|
|
#1741 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szukam chętnych na wspólne zakupy!
To dobrze. Jeśli zakupy wyjdą dobrze i wszystko odbędzie się bez problemów, to za jakiś czas zorganizuję coś nowego. Ale to bardziej w okolicach marca, póki co musi sie wyjaśnić kwestia mojej pracy, finansów itp. Bo tak sobie przemyśliwałam nad Messe de Minuit oraz Osmanthus Interdite...
|
#1742 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Znalzła siędobra duszyczka chętna na wymiankę Więc i tak już sobie odpuszczę zakup
|
|
|
|
|
#1743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zalezy glownie od organizatorek zamowienia Demeter, czy zgodza sie wprowadzac zmiany Mi w zasadzie obojetnie |
|
|
|
|
#1744 |
|
Zadomowienie
|
Mała Króweczke sex on the beach , strawberry ice cream spray /15 ml
Pieńkowa Dama Holy Smoke x2,Dirt,Basi,lFIg Leaf,Whiskey Tobacco Kizia Mizia Thunderstorm , holy water, strawberry ice cream, angel food, chocolate covered cherries,apple pie,cinnamon bun,heart breaker wszystkie po 15 ml Yoona snow,sex on the beach i baby powder macadamia nuts Psycha Firefly, Thunderstorm, Snow, Holy Smoke, Holy Water Taka Taka Basil ,Earl Grey, Patchoula ,Whiskey Tobacco, Thunderstorm Shachownica thunderstorm, funeral home - po 15 ml Rozterka Fig Leaf , Strawberry ice cream Gajowniczka Feag Leaf ,New Zealand,wet garden,cinnamon bun,freesia Nuna 77 Green tea, Earl Grey, Salt Air, Wet Garden, Fig Leaf(dlaczego zamówiłam same zielone zapachy , czyzby wiosna![]() Dziewczyny Demeter, prosze o ostateczna weryfikacje zamówienia, w razie zmian, mail na priv. Mała Króweczko i Psycha przepraszam za zamieszanie , na szczescie wszystko sie wyjasniło na plus
|
|
|
|
#1745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję, ale nie ma potrzeby - w zasadzie to nawet wolę wymiankę
|
|
|
|
|
#1746 |
|
Wiedźma
|
Lutens Team
Poproszę na PW o adres Lei, oraz o kody pocztowe Martwej Papugi i Monme. Zaczynam organizować wysyłkę, żeby potem nie trzeba było zwlekać.
|
#1747 |
|
Zakorzenienie
|
OK. To poproszę o kwotę, dane i konto do wpłaty pieniązków na PW
|
#1748 |
|
Wtajemniczenie
|
.
Edytowane przez kizia mizia Czas edycji: 2008-01-25 o 14:18 Powód: pomyłka:D |
|
|
|
#1749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Potwierdzam |
|
|
|
|
#1750 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
czy już rozdysponowałaś wszystkie buteleczki, czy skapnie kilka dla mnie
|
|
|
|
|
#1751 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oby się jak najprędzej ktoś chętny na resztę Dzongkh-y/i znalazł ![]() Cytat:
|
|
#1752 |
|
Zakorzenienie
|
Messe de Minuit? To ja się też zastanowię
Do marca sporo czasu
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
#1753 |
|
Zakorzenienie
|
Gwaihally, wpłaciłam forsę.
Mam nadzieję, że przelew dotrze prędko. W tytule "Papuga".
|
#1754 |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie
zdążymy
|
#1755 |
|
Zadomowienie
|
Druzyna DEMETER
![]() Wysłałam na priv namiary na moje konto. Prosze o przelanie ustalonych kwot. Juz sie nie moge doczekac zamawiania Psycha co za tempo )kasa jest juz u mnie, dziekuje
|
|
|
|
#1756 |
|
Zadomowienie
|
ja zapłacę w poniedziałek z samego rana bezpośrednio w PKO BP więc będzie od razu na koncie.Zapachy te co pisałam wcześniej.
|
|
|
|
#1757 |
|
Zadomowienie
|
Niedawno mąż poniósł na pocztę przesyłki w dwóch torbach podróżnych, po wieczorze i dniu rozdzielania i pakowania. Przyniósł mi wszystkie polecenia nadania, więc zrobiłam rozrachunek. Spieszę donieść że wysłanie listem poleconym kosztowało od 5,80 do 9zł, a paczką od 8 do 9,50zł. Wszystko wysyłałam priorytetami jak zapowiadałam. Nie odejmowałam żadnych atomizerków czy coś jak nie starczało, bo przeciąz mąż nie będzie na poczcie rozwalał paczek, jak Pani podała cenę, ani nie zmieniał w ostatniej chwili na zasadzie "to ja jednak chce wysłać zwykłym nie priorytetem". Pięciu osobom musiałam wysłać w paczkach, bo po prostu nie wchodziło do dużej koperty, albo mnie o to prosiły. U większości koszty niestety wyszły większe niż wpłaciły - tak jak przypuszczałam.
