![]() |
#2701 |
Zadomowienie
|
Dot.: Tabletki YAZ - zbiorczy, cz.2
Przez cały czas czyli jeśli przyjmujesz kolejne opakowanie
![]() Wybacz, ale nie rozpoczęłaś kolejnego opakowania, więc ryzyko ciąży istnieje, przerwa nie była zabezpieczona. Weź pomyśl logicznie, skoro w ulotce jest napisane, że jeśli spóźnisz się z przyjęciem pierwszej pigułki z nowego blistra - istnieje ryzyko ciąży, to chyba oczywiste jest, że Twoja sytuacja jest identyczna: bo nie wzięłaś pierwszej pigułki i uprawiałaś seks. |
![]() ![]() |
![]() |
#2702 |
Zakorzenienie
|
"Po zażyciu ostatniej białej tabletki należy
rozpocząć kolejny blister bez względu na to czy krwawienie jeszcze trwa. Oznacza to, że nowe opakowania będą rozpoczynane w tym samym dniu tygodnia, jak również, że krwawienie będzie występowało mniej więcej w tych samych dniach każdego miesiąca. Jeżeli stosuje się lek Yaz w powyższy sposób, jest się chronionym przed ciążą także w ciągu 4 dni, w których przyjmuje się tabletki placebo."
Zima minie wiosna przejdzie lato w niepamięci legnie rok Serce mnie nie boli, ręce ciągle zdolne do poświęceń są Oczy trochę senne, wszystkie moje drogi wiodą w noc Piotr Rogucki - I'm Not Afraid Of Your Soul |
![]() ![]() |
![]() |
#2703 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, biorę teraz Diane 35, lekarz przepisał mi Yaz, więc po tej 7 dniowej przerwie po Diane 35, mam zacząć normalnie brać Yaz, tak? Dobrze zrozumiałam?
![]()
#2704 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#2705 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Zima minie wiosna przejdzie lato w niepamięci legnie rok Serce mnie nie boli, ręce ciągle zdolne do poświęceń są Oczy trochę senne, wszystkie moje drogi wiodą w noc Piotr Rogucki - I'm Not Afraid Of Your Soul |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2706 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2707 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Yaz ma mniejszą zawartość hormonów niż Diane, dlatego nie powinnaś robić przerwy. Diane 35 - 0,035 mg ethinylestradiolum Yaz - 0,020 mg ethinylestradiolum ---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ---------- Cytat:
Swoją drogą Regulon ma również więcej hormonów niż Yaz. Edytowane przez Black Rainbow Czas edycji: 2010-11-17 o 18:17 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2708 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co z okresem? Wystąpi normalnie, wtedy kiedy powinnien czy nie? A może zacząć brać w pierwszy dzień okresu? Bo wolałabym jednak dostać ten okres, a jak zacznę brać drugie opakowanie to jeszcze mi się coś popier...niczy ^^ Chociaż wiem, że to co jest tym krwawieniem to nie jest okres, tylko spowodowane odstawieniem tabsów... Zakręcone jak słoiczek na zimę. POMOCY!
A potem świat znowu zaczął istnieć, ale istniał zupełnie inaczej. Andrzej Sapkowski – Ostatnie życzenie Edytowane przez Cola_Ola Czas edycji: 2010-11-17 o 19:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2709 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#2710 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, dalej nie uporałam się z bólami nóg. Gin przepisał mi jakieś tabletki na żyły i mięśnie nóg. Tak się zastanawiam, bo jakiś czas temu brałam przez rok Yasminelle i było wszystko ok. Może dlatego, że mam za krótkie przerwy to bolą mnie żyły. Zastanawiam się czy mogę teraz tak zrobić, że wezmę 21 tabletek z blistra Yaz i zrobię 7 dni przerwy tak jak jet w Yasminelle. Myślicie, że mogę tak zrobić, w końcu to są te same tabletki?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2711 |
Raczkowanie
|
dziewczyny, ciągle trafiam na infromację, że przy Yaz są wieczne wahania nastroju, kiepski stan cery..
mój gin twierdzi (i opakowanie też ![]() czy któraś z was przechodziła z Yasminelle na Yaz? zauważyłyście różnicę na gorsze czy na lepsze? a może bez zmian? narazie biorę Qlairę, ale nie polubiłyśmy się. lekarz jednak nie chciał mi spowrotem przepisać Yasminelle, tylko zasugerował "skuteczniejszy" Yaz. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2712 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Jeszcze raz przypomnę. Zmieniając pigułki z mocniejszych na słabsze (czyli z takich, które mają więcej ethinylestradiolum, na takie, które mają go mniej) - nie powinno się robić 7 dniowej przerwy. Dlaczego? Bo jak wiadomo w czasie przerwy poziom hormonów powoli się zmniejsza, a dodatkowo przyjmując po przerwie pigułkę z mniejszą dawką hormonów niż normalnie, owulacja może się odblokować. Zmiana pigułek: Z mocniejszych na słabsze: - nie robimy 7 dniowej przerwy. Ze słabszych na mocniejsze: - możemy nie robić przerwy - możemy wziąć pierwszą pigułkę z nowego preparatu w pierwszym dniu krwawienia (tego w trakcie 7 dniowej przerwy) - możemy normalnie zrobić przerwę. Tak samo jak w przypadku zmiany ze słabszych na mocniejsze, postępujemy w przypadku zmiany pigułek o takim samym poziomie ethinylestradiolum. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2713 |
Zakorzenienie
|
No ja też tak myślałam, że przecież Diane 35 są takie mocne, a Yaz słabe, bo niby Diane 35 może mi bardzo zaszkodzić. I też tak myślałam, żeby coś się nie wydarzyło. Kurczę zła jestem, że mi je zmienił, no ale co mam zrobić? Skoro mają mi zaszkodzić. Czyli wystąpi, gdzieś tak przy tych białych tabletkach tak?
