![]() |
#2011 |
Przyczajenie
|
Dot.: Tabletki YAZ - zbiorczy, cz.2
giginthesky nie martw sie, mnie też to strasznie wkurza choć ja biore dopiero od 2-óch tygodni ale wiem że to strasznie denerwujące...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2012 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Ostatnio pewna pani na forum napisała ,że ja ktoś narzeka na cellulit to jego wina bo od tabletek nie powinien się robić i puenta była ćwiczyć !ćwiczyć...... Ok zacznę od 1 września z tymże jeszcze 4 miesiące temu nie musiałam:P |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2013 |
Raczkowanie
|
Rzeszowianki - Yazowianki, najbliższa apteka dr Max jest niestety w Dębicy, ale dziś kupowałam Yaz w Aptece przyjaznej na Warzywnej za 41,50 (dodam że w aptece obok był za 47, 90). Może którejś się przyda ta informacja
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2014 |
Raczkowanie
|
Teraz w sieci aptek Blisko Ciebie jest promocja Yaz. Dzisiaj kupowałam - 34.99 za 1 opakowanie, może komuś przyda się ta informacja.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2015 |
Zakorzenienie
|
W Kwiatach Polskich i Aptekach Stylowych Yaz jest po 34,99 w regularnej cenie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2016 |
Raczkowanie
|
O takiej cenie w kwiatach polskich słyszałam, niestety w okolicach katowice - Sosnowiec - Będzin itd nie ma sieci takich aptek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2017 |
Raczkowanie
|
Moje pierwsze opakowanie...
Upewniam się. Pierwsza tabletka to w ciągu 24 godzin od otrzymania okresu, czy koniecznie jak najszybciej??? Czytałam dużo postów, i wątków, ale każda sytuacja jest inna... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2018 |
Raczkowanie
|
Kończę przyjmować pierwsze opakowanie YAZ. Od początku mam plamienia, dziś przyjęłam 2 tabletkę placebo, okres raczej jeszcze nie wystąpił. Trochę się martwię, nie wiem czy uda mi się wychwycić moment w którym będę mogła stwierdzić czy to już okres czy jeszcze plamienie. Jak wyglądało to u Was? Proszę o poradę.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2019 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny
![]() Bede bardzo wdzieczna za pomoc ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#2020 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Pozdrawiam ![]()
![]() |
#2021 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja dostając koło południa poczekałam do 18 ![]() Edytowane przez jessy86 Czas edycji: 2010-09-01 o 09:57 Powód: błąd gramatyczny ;) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2022 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam
Od kilku miesięcy stosuję tabletki Yaz. W zeszłym miesiącu, w drugim rzędzie tabletek jedną wzięłam o 10 godzin za późno. Kolejne przyjmowałam w normalnych godzinach. Wg ulotki nie powinno to mieć żadnych konsekwencji. W ciągu następnych 2-3 dni po spóźnionym zażyciu tabletki miałam niewielkie plamienia, potem wszystko wróciło do normy. W 4-dniowym okresie białych tabletek nie wystąpiło krwawienie. Kolejne różowe tabletki zaczęłam zażywać normalnie. Test nie wykazał ciąży (czy takie testy są wiarygodne?). Zastanawiam się czy teraz (2-3 dzień różowych tabletek) jestem chroniona przed ciążą. Inaczej - czy mój organizm nie potraktował tej 4 dniowej przerwy jako zaprzestania zażywania tabletek? Czy powinnam dalej stosować je normalnie i nie martwić się? I tak panikuję już potwornie... |
![]() ![]() |
![]() |
#2023 |
Raczkowanie
|
Cytat:
Napisane przez mmmirela ![]() Moje pierwsze opakowanie... Upewniam się. Pierwsza tabletka to w ciągu 24 godzin od otrzymania okresu, czy koniecznie jak najszybciej??? Czytałam dużo postów, i wątków, ale każda sytuacja jest inna... ![]() No właśnie, w ulotce pisze tylko w ciągu pierwszego dnia. A zawsze lepiej się upewnić. ![]()
Edytowane przez shikutaka Czas edycji: 2010-09-01 o 10:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#2024 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2025 |
Raczkowanie
|
czy ktoś może kupował dziś lub będzie na dniach kupować yaz w aptece dr max? interesuje mnie czy nadal jest promocja..
|
![]() ![]() |
![]() |
#2026 |
Raczkowanie
|
Kobiety z Wrocławia - w której aptece Yaz jest w jakiejś korzystnej cenie? Przeprowadzam się niedługo, dlatego pytam
![]()
#2027 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2028 |
Wtajemniczenie
|
Cześć Dziewczyny
![]() Dawno mnie nie było, bo mam limit na neta, ale niedługo to się zmieni ![]() Przychodzę z pytaniem.. Łykam YAZ od kilku miesięcy, teraz jestem na placebo, w piątek powinnam wziąć różową..ale receptę będę mieć dopiero w sobotę ![]() Poradzicie co mam zrobić ?? Chyba pochodzę po aptekach, może ktoś mi da na ładne oczy jak obiecam, że przyniosę w sobotę ![]()
#2029 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2030 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2031 |
Przyczajenie
|
hej dziewczyny
![]() Mam do Was pytanie, być moze było to już w tym wątku, ale mam anginę i 39 stopni gorączki i nie dam rady go całego przejrzeć. Otóż w niedzielę kochałam się z facetem, a w środę tj. na 16 tabletce yaz zaczęłam przyjmować Taromentin (amoksycylina). Antybiotyk ten osłabia działanie anty, będę się zabezpieczać przez najbliższe 7+7 dni...Czy niedzielny stosunek może być przyczyną ciąży czy mogę być spokojna? I czy tabletki biorę normalnie do końca blistra i potem kolejny czy może powinnam pominąć placebo? Proszę pomóżcie, bo będę leżeć tydzień w łóżku i z braku innych możliwości się zamartwiać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2032 |
Rozeznanie
|
Nie nie spokojnie, niedzielny stosunek jest zabezpieczony, a antybiotyk nie działa wstecz
![]() Może tak się stać, że nie będziesz miała krwawienia z odstawienia po antybiotyku - mi się tak przytrafiło z doxycykliną i miałam baaardzo podobną do Ciebie sytuację. Ale ciąży oczywiście nie było ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2033 |
Raczkowanie
|
Czy któras z Was odstawiała YAZ? (nawet mnie się zarymowało
![]() Dodam iż biorę je od 8 miesięcy.
#2034 |
Zakorzenienie
|
Bardzo ciężko mi przejrzeć w tej chwili cały wątek więc od razu spytam, od czasu brania tabletek moje libido jest poniżej zera, czy warto zmienić tabletki, a może lekarz ma możliwość wypisania leku który je powiększy?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2035 | |
Rozeznanie
|
Jeśli to Ci przeszkadza i myślisz, że to przyczyną są tabletki to spróbuj zmiany...choć pamiętaj, że może wyjść to na gorsze...a nie koniecznie na lepsze...
Ale trzeba być dobrej myśli ![]() ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- Cytat:
Myślę, że jakiekolwiek skutki uboczne czy t o spowodowane zmianą tabletek lub odstawieniem ich jest kwestią indywidualną - każdy organizm jest inny i różnie może reagować na przyjmowane lub odcięcie go od hormonów. Jest zbiorczy nt. skutków ubocznych z odstawienia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2036 |
Zakorzenienie
|
Ja biorę od 4 mies. Yaz i do tej pory krwawienie dostawałam zawsze na 2-3 tabletce placebo.W tym miesiącu jednak mam jeszcze 3 różowe tabletki i dopiero placebo,a już dostałam krwawienia.Trochę się tym zaniepokoiłam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2037 |
Rozeznanie
|
Właśnie ja po takim czasie jak Ty stosowania Yazu zaczęły się dziać różne dziwne chocki-klocki. Wcześniejsze krwawienia na aktywnych tabletkach, później krwawienia trwające 2tyg. a raz miesiąc – jeśli będzie Ci się to powtarzać to oznacza, że Yaz nie trzyma Ci cylku i trzeba będzie zmienić tabletki.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2038 |
Konto usunięte
|
A mi własnie moja gin zmianiła Yaz na Midianę. Ostatnio przy dwóch ostatnich opakowaniach miałam plamienia.
Cena jest o połowę niższa, a i składem się zbytnio nie różnią (Midiana zawiera o 0,01 więcej estrogenu, kosztuje ok. 20-25zł). |
![]() ![]() |
![]() |
#2039 |
Zakorzenienie
|
Zobaczymy co to u mnie będzie się działo.W sumie sądziłam,że organizm już mi się jakoś do nich przyzwyczaił,bo minęły mi bóle piersi,itd a to proszę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2040 |
Rozeznanie
|
No niestety ja też miałam nadzieję, że już jest wszystko ok...,a z opakowania na opakowanie było coraz gorzej... dotrwałam do 8...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:31.