Tabletki YAZ - zbiorczy, cz.2 - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-08, 18:50   #1741
Emeraude_Hime
Przyczajenie

Dot.: Tabletki YAZ - zbiorczy, cz.2

Cytat:
Napisane przez adakowalska009 Pokaż wiadomość
nie. jest kremowy, budyniowy, mleczny.
jak miałam ostatnio grzyba to właśnie taki był-grudki, wodnisty.
ten śluz który mam teraz pojawia się w dużej ilości przy stosunku .
teraz byłam nad morzem. nie wiem czy to infekcja czy ciąża, czy to normalne przy tabletkach, ale wcześniej tak nie było. a to moje 5 opakowanie.a przecież przy prawidłowym stosowaniu ciąża jest wykluczona, dziewczyny poradźcie coś. kupiłam już test.
Tabletki podobno zmieniają również śluz na taki "niepłodny", a mleczny to właśnie niepłodny, utrudniający ruch plemnikom, więc może dlatego tak wygląda? Piszesz że to piąte opakowanie, może organizm się dostosował całkowicie? Dla pewności zrób test, ale myślę że raczej nie ma czego się obawiać.. Ja też się zastanawiam nad zrobieniem testu :/
Emeraude_Hime jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-08, 18:53   #1742
adakowalska009
Raczkowanie

dlaczego? przecież tabletki są ponoć niezawodne to dlaczego test?
adakowalska009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-08, 19:04   #1743
Emeraude_Hime
Przyczajenie

Cytat:
dlaczego? przecież tabletki są ponoć niezawodne to dlaczego test?
Pisałam tam parę postów wyżej czym się martwię :/
Stary 2010-08-08, 22:02   #1744
anulcia_88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Emeraude_Hime Pokaż wiadomość
Pisałam tam parę postów wyżej czym się martwię :/
Nie masz się czym martwić za bardzo się schizujesz dziewczyno i tyle! Jeśli wzięłaś pierwszą tabletkę w pierwszym dniu cyklu wszytsko jest ok, a po drugie w ulotce jest wyraźnie napisane, że krwawienie wys. w trakcie 4 tabletek placebo.

Cytat:
nie. jest kremowy, budyniowy, mleczny.
jak miałam ostatnio grzyba to właśnie taki był-grudki, wodnisty.
ten śluz który mam teraz pojawia się w dużej ilości przy stosunku .
teraz byłam nad morzem. nie wiem czy to infekcja czy ciąża, czy to normalne przy tabletkach, ale wcześniej tak nie było. a to moje 5 opakowanie.a przecież przy prawidłowym stosowaniu ciąża jest wykluczona, dziewczyny poradźcie coś. kupiłam już test.
Też miałam przy Yazie biały śluz, teraz przy Microgynonie jest go coraz więcej i czasem zdarza mi się mały "wyciek" na bieliznę - lekarz stwierdził, że to taki mój urok i wszystko jest ok.

---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ----------

Cytat:
Napisane przez baccara Pokaż wiadomość
Witam, mam dylemat i liczę na Waszą pomoc...

Biorę YAZ od 6 miesięcy, zdecydowałam się teraz na pół roku (zresztą doktor mi tak zaleciła) wrócić do moich poprzednich tabletek, Syndi 35. I tu mam problem - doktor powiedziała, że mam wyrzucić 4 białe tabletki i od razu zacząć brać Syndi, a krwawienie będzie skąpe i krótkie. OK, wszystko jasne. Mój błąd, bo dopiero teraz usiadłam z kalendarzem i wyliczam, że w takim razie 26.08. zacznę brać Syndi i następne krwawienie powinno u mnie wystąpić między 16 a 23.09., w przypadku YAZu byłoby to po 23.09. I w tym tkwi mój dylemat - w terminie, w którym wystąpi krwawienie z odstawienia, którego właściwie miałoby nie być, gdyby nie zalecona zmiana tabletek, wyjeżdżam. I owszem, można przeżyć wyjazd z krwawieniem, ale nie wtedy, gdy jedzie się spędzić czas sam na sam z TŻ...

