|
|
#1981 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szukam chętnych na wspólne zakupy!
Cytat:
![]() Daj jutro znać, co słychać w tym temacie
|
|
#1982 | |
|
Wiedźma
|
Cytat:
Postanowiłam co następuje: 1. Żadne dopłaty nie są obowiązkowe. Niezgodność wynikła z mojej niewiedzy - nie potrafiłam przewidzieć, po jakim kursie ściągną mi kasę z karty (szczególnie, że udało mi się zapłacić dopiero trzecią kartą, której spróbowałam ), więc wina leży w pewnym sensie po mojej stronie, nie Waszej. Usprawiedliwia mnie tylko to, że liczyłam wedle kursu podanego na stronie NBP.2. Różnica w cenie obejmuje nie wpłaty "towarzyszące", lecz kwotę stricte za zakupy i dlatego dopłata obejmuje również mnie. 3. Jedynym sposobem policzenia tego zdało mi się rozliczenie proporcjonalne, czyli od kwoty jednostkowego zakupu. Niedopłata stanowi ok 2% ogólnej sumy, wychodzi więc 2 około grosze za każdą złotówkę. Przykładowo: Ja płaciłam 457, 38 zł, co daje mi dopłatę wysokości 457,5 x 0,02 = 9,15 W ten sposób dziewczyny, które robiły mniejsze zakupy płacą proporcjonalnie mniej, niż te, które robiły większe. Czy to dobre rozwiązanie? Jeszcze raz podkreślam - biorę odpowiedzialność za swoją niewiedzę i uważam, że nie macie obowiązku niczego dopłacać. Jednocześnie lojalnie informuję, że przy następnych zakupach policzę o te 7 groszy na Euro więcej. Przykro mi i przepraszam. -.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-. Teraz zakupy drugie - czy mamy cokolwiek pewnego poza flaszką Chergui?
|
|
#1983 |
|
Zakorzenienie
|
DEMETER
Ja wstępnie też byłabym chętna na te 15ml - Black Russian - Bubble Gum - Espresso - Earl Grey Tea, Cinnamon Bun, Rain, Snow (w przypadku tych muszę poszukać próbek żeby się upewnić) Termin jest mi obojętny, niekoniecznie druga tura, może być w późniejszym terminie np. marzec
http://bluegirl-ewa.blogspot.com/ Edytowane przez bluegirl Czas edycji: 2008-02-04 o 11:09 |
|
|
|
#1984 |
|
Zakorzenienie
|
Chcialabym przypomnieć że też mam ochotę na zapachy Demeter.
Widze, że pojawily się miniaturki po 5$ Hawaiian Surf Rain Macademia Nuit Mulled Cider Orange cream pop New Zeland
Edytowane przez neonka28 Czas edycji: 2008-02-04 o 09:38 |
|
|
|
#1985 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja byłabym zainteresowana ![]() Ambre Sultan (jakieś 20-30ml, ze wskazaniem na 20ml i chciałabym flaszencję + kartonik) Rousse (jak wyżej) Un Bois Vanille (nie jestem pewna na 100 % )Rahat Loukoum (muszę się jeszcze zastanowić...) Istotne pytanie - jaki będzie termin ewentualnych zakupów (marzec, kwiecień) ?
Feels like pins and needles in my heart... So long... I can feel it tearing me apart..." ♥ Edytowane przez SpanishMyszka Czas edycji: 2008-02-04 o 09:58 Powód: Istotny dopisek :-) |
|
|
|
|
#1986 | |
|
Zakorzenienie
|
nie obowiązkowe ale honorowe i tak przyzwoitość nakazuje więc koniec i kropka.
Cytat:
chyba dobrze policzyłam...już robię przelew |
|
|
|
|
#1987 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy coś takiego dojdzie do skutku, ale jakby co to jestem chętna na 10-15 ml Ambre Sultan. Termin najlepiej jakby koło marca kwietnia wypadł.
|
#1988 |
|
Zakorzenienie
|
To moze jakas konkretna lista na demeter?
Jak juz pisalam, zaleznie od tego co do mnie dotrze wzielabym juz wieksza pojemnosc i napewno Rain
|
|
|
|
#1989 |
|
Zadomowienie
|
W sprawie zakupów Demeter itp.