![]() Ale dziękuję bardzo ![]() ![]()
A potem świat znowu zaczął istnieć, ale istniał zupełnie inaczej. Andrzej Sapkowski – Ostatnie życzenie Edytowane przez Cola_Ola Czas edycji: 2010-11-17 o 20:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#2714 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2715 |
Raczkowanie
|
HEJ !Pomożcie!
Mój problem polega na tym ,że okres skończył mi się we wt a do tej pory ''brudzę''......Taka sytuacja zdarza mi się pierwszy raz ![]() Jedyną zmianą jaką wprowadziłam była zmiana godziny przyjmowania tabletek tj z 18 na 12. Żadnej tabletki nie zapomniałam i brałam jak należy. Wkręcam sobie ,że to ciąża;/ |
![]() ![]() |
![]() |
#2716 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny,
pominęłam wszystkie 4 tabletki placebo... zapomniałam o nich ![]() proszę o szybką odpowiedź |
![]() ![]() |
![]() |
#2717 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
wiesz co to znaczy placebo? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2718 |
Zakorzenienie
|
Ja bym zapytała o co innego: czytałaś ulotkę?
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2719 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2720 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pomogę Ci, ale ponieważ jestem nowa w tym temacie i sama mam zacząć brać Yaz, to dobrze by było gdyby ktoś to potwierdził, a nie rzucał tekstami złośliwymi ![]() Placebo to działanie obojętne, które nie ma w ogóle wpływu na stan zdrowia. Te puste tabletki są tam po to, żeby nie wypaść z rytmu i żebyś po przerwie nie zapomniała przyjąć następnych tabletek. Jeśli teraz rozpoczniesz nowe opakowanie to będziesz nadal zabezpieczona. Zapomnienie o tabletkach placebo nie powoduje zmniejszenie skuteczności Yaz.
![]() |
#2721 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny, zdarzylo wam sie miec świad całego ciała po tabletkach Yaz? jestem w połowie 4 opakowania i nie mam zadnych innych skutków uocznych, ale nagle wszystko zaczęło mnie tak swędzieć, że nie moge przestac sie drapac
![]() na ulotce wsrod skutków ubocznych jest wymieniony świad i wysuszenie skóry, dlatego skojarzylam to z braniem pigulek. nie mam żadnych innych objawow oprócz swedzenia, zadnych zmian skornych, łuszczacego sie naskorka ani nic. miałam isc do ginekologa w następnym cyklu, ale chyba wybiore się wczesniej, jeśli to nie ustapi w ciagu paru dni i nie znajde innej przyczyny. chyba, że lepiej isc do dermatologa najpierw? zastanawiam sie czy sie nie nakrecam sama, bo im wiecej o tym mysle, tym bardziej swedzi ![]() Edytowane przez 201712190924 Czas edycji: 2010-11-18 o 15:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#2722 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2723 |
Rozeznanie
|
hej dziewczyny.mam problem...jestem mniej wiecej w polowie pierwszego opakowania yaz.wczesniej bralam novynette jednak zmienilam je ze wzgledu na brak libido.libido nie poprrawilo sie, jednak nie oczekuje rezultatow od razu.ale chodzi o to ze co chwile wystakuje mi jakis pryszcz na buzi:/ doslownie szkoda gadac.kiedys wyskoczylo mi cos raz na pol roku a teraz jeden nie zejdzie a kolejny wulkan wychodzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2724 |
Przyczajenie
|
Biore tabletki yaz (aktualnie 19-sta), wczoraj zazylam tabletke o 21, a o 23 mialam 1-razowa biegunke. Czy na pewno mogę przejsc do białych tabletek placebo (tak jak w przypadku pominięcia tabletki) skoro wczoraj troche poszalelismy z moim TŻ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2725 |
Przyczajenie
|
alkohol i nikotyna ZAWSZE mieszają w hormonach. Każdy lekarz to powie. Oczywiście musi być to częste spożywanie alkoholu. Natomiast papierosy palnone regularnie osłabiają działanie hormonów.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2726 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pierwsze słyszę, drugie widzę. Jeśli biorąc tabsy pali się fajki to co najwyżej można dorobić się zakrzepicy, a nie dzidziusia
![]() ![]() |
![]() |
#2727 |
Przyczajenie
|
poza tym -dam Wam wszystkim dobrą radę-zamiast się nad czymś zastanawiać-dzwońcie do ginekologa. Ja tutaj też otrzymałam odpowiedź,że 4tabletka placebo w Yaz mnie nie ochroni przed ciążą,ponieważ nie zaczęłam następnego blistra-pojechałam więc do ginekologa i on powiedzial, że jak najbardziej jestem chroniona.Bo podczas placebo występują najczęściej dni niepłodne-w związku z miesiączkowaniem,a poza tym poziom hormonów utrzymuje się w organiźmie dłużej niż 24h-zwłaszcza jak zjemy całe opakowanie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2728 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#2729 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogóle jak masz pisać takie głupoty na forum to tego nie rób bo mieszasz niektórym dziewczynom w głowach i później powstają idiotyczne wątki
Edytowane przez Diablica z Tasmanii Czas edycji: 2010-11-19 o 10:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2730 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W pon mam wizytę u swojego gina, zapytam go o to ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:02.