![]() |
#241 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Tabletki YAZ - zbiorczy, cz.2
Niektóre z Was narzekały na swędzenie nóg, skurcze łydek, uczucie ciężkości itp. Radzę Wam to przeczytać:
http://www.uroda.medserwis.pl/?p=4097,558,10 Ja już pisałam jakie mam objawy, z tego co widzę to wszystko się zgadza ![]() W poniedziałek idę na usg żył, wynik z tego badania potwierdzi lub nie moje obawy. |
![]() ![]() |
![]() |
#242 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny mieszkajace w KRAKOWIE
![]() Znalazlam dzisiaj apteke, ktora ma mega tanie tabletki, do tej pory kupowalam yaz za 41 zl i myslalam, ze to tanio, a dzisiaj kupilam je za 31,80 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#243 | |
Zakorzenienie
|
Znam aptekę, ale nigdy nie przyszło mi do głowy sprawdzić w niej cen. Może dlatego, że wszystkie są daleko..
![]() ![]() |
![]() |
#244 |
Raczkowanie
|
No ja ja mam pod nosem i zostane jej juz wierna:P.
|
![]() ![]() |
![]() |
#245 | |
Zakorzenienie
|
Oj coś mi się wydaje, że któregoś dnia wydam te kase na bilet i pojade po tańsze tabletki
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#246 |
Przyczajenie
|
Cześc dziewczyny jak kazda z WAs mam pewien problem dotyczący antykoncepcji.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#247 |
Raczkowanie
|
A pisze w ulotce, ze oslabia dzialanie?
Nie mam pojecia czy jestes zabezpieczona czy nie, jak masz odwage to zadzwon do lekarza, on na pewno bedzie wiedzial. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#248 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#249 |
Raczkowanie
|
DarkNoir, to nie nasza sprawa co ona ze soba robi
|
![]() ![]() |
![]() |
#250 |
Zadomowienie
|
hej dziewczyny dzis biore 2 tabletke białą i o ile mi wiadomo powinnam miec okres I owszem mam Tzn niby mam bo to wyglada jak malutkie skape plamienie Czy to mozliwe ze to miesiaczka ? :O
czyli wychozi mi ze w poniedzialek powiinnam zaczac nowe opakowanie tak?
#251 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ---------- zamiast krytykowac prosiłabym o odpowiedz bo to ze zle zrobiłam to sama juz wiem ale czy podczas przery 4dniowej po pierwszej białej jak rózowa się zdązyła wchłonąc 1,5dnia temu jest sie zabezpieczonym jak sie wezmie cos co moze osłabiac?gdzies wyczytałam ze podczas przerwy mozna tak robic ale co Wy o tym myslicie? |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#252 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#253 |
Przyczajenie
|
Zrobiłam test dzisiaj rano i wynik negatywny ale czy po13dniach ten wynik mozebyc wiarygodny?
|
![]() ![]() |
![]() |
#254 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Jeśli to 13 dzień ewentualnej ciąży to jak najbardziej wiarygodny. Jeśli jednak chodzi o 13 dzień po stosunku to jest równe 6 dniu ewentualnej ciąży (po 7 dniach gdy odbędzie się ewentualne zagnieżdżenie można mówić o ciąży, 13-7=6) to musiałby być superczuły test by coś wykryć. Dla świętego spokoju powtórz test za tydzień ![]()
![]() |
#255 |
Zakorzenienie
|
Privativ nie martw sie, jak juz sie zaczyna cos dziac to powinno ie rozkręcic. Ja biore Yaz od 4 miesiecy i za kazdym razem kiedy indziej dostawalam @. Raz dopiero przy czwartej bialej
![]()
nie bo tu nie ma nieba jest prześwit między wieżowcami a serce to nie serce to tylko kawał mięsa a życie jakie życie poprzerywana linia na dłoniach a bóg nie ma boga są tylko krzyże przy drogach Własną głupotę ludzie zwykli nazywać doświadczniem
|
![]() ![]() |
![]() |
#256 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#257 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Bo ja przy pierwszym opakowaniu miałam na 19 różowej tabletce, przy drugim na 3 białej, a przy trzecim od połowy opak. miałam 4 dniowe plamenia, a później przy 3 białej pojawiło się....hmmm...krwawienie to to raczej nie było (no może przez pierwszy dzień) a później to tylko raczej plamienie... Nie wiem zobaczymy jak bedzie na 4 opakowaniu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#258 |
Raczkowanie
|
Heeej.. To teraz dałam plamę.
Właśnie końce 9 opakowanie Yazu, ale takiego numeru to jeszcze nigdy nie odwinęłam :P Otóż. Łyknęłam tabletkę o 8:45 - tak jak zazwyczaj, czyli do 12:45 powinna się wchłonąć. W międzyczasie położyłam się znów spać, obudziłam się ok 14.30 z biegunką. Może nie ciężką, ale z okazji zaspania, braku świeżego umysłu, i głupoty łyknęłam tabletkę z zapasowego blistra... I kiedy już ją łyknęłam walnęłam się w głowe. No ale.. Jakies 2h później biegunka była już ciężka, więc raczej napewno pozbyłam się tej tabletki, ale przetłumaczyłam sobie do rozsądku, że i tak już łyknęłam ją niepotrzebnie, więc już nic nie przyjmowałam. Dziś wzięłam kolejną o 8:45. Wsio ok? To 3ci rząd, więc stąd ta paniora.. Czy ta tabletka którą przyjęłam niepotrzebnie nie zaburzy mi cyklu?
