Tabletki YAZ - zbiorczy, cz.2 - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-18, 22:23   #1891
megusiaa
Rozeznanie

Dot.: Tabletki YAZ - zbiorczy, cz.2

Cytat:
Napisane przez anulcia_88 Pokaż wiadomość
Oj nie schizuj proszę! Też raz nie dostałam krwawienia z odstawienia na Yazie...test wyszedł negatywnie (zrób go sobie - to naewno Cię uspokoi)- czasem może się tak zdarzyć...
Jedyne co mnie niepokoi to to, że miałaś plamienia... (po okresie "adaptacji") ja też na początku miałam wszystko ok, ale później zaczęło się chrzanić gdzieś przy 5-6opak. miałam plamienia/krwwienia, które pojawiały się w połowie cylku i trwały do nowego opakowania...aż raz miałam krwawenie trwające miesiąc - to spowodowało, że zmieniłam i ginekologa (który pomimo moich niepokojących objawów nadal zachwalał "cudo" i przepisywał kolejne recepty) i tabsy - terz na szczęście mogę tylko wrócić do wspomnień z moich "Yazowych męczarni".

Po 1 i NAJWAŻNIEJSZE - przy braniu tabletek NIE MA SIĘ OKRESU! Jest tylko krwawienie z odstawienia!
Co do trwania krwawienia - jest to sprawa bardzo indywidualna - każda z nas ma inaczej.
A co przed ostatniego pytania - czytałaś chociaż RAZ ulotkę??!
o ile mnie uczyli w szkole ortografii to ciebie chyba uczyli innej bo mi mowili ze "przed ostatniego" - pisze sie razem ale ok...
Nie prosilam o poprawianie moich bledow merytorycznych.
Watpie ze potrafisz czytac ze zrozumieniem skoro mojego posta ze zrozumieniem nie umialas i nadal nie umiesz przeczytac skoro twierdzisz ze moje "naucz sie czytac ze zrozumieniem" tyczylo sie jakiejs ulotki
no widocznie mam inna ulotke - bez komentarza

przez 5 lat brania anty nie mialam zadnych plamien itp itd wiec sory nie musze byc alfa i omega w tym temacie... poza tym ja napisalam ze mialam pierwsze plamienie 5,6,7 dc jak zaczelam brac tabletki (a nie zaczelam ich brac od 1 dc tylko 5 a to tez roznica i nigdy nie mialam takiej sytuacji) i ze teraz mam znowu plamienie i pytalam laskawie czy to normalne ale na tym forum juz o nic nie mozna normalnie zapytac bo i tak sie nie uzyska odpowiedzi tylko jakies bzdetne waty pretensje i bog wie co jeszcze!! bo ze plamienia moga wystapic to wyobrazcie sobie ze wiem! ale ze zdarzaja sie na poczatku brania tabletek pozniej znowu w tym samym cyklu - sory ale tego nie traktuje normalnie
bez komentarza w ogole cale to forum...
megusiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 22:23   #1892
201804100943
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez DarkNoir Pokaż wiadomość
Nie, ona przecież 5 lat brała pigułki, więc wie lepiej od ulotki
ale może lepiej bez sarkazmu...?
201804100943 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 22:37   #1893
blueskye
Rozeznanie

Dziewczyny!
Znów się zwracam do was o radę.
Otóż, od zeszłego piątku przyjmuję antybiotyk, kuracja trwa 7 dni, więc jutro ją kończę. Wiadomo, że antybiotyk osłabia działanie pigułek...Ale mi dodatkowo przydarzyła się dziś biegunka (prawdopodobnie skutek uboczny antybiotyku), na 11 różowej tabletce. (Pigułki zażywam o godz. 21) Tą biegunkę miałam po południu i godzinę po zażyciu 11 tabletki. Więc odczekałam kolejną godzinę i przyjęłam 12 tabletkę. Wg ulotki powinnam normalnie dokończyć blister. I tak też zrobię.
Co do antybiotyku, powinnam zabezpieczać się jeszcze tydzień po kuracji, czyli wychodzi na to, że do przyszłego czwartku.
Czy uważacie, że po odczekaniu tych 7 dni, będę bezpieczna do końca opakowania? To wypada akurat na 21 różowej tabletce. Wliczając oczywiście osłabienie antybiotykiem i dzisiejsze biegunki...