I tu moje pytanie - skoro YAZ skończę brać bez zażycia białych tabletek, to czy mogę zacząć brać drugie opakowanie Syndi bez 7-dniowej przerwy, by przesunąć krwawienie?
Pewnie, że możesz tylko nie wiadomo jak zareaguje organizm na brak kolejnego krwawienia z odstawienia, ale bądźmy dobrej myśli

"Prawdziwa miłość to akt całkowitego oddania."
~ Paulo Coelho
anulcia_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-08, 22:03   #1745
chocolatemousse
Raczkowanie

A jeśli ten śluz jest ciemno brązowy? to też normalne?

'numer jeden mistrz świata tylko dla mnie teraz zatańcz'
chocolatemousse jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-08, 22:11   #1746
201607111047
Konto usunięte

anulcia_88
Mam do Ciebie pytanie, ponieważ widzę, że się tu sporo udzielasz. Wcześniej pytałam Cię o antybiotyk. Otóż byłam u lekarza, ale dostałam receptę na bioparox, antybiotyk stosowany tylko miejscowo na gardło, więc on nie wpływa na antykoncepcję...
Ale cóż, martwi mnie inna sprawa, to jest moje drugie opakowanie, dziś właśnie mija ostatni dzień tabletek placebo a tu ani śladu po krwawieniu...
Po pierwszym opakowaniu miałam wręcz idealnie wg ulotki. W czwartek rozpoczęłam placebo, w piątek czułam lekkie pobolewanie brzucha, w sobotę po południu było krwawienie.
Mam trochę wiedzy i w sumie nie powinnam panikować, ale to kwestia po prostu dopiero drugiego w życiu opakowania tabletek antykoncepcyjnych.
Brałam tabletki wręcz idealnie, maksymalne spóźnienie to pół godziny, nie miałam żadnych wymiotów, biegunek. Jedyne leki które brałam to takie, które zupełnie nie wchodzą w interakcje. A jeśli antybiotyki to stosowane miejscowo, np. Pimafucin dopochwowo. Zawsze przecież można być tym wielkim pechowcem 0,1 %...jutro chyba kupię test ciążowy, bo nie da mi to spokoju, pomimo racjonalizmu i tak mam obawy, że mogę być w ciąży...
Myślisz, że rzeczywiście nie mam co tak panikować? Że brak krwawienia może np. spowodować choroba, która mnie męczy od czwartku? Czy po prostu taki "wypadek przy pracy"?
Aha, zapomniałam dodać, że w trakcie drugiego opakowania miałam delikatne plamienia. Ale to było zazwyczaj dzień po stosunku.

Edytowane przez 201607111047
Czas edycji: 2010-08-08 o 22:13
201607111047 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-08, 22:36   #1747
Emeraude_Hime
Przyczajenie

ages_89

Widzę że masz podobne schizy jak ja, tyle że ja dopiero po pierwszym opakowaniu, akurat tych tabletek. Wcześniej jak brałam to głównie z powodu problemów hormonalnych (bo okres co 2 tyg nie był fajny...) więc oczywiście nie miałam i jakichś ciążowych paranoi. A teraz mnie dopadły bo teoretycznie mam powód, chociaż praktycznie powinnam się odnosić do tego racjonalnie, jak radzą dziewczyny :/ wiedzę też mam na ten temat jak należy, no ale.. obawy są silniejsze :/ latam bieliznę oglądać co trochę, a nóż widelec.. eh. :/ myślę że mimo wszystko powinnyśmy zachować zimną krew.. Jeśli Cię to uspokoi, zrób test, też z resztą nad tym myślę. A zasadniczo to obydwie jesteśmy w fazie przyzwyczajania się organizmu do ingerencji w niego, więc takie rzeczy mogą się dziać...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-08-09, 06:46   #1748
anulcia_88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agnes89 Pokaż wiadomość
anulcia_88
Mam do Ciebie pytanie, ponieważ widzę, że się tu sporo udzielasz. Wcześniej pytałam Cię o antybiotyk. Otóż byłam u lekarza, ale dostałam receptę na bioparox, antybiotyk stosowany tylko miejscowo na gardło, więc on nie wpływa na antykoncepcję...
Ale cóż, martwi mnie inna sprawa, to jest moje drugie opakowanie, dziś właśnie mija ostatni dzień tabletek placebo a tu ani śladu po krwawieniu...
Po pierwszym opakowaniu miałam wręcz idealnie wg ulotki. W czwartek rozpoczęłam placebo, w piątek czułam lekkie pobolewanie brzucha, w sobotę po południu było krwawienie.
Mam trochę wiedzy i w sumie nie powinnam panikować, ale to kwestia po prostu dopiero drugiego w życiu opakowania tabletek antykoncepcyjnych.
Brałam tabletki wręcz idealnie, maksymalne spóźnienie to pół godziny, nie miałam żadnych wymiotów, biegunek. Jedyne leki które brałam to takie, które zupełnie nie wchodzą w interakcje. A jeśli antybiotyki to stosowane miejscowo, np. Pimafucin dopochwowo. Zawsze przecież można być tym wielkim pechowcem 0,1 %...jutro chyba kupię test ciążowy, bo nie da mi to spokoju, pomimo racjonalizmu i tak mam obawy, że mogę być w ciąży...
Myślisz, że rzeczywiście nie mam co tak panikować? Że brak krwawienia może np. spowodować choroba, która mnie męczy od czwartku? Czy po prostu taki "wypadek przy pracy"?
Aha, zapomniałam dodać, że w trakcie drugiego opakowania miałam delikatne plamienia. Ale to było zazwyczaj dzień po stosunku.

Cytat:
Napisane przez Emeraude_Hime Pokaż wiadomość
ages_89

Widzę że masz podobne schizy jak ja, tyle że ja dopiero po pierwszym opakowaniu, akurat tych tabletek. Wcześniej jak brałam to głównie z powodu problemów hormonalnych (bo okres co 2 tyg nie był fajny...) więc oczywiście nie miałam i jakichś ciążowych paranoi. A teraz mnie dopadły bo teoretycznie mam powód, chociaż praktycznie powinnam się odnosić do tego racjonalnie, jak radzą dziewczyny :/ wiedzę też mam na ten temat jak należy, no ale.. obawy są silniejsze :/ latam bieliznę oglądać co trochę, a nóż widelec.. eh. :/ myślę że mimo wszystko powinnyśmy zachować zimną krew.. Jeśli Cię to uspokoi, zrób test, też z resztą nad tym myślę. A zasadniczo to obydwie jesteśmy w fazie przyzwyczajania się organizmu do ingerencji w niego, więc takie rzeczy mogą się dziać...
Niestety, ale ja przy Yazie miałam dziwne chocki klocki w trakcie krwaiwenia z odstawienia. Powiem tak - zróbcie sobie test - to Was uspokoi, a napewno i tak będzie jedna kreseczka
Powiem Wam tak dziewczyny, że też miałam obawy na początku brania tabsów, że nie zadziałają, że może są źle dobrane i skutecznośc jest obniżona...
Jak krwawienie z odstawienia nie przychodziło to leciałam po test - po prostu taka psychiczna bariera, która z czasem ustępuje - po porstu zaczynasz ufać tym tabletkom, a nie tylko lekarzowi, koleżance, tec...
Więc trzeba się nastawić pozytuwnie i głowa do góry

---------- Dopisano o 07:46 ---------- Poprzedni post napisano o 07:43 ----------

Cytat:
Napisane przez chocolatemousse Pokaż wiadomość
A jeśli ten śluz jest ciemno brązowy? to też normalne?
Nie... to już raczej nie jest normalne... Chyba, że jest to zaraz po krwawieniu z odstawienia - pozostałości jeszcze się wydobywają zamiast krwi to ok...,ale jeśli masz tak w trakcie brania tabletek... to radzę się skonsultować z lekarzem...