Nie jest mi to łatwo pisac , ale czuje sie oszukana przez jedna z wizazanek. Poswieciłam czas i energie na zoorganizowanie zakupów, a 1 osoba wogóle nie wpłaciła pieniedzy mimo zapewnien, nie odpisuje na wiadomości, mimo ze loguje sie na wizazu. Prosze o pomoc moderatora w tej sprawie. Jesli mam organizowac nastepne zakupy Demeter, to chciałabym załatwic ta sprawe wczesniej. Chyba jestem zbyt łatwowierna, przez ta osobe spraciłam troche zaufania do ludzi. To przykre ![]() To tyle odemnie. |
|
|
|
#1990 |
|
Zakorzenienie
|
myśle że wyjasni się ta sytuacja
|
|
#1991 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny nie piszcie na razie co chcecie . To ustalimy przed samymi zakupami
Nie wiem kiedy będzie następna tura . To na razie taki wstępny pomysł więc spokojnie .Jeśli Nuna będzie chciała zorganizować zakupy jeszcze raz to termin zależy od niej . Kilka stron temu dziewczyny zaczęły zgłaszać się na drugą turę ( kiedy Nuna rzuciła pomysł o kolejnych zakupach) i od tamtej pory liczę chętnych . Ilość osób tez zależy od Nuny. Te zakuoy kosztowały ją sporo nerwów przez nieodpowiedzialność jednej z nas, więc niczego nie możemy zaplanować na 100% Pierwsze 10 osób to -Spanish myszka,Psycha, Nanomi, Paulina S, Nuna 77, Khy, Ditu 77,Agniesia 666, Rachela i ja. Może znajdzie się ktoś inny kto chciał by wszystko zorganizować. Nie jest to łatwe
|
|
|
|
#1992 |
|
Raczkowanie
|
Kizia mizia, też bym była wstępnie chętna na Demeter. Pojemność, jaką można wziąć to 15 ml, tak? A 10 ml można? 15 ml=10$?
|
#1993 |
|
Zakorzenienie
|
kiziu ja też byłam wśród chętnych na zakupy w II turze
![]() |
|
|
|
#1994 |
|
Zadomowienie
|
A może by ktoś był chętny "odkupić" jej zakupy?(czy to głupi pomysł? )Wybrała przecież sobie całkiem fajne zapachy..Dziwne,że tak postąpiła.To była wizażanka z niemałym stażem.
|
|
|
|
#1995 | |||
|
Wiedźma
|
Cytat:
Nie będę zamawiała po raz drugi z Brukseli. Przynajmniej na razie. Po drugie, napiszę wprost: trochę obawiam się Twoich zamówień. ![]() Poprzednio tuż przed zamknięciem listy napisałaś, że rezygnujesz ze wszystkich Lutensów, choć zgłoszona byłaś na cząstkowe flaszki. Przepraszam Cię bardzo ![]() Ponieważ jednak tym razem ja jestem tylko narzędziem, jeśli ktoś za Ciebie wyłoży kaskę, tak jak poprzednio Kriss, będziesz miała swoją butelkę i oczywiście kartonik. A jaki termin? Kiedy zapadną ostateczne decyzje i kiedy będę miała kasę na koncie - poprzednio zamówiłam tego samego dnia, którego wpłynęła ostatnia wpłata. Cytat:
Cytat:
Teraz pozostaje Ci tylko zagospodarowanie nadmiarowych flaszek. Napisz tu w wątku co to za skarby, może znajdzie się ktoś, kto zechce je przygarnąć i zapłacić, oczywiście.
|
|
#1996 |
|
Wtajemniczenie
|
Kriss ale ja liczę od ostatniej propozycji Nuny bo nie jestem w stanie przejrzeć całego wątku i wyłowić tego kto był a kto nie był chętny . Może gdybyśmy miały osobny wątek to było by łatwiej ???.Dziewczyny przepraszam ale tu jest straszny bałagan i trudno nad tym zapanować.Jeśli ktoś czuje się pokrzywdzony to jest mi tym bardziej przykro .
