![]() |
#2191 |
SPAMER
Nieopłacona reklama Zarejestrowany: 2010-09
|
Dot.: Tabletki YAZ - zbiorczy, cz.2
wiec generalnie mam problem, a zarazem pytanie.
otóż, właśnie czekałam na okres, aby zacząć stosować tabletki yaz. dzisiaj z partnerem uprawialiśmy seks oralny i po wystąpiło niewielkie plamienie. myślałam, że to okres, bo nigdy wcześniej tego nie miałam. więc wzięłam tabletkę o 17. do teraz nic więcej nie wystąpiło, może lekkie brązowe plamienie. boję się, że wzięłam tabletkę za wcześnie i coś sknociłam. ps teoretycznie okresu powinnam dostać jutro/pojutrze. co mam robić ? |
![]() ![]() |
![]() |
#2192 |
Raczkowanie
|
Witajcie Kobietki, mam pytanie, otóż od trzech dni jestem przeziębiona (katar, ból głowy, stan podgorączkowy, ogólnie złe samopoczucie), biorę Coldrex do picia, dużą dawkę wit.C, Flegamine, Ibum lub cos w tym stylu. Jestem na drugim rządku Yaz-u, (dziś chyba 12 tabletka). No i nie jestem pewna czy powinnam się dodatkowo zabezpieczać...jeżeli tak to przez ile? serdecznie dziękuję za odpowiedz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2193 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2194 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
myslisz, ze od kataru rosna silniejsze komorki jajowe? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2195 |
Przyczajenie
|
anulcia_88 bardzo dziękuje za odpowiedź.
![]() ![]() Pozdrawiam ciepło. |
![]() ![]() |
![]() |
#2196 |
Przyczajenie
|
Witam drogie dziewczęta.
Zwracam się do was z podobnym problemem co mecia007. Mianowicie... Wczoraj, ok godziny 15dostałam mocnego plamienia, które zawsze oznacza u mnie początek okresu. Idąc tym tropem, o godzinie 22 wzięłam pierwszą tabletkę Yaz`u, po czym poszłam spać. Dzisiaj rano ze zdziwieniem stwierdziłam, że mój okres się 'skończył'. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2197 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2198 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny,
biorę yaz od roku. Jestem z niego super mega bardzo zadowolona. nie mam żadnych efektów ubocznych. ciut przytyłam, ale kilka miesięcy temu wyrzuciłam z diety mąkę, ziemniaki i ryż (no oprócz sushi ![]() Żadnych skutków ubocznych. Oprócz jednego, bo nie może być przecież aż tak kolorowo. Moje libido równa się ZERO. ono nie istnieje. tak więc pigułki działają baaardzo antykoncepcyjnie:P Po miesiącach przekładania zmiany, kłótni i tłumaczeń mojemu facetowi, jesteśmy na skraju rozstania. ![]() Masakra. Byłam tydzień temu znów u gina i dostałam receptę na mercilon. Tym samym za kilkanaście tabletek kończę moją przygodę z yaz, z którym było mi błogo i zakonnie ![]() Mam nadzieję, że to będzie zmiana na lepsze. Życzę wam powodzenia i mam nadzieję, że u was yaz spełnia wszystkie swoje funkcje prawidłowo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2199 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2200 |
Przyczajenie
|
jessy86, giginthesky, Dzięki.
![]() MagdalenaMonka po jakim czasie od rozpoczęcia brania tabletek, Twoje libido tak bardzo spadło? Bądź co bądź, z efektów ubocznych, tego akurat boję się najbardziej.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2201 |
Konto usunięte
|
ja też jestem straszna panikara. w czasie pierwszego opakowania zrobilam dwa testy ciazowe
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez 201712190924 Czas edycji: 2010-09-20 o 15:56 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2202 |
Przyczajenie
|
Zupełnie jakbym widziała siebie oczami wyobraźni
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2203 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ---------- aa i jestem ciekawa jeszcze, czy zdarzylo wam sie dostac to krwawienie jeszcze w trakcie brania tabletek aktywnych? bo ja na rozowych tabletkach mialam w pewnym momencie bardzo silne plamienie, ktore wygladalo praktycznie jak okres, a z kolei na placebo mialam tylko przez 2 dni lekkie plamienie. i zastanawiam sie czy moze jednak mialam krwawienie ale wlasnie jeszcze na różowych? mozliwe? ogolnie plamienia mialam caly miesiac, ale przez te kilka dni bylo naprawde mocne, lacznie ze skrzepami... to bylo pierwsze opakowanie, wiec moze organizm jesczze tak dziwnie zareagowal? Edytowane przez 201712190924 Czas edycji: 2010-09-20 o 16:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2204 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2205 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2206 |
Rozeznanie
|
Ja jestem żywym przykadem, że mniałam krwiwienie na 19-23 rózowej tabletce... i trwało to do placebo.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2207 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
U mnie rowniez nie ma jakiejkolwiek ochoty na seks dodatkowo jestem tam dosc sucha (czego nie bylo zanim zaczelam brac tabsy). Moja przygoda z yazem zaczela sie okolo 7 miesiecy temu zanim zaczelismy z moim TZ wspolzyc postanowilismy sie zabezpieczyc wlasnie w ten sposob, wiec nie wiem jak byloby z tym seksem wczesniej ale moge stwierdzic jedno zanim zaczelam brac tabsy bylam bardziej nawilzona oraz mialam ochote chocby na seks oralny. A teraz od jakiegos czasu nic zero ochoty ten temat moze dla mnie nie istniec. Spadek libida byl stopniowy nie tak momentalny, ta ochota byla coraz mniejsza az do teraz kiedy nie ma jej wcale ![]() Wszystko bylo by pieknie gdyby te tabletki nie odebraly mi tej radosci z seksu, dlatego postanowilam z nimi skonczyc. Wizazanki doradzcie czy po tych 7 opakowaniach moge dac sobie spokoj, czas na odpoczynek na jakis okres czasu, aby sprawdzic i przekonac sie czy ten spadek libida jest wlasnie przez nie? MagdalenaMonka z calego serca prosze Cie daj mi znac czy ta zmiana pomogla Ci, z góry piekne dzieki |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2208 |
Raczkowanie
|
Ja wróciłam w piątek od ginekologa i zmienił mi z Regulonu na Yaz. Cierpilam na migreny w czasie siedmiodniowej przerwy i czasami w trakcie opakowania. Powiedział,że to powinno pomoc. Przy pobieraniu cytologii okazalo sie,że mam lekką nadżerke,ale widać nie koliduje to z braniem tabletek anty. Troche to dziwne,ponieważ czytalam,że trafia się to kobietom w wieku 23-35 lat,a ja mam 19. No cóż,ale regula regulą a organimz swoje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2209 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam. mam pytanie.
stosuje wlasnie trzecie opakowanie yaz. do tej pory nie pominelam tabletki. no ale zawsz musi byc ten pierwszy raz ![]() nie moge oczywiscie sie dostac do swojego lekarza,bo nie maja terminow.a na prywatna wizyte nie mam juz funduszy. a sytuacja w sumie nie wyglada chyba u mnie zle ale wole zeby mi kots jeszcze to potwierdzil. a wiec. stosunek ostatni byl 19 wrzesnia.tabletka pominieta 20 wrzesnia. jest to czwarty rzad,przedostatnia rozowa tabletka przed placebo. postapilam zgodnie z instrukcjami, i wybralam ta z przejsciem od razu do bialych.czyli dzisiaj wzielam pierwsza biała placebo. czy mam sie czego bac??a moze nie ma ryzyka, że a nóż moje życie jest pechowe i zajde w ciąże? wydaje mi sie że skoro to byly ostatnie rozowe tabsy, to nic sie nie powinno stac. czekam na odp. i z góry dziekuje. ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2210 |
Raczkowanie
|
![]()
Czy któraś z Was ma może na zbyciu do odsprzedania z 1 ub 2 opakowania Yaz'u? Okazało się, że wizyte u ginekologa mam za 2 tygodnie, a za tydzien kończą mi się tabletki ;/ Zainteresowane proszę o prywatną wiadomość
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2211 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2212 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2213 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny slyszalam dzis w radiu o tabletkach asequrella ktore ponoc maja miedzy innymi podbudowac libido.
Jak wiadomo tonacy brzytwy sie chwyta, wiec mam zamiar zaczac to brac i modlic sie zebym wreszcie nabrala ochoty na seks. W przeciwnym razie bede musiala zmienic yaz na inne, czego bym nie chciala bo oprocz braku ochoty nie mam innych skutkow ubocznych. Czy ktoras z Was brala to? Wujek google malo wie na ten temat bo to w sumie dosc nowy specyfik |
![]() ![]() |
![]() |
#2214 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2215 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziekuje ![]() Jak zwykle jestes bardzo pomocna ![]() Nie wiem jak moglam na to nie wpasc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2216 |
Rozeznanie
|
Heh kto mądrze pyta ten nie błądzi
![]() A i Wizazki odpowiadają bez ironii i złośliwości ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2217 |
Raczkowanie
|
Stwierdzilam ze moja ostatnia deska ratunku w ratowaniu libida bedzie asequrella jesli to nie pomoze (zdania o niej wizazek sa mocno podzielone) bede musiala zmienic tabsy.
Dziewczyny co proponujecie? Moj gin wspomnial mi o przejsciu na yasminell Waszym zdaniem bedzie to dobry wybor? |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2218 |
Rozeznanie
|
Moim zadaniem nie gdyż mają ten sam skład co Yaz tylko inny schemat przyjmowania...więc nie wiem co to za innowacja w Twoim organizmie... Skoro spadek libido powoduje skład tabletek...,a nie ich schemat przyjmowania.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2219 |
Przyczajenie
|
Ja jestem przy trzecim opakowaniu tabletek YAZ. Plusem jest, że nie tyję, piersi ładnie się zaokrągliły, libido szaleje. Jedynym minusem jest fakt, że czasem robi mi się niedobrze, mdli mnie. I tu pytanie, czy u was jest podobnie?
Ciążę wykluczam, bo z założenia te tabletki sa po to, by jej nie było, a że jestem panikarą to biorę te tabletki z punktualnością prawie że co do minuty. Te złe sampoczucie ma też jednak swoje dobre strony. Otóż np: przy imprezie i alkoholu bardzo szybko odechciewa mi się wypić więcej. Lubiłam też trochę podpalić,a tu bum! zero ochoty na papierosa! I nie podjadam też tyle, zupełnie straciłam ochotę na słodkości :P |
![]() ![]() |
![]() |
#2220 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:08.