Edytowane przez blueskye
Czas edycji: 2010-08-18 o 22:43
blueskye jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 08:46   #1894
anulcia_88
Rozeznanie

Bluesky po dodatkowym 7-dniowym zabezpieczeniu po skończonej kuracji antybiotykiem ochrona wróci w pełni - więc jak to sobie ładnie obliczyłaś w przyszły piątek możesz szaleć do woli

Megusiaa masz rację nie umem czytać ze zrozumieniem..bo zamiast wcisnąć na klawiaturze "5" nacisnęłam "3"...
I oczywiście zgadzam się, że moja odpowiedź do Twojego pierwszego postu wogóle nie był na temat... hmmm...jakieś tam kwiatki...-chyba pomyliłam forum.
Ja Cię również nie prosłam o wytykanie moich "niby" WIELKICH błędów ortograficznych, których jest zawsze milion-dwieście w moich postach... Bo używanie polskich znaków to trudna sztuka...ehh...ta szkoła
A co do Twoich "bzdetnych waty pretensji" po to jest dołączona ulotka do każdego leku, aby z niej skorzystać...- WSZYSTYKIE, powatrzam jeszcze raz WSZYTSKIE odpowiedzi znalazłabyś w ulotce...gdybyś choć raz do niej zajrzała - no może jedynie nie byłoby odpowiedzi jak długo trwa krwawienie...,ale reszta BYŁA - wystarczyło wziąśc ją do ręki i przeczytać.

"Prawdziwa miłość to akt całkowitego oddania."
~ Paulo Coelho

Edytowane przez anulcia_88
Czas edycji: 2010-08-19 o 11:03
anulcia_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 08:54   #1895
blueskye
Rozeznanie

Cytat:
Bluesky po dodatkowym 7-dniowym zabezpieczeniu po skończonej kuracji antybiotykiem ochrona wróci w pełni - więc jak to sobie ładnie obliczyłaś w przyszły piątek możesz szaleć do woli
Anulcia_88 To chyba jest tak, że przez te 7 dni organizm po skończeniu kuracji pozbywa się antybiotyku i jednocześnie powoli wzrasta skuteczność działania tabletek. Bo dziwne by było, że 7 dni po skończeniu antybiotyku działanie pigułek jet osłabione, a nagle cudownie 8 dnia, skuteczność jest zachowana. Co o tym sądzisz?

Ja i tak mam pewne obawy co do pełnego współżycia tego 8 dnia, ale wynikają po prostu z tego, że to moje 3 opakowanie pigułek w życiu
Choć nie powiem...perspektywa kochania się wreszcie bez gumki baaaaardzo kusi
Stary 2010-08-19, 09:01   #1896
anulcia_88
Rozeznanie

Dokładnie tak - organizm potrzebuje tych 7dni na regenarację i wyrównanie poziomu hormonów w organizmie.

Hehehe kusi, kusi...
A co do zaufania tabletkom - to przychodzi z czasem - jak już bedziesz w 100% pewna za nie... to satysfakcja gwarantowana

~ Paulo Coelho
Stary 2010-08-19, 09:29   #1897
blueskye
Rozeznanie

Cytat:
Dokładnie tak - organizm potrzebuje tych 7dni na regenarację i wyrównanie poziomu hormonów w organizmie.

Hehehe kusi, kusi...
A co do zaufania tabletkom - to przychodzi z czasem - jak już bedziesz w 100% pewna za nie... to satysfakcja gwarantowana
...satysfakcja gwarantowana, albo zwrot pieniędzy hehe

No nic, dziękuję za odpowiedź. Na razie szaleć nie będziemy, ale w piątek, kto wie...
Stary 2010-08-19, 10:28   #1898
megusiaa
Rozeznanie

Cytat:

