|  2005-11-25, 21:43 | #31 | |
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2004-10 Lokalizacja: Już nie Śląsk -teraz Brighton 
				 | 

Dot.: Cyba bede musiala wyemigrowac...

Cytat: 
 | |
|     |   | 
|  2005-11-28, 20:07 | #32 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2003-11 Lokalizacja: Watford, Anglia 
				 | 

Zastanawiam się czy nie warto sobie zrodbić zdjęć, takich do dokumentów, tu na miejscu, bo nie wiem jak to wygląda w Anglii? Jeszcze jedna sprawa, jak to jest z urządzeniami elektrycznymi, z tego co wiem trzeba jakiś przełącznik, to takie coś do przystosowania do innego napięcia, zresztą zwał jak zwał, wiecie o co chodzi, gdzie się takie cudo kupuje? | 
|     |   | 
|  2005-11-28, 23:16 | #33 | |
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2003-12 Lokalizacja: Krakow 
				 | 

Cytat: 
  Tak, oni maja takie "trojpalczaste"  wtyczki, wiec jadac np z polska/kontynentalna suszarka do wlosow, musisz miec adaptor - ale widzialam je w sklepie elektrycznym w Krakowie az sie zdziwilam, zapytaj. Na lotnisku (ale to jesli z UK wylatujesz) tez mozesz kupic takie diwajsy  po przylocie to niestety juz "na miescie", np. w WH Smiths albo w innym elektrycznym, kosztuja kolo 3-6 funtow, ile w Polsce, nie wiem, z wrazenia zapomnilam zapytac, ale mysle, ze podobnie. | |
|     |   | 
|  2005-12-06, 19:40 | #34 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2005-09 Lokalizacja: Londyn 
				 | 

Witam! Przypomnialo mi sie cos jeszcze, co moze sie przydac na poczatku pobytu w UK . Warto zabrac ze soba sciage z jednostek miary  ( dlugosc, powierzchnia, objetosc czy waga itd). Jak wiadomo w UK jednostki miary sa inne, a nie na kazdym produkcie sa przliczniki na nasze litry, kg, czy centymetry itd. Pozdrawiam! | 
|     |   | 
|  2006-01-07, 20:19 | #35 | 
| Zadomowienie | 

ja coraz częściej myślę o wyjeździe i nie mam odwagi choć mój Brat jest w UK już prawie od roku dlatego wiem, że dziewczyny, zabierzcie ze soba paszport bo w banku przy zakładaniu konta jest potrzebny, w Inlad Revenue też i pewnei w innych urzędach też wolą paszport niż dowód | 
|     |   | 
|  2006-01-07, 20:21 | #36 | |
| Zadomowienie | 

Cytat: 
 gdy jechałam national express z Londynu do Leeds patrzyłam na tablice informacyjne i myślałam dlaczego ten autobus tak długo jedzie te np.100 km, a to nie km były tylko mile   czyli x1.6 | |
|     |   | 
|  2006-01-07, 22:20 | #37 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2003-12 Lokalizacja: Krakow 
				 | 

Oczywiscie jeszcze sa inne mile, morskie 1,7 km - ale v.roughly   . Ale na morzu nie ma tablic z iloscia ile jeszcze zostalo do przeplyniecia kanalu La Manche  Tymczasem moja emigracja odsunela sie na razie w mglista przyszlosc, jednak bede trzymac reke na pulsie i chetnie zagladac do zalozonego przeze mnie watku. Opisujcie swoje wrazenia i doswiadczenia, Wizazowe Emigrantki!     | 
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Emigrantki | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:49.