![]() |
#2581 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Tabletki YAZ - zbiorczy, cz.2
Cytat:
Mi się wydaje, i do tego jestem przyzwyczajona, że jak jeden lekarz nie wie, to odsyła do innego specjalisty. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2582 |
Raczkowanie
|
dziewczyny teraz była zmiana czasu a tabletki przyjmuję dalej o jednej porze- o 21. Czyli na stary czas o 22. czy mogę sobie tak po prostu przesunąć godzinę przyjmowania tabletek bez konsekwencji dla organizmu? Czy wy przesunęłyście sobie godzinę przyjmowania tabletek?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2583 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Poza tym zmiana czasu ma miejsce w ciągu jednego dnia. Nawet jeśli wzięłaś pigułkę o tę godzinę później/wcześniej, to tylko jednorazowo. Potem bierzesz już normalnie co 24 godziny. Bierz o tej porze, o której brałaś. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2584 |
Raczkowanie
|
dzięki za odpowiedź. Mam pytanie do dziewczyn zażywających Yaz. Jak u was jest z libido. Bo moje jest zerowe praktycznie (teraz łykam 5 opakowanie). Martwi mnie to, nie chcę zmieniać tabletek bo nie mam żadnych innych skutków ubocznych, przynajmniej na razie. Były plamienia na początku ale ustały. A jak jest z waszym libido?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2585 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2586 |
Raczkowanie
|
U mnie z libido tak samo tragedia (pol roku brania yaz) stwierdzilam ze nie ma sie co meczyc i zmienilam je
|
![]() ![]() |
![]() |
#2587 |
Przyczajenie
|
Tabletki Yaz Wymioty
Witam !
Mialam nieciekawa sytuacje , poniewaz w tym miesiacu zaczelam zazywac pierwsze opakowanie Yaz , oczywiscie pierwsza tabletke wzielam w pierwszym dniu okresu o godzinie 19 , niestety po 5 godzinach , o godzinie 24 mialam jednorazowe wymioty. Wiec czy mam sie czym martwic? Tabletka mogla sie nie wchlonac? PS.W ulotce jest napisane ze tabletki wchlaniaja sie do 4h i jednorazowe wymioty nie zmieniaja dzialania tabletek wiec w kazdy kolejny dizen zazywalam je o 19 i cozywiscie wspolzylam z chlopakiem , jednak 4 a 5 godzin to nie jest znaczna roznica i zaczelam sie martwic. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2588 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Tabletki Yaz Wymioty
Czytałas ulotke i znalazłaś w niej odp na swoje pytanie więc po co wątek?
jeśli miałaś obawy co do zabezpieczenia trzeba zastosowac gumki i po problemie. |
![]() ![]() |
![]() |
#2589 |
Przyczajenie
|
TAk , ale zawsze lepiej sie upewnic , no niestety dodatkowego zabezpiecezenia niae uzywalam ale nie prosze o krytyke tylko o sugestywna odpowiedz bo troszke sie martwie , natura czlowieka juz tak jest stworzona ze najpierw robi pozniej mysli.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2590 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2591 |
Przyczajenie
|
takze sie nie marwic ?
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2592 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2593 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od upewnienia sie jest ulotka ,nikt cie nie krytykuje tylko wskazuje aby wyciągnąc wnioski z ulotki . Gdyby taka byla natura ludzka to juz dawno byśmy wyginęli. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2594 |
Przyczajenie
|
do tej pory odpowiedzi nie dostalam , z ulotki wiadome mi jest ze nie ma zadnych obaw ze zabezpieczenie zostalo naruszone ale chcialam wiedziec jakie jest wasze zdanie
PS. Wymioty byly spowodowane najprawdopodobnie okresem poniewaz zawsze ciezko go przechodze;/ Edytowane przez ana900 Czas edycji: 2010-11-03 o 22:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#2595 |
Zakorzenienie
|
Jak to nie? Napisałaś sama,że ulotka mówi o 4 godzinach a Ty wymiotowałaś po 5 więc nie wiem w dalszym ciągu czego nie rozumiesz.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2596 |
Zakorzenienie
|
Autorka chce aby ktos obcy ,nieznany ,kto moze miec lat 13 odpisał wprost :"nie musisz się martwić" zamiast zaufac ulotce.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2597 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mogą wykryć, dlaczego okres mi sie zatrzymał ![]() ![]() Aha i nie odchudzałam się, niedowagi nie mam, stresujących sytuacji też nie...
![]() |
#2598 |
Przyczajenie
|
Witam serdecznie.
