Tabletki YAZ - zbiorczy, cz.2 - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-30, 20:03   #2011
korunia246
Przyczajenie

Dot.: Tabletki YAZ - zbiorczy, cz.2

giginthesky nie martw sie, mnie też to strasznie wkurza choć ja biore dopiero od 2-óch tygodni ale wiem że to strasznie denerwujące...
korunia246 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 20:05   #2012
Anulka12617
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kedzior1989 Pokaż wiadomość
ja stosuje Yaz od września 2009 i zrobił mi się straszny celulit na udach i łydkach.
Mam ten sam problem.Kiedyś mimo ,że 5 kg miałam za dużoTo nóżki gładziutkie a teraz....stanęłam ostatnio na basenie i się przeraziłam
Ostatnio pewna pani na forum napisała ,że ja ktoś narzeka na cellulit to jego wina bo od tabletek nie powinien się robić i puenta była ćwiczyć !ćwiczyć......
Ok zacznę od 1 września z tymże jeszcze 4 miesiące temu nie musiałam:P
Anulka12617 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 15:15   #2013
Adriennne
Raczkowanie

GG do Adriennne

Rzeszowianki - Yazowianki, najbliższa apteka dr Max jest niestety w Dębicy, ale dziś kupowałam Yaz w Aptece przyjaznej na Warzywnej za 41,50 (dodam że w aptece obok był za 47, 90). Może którejś się przyda ta informacja
Adriennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 17:23   #2014
papuzia
Raczkowanie

Teraz w sieci aptek Blisko Ciebie jest promocja Yaz. Dzisiaj kupowałam - 34.99 za 1 opakowanie, może komuś przyda się ta informacja.
papuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 17:49   #2015
Finlora
Zakorzenienie

W Kwiatach Polskich i Aptekach Stylowych Yaz jest po 34,99 w regularnej cenie
Finlora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 20:18   #2016
papuzia
Raczkowanie

O takiej cenie w kwiatach polskich słyszałam, niestety w okolicach katowice - Sosnowiec - Będzin itd nie ma sieci takich aptek także tego typu promocje to zawsze coś
papuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 21:05   #2017
mmmirela
Raczkowanie

Moje pierwsze opakowanie...
Upewniam się. Pierwsza tabletka to w ciągu 24 godzin od otrzymania okresu, czy koniecznie jak najszybciej???

Czytałam dużo postów, i wątków, ale każda sytuacja jest inna...
mmmirela jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-08-31, 23:31   #2018
paul_ina033
Raczkowanie

Kończę przyjmować pierwsze opakowanie YAZ. Od początku mam plamienia, dziś przyjęłam 2 tabletkę placebo, okres raczej jeszcze nie wystąpił. Trochę się martwię, nie wiem czy uda mi się wychwycić moment w którym będę mogła stwierdzić czy to już okres czy jeszcze plamienie. Jak wyglądało to u Was? Proszę o poradę.
paul_ina033 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 08:37   #2019
krejzollka
Przyczajenie

Hej dziewczyny mam nadzieje ze ktoras z was mi pomoze bo nie wiem co o mojej sytuacji myslec.. Od dawna przyjmuje Yaz jednak ponad miesiac temu wyjezdzałam na wakacje i nie chciałam miec okresu. Poszlam juz w maju do ginekologa o porade i powiedział mi ze nie obiecuje mi ze jak wezme tabletek placebo to nie dostane okresu wiec zamienił mi na ten czas yaz na cilest. Troche miałam obrzeki na nogach ale jakos wtrzymałam te 2 opakowania (bez przerwy). po tych dwóch opakowaniach bez przerwy wrociłam do yazu i teraz moje pytanie jest takie okresu nie miałam przez to przez 2 cykle, czy podczas tych zmian byłam calkowicie chroniona i zajscie w ciaze jest mało prawdopodobne? Powinnam normalnie okres dostac w niedziele/poniedz. ale nic nie leci czy mogło dojsc przez to do zapłodnienia czy raczej jest to zwykła reakcja na hormony?
Bede bardzo wdzieczna za pomoc
Pozdrawiam
krejzollka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 08:54   #2020
kasiekasiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez paul_ina033 Pokaż wiadomość
Kończę przyjmować pierwsze opakowanie YAZ. Od początku mam plamienia, dziś przyjęłam 2 tabletkę placebo, okres raczej jeszcze nie wystąpił. Trochę się martwię, nie wiem czy uda mi się wychwycić moment w którym będę mogła stwierdzić czy to już okres czy jeszcze plamienie. Jak wyglądało to u Was? Proszę o poradę.
Spokojnie. U mnie po pierwszym opakowaniu okres wystąpił dopiero po 3 tabletce placebo. (ale nie miałam żadnych plamień wcześniej). Myślę, że narazie nie masz powodów do niepokoju. Po prostu czekaj.
Pozdrawiam
Stary 2010-09-01, 09:56   #2021
jessy86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mmmirela Pokaż wiadomość
Upewniam się. Pierwsza tabletka to w ciągu 24 godzin od otrzymania okresu, czy koniecznie jak najszybciej???