#259 |
Raczkowanie
|
Tak, też mam problem. Biorę yaz od maja. Ale niestety ostatnio zapomniałam wziąć różowej tabletki z ostatniego rządku, jak wiadomo, żeby zachować ochronę nie brałam już placebo, tylko zaczęłam nowy blister ( w miejsce placebo - sprawdźcie ulotce tak tam jest napisane). No i zaczął się problem typu brązowe plamienia, przez cały czas. Czy to wynika z tego, że zmieniłam dni przyjmowania tabletek, czy któraś z was miała podobny problem? Proszę o radę i odpowiedź.
![]() |
#260 |
Zakorzenienie
|
![]()
Dziewczyny,mam problem, biorę YAZ już kilka m-cy i nagle taki ZONK, miałam zamotany tydzien i nie zwróciłam uwagi z którego rzędu biorę tabletki, więc gdy zaczęłam brać nowe opakowanie, zaczęłam od ostaniego rzędu,tym samym wzięłam 3 normalne tabletki i 2 placebo w pierwszym tygodniu, pytanie brzmi, czy od kolejnego opakowania będę zabezpieczona i czy robic przerwę?
#261 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny
![]() Yaz przyjmuje już od roku... Jestem bardzo zadowolona z tych tabletek ![]() Tylko mam po roku przyjmowania mały problem.. ![]() 12.01 miałam przyjąć 1szą tabletkę... ale zapomniałam ![]() Według ulotki powinnam przyjąć tabletkę- przyjęłam ![]() Stosować metodę mechaniczną przez kolejnych 7 dni.. i tu jest problem... Dziś nad ranem kochaliśmy się z partnerem i całkowicie o tym zapomnieliśmy !!! Co teraz ![]() ![]() Normalnie cały rok przyjmowania i żadnych problemów, a teraz świat mi się zawalił ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#262 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie stresuj się bo niepotrzebne to ![]() Cytat:
Cytat:
Gdyby to była tylko 1 tabletka to tydzień musiałabyś się dodatkowo zabezpieczać, gdyby to był 3 tydzień to połączenie opakowań... a tak to nie mam pewności. Cytat:
![]() |
#263 |
Raczkowanie
|
Prosze o pomoc - tabletki yaz
jednego dnia musialam zazyc dwie tabletki YAZ, poniewaz dzien wczesniej wymiotowalam - tak zalecil mi lekarz. wzielam w sumie 24 tabletki aktywne ale podczac 23 dni. teraz zaczelam normalnie brac biale niekatywne. jak po nich zaczne nowe opakowanie to ochorna bedzie normalnie zachowanie czy skrocenie cyklu o jeden dzien wplywa jakos na dzialanie tabletek? prosze o pomoc
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#264 |
Przyczajenie
|
Dot.: Prosze o pomoc - tabletki yaz
Nie zmniejsza to działania. Po prostu przesuwa Ci się dzień rozpoczęcia kolejnego blistra. Pozdrawiam.
![]() |
#265 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, jutro zacznie sie 3 tydzien jak biore yaz, wczesniej bralam yasminelle, wiec nie jestem jakas zielona w braniu tabsow. Ale kurcze przy yasminelle tak nie mialam...chodzi mi o tradzik. Ja w ogole nie mam z tym problemu cere zawsze mialam ladna, jak cos wyskoczylo to tylko przed okresem co zreszta bylo oznaka, ze sie zbliza. Przy yasminelle w ogole nie mialam zadnych wypryskow, a teraz przy yazie codziennie nowa krostka, na szczescie nie na twarzy, bo bym sie zaplakala, ale na plecach, ramionach, dekolcie. Zwalam wine na reakcje na hormony, ale nie wiem czy slusznie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#266 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#267 |
Raczkowanie
|
Jestem na 9 opakowaniu Yaz, łączyłam je z 8, więc między opakowaniami nie było żadnej przerwy.
Jak dotąd, zero problemów. Jak dotąd.. Ostatni stosunek był w sobotę, po którym pojawiło się coś na kształt wydzieliny zabarwionej na różowo\czerwono, ale tylko po skorzystaniu z toalety. W niedziele rano, pojawił się taki sam.. Ale dziś, jakąś godzinę po przebudzeniu mam na bieliźnie plamę z czerwonego, ciemno-czerwonego, brunatnego śluzu.. Wszystkie tabletki przyjmowane z dokładnością do 2 minut, w razie biegunki zażywałam kolejną tabletkę z dodatkowego blistra, wymiotó brak. Cóż to?
#268 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#269 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
I nie wiem, czy można to nazwać plamieniem.. Po prostu na bieliźnie dziś była plama.. jakby ze skrzepu. (ugh...) Łączyłam już wcześniej opakowania, dokładnie 3 z 4 i takiej sensacji nie miałam :P Zastanawiam się, czy to mogło być spowodowane jakimś obtarciem, urazem mechanicznym? Co prawda, tamten stosunek wydawał się mi, i TŻtowi, konkretnie nawilżony, jednak chwilę po odczuwałam już wyraźny ból. Co oczywiście nie znaczy nie nie rozsiewam teraz paniory i się nie trzęsę z nerwów ;P
nie szukaj szczęścia w gwiazdach cudzego nieba, kiedy własne wisi Ci nad głową.. ![]() Edytowane przez kaktusica Czas edycji: 2010-01-18 o 09:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#270 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Zresztą zazdroszcze, że masz tylko jedno takie pojedyncze plamienie. Jak ja połączyłam opakowania to plamienie występowało przez prawie cały okrągły miesiąc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:01.