|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne zakupy perfumeryjne Forum dla osób, które są zainteresowane wspólnymi zakupami - obszar perfumy. Chcesz kupić sprawdzone perfumy w dobrej cenie? Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szukam chętnych na wspólne zakupy!
VANILIA L'ARTISAN:
- Kagan - 10 ml - Santorio - 5 ml - Teza20 - ok. 25 ml + flakon - Aggie125 - 20 ml byłabym chętna, jeśli można, na jakieś małe 5 ml ![]() interesują mnie też bardzo majowe atomizerki... czy w tej sprawie mam się zgłaszać do kogoś na PW? przepraszam za zaśmiecanie, ale po przeszukaniu kilku stron wstecz już się całkowicie zaplątałam w tych zakupach ![]() |
|
|
|
#3992 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() VANILIA L'ARTISAN (zostało 35 ml) - Kagan - 10 ml - Santorio - 5 ml - Teza20 - ok. 25 ml + flakon - Ewusia_marchew - 5 ml - Aggie125 - 20 ml Ewusiu, w sprawie atomizerków pisz na PW do Gwaihally.
|
|
#3993 |
|
Zadomowienie
|
Czy można się jeszcze zapisać na 30ml CHERGUI w drugim rzucie?
Jeśli byłaby szansa na chociaż 1ml(nie mówiąc już o 5ml) BOIS ORIENTAL,bylabym wdzięczna ![]() Z całego serducha chcę jeszcze raz, oficjalnie, podziękować Mad za pomoc w załatwianiu reklamacji pechowej przesyłki z Lucky ![]() Jeśli chodzi o zakupy Bois Farine,to (jeśli jest taka opcja i nie sprawię wycofaniem problemu) wolałabym zrezygnować,jednak nie moja bajka. Edytowane przez secco Czas edycji: 2008-05-04 o 15:05 |
|
|
|
#3994 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i już flaszki rozdrapane. ![]() Aggie, gdyby doszło do drugiego rzutu, bardzo zależałoby mi na jakichś 30 ml Bois Oriental razem z flaszką.
|
|
#3995 |
|
Zakorzenienie
|
UAKTUALNIENIE LUTKÓW - FLAKONY-DZWOŃCE PO 75 ML KAŻDY!
1 RZUT: CHENE (LISTA ZAMKNIĘTA): - Aggie125 - 15 ml - Beata 11 - 20/30 ml - DiTu77 -5 ml - Gwaihally - 20 ml - Szara Róża 5 ml Chergui (LISTA ZAMKNIĘTA): - Aggie125 - 10 ml - shachownica - 5 ml - Tymena - 20/30 ml - Beata11 - 10/15 ml - DiTu77 - 5/10 ml - Yoona- 5/10ml Bois de Violette (LISTA ZAMKNIĘTA): - 13ryjek - 55 ml + flakon - Santorio - 20 ml Santal de Mysore (tu nie wiemy - zostaje albo 5 ml, albo 15 ml. - Beata11 - 20/30 ml - Aggie125 - 5 ml - Kajol 10 ml - Favkes 10 ml - DiTu77 - 5ml - Aragonte - 20 ml NIEROZDYSPONOWANE LUB DRUGI RZUT: Bois Oriental (zamknięte, lekkie przebukowanie, ale to sie później dogada, jakos się podzielimy) - Aggie125 - 10 ml - Kajol 10 ml - taka-taka 20-25 ml - Beata11 - 5/10 ml - Aragonte - 20-25 ml Bois Oriental (kolejna flaszka): - martwa papuga - 30 ml (z flaszką) - secco - 5 ml Cuir Mauresque: - Gwaihally - 10 ml - Aggie125 - 5 ml - Kajol - 10 ml - Beata11 - 5/10 ml Chergui: (dopisujcie się na drugi rzut, bo widzę, że jest jeszcze parę chętnych): - Aragonte - 20 ml - Madlaine - ? - Secco - 30 ml Rahat Loukhoum: - Aggie125 - 20 ml - Yoona-10/15ml ( i tu bym sie dala zabic za flaszke...) Dziewczyny i chłopaki, możecie sami uaktualniac liste i dopisywac się do niej. To samo dotyczy nowych flaszek, ktorych nie ma na liście, a chciałybyście poszukac sobie kompanow do spółki. Termin jeszcze odległy, lista jest wstępna, aby chętne na Lutki mogły sobie odpowiednio rozdysponować finanse
|
#3996 |
|
Zakorzenienie
|
Aggie, ja bym chciała ok. 30-40 ml Chergui z flaszką
edit: widzę , że zostało 25 ml wolnych z drugiego rzutu, więc gdyby było więcej chętnych na Chergui, to może dałoby radę wziąć 2 flaszeczki ? Jolu, nie ma za co, sama czekam z utęsknieniem, kiedy będę mogła dla Ciebie wszystko zapakować i dostac info, że dotarło cało i bezpiecznie i jesteś zadowolona |
|
|
|
#3997 |
|
Zakorzenienie
|
UAKTUALNIENIE LUTKÓW - FLAKONY-DZWOŃCE PO 75 ML KAŻDY!