W ciągu 24 H
Ja dostając koło południa poczekałam do 18 Najlepiej najpierw poszukać informacji w ulotce. To najpewniejsze źródło.

Edytowane przez jessy86
Czas edycji: 2010-09-01 o 09:57 Powód: błąd gramatyczny ;)
jessy86 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-09-01, 10:07   #2022
Villena
Przyczajenie

Unhappy Dot.: Tabletki YAZ - zbiorczy, cz.2

Witam
Od kilku miesięcy stosuję tabletki Yaz. W zeszłym miesiącu, w drugim rzędzie tabletek jedną wzięłam o 10 godzin za późno. Kolejne przyjmowałam w normalnych godzinach. Wg ulotki nie powinno to mieć żadnych konsekwencji. W ciągu następnych 2-3 dni po spóźnionym zażyciu tabletki miałam niewielkie plamienia, potem wszystko wróciło do normy. W 4-dniowym okresie białych tabletek nie wystąpiło krwawienie. Kolejne różowe tabletki zaczęłam zażywać normalnie. Test nie wykazał ciąży (czy takie testy są wiarygodne?). Zastanawiam się czy teraz (2-3 dzień różowych tabletek) jestem chroniona przed ciążą. Inaczej - czy mój organizm nie potraktował tej 4 dniowej przerwy jako zaprzestania zażywania tabletek? Czy powinnam dalej stosować je normalnie i nie martwić się? I tak panikuję już potwornie...
Villena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 10:10   #2023
shikutaka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mmmirela

No właśnie, w ulotce pisze tylko w ciągu pierwszego dnia. A zawsze lepiej się upewnić.

"Być kobietą to strasznie trudne zajęcie, bo polega głównie na zadawaniu się z mężczyznami."

Edytowane przez shikutaka
Czas edycji: 2010-09-01 o 10:12
shikutaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 11:13   #2024
anulcia_88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Villena Pokaż wiadomość
Witam
Od kilku miesięcy stosuję tabletki Yaz. W zeszłym miesiącu, w drugim rzędzie tabletek jedną wzięłam o 10 godzin za późno. Kolejne przyjmowałam w normalnych godzinach. Wg ulotki nie powinno to mieć żadnych konsekwencji. W ciągu następnych 2-3 dni po spóźnionym zażyciu tabletki miałam niewielkie plamienia, potem wszystko wróciło do normy. W 4-dniowym okresie białych tabletek nie wystąpiło krwawienie. Kolejne różowe tabletki zaczęłam zażywać normalnie. Test nie wykazał ciąży (czy takie testy są wiarygodne?). Zastanawiam się czy teraz (2-3 dzień różowych tabletek) jestem chroniona przed ciążą. Inaczej - czy mój organizm nie potraktował tej 4 dniowej przerwy jako zaprzestania zażywania tabletek? Czy powinnam dalej stosować je normalnie i nie martwić się? I tak panikuję już potwornie...
Nie spóźniłaś się 12h więc spokojnie jesteś zabezpieczona, a co do tego plamienia - też miałam jak się spóźniłam z tabsami 5h... I raz zdarzyło mi się nie mieć krwawienia - co nawet w ulotce jest zapisane... więc spokojna głowy ciąży na pewno nie ma

"Prawdziwa miłość to akt całkowitego oddania."
~ Paulo Coelho
anulcia_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 11:21   #2025
adakowalska009
Raczkowanie

czy ktoś może kupował dziś lub będzie na dniach kupować yaz w aptece dr max? interesuje mnie czy nadal jest promocja..
adakowalska009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 11:44   #2026
madeinpolska
Raczkowanie

Kobiety z Wrocławia - w której aptece Yaz jest w jakiejś korzystnej cenie? Przeprowadzam się niedługo, dlatego pytam Teraz płacę ok. 42 zł w swojej aptece.