Jeszcze raz przypominam że na razie nie wiadomo co z następną turą bo musi wyjaśnić się sprawa poprzedniej Proszę też o nie zdawanie w kółko pytań typu : "po ile" "za ile" " jakie pojemności " itp Bo wszystko można sprawdzić na stronie demeter . |
|
|
|
#1997 |
|
Raczkowanie
|
Sabbath, cieszę się, że jednak zdecydowałaś się nas rozliczyć
. Od razu lżej mi na sercu.Ja do zapłaty miałam 603 zł. Z tego wynika, że 603 zł x 0,02 wychodzi 12,06. Za chwilkę przeleję kwotę 12,50 zł na to samo konto, na które przelewałam wcześniejsze pieniążki. Jeszcze raz dziękuje i pozdrawiam ciepło P.S. Przelew zrobiony. Edytowane przez monme Czas edycji: 2008-02-04 o 11:48 Powód: dopisek |
|
|
|
#1998 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oba kosztowały po 12,50 $ ( to tego 18 zł za przesyłke z usa i na adres w Pl) |
|
|
|
|
#1999 | |
|
czyli Endżi
|
Cytat:
Bo ja bym na UBV i RL była chętna (z tym że niecałe flaszki - szukałabym jeszcze kogoś do pomocy w opróżnieniu) i gdyby istniała taka opcja to poprosiłabym o przyłączenie mnie do spółki
|
|
#2000 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
) niż wystąpić w roli dłużnika ociągającego się z wpłatą...Na Ambre Sultan i Rousse ostrzę sobie pazurki od dawna i bardzo chciałabym je mieć, dlatego tym razem z pewnością nie rozmyśliłabym się w kulminacyjnym momencie, nie chcę jednak nikogo przyprawiać o szybsze bicie serca i stresować swoim udziałem w zakupach, dlatego chyba jednak podziękuję... ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2001 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2002 |
|
czyli Endżi
|
Dziewczyny - przepraszam za moją niewrażliwość i niedyskrecję. Ale czy problemy wynikają z ignorancji i niesłowności Małej Króweczki o imieniu
? Tak wnioskuję Przykro mi to pisać, ale to leży w naturze tej dziewczyny - serdecznie odradzam wszelkie spółki (wspólne zakupy), wymiany (Targowisko) i transakcje (Allegro) z nią, bo to w każdym przypadku po prostu jest ... strata czasu i nerwów. Nie chcę tutaj publicznie prać brudów - po prostu lojalnie uprzedzam żeby już nigdy więcej nie zgadzać się na wspólne interesy Sylion, dziewczyny wyżej napisały - To Strawberry Ice Cream oraz Sex on the Beach
|
#2003 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jeśli nie ma chętnego to biorę! I bardzo chciałabym dołączyć do kolejnej tury zakupowej. Jeśli pozwolicie oczywiście. ps. Czy nie można by wydzielić osobnego wątku?
oswajam rzeczywistość Edytowane przez sylion Czas edycji: 2008-02-04 o 12:11 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#2004 |
|
Wtajemniczenie
|
To fantastycznie
![]() Przelicznik dolara to 2,50 . Nie ma cła ![]() Jeszcze odezwij się do Nuny na pw.To coś ustalicie ![]() W kwestii Małej króweczki od początku miałam złe przeczucia .Jak organizowałyśmy zakupy nie odzywała się przez kilka dni. Odezwała się dosłownie( tak dosłownie..) minutę po tym jak znalazłyśmy zastępstwo za nią . Powiem szczerze ze był to bardzo dziwny zbieg okoliczności... |
|
|
|
#2005 |
|
Wtajemniczenie
|
Gwaihally, melduję, że i do mnie dotarły atomizerki. Bardzo dziekuję!
I po cichutku dodam, że dzisiaj wysyłam przesyłkę zwrotną z umówioną zawartością. |
|
|
|
#2006 | ||
|
Wiedźma
|
Lutens Team
Kriss, Monme - bardzo dziękuję. Cytat:
Nie zapłakuj się w kącie , może ktoś się skusi na tureckie słodkości. ![]() Cytat:
![]() Przykro mi. W przypadku rezygnacji pisałam już powyżej o niespodziewanych wydatkach i wypadkach losowych. To zapewne ten przypadek. Jeśli chodzi o rezygnację - dla mnie rzeczywiście nie było za późno, bo ja nie byłam zapisana na podziałkowe flaszki. Ale dla Neonki, która miała z Tobą brać na spółę flaszkę Rousse było za późno niestety. Tym razem Rousse nie możemy zamówić. Może podam jeszcze raz adres strony, z której będziemy zamawiać tym razem i przypomnę ponownie, że w paczce mogą znaleźć się maksymalnie cztery flakony. Palais Royal: http://www.salons-shiseido.com/anglais/html/index.htm
Edytowane przez Sabbath Czas edycji: 2008-02-04 o 16:17 |
||
|
|
|
#2007 |
|
czyli Endżi
|
Sabbath, link nie działa - trzeba go poprawić
To ja szukam kogoś do spółki na Rahat ___ Irkax, tak tak - ja sobie już tam wlazłam
|
#2008 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ten jest poprawny ![]() edit: Aniołku a wąchałaś go (oczywiście chodzi mi o Rahat)?
|
|
#2009 | |
|
Wiedźma
|
Cytat:
Poprawiłam. Oczywiście, że możesz szukać.
|
|
#2010 |
|
Wtajemniczenie
|
W sprawie zakupów demeter :
Jest tylu chętnych A ja nie chcę nikogo ignorować . Może znajdzie się jeszcze ktoś poza Nuną kto chciałby zorganizować zakupy? W tej chwili wystarczy chętnych nawet na 2 tury jednocześnie |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne zakupy perfumeryjne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:59.

ale najpierw zobaczmy, jak sie zakończy 1-sza tura.

), więc wina leży w pewnym sensie po mojej stronie, nie Waszej. Usprawiedliwia mnie tylko to, że liczyłam wedle kursu podanego na stronie NBP.
)

? Tak wnioskuję