Tylko dwie osoby: psycha i Mamaantosia miały nadpłatę. Przezornie Mamieantosia włożyłam dodatkowy atomizerek, a dla Psychy próbkę. Nie są to wielkie kwoty tej niedopłaty. Od 0,35 zł do 4,75zł. Ale razem to daje niemal 20 zł, które dołożyłam na tych dotychczasowych przesyłkach. Liczyłam w każdym przypadku: koszt wysyłki + koszt koperty, w przypadku paczek nie liczyłam opakowania bo znalazłam u siebie 5 kartoników więc nie musiałam kupować. Do tego doliczyłam 50 groszy od osoby na takie koszty jak: folia bąbelkowa (zużyłam już pół takiej dużej rolki która kosztowała ponad 20zł, żeby każdy atomizer był odpowiednio owinięty i nie zderzał się z innymi), 6zł napiwku dla kuriera i jeden pobity atomizer (taki przyszedł). Mogę udostępnić do wglądu potwierdzenia nadania, gdzie są wyraźne koszty za przesyłkę oraz rachunek za koperty. Już zaczynam rozumieć, że wspólne zakupy są fajne, ale nie dla organizujących. Wybaczcie, to tylko taka chandra "poporodowa". Do jutra przejdzie. ![]() Do osób które nie były zapisane a chcą jeszcze atomizerki: Jeszcze są ale muszę jeszcze rozsegregować na te osoby co zamawiały i zobaczyć dokładnie ile ich zostaje. Napisze jak będę wiedziała.
|
#1758 |
|
Zakorzenienie
|
gwaihally nie ma sprawy - napisz ile a chętnie dopłacę, dlaczego masz być stratna?
|
|
|
|
#1759 |
|
Zakorzenienie
|
Świetnie
|
|
#1760 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podaj tylko na PW albo tutaj ile trzeba dopłacić, a zaraz zrobię przelew ![]() I bardzo dziękuję za to, że podjęłaś się tego przedsięwzięcia
|
|
#1761 |
|
Zadomowienie
|
Acha, dziś wpłynęły pieniądze od Eenax, Tulipanki, Papugi i Favkes. Wam już jutro wyszukuję. Dzisiaj chyba se pójdę na meduzę i lornetę.
|
#1762 |
|
Zakorzenienie
|
Gwaihally, spokojnie. Jak sie organizuje takie wielkie przedsięwzięcie po raz pierwszy, to logiczne, że jest zamieszanie. Ja i tak Cię podziwiam za szybkość, z jaką to wszystko się odbyło. Napisz mi proszę na PW albo ogólnie na wątku ile Ci wiszę, bo nie widzę powodu, dla którego miałabyś być stratna
|
#1763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gwaihally, zrob rozliczenie i podaj ile powinnysmy Ci doplacic Duzy buziak za organizacje Nie wiem, czy moje pieniadze juz wplynely. Wplacalam w czwartek na poczcie, wiec potrwa to troche dluzej niz przelew elektroniczny. |
|
|
|
|
#1764 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1765 |
|
Zadomowienie
|
W zwiazku z postem gwaihally, prosiłabym o wpłacenie po 8 zł za przesyłke, przynajmniej te osoby które zamawiaja wiecej niz 3 buteleczki. Nie wiem jeszcze czy bede mogła włozyc do koperty np 6,7 buteleczek, koperta raczej tego nie wytrzyma
, moze sie myle?
|
|
|
|
#1766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na krzyz, poniewaz maly kawaleczek tasmy klejacej na zamknieciu koperty czasami nie wystarcza... co widuje dosc czesto przy przesyłkach z allegro, mianowicie koperty sie czasami rozklejaja w miejscu zlepienia..
|
|
|
|
|
#1767 |
|
Zadomowienie
|
Psycha
|
|
|
|
#1768 |
|
Zakorzenienie
|
dokładnie tak,zwroce nawet małą niedopłatę, tylko napisz ile, dla mnie nei problem
|
|
|
|
#1769 |
|
Zakorzenienie
|
Sadze ze folia bąbelkowa nie jest potrzebna. Jak dobrze wygnieciesz gazete - w kulke
i wlozysz do srodka tak malutka buteleczke, wypychajac reszte koperty podobnymi kulkami to nic nie powinno sie stac. Do tego tasma "na krzyz"... i mozna w pilke nozna takimi kopertami grac To tylko propozycja, wszystko w Twoich rękach
|
|
|
|
#1770 |
|
Zakorzenienie
|
nuna przelew poszedl
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne zakupy perfumeryjne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:58.

To dobrze. Jeśli 

, czyzby wiosna
, na szczescie wszystko sie wyjasniło na plus

Tylko dwie osoby: psycha i Mamaantosia miały nadpłatę. Przezornie Mamieantosia włożyłam dodatkowy atomizerek, a dla Psychy próbkę.