~ Paulo Coelho
Stary 2010-08-09, 10:42   #1749
201607111047
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez anulcia_88 Pokaż wiadomość
Niestety, ale ja przy Yazie miałam dziwne chocki klocki w trakcie krwaiwenia z odstawienia. Powiem tak - zróbcie sobie test - to Was uspokoi, a napewno i tak będzie jedna kreseczka
Powiem Wam tak dziewczyny, że też miałam obawy na początku brania tabsów, że nie zadziałają, że może są źle dobrane i skutecznośc jest obniżona...
Jak krwawienie z odstawienia nie przychodziło to leciałam po test - po prostu taka psychiczna bariera, która z czasem ustępuje - po porstu zaczynasz ufać tym tabletkom, a nie tylko lekarzowi, koleżance, tec...
Więc trzeba się nastawić pozytuwnie i głowa do góry
A jednak niepotrzebnie panikowałam. Krwawienie dostałam dzisiaj rano. Teraz to chyba już niepotrzebny mi ten test ciążowy. Być może to psychiczna bariera, tym bardziej, że w ogóle rozpoczęłam współżycie właśnie na tym drugim opakowaniu, stąd ten strach...Mam nadzieję, że z czasem im bardziej zaufam
Dziękuję za odpowiedź
Stary 2010-08-09, 11:03   #1750
ssavyer
Raczkowanie

Dziewczyny pomóżcie! jestem przy pierwszym opakowaniu Yazu, za kilka dni zacznę białe tabletki i ostatnia wypada w sobotę, a wtedy nie mogę mieć okresu. Nie wiadomo dokłądnie kiedy on wystąpi ale boję się bo zawsze miałam bolesne miesiączki i teraz mam problem, nie brać placebo i przejść do kolejnego opakowania czy skrócić placebo, wiżąść jedną tabletkę i zacząć nowe opakowanie????
ssavyer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-09, 12:24   #1751
adakowalska009
Raczkowanie

moim zdaniem przy pierwszym opakowaniu głupotą jest pominięcie tab;etek placebo, gdyż organimz się przyzwyczaja a z tym wiążą się plamienia, więc jeśli już przy pierwszym opakowaniu dodatkowo namieszasz w organizmie to przy następnych opakowaniach możesz mieć nieciekawie. U mnie pierwszy okres pojawił się na 3 tabletce placebo i trwał 3 dni(3, 4 i 1 tabletka nowego opakowania). Intensywny był w drugi dzień- ale i tak mniej intensywny niż zawsze mam, a moje normalne okresy są baaardzo obfite i dłuuugie. zastanów się. Okres na tabletkach przeważnie jest mniej uciążliwy niż bez nich.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-09, 12:30   #1752
ssavyer
Raczkowanie

Hm to już sama nie wiem, bo przy 4 tabletce mam wesele a boje się że będe umierać jak zazwyczaj, a nie wiem jak będzie wyglądał ból brzucha przy tabletkach..
ssavyer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-09, 13:18   #1753
sweetbe
Raczkowanie

wzielam juz 3 tabletki yasmin, leci wiecej, to juz lepiej~!bo ostatnie 2 meisiace to iloscio sladowe, no i boli znow,czuje bo mnie wszystko boli, teraz mam pytanie, bo nie doszukalam sie na ulotce, kiedy one zaczna działac, tzn czy musze i jak długo musze stosowac dodatkowe zabezpieczenie?
sweetbe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-09, 14:33   #1754
DarkNoir
Zakorzenienie

GG do DarkNoir

Cytat:
Napisane przez ssavyer Pokaż wiadomość
Dziewczyny pomóżcie! jestem przy pierwszym opakowaniu Yazu, za kilka dni zacznę białe tabletki i ostatnia wypada w sobotę, a wtedy nie mogę mieć okresu. Nie wiadomo dokłądnie kiedy on wystąpi ale boję się bo zawsze miałam bolesne miesiączki i teraz mam problem, nie brać placebo i przejść do kolejnego opakowania czy skrócić placebo, wiżąść jedną tabletkę i zacząć nowe opakowanie????
1. Jeśli połączysz opakowania to możesz mieć plamienie przez cały miesiąc.
2. Nie będzie aż tak bolesna ;] uwierz mi. Moja pierwsza miesiączka po pierwszym opakowaniu to był lekki ból. A kiedyś dosłownie chodziłam po ścianach z bólu, mdlałam ;]