Megusiaa masz rację nie umem czytać ze zrozumieniem..bo zamiast wcisnąć na klawiaturze "5" nacisnęłam "3"...
I oczywiście zgadzam się, że moja odpowiedź do Twojego pierwszego postu wogóle nie był na temat... hmmm...jakieś tam kwaitki...-chyba pomyliłam forum.
Ja Cię również nie prosłam o wytykanie moich "niby" WIELKICH błędów ortograficznych, których jest zawsze milion-dwieście w moich postach... ehh...ta szkoła
A co do Twoich "bzdetnych waty pretensji" po to jest dołączona ulotka do każdego leku, aby z niej skorzystać...- WSZYSTYKIE, powatrzam jeszcze raz WSZYTSKIE odpowiedzi znalazłabyś w ulotce...gdybyś choć raz do niej zajrzała - no może jedynie nie byłoby odpowiedzi jak długo trwa krwawienie...,ale reszta BYŁA - wystarczyło wziąśc ją do ręki i przeczytać.
buhehe wiesz co dziecko nie rozsmieszaj mnie juz tekstami typu zamiast 5 wcisnelam 3 hehe bo jestes normalnie zabawna nie tlumacz sie czego to nie pomylilas tylko przyznaj sie ze nie przeczytalas mojego posta dokladnie bo w moim poscie bylo napisane bralam 5 nie bralam 3 - a ze ty tak strasznie chcialas mnie objechac na forum to wyszlo ci co wyszlo hehe)
ty zaczelas wytykanie wiec ja skonczylam hehe a poza tym twoj blad mnie razi:P
ciekawe czy ty taka madra jestes i zawsze wszytskie ulotki czytasz po 500 razy jak tylko cos ci jest nie tak hehe chyba ze nie masz nic innego do roboty tylko czytasz ulotki
zreszta ja nie zamierzam sie ani tobie ani nikomu innemu tlumaczyc i spowiadac bo ja wiem czy ja czytalam ulotke czy nie a ty sobie mysl co chcesz - bo oczywiscie wy wszystkie te madralinskie na forum wiecie najlepiej kto i czy w ogole czytal ulotke bral tabletki stosowal npr itp itd - jestescie normalnie wrozkami i jasnowidzami w tych kwestiach bo jak ktos zada pytanie to nie mozecie na nie normalnie odpowiedziec hehe tylko zaraz po co klamiesz, trzeba bylo choc raz przeczytac, i waty pretensje itp a zadnej konkretnej odpowiedzi
a ty dark wlasnie nastepna - czy ja cos pisalam na twoj temat?? nic o mnie nie wiesz wiec z laski swojej nie jestem dla ciebie zadna ona i nie zycze sobie takic wypowiedzi pod moim adresem - nie bedziesz robic ze mnie klamcy itp itd bo twoja wypowiedz smierdzi ironia i sarkazmem na kilometr... to forum zeszlo na psy nic nie mozna zapytac bo nie uzyska sie odpowiedzi tylko zlosliwosci zarzuty co do swojej osoby i robi sie wielka afera extra forum- buehehehhee
Stary 2010-08-19, 10:49   #1899
anulcia_88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez megusiaa Pokaż wiadomość
buhehe wiesz co dziecko nie rozsmieszaj mnie juz tekstami typu zamiast 5 wcisnelam 3 hehe bo jestes normalnie zabawna nie tlumacz sie czego to nie pomylilas tylko przyznaj sie ze nie przeczytalas mojego posta dokladnie bo w moim poscie bylo napisane bralam 5 nie bralam 3 - a ze ty tak strasznie chcialas mnie objechac na forum to wyszlo ci co wyszlo hehe)
ty zaczelas wytykanie wiec ja skonczylam hehe a poza tym twoj blad mnie razi:P
ciekawe czy ty taka madra jestes i zawsze wszytskie ulotki czytasz po 500 razy jak tylko cos ci jest nie tak hehe chyba ze nie masz nic innego do roboty tylko czytasz ulotki
zreszta ja nie zamierzam sie ani tobie ani nikomu innemu tlumaczyc i spowiadac bo ja wiem czy ja czytalam ulotke czy nie a ty sobie mysl co chcesz - bo oczywiscie wy wszystkie te madralinskie na forum wiecie najlepiej kto i czy w ogole czytal ulotke bral tabletki stosowal npr itp itd - jestescie normalnie wrozkami i jasnowidzami w tych kwestiach bo jak ktos zada pytanie to nie mozecie na nie normalnie odpowiedziec hehe tylko zaraz po co klamiesz, trzeba bylo choc raz przeczytac, i waty pretensje itp a zadnej konkretnej odpowiedzi
(...)
robi sie wielka afera extra forum- buehehehhee
No widzisz...jak to sama stwierdziłaś...wszystkie jesteśmy wróżkami, to po co zasięgasz aż tak "fachowej" porady??
Nikt Ci tutaj nie zarzucił kłamstwa więc gdzie to wyczytałaś??
Afera?? i kto tutaj jest zabawny...

