![]() |
#2641 |
Konto usunięte
|
Dot.: Tabletki YAZ - zbiorczy, cz.2
mam tylko nadzieję, że nie wrpowadziłam cię w błąd, bo kupowałam tabletki miesiąc temu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2642 |
BAN stały
|
ja bylam w 3 aptekach czestochowskich i cena wynosila 36-37/op, 40.50 i chyba 42. zdarzylo sie chyba raz ze pani mi powiedziala 39. takze przymuje ceny miedzy 36 a 42. jestem ciekawa czy bede mogla wrocic do yazu
|
![]() ![]() |
![]() |
#2643 |
Rozeznanie
|
hej dziewczyny.wlasnie zaczelam brac pigulki yaz.zmienilam je z novynette, bo przy tamtych moje libido bylo na poziomie -1:/ ale mam pytanie...ginekolozka powiedziala ze mam zrobic normalnie 7-dniowa przerwe i zaczac yaz....na necie znowu czytam ze niby nie powinno sie robic przerwy.z kolei jeszcze wczesniej bylam u lekarza po inne tabletki (dal mi cilest ktorych nei chcialam wiec poszlam do innej lekarki) i ten mi z kolei powiedzial ze bede dopiero bezpieczna przy drugim opakowaniu nowych tabletek.wiec jak to w koncu jest??bo juz zaczynam swirowac...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2644 |
Przyczajenie
|
mam następujące pytanie jestem na 4 opakowaniu yaz na 2 tabletce, w poprzednim 3 opakowaniu zmuszona byłam pominąć 4 tabletki placebo, i przejść do nowego blistra, kochałam się wczoraj z chłopakiem i doszedł we mnie. jak myślicie czy istnieje jeśli tak to czy duże prawdopodobieństwo ciąży? pytam ponieważ nie znalazłam podobnego pytania na forum a życie do następnych białych tabletek w stresie mnie wykończy. pytam ponieważ nie minęło jeszcze 24 godzin i mogę jeszcze coś z tym zrobić. z góry dziękuje za odpowiedź.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2645 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
ale z jakiej racji? ![]() Edytowane przez 201712190924 Czas edycji: 2010-11-12 o 14:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2646 |
Przyczajenie
|
no tak, tylko boje się bo przyjęłam w 3 blistrze z 4 rzędu 1 tabletkę zbyt późno, i potem postępując zgodnie z ulotką przeszłam do następnego opakowania, i to mnie stresuje, że może tamta spóźniona może mieć wpływ.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2647 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
a ile sie spoznilas z tamta tabletka? nie powinno byc problemu, jeśli postapilas zgodnie z ulotka Edytowane przez 201712190924 Czas edycji: 2010-11-12 o 20:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2648 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Postąpiłaś zgodni z ulotką, wszystko jest o.k. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2649 |
Przyczajenie
|
14 godzin.
dziękuje za odpowiedzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2650 |
Przyczajenie
|
![]()
Hej dziewczyny
![]() Zmieniłam właśnie tabletki Regulon na Yaz. Miałam zacząć brać je od pierwszego dnia miesiączki, niestety zaczęłam od drugiego. Ginekolog poradziła mi żeby w tym wypadku zabezpieczać się dodatkowo prezerwatywą przez pierwszych 10 dni. Niestety zdarzyło się współżycie 9tego dnia (był to stosunek przerywany) i 11stego (stosunek pełny). W ulotce jest napisane, że pierwszych 7 dni jest niebezpiecznych... A i ginekolog mówiła mi, że antykoncepcja w tych 10 pierwszych dniach jest tylko trochę zachwiana. Czy mogę zatem być w ciąży ? ![]() ![]()
#2651 |
Przyczajenie
|
Dot.: Tabletki Yaz Wymioty
Witam mam takie pytanie bo niewim co mam zabardzo robic zaczełam 1 op. tabletek yez dzis jest 4 dzien zażywam o 19.00 ale dzis mnie cos dopadło i zaczełam straszsznie wymiotowac prawdo podobnie grypa jakas... wymioty zaczeły sie okołó 21 niewiem czy tabletka sie wchoneła czy nie czy mam zalycz nowa.. prosiła bym o odpowiedz dziekuje wam..