Piotr Rogucki - I'm Not Afraid Of Your Soul

DarkNoir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-09, 15:40   #1755
baccara
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez anulcia_88 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ----------

Pewnie, że możesz tylko nie wiadomo jak zareaguje organizm na brak kolejnego krwawienia z odstawienia, ale bądźmy dobrej myśli

Dziękuję za odpowiedź
Stresuję się, bo w sumie zażywam tabletki anty od ponad 2 lat i jeszcze nigdy nie chciałam ominąć krwawienia. Mam nadzieję, że nie poniosę żadnych konsekwencji zdrowotnych, będę dobrej myśli... Kurczę, żałuję, że nie obliczyłam wszystkiego wcześniej i mojej ginekolog nie zapytałam, a płacić 90 zł za kolejną wizytę to nie mam za bardzo jak :/
baccara jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-08-09, 17:06   #1756
DarkNoir
Zakorzenienie

GG do DarkNoir

Dziewczyny. Mam dla Was ważną informację. Pogadajcie o tym ze swoimi ginekologami!!

""Metabolizm kwasu foliowego zaburzają środki antykoncepcyjne. Zaobserwowano obniżony poziom kwasu foliowego u kobiet stosujących doustną antykoncepcję. Zwiększa to ryzyko anemii i urodzenia w przyszłości dziecka zwadą wrodzoną. Dlatego w Stanach Zjednoczonych powstał pomysł, aby obligatoryjnie wzbogacać tabletki antykoncepcyjne w tę witaminę, ale dopóki tak się nie stanie kobiety stosujące doustną antykoncepcję powinny wzbogacać swoją dietę w dodatkowy kwas foliowy"

Ja mam anemię (nawrót, jakiś rok temu się na nią leczyłam).
Podczas leczenia zmieniłam ginekologa i ten nakazał mi brać kwas foliowy - przez 3 mce, potem przerwa 3-mce i znowu).

Piotr Rogucki - I'm Not Afraid Of Your Soul

DarkNoir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-09, 17:31   #1757
Anulka12617
Raczkowanie

Co do łączenia......Ja połączyłam 1 opakowanie z 2 yazu.Też miałam stresa bo były to moje pierwsze tabletki i w ogole dopiero 2 opakowanie.Przede mną wizja miesięcznego krwawienia.
Tak się jednak nie stało Co najlepsze to przestałam plamić.Na 1 opakowaniu co pare dni miałam plamienia a po połączeniu może raz na tydzień albo wcale
Jedyny problem to były jakieś syfki na brodzie Szybko się pojawily i szybko zniknely:P
Anulka12617 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-09, 18:08   #1758
Parasolka_1
Przyczajenie

hej dziewczyny mam dwa pytania pierwsze: koncze własnie 1 opakowanie Yaz. dzis wezme 1 z dwoch ostatnich rozowych tabletek a przede mna jeszcze 4 biale i dzis dostalam lekkiego plamienia. czy to normalne?? przeciez do okresu jeszcze kilka dni. na samym poczatku jak zaczelam brac tabletki po okresie rowniez mialam plamienia...
pytanko nr dwa: czy jezeli nie chce miec okresu to czy zaraz po ostatniej rozowej tabletce mam zaczac brac od razu kolejna rozowa z nastepnego opkaowania??
z gory dzieki za odpowiedz

---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ----------

Cytat:
Napisane przez Parasolka_1 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny mam dwa pytania pierwsze: koncze własnie 1 opakowanie Yaz. dzis wezme 1 z dwoch ostatnich rozowych tabletek a przede mna jeszcze 4 biale i dzis dostalam lekkiego plamienia. czy to normalne?? przeciez do okresu jeszcze kilka dni. na samym poczatku jak zaczelam brac tabletki po okresie rowniez mialam plamienia...
pytanko nr dwa: czy jezeli nie chce miec okresu to czy zaraz po ostatniej rozowej tabletce mam zaczac brac od razu kolejna rozowa z nastepnego opkaowania??