~ Paulo Coelho
Stary 2010-08-19, 13:16   #1900
megusiaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez DarkNoir Pokaż wiadomość
Nie, ona przecież 5 lat brała pigułki, więc wie lepiej od ulotki
Cytat:
te dwie wypowiedzi traktuje w kategorii posadzania mnie o klamstwo - wiec sory ale ty chyba masz problem z rozumieniem pewnych definicji ale to juz nie moja sprawa... wiec pozwol ze zakoncze te bezsensowne nic nie wnoszace do watku gadki... i pozostawiam twoje wypowiedzi bez komentarza...
aha i sie tak nie madruj bo ciezkie zycie bedzie miala...
Stary 2010-08-19, 14:07   #1901
absolutely
Raczkowanie

hej dziewczyny, mam taki problem, biorę YAZ miesiąc, ogólnie to często mnie mdli jak wstaję rano. nie czuję się najlepiej. Ale dzis nie o tym. wczoraj o 22 wzięłam 1 tabletkę z drugiego opakowania. ok 1.30 miałam biegunkę. następną o 3 w nocy, wtedy też wymioty. o 6 rano wzięłam kolejną tabletkę bo uznałam, że skoro minęły 3,5 godziny to jednak ryzyko jest. no i kolejna biegunka i wymioty o 10.30 czyli 4,5h od wzięcia drugiej tabletki. Jestem na wakacjach, moja gin nie odbiera telefonu... nie wiem co robić, na pewno czymś się zatrułam. Boję się, że tabletki się nie wchłonęły... w czasie placebo kochalismy się kilka razy, wczoraj także, z tym, że mój Tż nigdy we mnie nie kończy.

Może ktoś mial podobną sytuację albo jest w stanie jakoś mnie uspokoić? Proszę o pomoc..
absolutely jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-19, 14:34   #1902
anulcia_88
Rozeznanie

Cytat:
te dwie wypowiedzi traktuje w kategorii posadzania mnie o klamstwo - wiec sory ale ty chyba masz problem z rozumieniem pewnych definicji ale to juz nie moja sprawa... wiec pozwol ze zakoncze te bezsensowne nic nie wnoszace do watku gadki... i pozostawiam twoje wypowiedzi bez komentarza...
aha i sie tak nie madruj bo ciezkie zycie bedzie miala...
Hmmm...kłamstwo tak? Napisałam tylko co powinnaś zrobić najpierw - przed zadaniem tych "mądrych" pytań na forum. Więc ktoś tu inny ma problemy z interpretacją wypowiedzi...
Jesteś kolejną wróżką na tym forum? Skoro uważasz, że się "mądruję"...

Cytat:
Napisane przez absolutely Pokaż wiadomość
hej dziewczyny, mam taki problem, biorę YAZ miesiąc, ogólnie to często mnie mdli jak wstaję rano. nie czuję się najlepiej. Ale dzis nie o tym. wczoraj o 22 wzięłam 1 tabletkę z drugiego opakowania. ok 1.30 miałam biegunkę. następną o 3 w nocy, wtedy też wymioty. o 6 rano wzięłam kolejną tabletkę bo uznałam, że skoro minęły 3,5 godziny to jednak ryzyko jest. no i kolejna biegunka i wymioty o 10.30 czyli 4,5h od wzięcia drugiej tabletki. Jestem na wakacjach, moja gin nie odbiera telefonu... nie wiem co robić, na pewno czymś się zatrułam. Boję się, że tabletki się nie wchłonęły... w czasie placebo kochalismy się kilka razy, wczoraj także, z tym, że mój Tż nigdy we mnie nie kończy.

Może ktoś mial podobną sytuację albo jest w stanie jakoś mnie uspokoić? Proszę o pomoc..
Myślę, że jak zażyłaś zaraz po zwymiotowane pigułce kolejną to ochrona będzie zachowana...
Jeśli masz zamiar nadal współżyć w trakcie Twojego zatrucia to dodatkowo się zabezpieczajcie. Lepiej dmuchać na zimne

~ Paulo Coelho
Stary 2010-08-19, 15:05   #1903
absolutely
Raczkowanie

tylko że ta druga tabletka to była 24 z tego samego blistra, bo nie mam zapasowego opakowania. Przeczytałam przed chwilą,że różnią się składem...

Aha i co pod koniec przyjmowania? moge wziac te 23 tabletki i potem od razu 4 biale, czyli tak jakby pominąć tą ostatnią?
Stary 2010-08-19, 15:11   #1904
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d
Konto usunięte

Cytat:
tylko że ta druga tabletka to była 24 z tego samego blistra, bo nie mam zapasowego opakowania. Przeczytałam przed chwilą,że różnią się składem...
24 różowe tabletki Yaz NIE RÓŻNIĄ SIĘ składem Wszystkie mają taki sam skład.
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 15:12   #1905
anulcia_88
Rozeznanie

1-24 tabletki mają ten sam skład, 25-28 t placebo - "puste".
Przy nowym bierzesz 23 tabletki,które Ci zostały a potem 4 białe.
I nic się nie stanie jak nie będziesz miała tej 24.

~ Paulo Coelho

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-08-19, 16:50   #1906
absolutely
Raczkowanie

ok, dzięki za pomoc. jakoś już mi lepiej oby wszystko dalej było ok. i na pewno będzie

---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ----------

jeszcze jedno pytanie. dziś cały dzień mam biegunkę a o 22 powinnam wziąć tabletkę. co zrobić jak ją wydale? brać znów kolejną? moja gin ma wyłączony telefon...
Stary 2010-08-19, 17:05   #1907
megusiaa
Rozeznanie

ale przeciez to wszystko JEST NAPISANE W ULOTCE o ktora na mnie tak jedziecie! co zrobic w przypadku biegunki/wymiotow oraz to jaki sklad maja tabletki - wiec NAJPIERW NALEZY CHOCIAZ RAZ PRZECZYTAC DOKLADNIE ULOTKE - proste prawda??
Stary 2010-08-19, 17:32   #1908
kat123
Zakorzenienie

Cytat:
ale przeciez to wszystko JEST NAPISANE W ULOTCE o ktora na mnie tak jedziecie! co zrobic w przypadku biegunki/wymiotow oraz to jaki sklad maja tabletki - wiec NAJPIERW NALEZY CHOCIAZ RAZ PRZECZYTAC DOKLADNIE ULOTKE - proste prawda??
powinnaś zmienić tabletki, bo te hormony chyba budzą w Tobie agresję chyba, że masz taki charakter kilka innych równie agresywnych dziewczyn także proszę o uspokojenie się, bo to ma być forum o tabletkach, a nie rzucaniu się na siebie i czytaniu między wierszami

Aparatka od 11.10.2014 (góra).
Dół od 11.04.2015.
kat123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 17:49   #1909
201712190924
Konto usunięte

jezuu przestańcie sie kłócić o pierd.doły. mam wątek w subskrypcjach, bo interesuje sie tematem tych tabletek, bo sama je zażywam, a musze czytać wasze durne kłótnie, które sa kompletnie bez sensu. prosze o spokój
201712190924 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-19, 18:02   #1910
absolutely
Raczkowanie

Właśnie w ulotce przeczytałam "Z uwagi na różnice w składzie tabletek konieczne jest rozpoczącie stosowania od pierwszej tabletki na górze po lewej stronie i następnie przyjmowanie tabletek każdego dnia zgodnie z kierunkiem strzałek na blistrze" (str 23-24) wolałam się upewnić, zapytać kogoś bardziej doświadczonego, bo nie jest tam dokladnie napisane czy chodzi o roznice rózowych z białymi czy tylko rózowych.

Ulotkę przestudiowałam pare razy.

Boję się, że znowu zwymiotuję bądź wydalę tę tabletkę i znow będę brać kolejną... tak drugi raz
Stary 2010-08-19, 19:59   #1911
kat123
Zakorzenienie

ja też zwróciłam już na to uwagę, że w ulotce napisane jest to tak, jakby różowe tabletki różniły się składem. Ale ja tam nie zamierzam zmieniać ich kolejności, więc nie zawracam sobie tym głowy

---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ----------

Cytat:

jeszcze jedno pytanie. dziś cały dzień mam biegunkę a o 22 powinnam wziąć tabletkę. co zrobić jak ją wydale? brać znów kolejną? moja gin ma wyłączony telefon...
no jak nie minie czas wchłaniania to nie masz wyboru, będziesz musiała wziąć kolejną...
Ps. Ja bym wzięła jakiś lek na tę biegunkę

Aparatka od 11.10.2014 (góra).
Dół od 11.04.2015.
kat123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 20:48   #1912
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d
Konto usunięte

Cytat:
Właśnie w ulotce przeczytałam "Z uwagi na różnice w składzie tabletek konieczne jest rozpoczącie stosowania od pierwszej tabletki na górze po lewej stronie i następnie przyjmowanie tabletek każdego dnia zgodnie z kierunkiem strzałek na blistrze" (str 23-24)
Cytat:
Napisane przez kat123 Pokaż wiadomość
ja też zwróciłam już na to uwagę, że w ulotce napisane jest to tak, jakby różowe tabletki różniły się składem. Ale ja tam nie zamierzam zmieniać ich kolejności, więc nie zawracam sobie tym głowy
Myślę, że tak to niedokładnie sformułowano w tej ulotce, ale pewnie chodziło o to, żeby żadna dziewczyna nie zaczęła sobie brać pigułek, jak popadnie, i mieszać aktywne z placebo

