|
|
#2011 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Tabletki YAZ - zbiorczy, cz.2
giginthesky nie martw sie, mnie też to strasznie wkurza choć ja biore dopiero od 2-óch tygodni ale wiem że to strasznie denerwujące...
|
|
|
|
#2012 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() To nóżki gładziutkie a teraz....stanęłam ostatnio na basenie i się przeraziłam![]() ![]() Ostatnio pewna pani na forum napisała ,że ja ktoś narzeka na cellulit to jego wina bo od tabletek nie powinien się robić i puenta była ćwiczyć !ćwiczyć...... Ok zacznę od 1 września z tymże jeszcze 4 miesiące temu nie musiałam:P |
|
|
|
|
#2013 |
|
Raczkowanie
|
Rzeszowianki - Yazowianki, najbliższa apteka dr Max jest niestety w Dębicy, ale dziś kupowałam Yaz w Aptece przyjaznej na Warzywnej za 41,50 (dodam że w aptece obok był za 47, 90). Może którejś się przyda ta informacja
|
|
|
|
#2014 |
|
Raczkowanie
|
Teraz w sieci aptek Blisko Ciebie jest promocja Yaz. Dzisiaj kupowałam - 34.99 za 1 opakowanie, może komuś przyda się ta informacja.
|
|
|
|
#2015 |
|
Zakorzenienie
|
W Kwiatach Polskich i Aptekach Stylowych Yaz jest po 34,99 w regularnej cenie
|
|
|
|
#2016 |
|
Raczkowanie
|
O takiej cenie w kwiatach polskich słyszałam, niestety w okolicach katowice - Sosnowiec - Będzin itd nie ma sieci takich aptek
także tego typu promocje to zawsze coś
|
|
|
|
#2017 |
|
Raczkowanie
|
Moje pierwsze opakowanie...
Upewniam się. Pierwsza tabletka to w ciągu 24 godzin od otrzymania okresu, czy koniecznie jak najszybciej??? Czytałam dużo postów, i wątków, ale każda sytuacja jest inna...
|
|
|
|
#2018 |
|
Raczkowanie
|
Kończę przyjmować pierwsze opakowanie YAZ. Od początku mam plamienia, dziś przyjęłam 2 tabletkę placebo, okres raczej jeszcze nie wystąpił. Trochę się martwię, nie wiem czy uda mi się wychwycić moment w którym będę mogła stwierdzić czy to już okres czy jeszcze plamienie. Jak wyglądało to u Was? Proszę o poradę.
|
|
|
|
#2019 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny
mam nadzieje ze ktoras z was mi pomoze bo nie wiem co o mojej sytuacji myslec.. Od dawna przyjmuje Yaz jednak ponad miesiac temu wyjezdzałam na wakacje i nie chciałam miec okresu. Poszlam juz w maju do ginekologa o porade i powiedział mi ze nie obiecuje mi ze jak wezme tabletek placebo to nie dostane okresu wiec zamienił mi na ten czas yaz na cilest. Troche miałam obrzeki na nogach ale jakos wtrzymałam te 2 opakowania (bez przerwy). po tych dwóch opakowaniach bez przerwy wrociłam do yazu i teraz moje pytanie jest takie okresu nie miałam przez to przez 2 cykle, czy podczas tych zmian byłam calkowicie chroniona i zajscie w ciaze jest mało prawdopodobne? Powinnam normalnie okres dostac w niedziele/poniedz. ale nic nie leci czy mogło dojsc przez to do zapłodnienia czy raczej jest to zwykła reakcja na hormony? Bede bardzo wdzieczna za pomoc ![]() Pozdrawiam |
|
|
|
#2020 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie po pierwszym opakowaniu okres wystąpił dopiero po 3 tabletce placebo. (ale nie miałam żadnych plamień wcześniej). Myślę, że narazie nie masz powodów do niepokoju. Po prostu czekaj. Pozdrawiam
|
|
#2021 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja dostając koło południa poczekałam do 18 Najlepiej najpierw poszukać informacji w ulotce. To najpewniejsze źródło.
Edytowane przez jessy86 Czas edycji: 2010-09-01 o 10:57 Powód: błąd gramatyczny ;) |
|
|
|
|
#2022 |
|
Przyczajenie
|
Witam
Od kilku miesięcy stosuję tabletki Yaz. W zeszłym miesiącu, w drugim rzędzie tabletek jedną wzięłam o 10 godzin za późno. Kolejne przyjmowałam w normalnych godzinach. Wg ulotki nie powinno to mieć żadnych konsekwencji. W ciągu następnych 2-3 dni po spóźnionym zażyciu tabletki miałam niewielkie plamienia, potem wszystko wróciło do normy. W 4-dniowym okresie białych tabletek nie wystąpiło krwawienie. Kolejne różowe tabletki zaczęłam zażywać normalnie. Test nie wykazał ciąży (czy takie testy są wiarygodne?). Zastanawiam się czy teraz (2-3 dzień różowych tabletek) jestem chroniona przed ciążą. Inaczej - czy mój organizm nie potraktował tej 4 dniowej przerwy jako zaprzestania zażywania tabletek? Czy powinnam dalej stosować je normalnie i nie martwić się? I tak panikuję już potwornie... |
|
|
|
#2023 |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Napisane przez mmmirela Moje pierwsze opakowanie... Upewniam się. Pierwsza tabletka to w ciągu 24 godzin od otrzymania okresu, czy koniecznie jak najszybciej??? Czytałam dużo postów, i wątków, ale każda sytuacja jest inna... ![]() No właśnie, w ulotce pisze tylko w ciągu pierwszego dnia. A zawsze lepiej się upewnić.
Edytowane przez shikutaka Czas edycji: 2010-09-01 o 11:12 |
|
|
|
#2024 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2025 |
|
Raczkowanie
|
czy ktoś może kupował dziś lub będzie na dniach kupować yaz w aptece dr max? interesuje mnie czy nadal jest promocja..
|
|
|
|
#2026 |
|
Raczkowanie
|
Kobiety z Wrocławia - w której aptece Yaz jest w jakiejś korzystnej cenie? Przeprowadzam się niedługo, dlatego pytam
Teraz płacę ok. 42 zł w swojej aptece.
|
#2027 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2028 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć Dziewczyny
Dawno mnie nie było, bo mam limit na neta, ale niedługo to się zmieni Przychodzę z pytaniem.. Łykam YAZ od kilku miesięcy, teraz jestem na placebo, w piątek powinnam wziąć różową..ale receptę będę mieć dopiero w sobotę ![]() Poradzicie co mam zrobić ?? Chyba pochodzę po aptekach, może ktoś mi da na ładne oczy jak obiecam, że przyniosę w sobotę
|
#2029 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2030 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2031 |
|
Przyczajenie
|
hej dziewczyny
Mam do Was pytanie, być moze było to już w tym wątku, ale mam anginę i 39 stopni gorączki i nie dam rady go całego przejrzeć. Otóż w niedzielę kochałam się z facetem, a w środę tj. na 16 tabletce yaz zaczęłam przyjmować Taromentin (amoksycylina). Antybiotyk ten osłabia działanie anty, będę się zabezpieczać przez najbliższe 7+7 dni...Czy niedzielny stosunek może być przyczyną ciąży czy mogę być spokojna? I czy tabletki biorę normalnie do końca blistra i potem kolejny czy może powinnam pominąć placebo? Proszę pomóżcie, bo będę leżeć tydzień w łóżku i z braku innych możliwości się zamartwiać
|
|
|
|
#2032 |
|
Rozeznanie
|
Nie nie spokojnie, niedzielny stosunek jest zabezpieczony, a antybiotyk nie działa wstecz
![]() Może tak się stać, że nie będziesz miała krwawienia z odstawienia po antybiotyku - mi się tak przytrafiło z doxycykliną i miałam baaardzo podobną do Ciebie sytuację. Ale ciąży oczywiście nie było
|
|
|
|
#2033 |
|
Raczkowanie
|
Czy któras z Was odstawiała YAZ? (nawet mnie się zarymowało
) bo ja rozważam. Mój związek zamienia się w związek na odległość na jakieś (jeśli wszystko dobrze się potoczy) 4-5 lat, widywać się będziemy raz na dwa tygodnie, może trochę częściej, ale nie będzie dużo okazji do uprawiania seksu. Zostały mi jeszcze dwa opakowania tabletek, jedno z nich niedługo zacznę, zastanawiam się czy jest sens brania trzeciego. DO ginekologa oczywiście się wybiorę, ale jestem ciekawa czy odczuwałyście jakieś dolegliwości itd po odstawieniu tabletek.Dodam iż biorę je od 8 miesięcy.
|
#2034 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo ciężko mi przejrzeć w tej chwili cały wątek więc od razu spytam, od czasu brania tabletek moje libido jest poniżej zera, czy warto zmienić tabletki, a może lekarz ma możliwość wypisania leku który je powiększy?
|
|
|
|
#2035 | |
|
Rozeznanie
|
Jeśli to Ci przeszkadza i myślisz, że to przyczyną są tabletki to spróbuj zmiany...choć pamiętaj, że może wyjść to na gorsze...a nie koniecznie na lepsze...
Ale trzeba być dobrej myśli ![]() ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- Cytat:
Myślę, że jakiekolwiek skutki uboczne czy t o spowodowane zmianą tabletek lub odstawieniem ich jest kwestią indywidualną - każdy organizm jest inny i różnie może reagować na przyjmowane lub odcięcie go od hormonów. Jest zbiorczy nt. skutków ubocznych z odstawienia możesz sobie przejrzeć wątek i czegoś ciekawego się dowiedzieć.
|
|
|
|
|
#2036 |
|
Zakorzenienie
|
Ja biorę od 4 mies. Yaz i do tej pory krwawienie dostawałam zawsze na 2-3 tabletce placebo.W tym miesiącu jednak mam jeszcze 3 różowe tabletki i dopiero placebo,a już dostałam krwawienia.Trochę się tym zaniepokoiłam
|
|
|
|
#2037 |
|
Rozeznanie
|
Właśnie ja po takim czasie jak Ty stosowania Yazu zaczęły się dziać różne dziwne chocki-klocki. Wcześniejsze krwawienia na aktywnych tabletkach, później krwawienia trwające 2tyg. a raz miesiąc – jeśli będzie Ci się to powtarzać to oznacza, że Yaz nie trzyma Ci cylku i trzeba będzie zmienić tabletki.
|
|
|
|
#2038 |
|
Konto usunięte
|
A mi własnie moja gin zmianiła Yaz na Midianę. Ostatnio przy dwóch ostatnich opakowaniach miałam plamienia.
Cena jest o połowę niższa, a i składem się zbytnio nie różnią (Midiana zawiera o 0,01 więcej estrogenu, kosztuje ok. 20-25zł). |
|
|
|
#2039 |
|
Zakorzenienie
|
Zobaczymy co to u mnie będzie się działo.W sumie sądziłam,że organizm już mi się jakoś do nich przyzwyczaił,bo minęły mi bóle piersi,itd a to proszę
|
|
|
|
#2040 |
|
Rozeznanie
|
No niestety ja też miałam nadzieję, że już jest wszystko ok...,a z opakowania na opakowanie było coraz gorzej... dotrwałam do 8...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:36.

Najlepiej najpierw poszukać informacji w ulotce. To najpewniejsze źródło.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
możesz sobie przejrzeć wątek i czegoś ciekawego się dowiedzieć.