'bo wiesz słońce z deszczem wywołuje tęczę'

madeinpolska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 13:01   #2027
201712190924
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez madeinpolska Pokaż wiadomość
Kobiety z Wrocławia - w której aptece Yaz jest w jakiejś korzystnej cenie? Przeprowadzam się niedługo, dlatego pytam Teraz płacę ok. 42 zł w swojej aptece.
w dbam o zdrowie jest za 40,66 jeśli sie zamówi przez internet. ale może gdzieś jest jeszcze taniej?
201712190924 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 18:16   #2028
PurBlanka
Wtajemniczenie

GG do PurBlanka

Cześć Dziewczyny
Dawno mnie nie było, bo mam limit na neta, ale niedługo to się zmieni

Przychodzę z pytaniem..
Łykam YAZ od kilku miesięcy, teraz jestem na placebo, w piątek powinnam wziąć różową..ale receptę będę mieć dopiero w sobotę
Poradzicie co mam zrobić ??
Chyba pochodzę po aptekach, może ktoś mi da na ładne oczy jak obiecam, że przyniosę w sobotę
Stary 2010-09-01, 18:36   #2029
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adakowalska009 Pokaż wiadomość
czy ktoś może kupował dziś lub będzie na dniach kupować yaz w aptece dr max? interesuje mnie czy nadal jest promocja..
U mnie już nie ma, tzn usunęli już tę wielką tablicę z wypisanymi lekami w promocji.
Finlora jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-09-01, 19:35   #2030
kat123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PurBlanka Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny
Dawno mnie nie było, bo mam limit na neta, ale niedługo to się zmieni

Przychodzę z pytaniem..
Łykam YAZ od kilku miesięcy, teraz jestem na placebo, w piątek powinnam wziąć różową..ale receptę będę mieć dopiero w sobotę
Poradzicie co mam zrobić ??
Chyba pochodzę po aptekach, może ktoś mi da na ładne oczy jak obiecam, że przyniosę w sobotę
popytaj w aptekach, gdzieś na pewno Ci sprzedadzą bez recepty pytaj w małych, prywatnych aptekach

Aparatka od 11.10.2014 (góra).
Dół od 11.04.2015.
kat123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 22:38   #2031
wiolus_88
Przyczajenie

hej dziewczyny
Mam do Was pytanie, być moze było to już w tym wątku, ale mam anginę i 39 stopni gorączki i nie dam rady go całego przejrzeć. Otóż w niedzielę kochałam się z facetem, a w środę tj. na 16 tabletce yaz zaczęłam przyjmować Taromentin (amoksycylina). Antybiotyk ten osłabia działanie anty, będę się zabezpieczać przez najbliższe 7+7 dni...Czy niedzielny stosunek może być przyczyną ciąży czy mogę być spokojna? I czy tabletki biorę normalnie do końca blistra i potem kolejny czy może powinnam pominąć placebo?

Proszę pomóżcie, bo będę leżeć tydzień w łóżku i z braku innych możliwości się zamartwiać
wiolus_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-01, 22:43   #2032
anulcia_88
Rozeznanie

Nie nie spokojnie, niedzielny stosunek jest zabezpieczony, a antybiotyk nie działa wstecz
Może tak się stać, że nie będziesz miała krwawienia z odstawienia po antybiotyku - mi się tak przytrafiło z doxycykliną i miałam baaardzo podobną do Ciebie sytuację. Ale ciąży oczywiście nie było

~ Paulo Coelho
Stary 2010-09-02, 10:04   #2033
mimochodem
Raczkowanie

Czy któras z Was odstawiała YAZ? (nawet mnie się zarymowało ) bo ja rozważam. Mój związek zamienia się w związek na odległość na jakieś (jeśli wszystko dobrze się potoczy) 4-5 lat, widywać się będziemy raz na dwa tygodnie, może trochę częściej, ale nie będzie dużo okazji do uprawiania seksu. Zostały mi jeszcze dwa opakowania tabletek, jedno z nich niedługo zacznę, zastanawiam się czy jest sens brania trzeciego. DO ginekologa oczywiście się wybiorę, ale jestem ciekawa czy odczuwałyście jakieś dolegliwości itd po odstawieniu tabletek.
Dodam iż biorę je od 8 miesięcy.

talia: 64->60
biodra: 90->85
udo: 52->49

mimochodem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-02, 11:13   #2034
cherrry2009
Zakorzenienie

Bardzo ciężko mi przejrzeć w tej chwili cały wątek więc od razu spytam, od czasu brania tabletek moje libido jest poniżej zera, czy warto zmienić tabletki, a może lekarz ma możliwość wypisania leku który je powiększy?
Stary 2010-09-02, 11:23   #2035
anulcia_88
Rozeznanie

Jeśli to Ci przeszkadza i myślisz, że to przyczyną są tabletki to spróbuj zmiany...choć pamiętaj, że może wyjść to na gorsze...a nie koniecznie na lepsze...
Ale trzeba być dobrej myśli

---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ----------

Cytat:
Napisane przez mimochodem Pokaż wiadomość
Czy któras z Was odstawiała YAZ? (nawet mnie się zarymowało ) bo ja rozważam. Mój związek zamienia się w związek na odległość na jakieś (jeśli wszystko dobrze się potoczy) 4-5 lat, widywać się będziemy raz na dwa tygodnie, może trochę częściej, ale nie będzie dużo okazji do uprawiania seksu. Zostały mi jeszcze dwa opakowania tabletek, jedno z nich niedługo zacznę, zastanawiam się czy jest sens brania trzeciego. DO ginekologa oczywiście się wybiorę, ale jestem ciekawa czy odczuwałyście jakieś dolegliwości itd po odstawieniu tabletek.
Dodam iż biorę je od 8 miesięcy.
Nie odstawiałam Yazu tylko musiałam zmienić na inne z powodu wielu skutków ubocznych.
Myślę, że jakiekolwiek skutki uboczne czy t o spowodowane zmianą tabletek lub odstawieniem ich jest kwestią indywidualną - każdy organizm jest inny i różnie może reagować na przyjmowane lub odcięcie go od hormonów.
Jest zbiorczy nt. skutków ubocznych z odstawienia możesz sobie przejrzeć wątek i czegoś ciekawego się dowiedzieć.

~ Paulo Coelho
Stary 2010-09-02, 14:10   #2036
witch_18
Zakorzenienie

Ja biorę od 4 mies. Yaz i do tej pory krwawienie dostawałam zawsze na 2-3 tabletce placebo.W tym miesiącu jednak mam jeszcze 3 różowe tabletki i dopiero placebo,a już dostałam krwawienia.Trochę się tym zaniepokoiłam
zapraszam
witch_18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-02, 14:16   #2037
anulcia_88
Rozeznanie

Właśnie ja po takim czasie jak Ty stosowania Yazu zaczęły się dziać różne dziwne chocki-klocki. Wcześniejsze krwawienia na aktywnych tabletkach, później krwawienia trwające 2tyg. a raz miesiąc – jeśli będzie Ci się to powtarzać to oznacza, że Yaz nie trzyma Ci cylku i trzeba będzie zmienić tabletki.

~ Paulo Coelho
Stary 2010-09-02, 17:30   #2038
201804100943
Konto usunięte

A mi własnie moja gin zmianiła Yaz na Midianę. Ostatnio przy dwóch ostatnich opakowaniach miałam plamienia.
Cena jest o połowę niższa, a i składem się zbytnio nie różnią (Midiana zawiera o 0,01 więcej estrogenu, kosztuje ok. 20-25zł).
201804100943 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-02, 20:05   #2039
witch_18
Zakorzenienie

Zobaczymy co to u mnie będzie się działo.W sumie sądziłam,że organizm już mi się jakoś do nich przyzwyczaił,bo minęły mi bóle piersi,itd a to proszę
zapraszam
witch_18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-02, 20:09   #2040
anulcia_88
Rozeznanie

No niestety ja też miałam nadzieję, że już jest wszystko ok...,a z opakowania na opakowanie było coraz gorzej... dotrwałam do 8...

~ Paulo Coelho
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości