|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne zakupy perfumeryjne Forum dla osób, które są zainteresowane wspólnymi zakupami - obszar perfumy. Chcesz kupić sprawdzone perfumy w dobrej cenie? Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szukam chętnych na wspólne zakupy!
Kagan, zakupy Artisanow liczymy tak:
- ok. 365 PLN za 100 ml EDT oraz 405 PLN za 100 ml EDP (Tea for Two i Vanilia to EDT) ( z tego odejmujemy 5 % znizki za flakon, bo kupujemy z osobą, która ma zniżkę) - koszt atomizerka - 1,88 PLN/osoba - Koperta - ok. 0,92 PLN - przesyłka polecony priorytet - 5/6 PLN (chyba że wysyłam komu ś flaszkę, wtedy ok. 8/9 PLN) To wszystkie koszta
|
#3902 |
|
Wtajemniczenie
|
Aggie dziękuję bardzo
|
|
|
|
#3903 |
|
Zakorzenienie
|
Racja, racja
![]() BOIS FARINE - na razie odłożone na termin bliżej nieokreślony: - Paulinka_S - 5 ml - Quenny - 10 ml - secco - 5 ml - Yoona - 5 ml - Teza20 - 20 ml - Rachela - 5-12 ml - Kagan - 10 ml - Aggie125 - 20-30 ml VANILIA L'ARTISAN: - Kagan - 10 ml - Aggie125 - 20 ml TEA FOR TWO L'ARTISAN: - Aggie125 - 10-15 ml
|
#3904 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3905 |
|
Zadomowienie
|
Aggie możesz mnie zapisać na 5ml Vanilii LA
|
#3906 |
|
Zakorzenienie
|
Santorio zapisany
VANILIA L'ARTISAN: - Kagan - 10 ml - Santorio - 5 ml - Aggie125 - 20 ml TEA FOR TWO L'ARTISAN: - Aggie125 - 10-15 ml Termin zakupów myślę, żeby ustalić, kiedy już zbierze się większa ekipa i dogadamy się, czy wszystkim pasuje jeden termin.
|
#3907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3908 |
|
Zakorzenienie
|
Dopisuję Shahownicę
VANILIA L'ARTISAN: - Kagan - 10 ml - Santorio - 5 ml - Aggie125 - 20 ml TEA FOR TWO L'ARTISAN: - shachownica - 10 ml - Aggie125 - 10-15 ml Kosztowo wychodzi to tak: 1 ml = 3,4675 PLN (już ze zniżką) Atomizer - 1,88 PLN Koperta - 0,92 PLN Wysyłka - 5/6 PLN
|
#3909 |
|
Czekam na Ragnarok
|
Dalej poszukuję chętnych na pozostałe 45 ml Vanille Mokha CsP
|
|
|
|
#3910 |
|
Zakorzenienie
|
a ja dalej poszukuje chetnych na fige Satellite
|
|
|
|
#3911 |
|
Raczkowanie
|
Czy ktoś aktualnie organizuje zakupy Passage d'Enfer?
Ostatnio się nim strasznie zauroczyłam. Ale wzięłabym tylko 5-10 ml, bo nie mam kompletnie funduszy. Pozdrawiam |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3912 |
|
Zakorzenienie
|
Nadiu, na razie nikt nie organizuje zakupow Passage d'Enfer, ale jesli zbierzesz grupę chętnych, to ja mogę zorganizować zakupy w Quality, zrobić odlewki i porozsylać
|
#3913 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3914 |
|
Zakorzenienie
|
Ryjku, nie ma sprawy, butelka jest Twoja
VANILIA L'ARTISAN: - Kagan - 10 ml - Santorio - 5 ml - Aggie125 - 20 ml TEA FOR TWO L'ARTISAN: - 13ryjek - 50 ml (we flakonie) - shachownica - 10 ml - Aggie125 - 10-15 ml Kosztowo wychodzi to tak: 100 ml = 355 PLN - 5% zniżki 1 ml = 3,3725 PLN (już ze zniżką) Atomizer - 1,88 PLN Koperta - 0,92 PLN Wysyłka - 5/6 PLN Ponieważ TfT jet już w 3/4 zajęte, mam pytanie do 13ryjka i shachownicy - na kiedy ustalamy termin zakupów? Czy ma to być druga połowa maja, bo przed Bożym Ciałem w sobotę będę w Quality z Favkes z okazji innego rzutu zakupowego - czy tez bardziej Wam odpowiada dalszy termin? 13ryjku - rozumiem, że zamawiasz wysyłkę do Irlandii? Czy do Polski i odbierzesz z okazji wizyty w kraju?