ach ach ach co do 2 pytanka juz mam odpowiedz :P a pierwsze ??
Parasolka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-09, 18:16   #1759
kat123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Parasolka_1 Pokaż wiadomość
ulotka ulotka ULOTKA!!!! albo ewentualnie poczytaj wątek co chwilę ktoś pyta o te plamienia, a nikomu się nie chce poszukać odp. w wątku i tym sposobem my musimy co chwilę odpowiadać na to samo pytanie...

proszę bardzo:http://docs.google.com/viewer?a=v&q=...VHKbwIIpEg0qjQ
-odp. masz na 4 str. ALE POLECAM LEKTURĘ CAŁOŚCI

Aparatka od 11.10.2014 (góra).
Dół od 11.04.2015.
kat123 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-09, 18:20   #1760
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez DarkNoir Pokaż wiadomość
Dziewczyny. Mam dla Was ważną informację. Pogadajcie o tym ze swoimi ginekologami!!

""Metabolizm kwasu foliowego zaburzają środki antykoncepcyjne. Zaobserwowano obniżony poziom kwasu foliowego u kobiet stosujących doustną antykoncepcję. Zwiększa to ryzyko anemii i urodzenia w przyszłości dziecka zwadą wrodzoną. Dlatego w Stanach Zjednoczonych powstał pomysł, aby obligatoryjnie wzbogacać tabletki antykoncepcyjne w tę witaminę, ale dopóki tak się nie stanie kobiety stosujące doustną antykoncepcję powinny wzbogacać swoją dietę w dodatkowy kwas foliowy"

Ja mam anemię (nawrót, jakiś rok temu się na nią leczyłam).
Podczas leczenia zmieniłam ginekologa i ten nakazał mi brać kwas foliowy - przez 3 mce, potem przerwa 3-mce i znowu).
Też już kiedyś czytałam o tym, że kobiety biorące pigułki mają niedobory kwasu foliowego, dlatego łykam witaminy z kwasem foliowym
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-10, 12:18   #1761
dorothy2003
Przyczajenie

Czesc dziewczyny...
Biore tabletki Yaz od ponad roku czasu,biore je regularnie...zazwyczaj ok godz16.ostatnio przy 8 tabletce ok godz 17:30 pogonilo mnie do kibelka(tzw wodospad ale jednorazowo-dzien wczesniej mialam impreze)ale niezazylam dodatkowej tabletki.następne tabletki brałam regularnie lecz 4 dni po tym zdarzeniu miałam stosunek z moim chlopakiem.pytanie brzmi czy duze jest prawdopodobieństwo zajscia w ciąze?moze cos tam sie zdąrzyło wchłonąc i antykoncepcja byla zachowana.bardzo prosze o odpowiedz....
dorothy2003 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-10, 14:11   #1762
jessy86
Raczkowanie

Witam dziewczyny
Ja różnież niedawno zaczęłam stosować Yaz. Po 1,5 roku z gumkami stwierdziliśmy, że trzeba pomyśleć o czymś innym. Poza tym, zdarzały mi się nieregularne krwawienia. Ciekawe, czy później to się zmieni...
Dzisiaj 15 tabletka z 1 blistra. Póki co bez większych sensacji. Pierwsze trzy poranki z lekkimi mdłościami. Ostatnio pojawiają się pojedyncze krostki na twarzy. Tak to chwilami lekkie zmęczenie, ale ogólnie nic się takiego nie dzieje. Byłoby miło, gdyby tak już zostało
To moje pierwsze tabletki, wiec spodziewam się wszystkiego

