|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Co zabrać pod namiot?
Już raz pytałam, jakie kosmetyki mi będą potrzebne pod namiotem, teraz pytam w ogóle o sprzęty-pierwszy raz jade.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Re: Co zabrać pod namiot?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Koc (albo do podłożenia pod karimatę, albo żeby rozłożyć w miejscu gdzie nie ma karimaty). Jeśli masz materac to jest wygodniejszy do spania niż karimata. Jeśli masz stary namiot, to przyda się folia, gdyby coś przeciekało od spodu. Latarka - koniecznie! i to taka która jasno świeci. Małe radio
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
http://www.wizaz.pl/w-agora/download...ead=1050148367
moze cos z tego sie przyda ![]() ![]()
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
nie wiem czy to taki wypad survivalowy czy zwykły więc:
-latarka -karimata -coś do mycia bez wody -preparat na komary -chusteczki do higieny intymnej -sztormiak lub dobra kurtka przeciwdeszczowa -jeśli jedzie się autem można kupić takie świece do wbicia do ziemii, których zapach odstrasza komary -pęseta - jeżeli przytrafi sie kleszcz -sznurek np. można zawiązać gdzieś i powiesić pranie, albo jak się linka z namiotu zepsuje to jest jak znalazł ![]() Nic więcej nie przychodzi mi do głowy
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Dziękuję bardzo za podpowiedzi i fascynjuącą lekture archiwum
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Ja tez sie wybieram pod namiot
![]() Wlasciwie jest to pielgrzymka 4-dniowa ![]() ![]() ![]() Nie moge sie juz doczekac , bo mam przeczucie ze bedzie wiele niespodzianek ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
ja bym radziła zabrać:
-ciepły sweter i długie spodnie (na wypadek gdyby było zimno) -apteczkę pierwszej pomocy (nie koniecznie całą, ale powinny się tam znajdować tabletki przeciwbulowe, plastry, jakiś bandarz, woda utleniona, maść na obtarcia (najlepiej z antybiotykiem) i nożyczki) -igły i nici(!!!!)- najlepiej komplet igieł i dwie szpulki nici, bo lubią się zawieruszyć ![]() -latarkę wraz z zapasowymi bateriami(!) -kuchenkę polową i dwa rondelki -tależe, kubeczek i sztućce -gąbkę i płyn do naczyń oraz ściereczkę -woreczki foliowe (zadziwające jak zawsze się przydają ![]() -kurtkę przeciwdeszczową -śpiwór (najlepiej taki nieprzemakający i ciepły w niższch tem. Ja na nie mówię "trumny" ![]() ![]() -kocyk i poduszkę(!) -coś na komary i kleszcze -miotełkę do wymiatania piasku z namiotu (zawsze się go tam sporo nazbiera) -sznurek i klamerki do prania -proszek do prania, zykłe mydło i szczoteczka do rąk (niezastąpiona przy praniu skarpetek ![]() -jeżeli zabierasz materac dmuchany, to też i taśmę izolacyjną, jakby się w nim zrobiła dziurka (wystarczy nawet niewielka, by rano obudzić się na ziemi ![]() -karty, książkę i parasol (sprawdzony "straszak" na brzydką pogodę ![]() -lampkę turystyczną (i zapasowe baterie) -wodę pitną(!) -jeżeli nie macie lodówki turystycznej, to radzę zrezygnować z barnia pod namiot żywności, która sie szybko zepsuje (masło, marygaryna). Jeżeli ktoś z Was nie może się obyć bez mleka do kawy lepsza będzie śmietanka w proszku, albo kupować co dzień małe ilości poporcjiowanych śmietanek (takie, w malutkich kubeczkach) -kosmetyków tylko to co niezbędne: pasta do zębów, mydło, tonik, płatki, szampon, chusteczki do higieny intymnej, kremy z filtrem i jakiś balsam poopalaniu, bo nad jeziorem się spalisz To chyba wszystko, jak sobie coś przypomnę to dopiszę ![]() -dobry chumor no i pogodę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
ten śpiwór... chyba chodzi o "mumię"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
agnieska napisał(a):
> ten śpiwór... chyba chodzi o "mumię" ![]() ja mówię trumna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
to nie było czepianie się!
przepraszam, jeśli tak to odebrałaś ![]() a wszystkie posty zaczynam analizować, bo za rok po raz pierwszy jade pod namiot (tak, tak... dziecię wychowane w samochodach i hotelach, pierwszy raz jechało pociagiem mając 10 lat ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
agnieska napisał(a):
> to nie było czepianie się! > przepraszam, jeśli tak to odebrałaś ![]() Wcale tego tak nie odebrałam. Czy już na prawdę nie można tu niczego powiedzieć, by zaraz nie było, że ktoś się czepia? Heh... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
zamilknę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Rzabbocop
|
To może ja jeszce podpowiem, że na takie wypady wszystkie ciuszki pakuję najpierw w worki, reklamówki. Po pierwsze mam pewność, że mi to wszystko nie zamoknie i nie przesiąknie wilgocią. Wiążę, to tak, żeby później móc bez problemu rozwiazać i wykorzystać te worki czy reklamówki. Staram się przed zawiązaniem usunąć jak najwięcej powietrza. Wtedy wszystko zajmuje mniej miejsca i łatwiej się przepakować w razie czego.
Fajną sprawą jest scyzoryk. Nie dość że jest wielofunkcyjny, to jest składany i można go nośić przy sobie bez ryryka pokalczenia. Zawsze przydadzą sią zapałki i ze 2 zapalniczki - często jedna na złość przestaje działać ![]() Warto też zabarać sól. Zwykle takie miejscowoście to nie koniec świata i zawsze znajdzie sie jakiś sklep spożywczy i nie tylko ale co potem zrobić z kg soli? ![]() Dziewczyny już wspominały o apteczce, ja tylko dodam, zę warto uzupełnić zapas plastrów, najlepiej w różnych rozmiarach. Zwykle na takich wypadach idzie ich dużo. Przydają sie też agrafki (np strzeli zamek w niamiocie). Dobrze mieć jedną przypiętą do stroju czy kąpielówek w razie skurczu. Udanego wyjazdu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:09.