|
|
#1051 | |
|
Wiedźma
|
Dot.: Szukam chętnych na wspólne zakupy!
Cytat:
Poniosę koszty (nota bene mam wysłać za pobraniem jego narzeczonej, bo on wyjeżdża ), ale co mam zrobić?Zaproponował człowiek opuszczenie ceny o stówę - tylko po co mi zapach nie całkiem taki, jak być powinien? ![]() W pierwszym rzucie Chergui nie ma - trzeba je kupić w Palais Royal - jeśli pójdzie dobrze - nie powinno to długo trwać. Teraz formalności: Ambre Sultan 80 E - Hiszpańska Myszka (ile?) Fumerie Turque 89 E - Gwaihally 10, Margot45 10 - nie wychodzi butelka nijak z tego Louve 95 E - Favkes 10 - też brakuje do flaszki Rousse 80 E - Neonka (ile?), Martwa Papuga 20, Hiszpańska Myszka (ile?), Kriss de Valnor 20, Be Yourself 10 - Martwa Papuga, Kriss i Be Yourself tworzą flaszkę Un Bois Vanille 80 E- Martwa Papuga 50, Sabbath 50 Coś cienko to widzę... Ceny podawałam wcześniej, ale na wsji słuczaj dodałam raz jeszcze. Dla porównania cennik tu: http://cms1.proximedia.com/files/183...e_senteurs.pdf Może ktoś mnie zechce poprawić, jeśli się gdzieś walnęłam.
|
|
#1052 |
|
Zakorzenienie
|
W porządku, czekam na zakupy w Palais Royal
Sabbath, popraw link do cennika
|
|
|
|
#1053 | |
|
Wiedźma
|
Cytat:
Ale mi strasznie smutno z powodu tego zwrotu.... Jeszcze do tego gość dziś wyjeżdża i mam wysłać paczkę za pobraniem jego narzeczonej. Ciekawe, co z tego wyniknie?
|
|
#1054 |
|
Zakorzenienie
|
Sabbath, ja będę brała całą flaszkę
Sprecyzuję niebawem co chcę i czy w ogóle będę Ci zawracała głowę
|
#1055 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A za zakupy w dwóch miejscach płacimy osobno, tzn. najpierw przelewamy tylko za te pierwsze zakupy, a dopiero po jakimś czasie za te drugie? |
|
|
|
|
#1056 | ||
|
Wiedźma
|
Cytat:
Cytat:
Teraz i ja odpowiem. ![]() Tak, zakupy musimy zrobić w dwóch różnych sklepach (a po diabła oni tak dziwaczą, hę?), wolałabym niejednocześnie, więc przelewy także wolałabym osobno. jak się rozliczę z pierwszych, to zrobimy drugie. Czy może to zły pomysł? Może lepiej wszystko hurtem? Ja się boję, że się w tym pogubię po prostu.
|
|
#1057 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny co z tym vanille cannelle? i czy można się zgłosić do Ciebie sabbath po comptoir - tzn. czy to w tym samym sklepie, w którym składasz zamówienie na lutki? bo ja bym była bardzo chętna
![]() edit: ojej doczytałam decyzję z poprzedniej stronki laski to naprawdę niespotykany, cudownie apetyczny cynamon
|
|
|
|
#1058 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale najwyraźniej oprócz Nas (i jeszcze Lei), innych chętnych niestety brak
|
|
|
#1059 |
|
Wiedźma
|
Podzielcie się butelką. Przecież są chętne na całą.
|
#1060 |
|
Zadomowienie
|
Je wezmę 10ml Vanille Canelle. Mogę?
|
|
|
|
#1061 |
|
Zadomowienie
|
Czyli chętne:
gwaihally (10ml) kriss de valnor (40ml) lea93 (50ml) nuna_77 (10ml) spanish myszka (50ml) neonka (10ml) llilly (10ml) miśka.s (10ml) czyli mamy chętne na około 190ml
Edytowane przez Lea93 Czas edycji: 2008-01-03 o 07:48 |
|
|
|
#1062 |
|
Zadomowienie
|
Jestem nadal chetna na Vanille Canelle, ale moze mnie nie byc przez jakiś czas na necie
, buteleczki sa jakiej pojemności?
|
|
|
|
#1063 |
|
Zakorzenienie
|
nuna są po 100ml czyli brakuje nam jeszcze chętnej na 30ml....no fanki jadalnych i słodkich zapachów - raz się żyje, bierzcie w ciemno a jak nie podejdzie to zawsze można go puścić dalej
|
|
|
|
#1064 |
|
Zakorzenienie
|
neo 10ml
|
|
#1065 |
|
Raczkowanie
|
To ja też 10ml
skusiłyście mnie |
|
|
|
#1066 |
|
Zakorzenienie
|
10ml to jaki koszt?