|
#3915 |
|
Raczkowanie
|
O! Ja nie wiem czy jest sens, w końcu ja chciałabym tylko ciupkę, ale zawsze można spróbować. A nuż widelec znajdą się chętne na całą setkę.Aggie, pomożesz mi troszeczkę? Co wliczać w koszt? Ile kosztuje jedna flaszka w Quality? Musisz mnie tylko troszeczkę uświadomić, a ja się wszystkim potem zajmę
.Pozdrawiam |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3916 |
|
Zakorzenienie
|
Zielona drużyno z Fenris na czele.Chciałam ogłosić,że całkowicie zwalniam miejsce i rezygnuję
ze wszystkich trzech butelek-można skoczyć na moje miejsce
|
|
|
|
#3917 |
|
Zakorzenienie
|
Nadiu, zerknij na mój post powyżej, tam, gdzie są moje wyliczenia kosztowe. Setki EDT Artisana kosztują 355 PLN, a Passage d'Enfer to EDT. Jeśli kupujesz wysyłkowo, to nie placisz za przesyłkę, ale nie masz też zniżek. Dlatego wspólnie z Favkes robimy zakupy osobiście, bo Favkes ma 5% znizki, a jeśli przekroczy sumę 10.000 zeta
wtedy może otrzymać zniżkę 10%, i dlatego staramy się dobić do tej znizki w imieniu wspólnego dobra ![]() Dlatego zaoferowałam się pomoc w zakupach, czyli kupić, porozlewać i porozsyłać, bo im więcej flaszek kupi Favkes na swoje konto, tym szybciej uzyskamy zniżkę. Ja wyliczam to tak: obliczam cenę flakonu z 5% zniżką i podaję cenę za 1 ml. Do tego dochodzi koszt atomizera - u nie 1,88 zeta, bo po tyle je kupowalam i to jest bardzo dobra cena, cięzko jest kupić atomizery w Refanie czy innej rozlewni, bo nie chca sprzedawać. W Sephorach sa za to zabójcze ceny, więc to się zupełnie nie opłaca. Do tego dochodzi koszt koperty babelkowej i wysyłki. Tak więc powtarzam, jesli zbierzesz grupę, to ja chętnie podejme sie organizacji, bo mam już doświadczenie w zakupach w Quality ![]() A Passage d'Enfer od dawna nikt nie kupował wspólnie, więc może znajdzie sie parę chętnych do podziału flaszencji.
|
#3918 |
|
Czekam na Ragnarok
|
VANILLE MOKHA 150ml
Fenris – 50 ml Paulinka_S - 5 ml yoona - 10 ml wstępnie agnyska81 - 10 ml ewikk – 30 ml CHOCOLATE GREEDY 100ml Fenris – 50 ml Paulinka_S – 5 ml agnyska81 - 5 ml Ola – 40 ml LISTA ZAMKNIĘTA Flakony: Twister - Próbki: Fenris - Dulcis in Fundo, Serendipitous, Vanille Cannelle Yoona – Eau de Gloire by Parfum d'Empire, Iris taizo Parfumerie Generale Santorio - CdG Hinoki, By Kilian Cruel Intentions, CdG White, Tauer Perfums Incense Extreme, The Different Company: Rose Poivree i Bois d'Iris, Tauer Parfumes: L'Air du desert marocain Agnyska81 - L'Artisan Patchouli Patch, Tauer Perfumes L'Air du desert marocain Twister - OSÓB: 8 SZUKAM DALEJ CHĘTNYCH NA VANILLE MOKHA - 45 ml. Yoona - czy jesteś pewna Vanille Mokha i próbek? Narazie mam wstępnie. |
|
|
|
#3919 |
|
Raczkowanie
|
Aggie - Dziękuję Ci bardzo za wyczerpujące wyjaśnienie! Jesteś kochana
Tak więc ORGANIZUJEMY ZAKUPY PASSAGE D'ENFER L'ARTISAN !!! Kto chętny? Do rozdysponowania cała setka! P.S. Czy kolor czerwony jest wolny? Przepraszam za głupiutkie pytania, ale dopiero poznaję świat Wizażu i perfum .