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2652 |
BAN stały
|
tak. tabletka sie wchlania do 4 godzin. u ciebie wymioty wystapily duzo szybciej. wez kolejna tabletke. pytanie tylko czy nie zwrocisz wlasnie tej. ale probuj do skutku
|
![]() ![]() |
![]() |
#2653 |
Przyczajenie
|
dziekuje.. ale niestety cała noc wymiotowałam dopiero dzis przeszlo.. i niewiem jak teraz mam zrobic dzis wezme normalnie tak jak zasze ale co z ta co zwrucilam.. ;/;/
|
![]() ![]() |
![]() |
#2654 |
Raczkowanie
|
Skoro wzięłaś ją i zwymiotowałaś najprawdopodobniej przed jej wchłonięciem, to potraktuj ją jak pominiętą i przyjmij kolejną teraz, o ile wymioty już ustąpiły.
Weźmiesz ją po prostu z więcej niż 12h opóźnieniem i będziesz musiała jak coś zabezpieczać się dodatkowo przez 7 dni. (sprawdź też jak coś w ulotce, bo ja nie biorę tabletek tych, co ty) A dzisiejsza weź normalnie o tej 19. |
![]() ![]() |
![]() |
#2655 |
BAN stały
|
tak sprawdz ile czasu minelo po pominieciu i zastosuj sie do zasad dzialania. yaz jest normalna tabletka antykoncepcyjna jak cilest, diane, yasminelle czy harmonet. roznia sie sposobem przyjmowania. u yaz jest 24+4 a u tradycyjnych 21+7 . schematy dzialania i postepowania sa identyczne
|
![]() ![]() |
![]() |
#2656 |
Przyczajenie
|
Bardzo dziekuje wam za rade
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2657 |
Przyczajenie
|
Gdzie we Wrocławiu najtaniej dostać YAZ
Przeszukałam chyba cały internet i nie mogę znaleźć nic konkretnego. Orientujecie się gdzie we Wrocławiu najtaniej dostać YAZ? Serdecznie dziękuję za odpowiedź
|
![]() ![]() |
![]() |
#2658 |
Raczkowanie
|
Dot.: Gdzie we Wrocławiu najtaniej dostać YAZ
niestety nie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2659 |
Raczkowanie
|
Cześć, tabletki yaz przyjmuje od 3 miesięcy (teraz jestem na 1 wszej białej tabletce z 3 go opakowania), do tej pory tolerowałam je bardzo dobrze. Jednak od dwóch, trzech dni odczuwam dziwne bóle rąk (dłoni) i co za tym idzie mam pytanie czy to może być przez tabletki? W ulotce wśród skutków ubocznych jest wymieniony ból kończyn, jednak ja moje objawy nazwałabym raczej dziwnym uczuciem w dłoniach może czasem przypomina to lekki ból
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2660 |
Konto usunięte
|
Dot.: Gdzie we Wrocławiu najtaniej dostać YAZ
ja kupuje za 37 zł na Joannitów
ale nie wiem po co zakładasz osobny watek??? takie same pytania padały w wątku zbiorczym o YAZ i wielokrotnie padała na nie odpowiedz |
![]() ![]() |
![]() |
#2661 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdyby nic się nie zmieniło to poszłabym do ginekologa. Swoją drogą u siebie zaobserwowałam fajny efekt uboczny ![]() Otóż po depilacji dłużej odrastają mi włoski i są słabsze.
