![]() |
#2941 |
Raczkowanie
|
Dot.: Tabletki YAZ - zbiorczy, cz.2
Hej dziewczyny. Ja biorę yaz od prawie 3 lat. Wszystko było ok. Tylko w sobotę tydzień temu pominęłam 2 tabletki (sobota i niedziela)
jednak dalej kontyn uwalam branie tabletek po czym od 3 dni plamie tak jak przy okresie. Strasznie bolą mnie jajniki: ![]() planowany okres mam mieć na 22 grudnia, czy powinnam brać dalej? Czy zrobic przerwe? |
![]() ![]() |
![]() |
#2942 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
1. Zapominasz dwóch pod rząd 2. Odstawiasz tabletki 3. Masz pierwszy dzień krwawienia i traktujesz go jak pierwszy dzień cyklu-zaczynasz nowe opakowanie. Tak mi mówił mój gin.
Zima minie wiosna przejdzie lato w niepamięci legnie rok Serce mnie nie boli, ręce ciągle zdolne do poświęceń są Oczy trochę senne, wszystkie moje drogi wiodą w noc Piotr Rogucki - I'm Not Afraid Of Your Soul |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2943 |
Przyczajenie
|
Dot.: przejście z Yaz na Sylvie
Cześć dziewczyny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2944 | |
BAN stały
|
Cytat:
przerwa na min 3 miesiace, bo inaczej rozregulujesz sobie organizm, byc moze to skutek uboczy jesli nie mozesz schudnac paulina, nie slyszalam o takim sposobie brania, od zatrzymywania miesiaczki w czasie krwotokow sa lekarze i leki czy zabiegi ginekologiczne moglas pomyslec wczesniej, ja bym przeczekala, tampon przeciez nie gryzie, krwawienie sie lada dzien skonczy to lepsze niz np plamienie spowodowane zabawa z hormonami |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2945 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2946 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() skoncze brac te opakowanie i je odstawie w styczniu pójdę do gin bo niestety teraz nie za bardzo mam jak. kazała mi brac je przynajmiej 2 opakowania ale wole ich nie rbac przez 2 ms niz miec tak jak mam teraz tym bardziej ze po dianie bylo wszystko ok , a teraz przesunęłam sobie miesiaczke przez Yaz. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2947 |
Raczkowanie
|
no tylko ze ja wzielam nastepne. i co mam teraz zrobic?
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2948 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poproś gina o skierowanie na poziom żelaza we kwi ![]() ---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ---------- Ja też tak kiedyś zrobiłam-zapomniałam dwie pod rząd i brałam po 2 dziennie. Teraz wiem, że źle zrobiłam. Hmm radziłabym nie kochać się do końca tego opakowania. A następne zacząć normalnie. Może któraś wizażanka myśli podobnie?
Zima minie wiosna przejdzie lato w niepamięci legnie rok Serce mnie nie boli, ręce ciągle zdolne do poświęceń są Oczy trochę senne, wszystkie moje drogi wiodą w noc Piotr Rogucki - I'm Not Afraid Of Your Soul |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2949 |
Raczkowanie
|
tylko wtedy mam wziasc te 4 biale tabletki?i zaczac nowe opakowanie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2950 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Najlepiej będzie jak zadzwonisz do swojego gina. O ile jest taka możliwość.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2951 |
Przyczajenie
|
Dot.: Brak miesiączki po tabletkach Yaz!
obecnie biorę 4 opakowanie YAZ, mam pytanie odnośnie krwawienia
po pierwszym opakowaniu nie miałam krwawienia, po drugim miałam jednodniowe a po trzecim znów nie miałam. Martwi mnie to i nie wiem co robić. Czy możecie mi powiedzieć czy to jest normalne?? Czy może jestem w ciąży?? Zaznaczam że tabletki biorę regularnie |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2952 |
Przyczajenie
|
obecnie biorę 4 opakowanie YAZ, mam pytanie odnośnie krwawienia
po pierwszym opakowaniu nie miałam krwawienia, po drugim miałam jednodniowe a po trzecim znów nie miałam. Martwi mnie to i nie wiem co robić. Czy możecie mi powiedzieć czy to jest normalne?? Tabletki przyjmuję regularnie. Czy to może być ciąza?? proszę o odpowiedź ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2953 | |
Raczkowanie
|
Hej Kochane Dziewczyny!! Mam takie pytanko
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ---------- Cytat:
![]() |
#2954 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ja w ogole po zmianie Diany na Yaz nie dostałam miesiaczki -,- nie wiem co jest grane i czy czasem nie ostawic ich jak myslicie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2955 |
Zakorzenienie
|
odstawiłam yaz po 2 miesiącach stosowania. szyjka mi się tak rozrosła że gin postraszył mnie rakiem. teraz po odstawieniu (3 tygodnie) na szczęście się zmniejszyła i wróciła do swojego pierwotnego stanu. została mi tylko nadżerka/ektopia? (jeszcze jestem przed kolpo) po tym wszystkim.