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3920 |
|
Zakorzenienie
|
Na razie jest wolny - o ile pamiętam, na czerwono odbywaly się Lutkowe zakupy u Sabbath, ale skończyły sie dawno temu i na razie nikt nie organizuje kolejnych
|
#3921 | |
|
Wiedźma
|
Cytat:
Moje nowe przedsięwzięcie jest w kardynalskich różowościach. ![]() I właśnie a'propos tego różowego przedsięwzięcia... Perspektywy nie są różowe. Paczka nadal nie dotarła, strajk pocztowców zacznie się najprawdopodobniej od poniedziałku i w związku z tym nie wiem, czy z racji wynikającego ze strajku zastoju Urząd celny będzie miał szczególnie dużo czasu i ochoty żeby nas oclić, czy raczej w ramach ogólnej rozpierduchy przepuszczą nam te pól litra z hakiem... Ktoś ma jakąś koncepcję?
|
|
#3922 |
|
Rozeznanie
|
Aggie druga połowa maja mi jak najbardziej odpowiada
Na dzień dzisiejszy wysyłka będzie do Irlandii. Jeśli coś się zmieni na pewno poinformuje Cię przed przelewem pieniędzy
Edytowane przez rachela Czas edycji: 2008-05-04 o 19:27 |
|
|
|
#3923 |
|
Zakorzenienie
|
Sabbath, podobno na tvn24 mówili, że strajk na razie odłożony. Pisały o tym dziewczyny na wątku Plotkowym. Na ile to prawdziwe, nie wiem. Pytalam w piątek listonosza, który przyniósł nam korepondencje do pracy. Powiedział mi, że strajk jest oglaszany na bieżąco i nie wie, czy będzie i kiedy, ale podobno rozmowy zostały zerwane.
13ryjku, nie ma sprawy, uzgadniamy z Favkes i pozostałymi organiozatorkami zakupów termin - w grę wchodzi albo 10 albo 17 maja, bo w kolejną sobotę Favkes nie będzie w Wawie. Ja bym optowała za 17-tym, tak, aby BeYourself i Annmarie sie wyrobiły (one ze swoimi flaszkami).
|
#3924 |
|
Zakorzenienie
|
Przepraszam, że w osobnym poście, ale pozwoliłam sobie wypisać listę aktualnie organizowanych zakupów, tzn. tych, do których zbieramy grupę:
Fenris - Vanille Mokha z Lucky Nadia_12 - Passage d'Enfer Aggie125 - Tea for Two oraz Vanille L'Artisan Nie wiem natomiast, na czym stanęło New Haarlem u Spanish Myszki...
|
#3925 |
|
Rozeznanie
|
Proszę o wpisanie mnie na listę na 20 ml Passage d'Enfer
Jeśli Twister nie wykorzystałaby całej kwoty , to przypominam )
|
|
|
|
#3926 | |
|
Wiedźma
|
Cytat:
![]() Szkoda, że sprawa Passage d'Enfer wypłynęła dwa dni po tym, jak ja swoją flaszkę (wprost z Quality) sprzedałam na Allegro za pól ceny.
|
|
#3927 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
EDIT: ustalone z Nadią, będę kupować i rozlewać oraz wysyłać.
|
|
#3929 |
|
Raczkowanie
|
PASSAGE D'ENFER :
Nadia_12 (organizatorka) - 5/10 ml Beata11 - 20 ml Aragonte - 20 ml Beyourself - 20/25 ml Do rozdysponowania zostało 25-35 ml. Zapraszam! Z moich obliczeń wynika: 5 ml = 18,73 zł (25,65 zł) 10 ml = 35.58 zł (42,50 zł) 15 ml = 52,43 zł (59,35 zł) 20 ml = 69,28 zł (76,20 zł) 25 ml = 86,13 zł (93,05 zł) 30 ml = 102,98zł (109,90zł) Suma spoza nawiasu to koszt samych perfum + atomizera (dla tych którzy odbierają paczuszkę osobiście). Suma w nawiasie to koszt perfum + atomizera + koperty + wysyłki (liczyłam 6 zł). Można sobie porównać wyliczenia .
Edytowane przez Nadia_12 Czas edycji: 2008-05-03 o 10:47 Powód: Uaktualniony post! Najnowsza lista! |
|
|
|
#3930 |
|
Zakorzenienie
|
Aha, dziewczyny z Warszawy moga sie umówić na odbiór osobisty i w ten sposób nie placic za przesyłkę. Aragonte już to wie
a Beatka11, skąd jesteś?
Nowe wątki na forum Wspólne zakupy perfumeryjne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:01.

?

ze wszystkich trzech butelek-można skoczyć na moje miejsce
wtedy może otrzymać zniżkę 10%, i dlatego staramy się dobić do tej znizki w imieniu wspólnego dobra 
.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)