miałam stresa bo były to moje pierwsze tabletki i w ogole dopiero 2 opakowanie.Przede mną wizja miesięcznego krwawienia.
Tak się jednak nie stało ![]() Jedyny problem to były jakieś syfki na brodzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1758 | |
Przyczajenie
|
hej dziewczyny
![]() ![]() ![]() pytanko nr dwa: czy jezeli nie chce miec okresu to czy zaraz po ostatniej rozowej tabletce mam zaczac brac od razu kolejna rozowa z nastepnego opkaowania?? z gory dzieki za odpowiedz ![]() ---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ---------- Cytat:
ach ach ach ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1759 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() proszę bardzo:http://docs.google.com/viewer?a=v&q=...VHKbwIIpEg0qjQ -odp. masz na 4 str. ALE POLECAM LEKTURĘ CAŁOŚCI ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1760 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1761 |
Przyczajenie
|
Czesc dziewczyny...
![]() Biore tabletki Yaz od ponad roku czasu,biore je regularnie...zazwyczaj ok godz16.ostatnio przy 8 tabletce ok godz 17:30 pogonilo mnie do kibelka(tzw wodospad ale jednorazowo-dzien wczesniej mialam impreze)ale niezazylam dodatkowej tabletki.następne tabletki brałam regularnie lecz 4 dni po tym zdarzeniu miałam stosunek z moim chlopakiem.pytanie brzmi czy duze jest prawdopodobieństwo zajscia w ciąze?moze cos tam sie zdąrzyło wchłonąc i antykoncepcja byla zachowana.bardzo prosze o odpowiedz.... |
![]() ![]() |
![]() |
#1762 |
Raczkowanie
|
Witam dziewczyny
![]() Ja różnież niedawno zaczęłam stosować Yaz. Po 1,5 roku z gumkami stwierdziliśmy, że trzeba pomyśleć o czymś innym. Poza tym, zdarzały mi się nieregularne krwawienia. Ciekawe, czy później to się zmieni... Dzisiaj 15 tabletka z 1 blistra. Póki co bez większych sensacji. Pierwsze trzy poranki z lekkimi mdłościami. Ostatnio pojawiają się pojedyncze krostki na twarzy. Tak to chwilami lekkie zmęczenie, ale ogólnie nic się takiego nie dzieje. Byłoby miło, gdyby tak już zostało ![]() To moje pierwsze tabletki, wiec spodziewam się wszystkiego ![]() Edytowane przez jessy86 Czas edycji: 2010-08-10 o 14:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#1763 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Moim zdaniem antykoncepcja nie została w pełni zachowana. Lepiej zrób test ciążowy. Chyba, że wolisz żyć w niepewności. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1764 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale! Nic się nie stresuj, zrób test i uważaj następnym razem na takie 'atrakcje' NIE SCHIZUJ SIĘ! ![]()
![]() |
#1765 |
Zakorzenienie
|
cześć
![]() mam pytanie.. wczoraj o 19 powinnam wziąć przedostatnią różową tabletkę ale zapomniałam.. doszło też w tym dniu do zbliżenia z chłopakiem. Dzisiaj wzięłam ostatnią różową tabletkę i wczorajszą-zapomnianą. dalej wg ulotki pominę placebo i zaczynam nowe opakowanie tylko teraz, czy mam się czym martwić? mogę być w ciąży? z góry dziękuję za odp ![]()
#1766 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1767 |
Zakorzenienie
|
hmm jeszcze koło 21 dostałam okres wczoraj także chyba wszystko w porządku
![]() ![]()
#1768 |
Rozeznanie
|
A nie mówiłam...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1769 |
Raczkowanie
|
Dzisiaj zauważyłam, że zmieniła się data ulotki Yaz
stara: 30.07.2008 nowa: 7.12.2009, więc od razu przewertowałam starą i nową. Znalazło się kilka zmian: np. Lek Yaz a zakrzepica żylna i tętnicza zamiast Lek Yaz a zakrzepica, np. nasilona biegunka zamiast ciężka biegunka oraz doszedł jeden lek, który wpływa na skuteczność Yaz: leki stosowane w leczeniu nadciśnienia płucnego (bosentan) reszta to zmiany kosmetyczne, lepiej brzmiące.
#1770 |
Raczkowanie
|
ból piersi przy końcówce piątego opakowania jest normalny?
test po 14 dniach od stosunku wyszedł negatywnie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:47.