1 RZUT: CHENE (LISTA ZAMKNIĘTA): - Aggie125 - 15 ml - Beata 11 - 20/30 ml - DiTu77 -5 ml - Gwaihally - 20 ml - Szara Róża 5 ml Chergui (LISTA ZAMKNIĘTA): - Aggie125 - 10 ml - shachownica - 5 ml - Tymena - 20/30 ml - Beata11 - 10/15 ml - DiTu77 - 5/10 ml - Yoona- 5/10ml Bois de Violette (LISTA ZAMKNIĘTA): - 13ryjek - 55 ml + flakon - Santorio - 20 ml Santal de Mysore (tu nie wiemy - zostaje albo 5 ml, albo 15 ml. - Beata11 - 20/30 ml - Aggie125 - 5 ml - Kajol 10 ml - Favkes 10 ml - DiTu77 - 5ml - Aragonte - 20 ml DRUGI RZUT: Bois Oriental (LISTA ZAMKNIĘTA, lekkie przebukowanie, ale to sie później dogada, jakos się podzielimy) - Aggie125 - 10 ml - Kajol 10 ml - taka-taka 20-25 ml - Beata11 - 5/10 ml - Aragonte - 20-25 ml Chergui: (LISTA ZAMKNIĘTA) - Aragonte - 20 ml - Madlaine - 30-40 ml + flakon - Secco - 20 ml NIEROZDYSPONOWANE: Bois Oriental (kolejna flaszka): - martwa papuga - 30 ml (z flaszką) - secco - 5 ml Cuir Mauresque: - Gwaihally - 10 ml - Aggie125 - 5 ml - Kajol - 10 ml - Beata11 - 5/10 ml Rahat Loukhoum: - Aggie125 - 20 ml - Yoona-10/15ml ( i tu bym sie dala zabic za flaszke...)
|
#3998 |
|
Zadomowienie
|
Mad,jeśli Ci pasuje,to wezmę tylko 20ml CHERGUI
Może jeszcze kiedyś będzie okazja,to przygarnę większą ilość (najchętniej całą butlę ). |
|
|
|
#3999 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4000 |
|
Raczkowanie
|
Witam,
jestem nowa na forum, chociaz nie w serwisie na ktorym buszuje juz od jakiegos czasu czy moglabym sie wpisac na liste Lutensow ? Bardzo bym chciala probke Chergui, jak rowniez BdV, ale chyba lista jest juz pelna
|
|
|
|
#4001 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chergui jest na razie zabukowane, ale wpiszę Cię wstępnie na Chergui w rzucie 1-szym - tutaj na chwile obecna albo mamy rozdysponowaną flaszkę, albo zostaje nam kilkanaście ml. Co do Bois de Violette, to spytaj 13ryjek albo Santorio, czy ktorej z nich zgodziłoby się odstąpić Ci część swojej działki. A ile ml każdego zapachu by Cie interesowało? Mad, secco dała znać, że może zostać przy 20 ml Chergui, więc dla Ciebie zostaje 35 ml wraz z dzwońcem w drugim rzucie. A jesli zbierze się więcej fanek Chergui, to przecież możemy robić komplet do kolejnego dzwońca
|
|
#4002 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4003 |
|
Zadomowienie
|
Aggie to ja jestem chętny na tą resztę Santal de Mysore
|
#4004 |
|
Rozeznanie
|
Aggie, ja jeszcze jestem chętna na Rahat Loukhoum i Chergui po 5 ml. Nie znam i chętnie poznam te Lutensy
|
|
|
|
#4005 |
|
Raczkowanie
|
Aggie,
ja tak samo jak Ryjek 5ml Chergui na dobry poczatek poprosze Ryjku, Santorio czy moglabym sie do Was dopisac na 5ml BdV ? jesli nie da rady tym razem, odczekam swoje do kolejnej tury
|
|
|
|
#4006 |
|
Zakorzenienie
|
ostatecznie chciałabym się wpisać na 40 ml Chergui z flaszką i 30 ml Bois Oriental - a że chcę również z flaszką, to prosiłabym o dopisanie do listy drugiej butelki - jeśli wystarczającej ilości chętnych nie będzie, to po prostu zrezygnuję z BO
|
|
|
|
#4007 |
|
Zakorzenienie
|
Mad, służę uprzejmie i trochę poprzesuwałam osoby z jednego Bois Oriental na drugie:
UAKTUALNIENIE LUTKÓW - FLAKONY-DZWOŃCE PO 75 ML KAŻDY! 1 RZUT: CHENE (LISTA ZAMKNIĘTA): - Aggie125 - 15 ml - Beata 11 - 20/30 ml - DiTu77 -5 ml - Gwaihally - 20 ml - Szara Róża 5 ml Chergui nr 1 (LISTA ZAMKNIĘTA): - Aggie125 - 10 ml - shachownica - 5 ml - Tymena - 20/30 ml - Beata11 - 10/15 ml - DiTu77 - 5/10 ml - Yoona- 5/10ml - 13ryjek - 5 ml Bois de Violette (LISTA ZAMKNIĘTA): - 13ryjek - 55 ml + flakon - Santorio - 20 ml Santal de Mysore (LISTA ZAMKNIĘTA) - Beata11 - 20/30 ml - Aggie125 - 5 ml - Kajol 10 ml - Favkes 10 ml - DiTu77 - 5ml - Aragonte - 20 ml - Santorio - 5-15 ml DRUGI RZUT: Bois Oriental nr 1 (LISTA ZAMKNIĘTA, być może przebukowanie, ale to sie później dogada, jakos się podzielimy) - Madlaine - 30 ml + flaszka - taka-taka 20-25 ml - Aragonte - 20-25 ml Chergui nr 2: - Aragonte - 20 ml - Madlaine - 40 ml + flakon - la gata - 5 ml Chergui nr 3: - secco - 50 ml + flakon Bois Oriental nr 2: - martwa papuga - 30 ml (z flaszką) - secco - 5 ml - Kajol - 10 ml - Beata_11 - 5-10 ml - Aggie125 - 10 ml NIEROZDYSPONOWANE: Cuir Mauresque: - Gwaihally - 10 ml - Aggie125 - 5 ml - Kajol - 10 ml - Beata11 - 5/10 ml Rahat Loukhoum: - Aggie125 - 20 ml - Yoona-10/15ml ( i tu bym sie dala zabic za flaszke...) - 13ryjek - 5 ml
|
#4008 |
|
Zakorzenienie
|
Aggie ile kosztuje wysyłka od nich?