Może któraś z Was będzie w stanie mi pomóc. Od jakiś dwóch/ trzech tygodni biorę lek antydepresyjny aurorix, spóźnia mi się miesiączka, czy to może być spowodowane przyjmowaniem tego leku? Bardzo proszę o pomoc. |
![]() ![]() |
![]() |
#2599 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() aurorix raczej nie powinien powodowac zaburzeń hormonalnych, ale kazdy organizm jest inny. ale poszukalabym jeszcze innych możliwych przyczyn. ile ci sie spóźnia? może to byc tez kwestia stresu zwiazanego z zaczeciem przyjmowania nowego leku Edytowane przez 201712190924 Czas edycji: 2010-11-04 o 16:03 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2600 |
Przyczajenie
|
Ojej. Bardzo przepraszam. Przypadkowo tu wkleiłam to zapytanie...
Spóźnia mi się już trzeci dzień... Zazwyczaj był bardzo regularny... |
![]() ![]() |
![]() |
#2601 |
Zakorzenienie
|
ojoj. skończyłam pierwsze opakowanie. byłam przy 20 tabletce u gina, bo kiepsko się czułam, okazało się że mam (miałam?) dużą nadżerkę, ale się samoistnie zagoiła + przerośniętą szyjkę macicy, dlatego facet zalecił cytologię, powiedziałam mu że robiłam w sierpniu tylko wyników nie odebrałam no i kazał odebrać. i teraz tak: wyszła II grupa: bakterie. facet zapisał mi antybiotyki (flumycon) na grzybicę, ale po tej odebranej cytologii to raczej zapalenie bakteryjne! gin kazał mi zrobić 7dniową przerwę kiedy skończę pierwsze opakowanie i potem zacząć drugie. i teraz zastanawiam się czy przy zapaleniu bakteryjnym i ogólnie słabej kondychy psychicznej/fizycznej powinnam brać nadal piguły czy lepiej na czas leczenia odstawić? dodam, że średnio się czułam na pierwszym opakowaniu. help, bo we wtorek musiałabym łyknąć tabletkę, a nie ma już miejsc do gina żeby to z nim skonsultować.
![]() |
#2602 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2603 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zima minie wiosna przejdzie lato w niepamięci legnie rok Serce mnie nie boli, ręce ciągle zdolne do poświęceń są Oczy trochę senne, wszystkie moje drogi wiodą w noc Piotr Rogucki - I'm Not Afraid Of Your Soul |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2604 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2605 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Zmienilam na Joanine po ktorych nie bylo zmiany i glupia ja zamiast poczekac z nimi te 3 miesiace zeby dac organizmowi czas na zareagowanie na nie, to zmienilam je po raz kolejny tym razem na plastry evra no i biore je dopiero pierwszy tydzien i jak na razie rowniez nie widze zmian, ale cierpliwie czekam i mam nadzieje ze bedzie dobrze... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2606 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zacznę kolejne opakowanie jak gdyby nigdy nic, no zobaczymy.
![]() ![]() |
![]() |
#2607 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
aaa to rozumiem, przepraszam ![]() ale moim zdaniem chyba nie ma sie co martwic o tabletki. przecież jak masz grype, to tez ich nie odstawiasz z tego powodu ![]() mysle, ze gorsze dla organizmu bedzie odstawienie horomonow po miesiacu, tylko sobie namieszasz w ukladzie hormonalnym, rozreguluje ci sie cykl itd. Edytowane przez 201712190924 Czas edycji: 2010-11-05 o 05:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2608 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no fakt, po miesiącu z odstawienia hormony pewnie by szalały. dzięki ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2609 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkich!
Moja przygoda z Yazem kończy się po prawie roku jego zażywania. Początki były trudne bo trochę się źle czułam, cera mi się pogorszyła no i trochę przytyłam. Ale tak po 4 miesiącach wszystko wróciło do normy. Doskonale się czułam libido super. Krwawienie jak w szwajcarskim zegarku na 2-3 tabletce placebo. We wrześniu nie dostałam plamień z odstawienia, więc zgłosiłam to swojemu lekarzowi. Ten zlecił mi szereg badań, które wyszły dobrze. Kazał się nie martwić i powiedział, że tak czasami bywa. W październiku dostałam krwawienia normalnie ale... za nie całe dwa tygodnie zaczęłam krwawić znowu. Oczywiście znowu wizyta u lekarza i decyzja zmiany tabletek na Cilest. Trochę mi szkoda rozstawać się z Yazem, ale cóż.... siła wyższa. Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
#2610 |
Raczkowanie
|
przepraszam, że zadam być może głupie pytanie: czy maść z antybiotykiem Tobrex, którą mam smarować oko może wpłynąć na zmniejszenie skuteczności tabletek?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:17.