P.S.wiem było ale ucieklo mi z głowy
|
|
#1067 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, tez sie pisze na 10 ml tego waniliowo-cynamonowego cuda
|
|
#1068 |
|
Zakorzenienie
|
sabbath - chętne zwerbowane i dwie butelczyny uciułane
edit: za szybko się ucieszyłam brakuje jeszcze jednej na 10ml no - do odważnych świat należy!Czyli chętne: gwaihally (10ml) kriss de valnor (40ml) lea93 (50ml) nuna_77 (10ml) spanish myszka (50ml) neonka (10ml) llilly (10ml) miśka.s. (10ml) |
|
|
|
#1069 |
|
Raczkowanie
|
Kris, a ile będzie to kosztowac w sumie ? Bo chodzi mi po głowie 60 E za 100 ml + koszty przesyłki, atomizerów, poczty,ale jesli te pozostałe koszty nie sa straszne, to wezmę 20 ml i będę się upajac zapachem VC dłużej
|
|
#1070 |
|
Zakorzenienie
|
Napisane przez Sabbath:
Na razie Chergui jest po 80 Euro, czyli wychodzi 1,6 Euro za mililitr po kursie z dnia zakupu (policzę tuż przed wpłatami). Plus 35 Euro za przesyłkę do podziału między odbiorczynie paczki. Do tego dochodzi koszt atomizera i przesyłki ode mnie do Was. ja policzyłam, że za 40ml zapłacę koło stówy ze wszystkimi kosztami, mam nadzieję, że dobrze policzyłam więc chyba się opłaca
|
|
|
|
#1071 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za dużo flakonów? ![]() Aha! Sabbacie drogi, dostałam pw od Wizażanki Nuna_77, która chciałaby 10 ml z mojej flaszki Bois Vanille. Czy mam to załatwić ja, czy Ty jej możesz odpsikać tę ilość do atomizera i się z nią rozliczyć? Jeśli dobrze widzę, to Nuna kupuje też Vanille Cannelle - więc chyba nie od rzeczy byłoby, gdyby dostała oba zapachy razem w paczce i wysłała przelew za wszystko od Ciebie...? I proszę, uspokój mę duszę, czy kupimy Borneo za jakiś czas w innym sklepie (Palais)? Znaczy, tym razem kupujemy tylko rzeczy z Belgii, z Senteurs?
|
|
#1072 |
|
Zakorzenienie
|
kriss to ile zaplacimy za 10ml Rousse
może sie skusze na więcej
|
|
#1073 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#1074 | |
|
Zakorzenienie
|
ja policzyłam tak (na przykładzie CSP) :
100ml/60E= 0,6E za 1 ml czyli 10mlx0,6E (średni kurs euro to 3,6zł)= 6E+ pozostałe koszty czyli wychodzi Ci jakieś 35zł tylko nie wiem ile ml jest w rousse Cytat:
|
|
|
|
|
#1075 |
|
Raczkowanie
|
Głównodowodząca Sabbath poinformowana
|
|
#1076 |
|
Zakorzenienie
|
no i super
czyli mamy komplet
|
|
|
|
#1077 |
|
Raczkowanie
|
Nigdy nie należy mówic nigdy
a ja przynajmniej , robiac aktualizacje mojej strony i siedząc az do teraz przy kompie, sprawiłam sobie przyjemnośc. Kocham i wanilie i cynamon w perfumach, więc juz sie ciesze
|
|
#1078 | ||||||
|
Wiedźma
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Proponowałabym takie rozwiązanie: ja te butelki VC wyślę do dziewczyn, które biorą największa ilość wraz z butelką. Od tychże dziewczyn dostane kompletne przelewy za całą flaszkę i wysyłkę. Przelewy za drobiazgi typu 10 ml na ich konta. OK? Do jednaj z tych flaszek dołączę 10 ml UBV dla Nuna77. Przepsikiwanie wszystkiego na raz mnie przerasta, a dziewczynom od UBV zostanie przepsik 50 ml. Cytat:
Cytat:
10 ml UBV dla Nuna77 odpsikam Cytat:
Cena butelki - 296 zł plus przesyłka. Fumerie Turque jest droższe i wychodzi 17,8 Euro za 10 ml, czyli 65,86 zeta. Buteleczki z atomizerkiem po 10 ml (o ile uda mi się jeszcze kupić) kosztują kolo 7 zł. Za przesyłkę (bąblofolia, koperta bąbelkowa, polecony priorytet) nijak nie wyjdzie mniej niż 7 złotych w przypadku odlewki, powiedzmy 8 zł. w przypadku pełnej flaszki w kartoniku. Powtarzam jeszcze raz - koszta Vanille Canelle załatwiacie we własnym zakresie z Leą i Hiszpańską Myszką. Ja dostaję gotową kwotę 222 zł plus dzielone koszty wysyłki, plus 8 zeta za pancerną przesyłkę do odpowiedniej Wizażanki. Teraz koszt wysyłki - kwota zamówienia przekroczy 200 Euro, więc szacuję koszt na 20 Euro. Ile nas dokładnie jest do tej uczty? Bo podzielimy po prostu te 20 Euro przez ilośc chętnych i każda zapłaci równą część. Ja biorę jeszcze 50 ml Jour De Fete dla siebie - marzyłam o nim od zawsze, a jest praktycznie niedostepny. 10 ml mogę odstąpić. Jeszcze podsumuję ilośc butelek na spokojnie. edit: I jeszcze: proponuję policzyć wszystko poza dzielonym kosztem wysyłki z Belgii najpierw, a potem każda z nas doda sobie do rachunku te grosze. Dobrze? To, co złoży sie na sume całkowitą to: koszt mililitrów, które zamawiasz + koszt atomizerków + 7 zeta za wysyłkę odemnie + owa kwota x będąca odpowiednikiem 20 Euro czyli 74 zł. dzielonych przez ogólna ilość zamawiających. Wzór: Km + Ka + 7 + x gdzie: x = 74 : Iz
Edytowane przez Sabbath Czas edycji: 2008-01-03 o 02:22 |
||||||
|
|
|
#1079 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
W moim przypadku te drugie koszty wysyłki mogłyby odpaść - Sabbath mogłaby wręczyć mi perfumy na jakimś śląskim spotkaniu.
|
|
|
#1080 |
|
Zakorzenienie
|
miało być 60E/100ml
=0,6Eok - to ja poproszę konto myszki lub lei, tylko zastanawiam się czy warto przelewać moją część do 4 atomizerków po 10ml czy raczej do jakiegoś większego.... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne zakupy perfumeryjne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:21.

), ale co mam zrobić?

ale najwyraźniej oprócz Nas (i jeszcze Lei), innych chętnych niestety brak