Ale się zrobiła atmosfera na wątku
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 21:56   #1913
DarkNoir
Zakorzenienie

GG do DarkNoir

Absolutely
lepiej weź coś na "wstrzymanie" bo się odwodnisz

Koniecznie pij wodę, ale tylko mineralną i jedz coś lekkiego

Piotr Rogucki - I'm Not Afraid Of Your Soul

DarkNoir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 22:00   #1914
justyniajego
Raczkowanie

dziewczyny a czy ktoras z Was brala lek przeciwbolowy nimesil?
w ulotce yazu jak i nimesilu nie ma wzmianki na temat wplywu jednego leku na drugi... ale wole sie upewnic czy aby na pewno nie oslabi to dzialanie yazu
justyniajego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 22:02   #1915
DarkNoir
Zakorzenienie

GG do DarkNoir

Cytat:
Napisane przez justyniajego Pokaż wiadomość
dziewczyny a czy ktoras z Was brala lek przeciwbolowy nimesil?
w ulotce yazu jak i nimesilu nie ma wzmianki na temat wplywu jednego leku na drugi... ale wole sie upewnic czy aby na pewno nie oslabi to dzialanie yazu
Ja go brałam, ale to było zanim zaczęłam stosować anty.
Zapytaj/poszukaj tutaj:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=90874&page=101

Piotr Rogucki - I'm Not Afraid Of Your Soul

DarkNoir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 22:09   #1916
8Alice
Raczkowanie

Cytat:
hej dziewczyny, mam taki problem, biorę YAZ miesiąc, ogólnie to często mnie mdli jak wstaję rano.
Hejka, mnie tak mdliło przy Cilest (zwłaszcza w pierwszych dniach nowego opakowania), radziłabym Ci zmienić tabletki jeśli po 3 opakowaniu dalej będziesz tak się czuła. Po zmianie tabletek na inne nie miałam już takich sytuacji.

jestem oazą spokoju
8Alice jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 22:13   #1917
TheBlackCat
Raczkowanie

Dot.: Tabletki YAZ i efekt uboczny?

Ok, dziękuje za odpowiedzi Raczej staram się sobie nie wkręcać nic, wychodziłam z założenia, że u mnie nie musi być tak jak u innych, bo każdy organizm jest inny. Chodzi raczej o to, że była taka sytuacja i szukałam wyjaśnienia, głównie właśnie w tabletkach. Mam jednak nadzieję, że problem niedługo zniknie...
Pozdrawiam
TheBlackCat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-20, 08:41   #1918
orangesky
Przyczajenie

cześć
zaczęłam brać 2 opakowanie tabletek YAZ, nie wiem co zrobić bo zaczęły mi właśnie wypadać włosy. Oprócz tego brzuch mi urósł i nie mogę go zgubić. Problem zniknie po 3 opakowaniu? czy lepiej zmienić je na inne?
Proszę o odpowiedź, to są moje pierwsze pigułki i nie wiem co zrobić.
orangesky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-20, 11:02   #1919
anulcia_88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez orangesky Pokaż wiadomość
cześć
zaczęłam brać 2 opakowanie tabletek YAZ, nie wiem co zrobić bo zaczęły mi właśnie wypadać włosy. Oprócz tego brzuch mi urósł i nie mogę go zgubić. Problem zniknie po 3 opakowaniu? czy lepiej zmienić je na inne?
Proszę o odpowiedź, to są moje pierwsze pigułki i nie wiem co zrobić.
Tego nikt nie ejst w stanie przewidzeć czy to minie...
Jabym doszukała się może innej przyczyny Twoich dolegliwości bo to niekoniecznie musi być spowodwane przez Yaz...

~ Paulo Coelho
Stary 2010-08-20, 11:33   #1920
orangesky
Przyczajenie

Cytat:
Tego nikt nie ejst w stanie przewidzeć czy to minie...
Jabym doszukała się może innej przyczyny Twoich dolegliwości bo to niekoniecznie musi być spowodwane przez Yaz...

Właśnie szukam tych innych czynników ale znaleźć ich nie mogę. Odżywiam się cały czas tak samo i dopiero przy tych tabletkach zaczęły się moje problemy...
orangesky jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości