![]() |
#2551 |
Raczkowanie
|
Dot.: Tabletki YAZ - zbiorczy, cz.2
Dzieki dziewczyny za wskazowki. Pozostaje mi sie ludzic ze po plastrach bedzie inaczej, powtarzam łudzić...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2552 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2553 |
Przyczajenie
|
Cześć
![]() Jestem tu nowa, przeglądałam Wasze forum, ale nie znalazłam odpowiedzi na pytanie, które mnie dręczy, więc zapytam wprost: czy którejś z Was zdarzyło się pominąć więcej niż jedną tabletkę Yaz? Jeśli tak, co Wam poradził lekarz? Mój przyjmuje raz w tygodniu i nie mogę czekać aż do środy z tym prolemem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2554 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2555 |
Przyczajenie
|
Jesteś wspaniała, dziękuję
![]() ![]() Ratujesz mi życie, dziękuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2556 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A na pszyszłość polecam ustawić sobie budzik w telefonie na przykład i trzymać tabletki w widocznym miejscu pod ręką ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2557 |
Zadomowienie
|
hej dziewczyny, biorę jaz już 5-6 miesiąc, znaleziono u mnie w oku chlamydię, dostałam wielotygodniową kuracje antybiotykową (Sumamed+Doxycyclinum+Rov amycine). oczywiście zapomniałam spytać lekarza 0 interakcje tych antybiotyków z Yazem, ale pamiętam, że kiedyś ktoś wspominał o stronce z interakcjami. ktoś pamięta jej adres lub zna interakcje tych antybiotyków?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2558 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Znalazłam coś takiego http://bil.aptek.pl/servlet/interakc...OO?who=patient W tym wątku pisano, że Rovamycine nie ma wpływu na działanie tabletek, poszukaj reszty antybiotyków. Edit: poszukałam i mam tą listę, enjoy. https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=246
pozwalam aby kołysały mnie kolejne dni, jest cudnie Edytowane przez wjosna20 Czas edycji: 2010-10-30 o 11:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2559 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() też szukałam po forum i tę listę właśnie widziałam, ale nie byłam pewna czy przy Yazie są te same interakcje co z Yasminelle. dziękuję bardzo za pomoc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2560 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wzielam dodatkowa tabletke bo jestem straszna panikara ...... Teraz mam jednak problem bo mam jakby o 1 tabletke mniej czyli skoncze brak aktywne tabletki dzien wczesniej niz zazwyczaj......Stad moj problem :czy tak można |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2561 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Mam ustawione przypomnienie w telefonie, ale akurat wczoraj, gdy mi zadzwoniło, zadzwonił mi też telefon i odbierając połączenie przypomnienie wyłączyłam, a potem zapomniałam na śmierć o pigułce.. No ale teraz mam już 2 przypomnienia w różnych godzinach (10 i 13) więc już nie zapomnę ![]() Jeszcze raz wielkie dziękuję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2562 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2563 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
mam takie pyt. jakoś mnie tknęło na badanie krwi, ponieważ brzuch zaczął mi niespodziewanie rosnac i bolec.. okazało się, że mam podwyższone wskaźniki wątrobowe oraz OB[ob przy tabletkach moze byc], yaz biorę od pół roku i gin zaleciła mi teraz przerwę 3miesięczną.. czy któraś z Was tak miała? i jak to sie skończyło? nie chciałabym zmieniac antykoncpecji, a ta przerwa tez nie jest mi na rękę.. oczywiście w zamian mogę uzywac krążków lub plastrów, jednak mam sie nad tym zastanowic. co sądzicie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2564 |
Raczkowanie
|
dziewczyny przepraszam ze zadam takie pyt bo pewnie juz bylo takich troche ale nie mam czasu szukac. wczoraj przyjelam tabletke po 19.30, wystapily wymioty ok 23.40 i nie wiem co robic, czy brac kolejna tabletke? jak myslicie? dzien 19.