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
#4009 |
|
Zakorzenienie
|
Wg cennika z ich strony - 20 Euro za jedna pakę - a w paczce maksimum 4 dzwońce, czyli 5 Euro od dzwońca. Ale i tak podzieli się to 20 Euro na liczbę osób kupujących, czy też raczej 2 razy 20 Euro.
|
#4010 |
|
Zakorzenienie
|
Czyli 40 Euro dzielone na wszystkich uczestniczących?
Które z nich nie są skórzane? Wiem, że Chergui jest, a co z resztą? Się zastanawiam i nie wiem i nie wiem Brać, nie brać...edit: Rozumiem, że zamówienia dla Gwaihally wysyłać dopiero od 12 maja?
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
#4011 |
|
Zakorzenienie
|
Tak by było najbardziej sprawiedliwie, bo jak zaczniemy wyliczać, że ktoś wziął tylko 10 ml, a ktos inny 40 ml z flakonem i jeszcze dwie dziesiątki, to do końca życia nie dojdziemy kto co i ile.
Chyba więc najbardziej sprawiedliwie byłoby podzielic koszt wysyłki przez liczbe kupujących.Co do tego, ktore z tych zapachow są skórzane - przyzna się, że znam tylko Chergui, a resztę biorę w ciemno (lekko mnie pogięło? ) Uwielbiam takie eksperymenty Ale Rahat Loukoum nie powinno mieć w sobie ani odrobiny skóry, tylko slodycz kandyzowanych owoców.
|
#4012 |
|
Zakorzenienie
|
1 RZUT:
CHENE (LISTA ZAMKNIĘTA): - Aggie125 - 15 ml - Beata 11 - 20/30 ml - DiTu77 -5 ml - Gwaihally - 20 ml - Szara Róża 5 ml Chergui nr 1 (LISTA ZAMKNIĘTA): - Aggie125 - 10 ml - shachownica - 5 ml - Tymena - 20/30 ml - Beata11 - 10/15 ml - DiTu77 - 5/10 ml - Yoona- 5/10ml Bois de Violette (LISTA ZAMKNIĘTA): - 13ryjek - 55 ml + flakon - Santorio - 20 ml Santal de Mysore (tu nie wiemy - zostaje albo 5 ml, albo 15 ml. - Beata11 - 20/30 ml - Aggie125 - 5 ml - Kajol 10 ml - Favkes 10 ml - DiTu77 - 5ml - Aragonte - 20 ml DRUGI RZUT: Bois Oriental (LISTA ZAMKNIĘTA, lekkie przebukowanie, ale to sie później dogada, jakos się podzielimy) - Aggie125 - 10 ml - Kajol 10 ml - taka-taka 20-25 ml - Beata11 - 5/10 ml - Aragonte - 20-25 ml Chergui nr 2: - Aragonte - 20 ml - Madlaine - 30-40 ml + flakon Chergui nr 3: - secco - 50 ml + flakon NIEROZDYSPONOWANE: Bois Oriental (kolejna flaszka): - martwa papuga - 30 ml (z flaszką) - secco - 5 ml Cuir Mauresque: - Gwaihally - 10 ml - Aggie125 - 5 ml - Kajol - 10 ml - Beata11 - 5/10 ml Rahat Loukhoum: - Aggie125 - 20 ml - Yoona-10/15ml ( i tu bym sie dala zabic za flaszke...) - madziczka (5ml) Rose de Nuit -madziczka (5ml) Gwoli wyjaśnienia, bardziej zależy mi na Rose de Nuit, ale jeżeli nie będzie tyle chętnych na całą flaszkę, to wezmę Rahat Czy mogę póki co figurować przy dwóch Lutensach? Jak się powiedzie z Rose de Nuit to oddam komuś moje 5 ml Rahat Może tak być?
|
|
|
#4013 |
|
Raczkowanie
|
Madziczko,
czhyba zgubilas mnie na swojej liscie moge prosic o dopisanie mnie do chergui nr2 ?i moze jeszcze na Bois Oriental 5ml, jako rekompensate za BdV
|
|
|
|
#4014 |
|
Zakorzenienie
|
La gata, już uzupełniam:
SIERPNIOWE LUTKI: 1 RZUT: CHENE (LISTA ZAMKNIĘTA): - Aggie125 - 15 ml - Beata 11 - 20/30 ml - DiTu77 -5 ml - Gwaihally - 20 ml - Szara Róża 5 ml Chergui nr 1 (LISTA ZAMKNIĘTA): - Aggie125 - 10 ml - shachownica - 5 ml - Tymena - 20/30 ml - Beata11 - 10/15 ml - DiTu77 - 5/10 ml - Yoona- 5/10ml - 13ryjek - 5 ml Bois de Violette (LISTA ZAMKNIĘTA): - 13ryjek - 59 ml + flakon - Santorio - 20 ml - passero - 5 ml Santal de Mysore (LISTA ZAMKNIĘTA) - Beata11 - 20/30 ml - Aggie125 - 5 ml - Kajol 10 ml - Favkes 10 ml - DiTu77 - 5ml - Aragonte - 20 ml - Santorio - 5-15 ml DRUGI RZUT: Bois Oriental nr 1 (LISTA ZAMKNIĘTA, być może przebukowanie, ale to sie później dogada, jakos się podzielimy) - Madlaine - 30 ml + flaszka - taka-taka 20-25 ml - Aragonte - 20 ml Chergui nr 2: (LISTA ZAMKNIĘTA) - Aragonte - 20 ml - Madlaine - 40 ml + flakon - la gata - 5 ml - Kajol - 10 ml Chergui nr 3: (LISTA ZAMKNIĘTA) - secco - 75 ml - cały flakon Bois Oriental nr 2: - martwa papuga - 30 ml (z flaszką) - secco - 5 ml - Kajol - 10 ml - Beata_11 - 5-10 ml - Aggie125 - 10 ml - la gata - 5 ml RZUT TRZECI I OSTATNI :Santal de Mysore: - elve - cała butelka + flakon - może oddać do 40 ml. Chergui nr 4 (LISTA ZAMKNIĘTA): - czarnazuzia1 - 75 ml - cały flakon Rahat Loukhoum: - Aggie125 - 20 ml - Yoona-10/15ml ( i tu bym sie dala zabic za flaszke...) - 13ryjek - 5 ml - madziczka - 5 ml - nargothrond - 5 ml Bois Oriental lub Bois de Violette: - Szara Róża - cała flaszka ......................... ............ Ze względu na małe zainteresowanie na razie odkładam więc Rose de Nuit - madziczko, elve, przepraszam, ale tak chyba będzie najrozsądniej... Ponieważ na Cuir Mauresque też jest małe zainteresowanie, a mam potwierdzoną czwartą już flaszkę Chergui, wrzucam więc Chegui nr 4 na listę, a Mauresque Cuir odkładam w rezerwie: REZERWA: Rose de Nuit: - madziczka - 5 ml - eiri - 5 ml (wstępnie) Cuir Mauresque: - Gwaihally - 10 ml - Aggie125 - 5 ml - Kajol - 10 ml - Beata11 - 5/10 ml
Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL) https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655 Edytowane przez Aggie125 Czas edycji: 2008-05-11 o 19:13 |
|
|
|
#4015 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny Lutensa,
może to jeszcze za wcześnie na takie ustalenia ale jak Sabbath robiła zakupy to zrobiłyśmy w ten sposób, że każda flaszka miała swojego opiekuna - osobę która rozdziela perfumy i dzwonka zostawia dla siebie a pozostałym wysyła odlewki. Było to bardzo sensowne, bo nie przesyłałyśmy napoczętej flaszki (one mają zatykany korek i ryzyko rozlania jest bardzo duże). Tak samo robiłyśmy z przelewem - kasa szła na konto opiekuna a on przelewał łączną kwotę za całą flachę na konto Sabbath. Sabbath wtedy miała 4 przelewy za 4 flaszki a nie 15 różnych kwot ![]() No i nie musiała sama czynić odlewek i wysyłać kilkunastu flaszek ![]() Co Wy na to? |
|
|
|
#4016 |
|
Zakorzenienie
|
A sądzisz, że jest duże ryzyko rozlania takiej napoczętej już flaszki? Mozna by ją dobrze zabezpieczyc owijając korek jakimś solidnym materiałem czy czyms w rodzaju kawałka foliowej płachty, ściągając to w dół i owijając porządnie taśma do pakowania. Wtedy nie byłoby szans, że korek wyskoczy. Czy po rozpieczętowaniu dzwońca ten korek jest dość luźny?
|
#4017 |
|
Zakorzenienie
|
Nie, luźny nie jest ale jak transportowałam dzwonka na zlot to strasznie się denerwowałam, żeby się przypadkiem nie przewrócił. Ten korek jest po prosty wtykany
![]() Obkleić flaszkę taśmą to też chyba nie jest najlepszy pomysł - etykieta jest z cienkiego papieru ![]() Jedynym minusem tej akcji były podwójne koszta transportu w Polsce bo flaszka szła od Sab do mnie i odlewki ode mnie do dziewczyn. Ale chociaż Sabbath byla spokojna, że nic się dzwonkom nie stanie bo są firmowo zapakowane |
|
|
|
#4018 |
|
Zakorzenienie
|
Chodziło mi nie o obklejenie calej flaszki, tylko korka z dziobem. Innymi slowy - wcisnąć korek, nastepnie nakryć go jakimś solidnym materiałem, ktory niełatwo przeciąć nożyczkami, a co dopiero porwać - ściągnąć mocno w dół, podczas, gdy druga osoba obwiązuje dziób i zakleja go w sporą ilością taśmy. Szkoda, że nie mam koło siebie takiego dzwońca, bo bym od razu to wyprobowała. A może ktoraś z Was mogłaby pstryknąć zdjęcie korka i dzioba? Tzn. szyjki. Bo co innego teoretyzowac (chociaż ja to umiem pancernie pakować, vide Idole i Figowiec dla Papugi
) a co innego biedzić się, jak już paczka przyjdzie.Właśnie ze względu na podwójne koszta przesyłki i zamieszanie, jakie zrobi się, jesli 8 róznych osób będzie przelewać pięciu innym myślałam o rozlaniu Lutków osobiście. Ale jesli jest za duże ryzyko, że coś się ma rozlać, to rzecz jasna nie ma o czym gadać
|
#4019 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podobny problem był przy różowych zakupach Sabbath. Nie mam rozwiązania doskonałego dla tej sytuacji, jednak wolałabym żeby dziewczyny po prostu wpisywały co chcą w jakiej pojemności; a osoba która organizuje całe zakupy (czyli Ty) co jakiś czas będzie aktualizować listę w nowym poście - ale co jakiś czas; a nie żeby co drugi post zawierał zaktualizowaną listę, bo robi się pomarańczowa rozpierducha. Na pewno można pominąć w przepisywaniu listy zamknięte - i tylko dawać informację, że rozpiska list zamkniętych jest w-takim-a-takim poście. To zmniejszy cały post. Chciałam też dodać, że jak tak dalej pójdzie, niedługo dobijemy do 5000 postów i trzeba będzie założyć nowy wątek - warto by było zrobić w pierwszym poście listę aktualnych zakupów z odnośnikami do postów i opisem kolorów. Ale to w niedalekiej przyszłości. No i przypominam o ograniczeniu się do najważniejszych wiadomości, podziękowania i inne off-topy zostawmy na PW.
|
|
#4020 |
|
Zakorzenienie
|
Rachelo, może masz rację. W takim razie skopiuje link do ostatniej, najbardziej aktualnej listy i umieszczę ja w podpisie. Jak ktoś będzie chciał się dopisać, zrobię zmiany wlaśnie w tym poście
Nowe wątki na forum Wspólne zakupy perfumeryjne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:12.

i już flaszki rozdrapane. 

) Uwielbiam takie eksperymenty