|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() Co zabrać na wyjazd za granicę??
Hej wizażanki
![]() Piszę, bo potrzebuję pomocy, porady. Otóż 20 maja wyjeżdżam na tydzień na Węgry, taka szkolna wymiana uczniowska. I pojawia się mały kłopot, bo nie wiem zupełnie, co ze sobą zabrać... Więc chciałabym, żebyście pomogły przygotować mi listę niezbędnych rzeczy - co i w jakiej ilości. Dodam, że dziewczyna, u której mam mieszkać już u mnie była, ale w październiku, więc troche dawno, a poza tym po raz pierwszy pojadę tak daleko i nie wiem, czego się mogę spodziewać ;] To jak, pomożecie? Byłabym wdzięczna ;] <dodam jeszcze, że ja tam mam mieć wszystko zapewnione - nocleg, wyżywienie i te sprawy. Kwestia kosmetyków, ubrań i innych akcesoriów należy do mnie tylko^^> |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Co zabrać na wyjazd za granicę??
paszport, pieniadze - to najwazniejsze.
z ubran - podkoszulki/koszulki i bielizna na kazdy dzien, para lub dwie spodni, wygodne buty, cieplejsza kurtka typu polar [z kapturem]; szczoteczke, zel pod prysznic, paste do zebow, szampon, balsam do ciala, kolorowke [jesli uzywasz - zreszta kosmetykow zawsze bralam minimum, najczesciej w jednorazowych saszetkach - tu przydawaly sie zele pod prysznic i balsamy z gazet, a szampon kupowalam albo maly w drogerii albo wlasnie jednorazowki]. poza tym aparat fotograficzny i duzo dobrego humoru ![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
chyba wiesz co uzywasz na codzien i co nosisz?
wiec poprostu to bierzesz. dokumenty ,kasa,apaprta i jedziesz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
tydzień wcześniej zobacz np. na www.pogoda.onet.pl jaka wędzie pogoba na Węgrzech. Jak będzie cieplutko nie bierz dużo swetrów. Jak będzie zimno weź ich więcej.
![]() Po za tym: pasport, pieniądze, aparat, bielizna na każdy dzień, najlepiej 3 pary spodni lub nawet 4 jak masz miejsce, sweter, jakaś bluza, 2 pary butów (adidasy lub inne wygodne buty) i dużo t-shirtów. Jak chcesz to może jeszcze jakaś spódniczka.Weź też szampon i żel pod prysznic. ![]() ![]() upewnij sie czy będzie ciepło czy zimno ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Podpisuję się pod tym. Na wszelki wypadek tampony lub podpaski (wiadomo, zawsze może zaskoczyć okres, chyba że bierzesz pigulki i masz pewność że nie dostaniesz w tych dniach). Poza tym przydałaby się jakaś książka lub gazeta do poczytania w drodze żeby się nie dłuzyło. Przydatne w czasie podróży beda tez chusteczki nawilżone, zawsze można się nimi odświeżyć. Nic więcej nie przychodzi mi w tej chwili do głowy. Udanego wyjazdu zycze ![]()
"Jestem samolubna, niecierpliwa i trochę niepewna siebie. Popełniam błędy, tracę kontrolę i jestem czasami ciężka do zniesienia. Ale jeśli nie potrafisz znieść mnie kiedy jestem najgorsza, to cholernie pewne, ze nie zasługujesz na mnie, kiedy jestem najlepsza. ” - Marilyn Monroe |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Właśnie! Jeszce tampony/podpaski, książka i husteczki. Fajne są te dla malutkich dzieciaczków
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
komorke + ładowarke do komorki
![]()
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Dzięki kochane ;*
Mam nadzieję, że wezmę wszystko i o niczym nie zapomnę, i będzie udany wyjazd ![]() Aczkolwiek wypowiadajcie się jeszcze w wątku, bo może przy waszych wypowiedziach coś sobie skojarzę do zabrania^^ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:33.