#2565 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2566 |
Zakorzenienie
|
Kilka miesięcy brałam tabletki Yaz - w celu wywołania okresu. Od prawie miesiąca nie biorę a okres sie nie pojawił... Wiecie może co moze być powodem? W ciąży nie jestem...
#2567 |
Zakorzenienie
|
Dziś jest wtorek, zadzwonił alarm przypominający mi o pigułkach, patrzę a tu do wzięcie tabletka z poniedziałku
![]() Teraz siedzę i główkuję "kiedy mogłam zapomnieć tabletki" i... nie pamiętam ![]() Mam zamiar, zgodnie z ulotką, połączyć opakowania (zgadza się?), tylko, że tuż po @ miałam iść na konieczną cytologię... Teraz nie wiem czy badanie będzie miało sens ![]() Edit: podejrzewam, że to była tabletka z soboty lub niedzieli czyli nr 15,16...
Zima minie wiosna przejdzie lato w niepamięci legnie rok Serce mnie nie boli, ręce ciągle zdolne do poświęceń są Oczy trochę senne, wszystkie moje drogi wiodą w noc Piotr Rogucki - I'm Not Afraid Of Your Soul Edytowane przez DarkNoir Czas edycji: 2010-11-03 o 08:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#2568 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Cytat:
A już plastry w przerwie od tabletek i potem znów tabletki to w ogóle groch z kapustą. ![]() Ja w ogóle mam teraz pomieszanie z poplątaniem, bo mam osłabienie mięśnia sercowego i cośtam jeszcze, w poniedziałek mam znów wyniki i nie wiadomo, co jest od czego. I pytałam mojej gin, i ona powiedziała, że najpierw trzeba zdiagnozować co z tym sercem itp.,bo odstawianie tabletek ot tak jeśli miałabym wrócić do nich za 2-3 miesiące tylko bardziej namiesza niż pomoże. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2569 |
Zakorzenienie
|
Właśnie o to chodzi, że lekarz nie moze znależć przyczyny u mnie... Dlatego pytam tu, bo moze któras miała podobną do mnie sytuację..
#2570 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Zima minie wiosna przejdzie lato w niepamięci legnie rok Serce mnie nie boli, ręce ciągle zdolne do poświęceń są Oczy trochę senne, wszystkie moje drogi wiodą w noc Piotr Rogucki - I'm Not Afraid Of Your Soul |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2571 |
Zakorzenienie
|
To już naprawdę nie wiem co robić... Jak poszłam do gin to po to, bo kilka miesięcy okresu nie mialam... I w celu wywołania właśnie Yaz dostałam
![]() ![]() ![]()
#2572 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny. Jestem nowa na tym forum
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2573 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2574 |
Przyczajenie
|
przejrzałam całe forum i w sumie nie wiem czy dobrze zrobiłam, bo zaczęłam się strasznie denerwować.. niektóre dziewczyny piszą o tym, że jak się nie weźmie jednej tabletki, to może zaraz wystąpić owulacja. Ja się tak zastanawiam czy w 18 dniu cyklu to jeszcze jest możliwe?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2575 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2576 |
Przyczajenie
|
No wzięłam, ale do końca nie pamiętam która to była godzina. W takim stresie, to ja sama nie mogę sobie już nic przypomnieć. Nigdy nie miałam podobnej sytuacji.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2577 |
Zakorzenienie
|
To ja mam gorzej, bo za cholerę nie mogę sobie przypomnieć kiedy pominęłam tą jedna pigułkę
![]()
Zima minie wiosna przejdzie lato w niepamięci legnie rok Serce mnie nie boli, ręce ciągle zdolne do poświęceń są Oczy trochę senne, wszystkie moje drogi wiodą w noc Piotr Rogucki - I'm Not Afraid Of Your Soul |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2578 |
Przyczajenie
|
wychodzi na to, że obydwie mamy kłopoty z pamięcią :P
|
![]() ![]() |
![]() |
#2579 |
Zakorzenienie
|
To przez zmianę czasu
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2580 |
Przyczajenie
|
u mnie raczej przez tą imprezę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:32.