Edytowane przez jessy86
Czas edycji: 2010-08-10 o 14:33
jessy86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-10, 14:56   #1763
201607111047
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez dorothy2003 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny...
Biore tabletki Yaz od ponad roku czasu,biore je regularnie...zazwyczaj ok godz16.ostatnio przy 8 tabletce ok godz 17:30 pogonilo mnie do kibelka(tzw wodospad ale jednorazowo-dzien wczesniej mialam impreze)ale niezazylam dodatkowej tabletki.następne tabletki brałam regularnie lecz 4 dni po tym zdarzeniu miałam stosunek z moim chlopakiem.pytanie brzmi czy duze jest prawdopodobieństwo zajscia w ciąze?moze cos tam sie zdąrzyło wchłonąc i antykoncepcja byla zachowana.bardzo prosze o odpowiedz....
Uważam, że powinnaś po tej nawet jednorazowej biegunce zażyć dodatkową tabletkę. Wg ulotek w razie biegunek, wymiotów do 4h po zażyciu tabletki należy wziąć następną.
Moim zdaniem antykoncepcja nie została w pełni zachowana. Lepiej zrób test ciążowy. Chyba, że wolisz żyć w niepewności.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-08-10, 16:06   #1764
kaktusica
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agnes89 Pokaż wiadomość
Uważam, że powinnaś po tej nawet jednorazowej biegunce zażyć dodatkową tabletkę. Wg ulotek w razie biegunek, wymiotów do 4h po zażyciu tabletki należy wziąć następną.
Moim zdaniem antykoncepcja nie została w pełni zachowana. Lepiej zrób test ciążowy. Chyba, że wolisz żyć w niepewności.
Ja też jestem tego zdania, w takich sytuacjach to nigdy nic nie wiadomo, i zdrowy rozsądek może byc niewiarygodny. Lepiej chucac na zimne..
Ale! Nic się nie stresuj, zrób test i uważaj następnym razem na takie 'atrakcje'
NIE SCHIZUJ SIĘ!
Stary 2010-08-10, 18:46   #1765
agus1315
Zakorzenienie

cześć
mam pytanie.. wczoraj o 19 powinnam wziąć przedostatnią różową tabletkę ale zapomniałam.. doszło też w tym dniu do zbliżenia z chłopakiem. Dzisiaj wzięłam ostatnią różową tabletkę i wczorajszą-zapomnianą. dalej wg ulotki pominę placebo i zaczynam nowe opakowanie tylko teraz, czy mam się czym martwić? mogę być w ciąży?
z góry dziękuję za odp
Stary 2010-08-10, 19:56   #1766
anulcia_88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agus1315 Pokaż wiadomość
cześć
mam pytanie.. wczoraj o 19 powinnam wziąć przedostatnią różową tabletkę ale zapomniałam.. doszło też w tym dniu do zbliżenia z chłopakiem. Dzisiaj wzięłam ostatnią różową tabletkę i wczorajszą-zapomnianą. dalej wg ulotki pominę placebo i zaczynam nowe opakowanie tylko teraz, czy mam się czym martwić? mogę być w ciąży?
z góry dziękuję za odp
Nie nie masz się czym martwić gdyż postępujesz zgodnie z ulotką O ciąży nie ma mowy

~ Paulo Coelho
Stary 2010-08-11, 08:36   #1767
agus1315
Zakorzenienie

hmm jeszcze koło 21 dostałam okres wczoraj także chyba wszystko w porządku dzięki za odp
Stary 2010-08-11, 08:39   #1768
anulcia_88
Rozeznanie

A nie mówiłam...

~ Paulo Coelho
Stary 2010-08-11, 14:51   #1769
8Alice
Raczkowanie

Dzisiaj zauważyłam, że zmieniła się data ulotki Yaz
stara: 30.07.2008
nowa: 7.12.2009,
więc od razu przewertowałam starą i nową. Znalazło się kilka zmian:
np. Lek Yaz a zakrzepica żylna i tętnicza zamiast Lek Yaz a zakrzepica,
np. nasilona biegunka zamiast ciężka biegunka
oraz doszedł jeden lek, który wpływa na skuteczność Yaz:
leki stosowane w leczeniu nadciśnienia płucnego (bosentan)
reszta to zmiany kosmetyczne, lepiej brzmiące.

jestem oazą spokoju
8Alice jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-12, 09:40   #1770
adakowalska009
Raczkowanie

ból piersi przy końcówce piątego opakowania jest normalny?
test po 14 dniach od stosunku wyszedł negatywnie.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości