![]() |
#2041 |
Zadomowienie
|
Dot.: Tabletki YAZ - zbiorczy, cz.2
|
![]() ![]() |
![]() |
#2042 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny, podpowiedzcie, chcę odstawić tabletki wezmę je do końca opakowania, ale czy powinnam przestać się kochać np. 5 dni przed tabletkami placebo?
czy jak to jest z zabezpieczeniem, kiedy wiem, że nie będę przyjmować następnego blustra ? Proszę o odpowiedź ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2043 |
Przyczajenie
|
Z tego co wiem, to tak długo jak bierzesz tabletki jesteś zabezpieczona, bo po prostu nie jajeczkujesz
![]() Ja takze mam pytanie: nie orientujecie sie czasem, gdzie w Krakowie mozna najtaniej kupic Yaz? Gdzie pytac? W slonecznej? ile razy kolo niej przechodze, jest wielka kolejka :p |
![]() ![]() |
![]() |
#2044 |
Rozeznanie
|
Hej mam pytanko do Was Yazowiczki....
wczoraj wieczorkiem wzięłam 1 biała tabletkę 2 0pakowania tabsów i nie mam zadnych moich objawów przed okresowych moze zmiany nastroju tylko to. Piersi pobolewały mnie w trakcie opakowania tak 2 -3 dni. Tabletki przyjmowałam regularnie i nie brałam antybiotyków. Czy mam się czym martwić? Ciązę raczej wykluczam bo w końcu te tabletki mają mnie chronić pozatym tż nie kończy we mnie jeszcze. Proszę o szybkie odpowiedzi. Z góry dziękuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2045 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2046 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Czy ktoś był w podobnej syt ? :_) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2047 |
Raczkowanie
|
Mam problem.Błagam o odpowiedź. Na 2 opakowaniu yaz jak idiotka przy 13/14/15 tabletce pilam sobie smecte bo przywiozlam sobie biegunke xD z wakacji.....Raz wypiłam przed samą tabletką(już bez komentarzy dla mej głupoty)
Nie współżyłam jednak ponad tydzien przed tą sytacją a jeśli nawet to raz i to z gumką (była cała ) Potem od 16 tabletki do 24 brałam już bez 'udziwnień' lekarka zapewniła mnie ,że ochrona wróciła po tych 8 tabletkach (po 24 tabletce wspóżłyłam bez gumki ale nie skończył we mnie) Na 3 tabletce placebo dostalam krwawienia .Było bardzo obfite i trwało 7 dni. Teraz nowe opakowanei brałam jak należy.Jestem na 17 tabletce.Od tygodnia mam straszne mdlosci....dzisiaj wymiotowalam 2 razy.Do tego taki bol glowy ze nie moge sie ruszac ![]() ![]() Czy ja mogę być w ciąży??:/ Glupie pytanie wiem ze powinnam zrobic test i to zrobie.......no ale jak sadzicie. Dotąd nie mialam zadnych skutkow ubocznych ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2048 |
Zakorzenienie
|
skoro lekarka zapewniła, że jest ok.... to raczej jest ok
![]()
#2049 |
Raczkowanie
|
Drogie Yazowiczki,
Piszę, żeby się upewnić, gdyż jak przeszukałam wątek odpowiedzi nie znalazłam. Jestem teraz chora i lekarz zalecił mi 3*dziennia po 5 tabletek cerutinu(wiem, że moja antykoncepcja jest teraz osłabiona i muszę zabezpieczać się przez 7 dni po odstawieniu cerutinu) oraz EURESPAL(3 razy dziennie) w związku z tym pytanie, czy wystarczy że będę zabezpieczać się przez tydzień dodatkowo i czy powinnam normalnie robić przerwę w yaz? |
![]() ![]() |
![]() |
#2050 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2051 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Matko, nie bierz tyle. Moja koleżanka dostałam identyczna diagnozę (tylko, że Rutinoscorbin). I wymiotowała po tym, była senna, czuła się fatalnie, niemal się odwodniła.
Zima minie wiosna przejdzie lato w niepamięci legnie rok Serce mnie nie boli, ręce ciągle zdolne do poświęceń są Oczy trochę senne, wszystkie moje drogi wiodą w noc Piotr Rogucki - I'm Not Afraid Of Your Soul |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2052 |
Raczkowanie
|
owszem, większa niż dzienna dawka witamaminy c osłabia działanie antykoncepcji. Ja przyjmuję 15 tabletek cerutinu dziennie więc to znacznie za dużo;]
---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- mnie rozwala choroba jedynie, nie mam mdłości. dziś postanowiłam że przyjmę 3 tabletki razy 3. muszę przegonić tę wredną infekcję a trzyma mnie już tydzień. ALE CO Z EURESPALEM i przerwą? mam robić normalnie na placebo czy pominąć je? |
![]() ![]() |
![]() |
#2053 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
A co do Cerutinu - przeraża mnie ta ilość, 15 tabletek dziennie? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2054 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cerutin osłabia antykoncepcję? ![]() ![]() ![]() Samo w sobie Centrum nie...,ale podobno przekroczona dawka wit. C tak - a jak koleżanka bierze 15tabletek na dzień... Edytowane przez anulcia_88 Czas edycji: 2010-09-03 o 13:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2055 |
Raczkowanie
|
tak 15 tabletek, nie mniej nie więcej.
hm... witamina c w zbyt dużych dawkach powoduje wzmożenie działania estrogenu, a ten wywołuje skutki uboczne. rozumiem już. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2056 |
Zakorzenienie
|
To jest dla mnie bardzo podejrzane, że lekarz karze Ci brać aż tyle tabletek dziennie.
Przecież to przedawkowanie! Radzę Ci: idź do innego lekarza na konsultację.
Zima minie wiosna przejdzie lato w niepamięci legnie rok Serce mnie nie boli, ręce ciągle zdolne do poświęceń są Oczy trochę senne, wszystkie moje drogi wiodą w noc Piotr Rogucki - I'm Not Afraid Of Your Soul |
![]() ![]() |
![]() |
#2057 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Zanalazłam info ile powinno się zażywac wit. C w przypadku infekcji: "Dawka 250 mg witaminy C dziennie nie wystarcza, by podnieść stężenie witaminy C do poziomu zapewniającego właściwy przebieg fagocytozy. Dopiero 6 g witaminy C dziennie podawane na początku infekcji przeziębienia i 1 g w ciągu kolejnych dni utrzymywało fagocytozę na odpowiednim poziomie. Zażywający witaminę C odczuli zauważalna ulgę i zmniejszenie nasilania objawów. W zbyt dużych dawkach witamina C wywołuje działania niepożądane Dawki nieprzyswojone wydalane są przez nerki, w których może dochodzić do tworzenia się kamieni moczowych. Przechodząc przez przewód pokarmowy, kwas askorbinowy podrażnia żołądek, może powodować niestrawność i biegunkę. " Edytowane przez anulcia_88 Czas edycji: 2010-09-03 o 13:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2058 |
Rozeznanie
|
dziękuję uspokoiłaś ,a mam jeszcze jedno pytanko czy od póki nie pojawi mi się okres i biorę teraz białe tabletki to mogę wspólzyc z chłopakiem bez innych zabezpieczeń? jak to jest na tab placebo bo są one przecież nie aktywne??
|
![]() ![]() |
![]() |
#2059 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2060 |
Rozeznanie
|
Na placebo jesteś bezpieczna => ULOTKA.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2061 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2062 | |
Zakorzenienie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;21840014]Ja słyszałam coś wręcz przeciwnego, że witamina C w dużych ilościach zwiększa stężenie estrogenu we krwi...
A co do Cerutinu - przeraża mnie ta ilość, 15 tabletek dziennie? ![]() No tak, zwiększa poziom estrogenu przez co gdy skończy się ją brać to ten poziom spada i organizm reaguje jak na zapomnianą tabletkę. ---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ---------- Ulotka powinna być dla Ciebie najważniejszym źródłem.
![]() ![]() |
![]() |
#2063 |
Raczkowanie
|
przepraszam, ale... nie wiem co z tym placebo, mam je brac czy pominąć? nie znalazłam odpowiedzi w ulotce...
dodam tylko, że nie współżyłam więc nie obawiam się ewentualnej niższej skuteczności tabsów |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2064 |
Przyczajenie
|
Pytałam już o to, ale nie dostałam odpowiedzi i dalej mam problem...
Jak stosowanie antybiotyku ma się do pigułek placebo? Biorę Taromentin wpływający na działanie anty. Jeśli zaczęłam brać antybiotyk na 16 pigułce Yaz (1 września) to mam brać placebo, czy połączyć dwa opakowania? Wolałabym nie łączyć, bo dla mnie kończyło się to mdłościami i plamieniami przez dwa ostatnie tygodnie cyklu, gdy brałam jeszcze Yasminelle... Czy jeśli zrobię przerwę, to przy następnym opakowaniu będę normalnie chroniona? |
![]() ![]() |
![]() |
#2065 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Wiolus ja na Twoim miejscu nie robiłabym przerwy na krwawienie. Musisz pamiętac, że po skończonym antybiotyku musisz dodatkowo przez 7dni się zabezpieczać innymi srodakami antykoncepcyjnymi - aby ochrona wróciła w pełni. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2066 |
Raczkowanie
|
no dobrze. a eurespal to co to jest? niby nie antybiotyk.
---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- nie mam jak skontaktować się z moim ginem, bo chodzę do niego na nfz a dostępny jest raz w tygodniu w swoim ośrodku. więc pytam was, czy w związku z braniem dużej dawki witaminy c-15 tabletek dziennie i eurespalu powinnam robić przerwę w braniu tabletek czy połączyć opakowania? dodam, że wzcześniej na 4tym opakowaniu miałam plamienie więc obawiam się, że jak połączę opakownia narażę się na to samo.. PROSZĘ ODPOWIEDZCIE MI.NIE WIEM CO ROBIĆ. |
![]() ![]() |
![]() |
#2067 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Będę się zabezpieczać jak najbardziej. U mnie antybiotykoterapia skończy się na 22 pigułce, zostaną mi jeszcze 2 różowe i placebo... Bardzo chciałam uniknąć łączenia opakowań, bo przy Yasminelle czułam się fatalnie przez 2 tygodnie i teraz pewnie byłoby podobnie... To naprawdę jedyne rozwiązanie? anulcia_88 pisałaś, że nie dostałaś krwawienia z odstawienia na antybiotyku, czyli robiłaś przerwę? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2068 |
Rozeznanie
|
Ha! Ze mną to było tak, że antybiotyk musiałam wziąśc chyba na 2czy3 placebo... i rzeczywiście nie dostałam krwaienia... oj, ale wtedy miałam niezłe schizy...
Nie mogę Ci powiedzieć czy przez antybiotyk czy przez to, że na wcześniejszym opakowaniu miałam miesięczne krwawienie...i później nie mialo już co ze mnie wylecieć... nie wiem... do dzisiejszego dnia jest to dla mnie zagadką ![]() I tak się zakończyła moja przygoda z Yazem wtedy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2069 |
Przyczajenie
|
do dziewczyn, które spożywają YAZ!
Witam, biorę Yaz już 9 miesięcy, ale tydzień temu zdarzyło mi się, że ok 2, 3 h po przyjęciu tabletki wymiotowałam ( zjadłam niezdrowe żarcie .. )
Byłam akurat poza granicami i nie miałam dostępu do internetu i nie miałam też przy sobie książeczki i nie wiedziałam co zrobić, więc przyjmuje tabletki tak jak zawsze. Boję się, że ochrona nie jest wystarczająca, więc ostatnio współżyłam z dodatkowym zabezpieczeniem. Tabletka, po której wymiotowałam była z trzeciego tygodnia. Kiedy mogę już bezpiecznie współżyć bez dodatkowego zabezpieczenia ? Dzięki z góry za odpowiedzi. |
![]() ![]() |
![]() |
#2070 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: do dziewczyn, które spożywają YAZ!
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:39.