![]() ![]() |
![]() |
#2662 | |
Raczkowanie
|
Czy leki wpływają:
- Depakine chrono 300 - Mianserin - Afobam doraźnie na tabletki antykoncepcyjne YAZ Bo znalazłam info, że karbamazapina wpływa (teoretycznie Depakine), ale z drugiej strony doczytałam na stronie o Depakine, że Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2663 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() nie wiem jak jest z depakine, musisz poszukac wiecej informacji w internecie (ale nie na forach tylko w fachowych artykulach), poczytac ulotki i przede wszystkim popytac lekarzy (najlepiej kilku, bo w moim przypadku bylo tak, ze co lekarz to inna opinia ![]() ale tak naprawde nie ma pewnosci, bo ciezko przeprowadzic badania naukowe, ktore jednoznacznie to potwierdzą. dlatego ja wole dmuchac na zimne i dodatkowo sie zabezpieczac. natomiast co do mianseryna i alprazolam (afobam) w żaden sposób nie wpływają na antykoncepcję hormonalną ---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- http://www.ingentaconnect.com/conten...00004/art00005 według tego artykułu nie ma wpływu. kwas walproinowy ma troche inna budowe niz typowe leki przeciwpadaczkowe i jak teraz czytam wypowiedzi specjalistów, to wszyscy twierdzą, że nie ma wpływu na antykoncepcje ![]() ja niestety nie wiem jak z tą moja lamotryginą, ale nie mam jej czym zastąpić. na depakine zareagowalam alergicznie, spowodowala u mnie nagłe utraty przytomnosci itd ![]() ![]() ![]() Edytowane przez 201712190924 Czas edycji: 2010-11-14 o 11:32 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2664 |
Raczkowanie
|
Drogie wizażanki,
Przez rok czasu brałam tabletki Yasminelle, po czym byłam zmuszona zrobić rok przerwy. Teraz wróciłam do tabletek antykoncepcyjnych, jestem na 3 opakowaniu Yaz. Przy Yasminelle nigdy nie miałam żadnych skutków ubocznych, przy Yaz też się czyję super. Aczkolwiek od dwóch dni niepokoją mnie pewne odjawy. Mianowicie bolą mnie nogi po wewnętrznej stronie ud w różnych miejscach. Można by powiedzieć, że delikatnie kłują. Przyczyną są albo tabletki Yaz albo 3 dniowy melanż. Bóle zaczęły się właśnie na następny dzień po zakończeniu 3 dniowej imprezki. Czy któraś z was miała podobne objawy? Czy mam powody do niepokoju? A może to przez alkohol? |
![]() ![]() |
![]() |
#2665 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2666 |
Raczkowanie
|
Właśnie to nie boli tak jakby były nadwyrężone. Mam wrażenie, że kłują mnie żyły. Narazie nie będę odstawiała tabletek, lekarz kazał mi zażyć magnez i obserwować co będize dalej. Mam nadzieję, że przejdzie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2667 |
Konto usunięte
|
powiedzcie, czy yaz powoduje wzrost piersi? bo po yasminelle urosly mi o rozmiar. wiec chcialabym je zmienic, tlyko nie wiem co zaproponuje mi ginekolog, a slyszalam o yaz pochlebne opinie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2668 |
Raczkowanie
|
[1=6f478752bd2871e8cc7e642 01f2c815878556baf_60bff67 2628d8;23245383]powiedzcie, czy yaz powoduje wzrost piersi? bo po yasminelle urosly mi o rozmiar. wiec chcialabym je zmienic, tlyko nie wiem co zaproponuje mi ginekolog, a slyszalam o yaz pochlebne opinie.[/QUOTE]
Yasminelle to praktycznie to samo co Yaz, mam na myśli ten sam skład, różnica jest tylko w ilości zażywanych tabletek z substancjami aktywnymi, bo mamy ich 24. Yaz przeznaczone są głównie dla osób, które mają skutki uboczne z powodu 7 dniowej przerwy, która została zastąpiona 4 dniami. Także tak samo zareagujesz na nie jak na Yasminelle. Każdy organizm reaguje indywidualnie, u mnie nie ma zmian w rozmiarze przy Yaz, jak brałam Yasminelle to też było w porządku. Edytowane przez ananikaa Czas edycji: 2010-11-14 o 21:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#2669 |
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny.
Biorę tabletki YAz regularnie od 4 msc. teraz od dwoch dni mam zgage wczoraj mnie mdliło. czy to mozłiwe abym była w ciązy?? wiem ze to glupie lae cholernie się boję |
![]() ![]() |
![]() |
#2670 |
Różowy Jednorożec
|
A skąd my możemy wiedzieć czy jesteś w ciąży?
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:54.