wtedy dopiero zdałam sobie sprawę jak hormony ingerują w nasze ciało. dziewczyny, przemyślcie czy jest sens się tak faszerować ![]() no more hormones for me ![]()
![]() |
#2956 |
Wtajemniczenie
|
dziekuję za odpowiedź. W takim razie póki co wyłykam co mam i dalej pozostanę na diecie, a jak nic się nie zmieni do wizyty u ginekologa to zapytam o jej zdanie i ewentualnie poproszę o zmianę na coś innego.
![]() |
#2957 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#2958 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2959 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2960 |
Przyczajenie
|
Hej,
Ja właśnie kończe trzecie opakowanie YAZ i nadal odnotowuje pewne efekty uboczne, tj. straszne rozdrażnienie, wahania kumorów, brak energii. Oprócz tego troszkę obniżone libido i bolące po bokach piersi. Nie urosły ( a szkoda :p ) po prostu lekko pobolewają. Powiedziane jest, ze około 3 miesiąca stosowania wszystkie efekty powinny ustąpić/ unormować się. Ponieważ ja trzeci miesiąc właśnie kończe, mam wątpliwości czy to ustąpi. Czy jestem zdana na te wahania nastrojów, czy po raz kolejny męczyć się, szukać dalej i zmieniać tabletki, hm..
#2961 |
Konto usunięte
|
Domyślam się, że chodzi Ci o bolesne miesiączki? U mnie było podobnie, musiałam brać Ketonal, żeby jakoś przetrwać te dni - nic innego już nie skutkowało. A jak jest u Ciebie teraz? Nie boli Cię w ogóle czy po prostu mniej?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2962 |
Raczkowanie
|
cześć dziewczyny,
mam niepotrzebny blister tabletek YAZ, czy któraś z Was byłaby zainteresowana? ja nie mogę ich używać, bo bardzo źle na mnie działały :/ jestem z warszawy ![]() ![]() pozdrawiam ![]()
#2963 |
Zakorzenienie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;23793317]Domyślam się, że chodzi Ci o bolesne miesiączki? U mnie było podobnie, musiałam brać Ketonal, żeby jakoś przetrwać te dni - nic innego już nie skutkowało. A jak jest u Ciebie teraz? Nie boli Cię w ogóle czy po prostu mniej?[/QUOTE]
Czasami w ogóle a czasami baardzo słabo ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2964 |
Raczkowanie
|
Witam!!!Jestem w polowie brania 1 opakowania tebletek Yaz- wczesniej bralam Logest blisko 1,5 roku ale przez bole glowy musialam zmienic.i teraz tak- nie ma dnia zebym mie miala takiego jasnego badz ciemnego plamienia...wiem ze takie rzeczy moga wystapic ale czy to normalne ze az tyle dni???zaczelam braz je w srode i wspolzylam ze swoim chlopakiem dopiero tydzien pozniej- pisalam wczesniej ze zamiast srodowej tabletki wzielam piatkowa i potem musialam sie cofac i wziac te poprzednie ale to chyba nie ma zwiazku-podobno maja taki sam sklad...powiedzcie czy to sa skutki nowych tabletek?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2965 |
Zadomowienie
|
![]()
Kobietki pomocy!
Dzisiaj nadszedł ten dzień (tak mi sie wydaje) Zaczynam 1 opakowanie Yazu.... Okres(?) troche mi sie spóźnił.... dzisiaj rano obudziłam sie z bólem brzucha i zauważyłam śladowe ilosci krwi ze śluzem. Czy mam to traktować jako 1 dzien krwawienia i wziac tabletke?
#2966 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2967 |
Raczkowanie
|
czeka mnie kuracja pewną mieszanką ziół, która ma w składzie dziurawca. czy postępowac tak jak przy antybiotykach- dodatkowe zabezpieczenie w trakcie kuracji i tydzień po?
#2969 |
Zadomowienie
|
Czy możliwe jest, zeby po tabletkach pogorszyła się cera?
![]()
#2970 |
Zakorzenienie
|
tak, może być tak, że jej stan się pogarsza, a potem polepsza. Ale jeżeli nic się po upływie trzech miesięcy nie zmieni trzeba iść do lekarza
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:34.